Δευτέρα 5 Μαΐου 2008

Συνάντηση των φορέων της Βοιωτίας εναντίον του λιθάνθρακα

Την -όψιμη είναι η αλήθεια΄(δείτε αυτό H επιλογή της Βοιωτίας )- αντίθεσή τους στη μετατροπή της Βοιωτίας σε ενεργειακό κέντρο της Ελλάδας θα διατρανώσουν βοιωτικοί φορείς σε συγκεντρωσή τους την ερχόμενη Δευτέρα 12 Μαίου. Ιδού το δελτίο Τύπου-πρόσκληση.

Ανοιχτή συνάντηση Βοιωτικών Φορέων, για να αποτραπεί η δημιουργία λιθανθρακικών μονάδων και η μετατροπή της Βοιωτίας σε ενεργειακό κέντρο της χώρας.

Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Βοιωτίας, η Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Ν. Βοιωτίας, το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς, η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης
και η Συμπαράταξη Βοιωτών για το Περιβάλλον, προσκαλούν, φορείς της Βοιωτίας, σε ανοιχτή συνάντηση, τη Δευτέρα 12 Μαίου 2008, ώρα 7.00 μ.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων του Νομαρχιακού Συμβουλίου Βοιωτίας (Έρκυνας & Αρκαδίου, Λιβαδειά), για να δηλώσουν την αντίθεσή τους, σε σχεδιασμούς, που υπονομεύουν την αειφόρο ανάπτυξη του Νομού μας.

Όπως αναφέρεται στο κείμενο της πρόσκλησης, «
Τόσο το Γενικό Πλαίσιο του Χωροταξικού Σχεδιασμού, που έχει κατατεθεί για ψήφιση στη Βουλή, όσο και τα Ειδικά Χωροταξικά για τη Βιομηχανία, τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, και τον Τουρισμό, εντείνουν την περιβαλλοντική υποβάθμιση και αναστέλλουν την πράσινη και βιώσιμη ανάπτυξη της Βοιωτίας.
Δεν θα το επιτρέψουμε!
Αυτές τις εξελίξεις για το Νομό μας δεν είμαστε διατεθειμένοι να τις δεχτούμε. Συμμετέχοντας στην πανελλαδική καμπάνια της “βδομάδας κατά του λιθάνθρακα”, 12-18 Μαΐου, απαιτούμε:

· όχι σε μονάδα λιθάνθρακα στην Αντίκυρα, στην ευρύτερη περιοχή και σε όλη τη χώρα
· όχι στη μετατροπή της Βοιωτίας στο νέο μεγάλο ενεργειακό κέντρο της χώρας
· όχι στην ασύδοτη επέκταση των βιομηχανικών δραστηριοτήτων, την υποβάθμιση των ορεινών όγκων και των θαλασσών μας
».

Δεν υπάρχουν σχόλια: