Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

Δηλώσεις Μιχάλη Γιαννάκη για την αύξηση του τέλους υπέρ ΑΠΕ

Είναι περισσότερο από βέβαιο ότι οι αυξήσεις στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος έρχονται και θα επιβαρύνουν τους ήδη σε απόγνωση ευρισκόμενους αγρότες, εμπόρους, βιοτέχνες και εν τέλει τους απλούς καταναλωτές. Η αύξηση του ειδικού τέλους υπέρ των ΑΠΕ με τον τρόπο που γίνεται είναι παράλογη και αναποτελεσματική πολιτική ακόμη και για πλούσιες χώρες. Για την Ελλάδα είναι ένα ακόμη χτύπημα στο εισόδημα και στην επιχειρηματικότητα.
Αντίδραση είχαμε από τη Νέα Δημοκρατία όπου ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας και Φυσικών Πόρων βουλευτής Βοιωτίας, κ. Μιχάλης Γιαννάκης, σχετικά με την αύξηση του τέλους υπέρ ΑΠΕ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η σημερινή αιφνιδιαστική απόφαση για θεαματική αύξηση του Ειδικού Τέλους υπέρ ΑΠΕ, μετά την επιβολή του ΕΦΚ στο ηλεκτρικό ρεύμα και την αύξηση του ΦΠΑ, δεν μπορούν να κρυφτούν πίσω από τα υποτιθέμενα «κοινωνικά τιμολόγια».
Είναι σαφές ότι στα «κοινωνικά κριτήρια» της Υπουργού δεν περιλαμβάνονται οι αγρότες, όπως είναι επίσης βέβαιο ότι οι αυξήσεις του τέλους υπέρ ΑΠΕ για τα βιομηχανικά και εμπορικά τιμολόγια θα μετακυλισθούν στον τελικό καταναλωτή.
Οι σημερινές ανακοινώσεις του Υπουργείου Περιβάλλοντος, μας έκαναν σοφότερους μόνο ως προς το ότι η ευθύνη για αυτές τις αυξήσεις βαραίνει τον «καιρό» και την «αυξημένη υδροηλεκτρική παραγωγή
».
Πόσο άραγε βοηθούν οι αποφάσεις της κας Μπιρμπίλη τις προσπάθειες της κυρίας Κατσέλη για καταπολέμηση της ακρίβειας; Την απάντηση στους Έλληνες πολίτες οφείλει να την δώσει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, ο οποίος αδυνατεί να συντονίσει την ίδια του κυβέρνησή του».

3 σχόλια:

εωσφόρος είπε...

Ακριβώς. Απλές Δηλώσεις.
Να μας έλεγε τί πραγματικά παίζεται με ΑΠΕ και ΔΕΗ, μάλιστα.

βοιωτός είπε...

πλήρωνε εωσφόρε. Μετά οι απορίες.

εωσφόρος είπε...

Εδώ ξέρουμε εμείς τι παίζεται δεν ξέρει ο βουλευτής Όσοι πάλι δεν ξέρουν όταν θα καταλάβουν θα έχει πήχτρα σκοτάδι.Ας πάρουν κεριά.