Δευτέρα 26 Μαΐου 2008

Φως στο ΚΕΜΑΕ και στη σύμβαση για το Αυτοκινητοδρόμιο Ορχομενού

Αίφνης το Νομαρχιακό Συμβούλιο Βοιωτίας συζητεί σήμερα Δευτέρα το ζήτημα του αυτοκινητοδρομίου και του ΚΕΜΑΕ. Προφανώς το άρθρο μας (Να δώσει απολογισμό το ΚΕΜΑΕ για το αυτοκινητοδρόμιο) προκάλεσε ανησυχίες και προσπαθεί ο Περγαντάς όπως όπως να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα. Δεν πιστεύω όμως να θεωρεί ο νομάρχης Βοιωτίας και οι υπόλοιποι ότι η viotia θα σταματήσει εδώ. Θα συνεχίσουμε μέχρι να χυθεί άπλετο φως στις δραστηριότητες του ΚΕΜΑΕ και στις ενέργειες διαφόρων πολιτικών παραγόντων της περιοχής για την υπόθεση Aυτοκινητοδρόμιο Ορχομενού.

Ομως για σήμερα ας δούμε το άκρον άωτον της κοροϊδίας. Προσέξτε: λύεται σήμερα (!!!)η σύμβαση και κηρύσσεται έκπτωτος ο ανάδοχος με την επωνυμία "Κοινοπραξία Αυτοκινητοδρομίου Ορχομενού", ο οποίος είχε αναλάβει την κατασκευή και εκμετάλλευση του αυτοκινητοδρομίου από τις 14 Σεπτεμβρίου 1998. Η εργολαβική σύμβαση, που πιθανότατα εξαρχής ήταν παράνομη, είχε καταγγελθεί από το ΚΕΜΑΕ από το 2004 αλλά λύεται μόλις σήμερα.

Δηλαδή υποτίθεται ότι το ΚΕΜΑΕ έψαχνε για επενδυτή ενώ δεν είχε κηρυχθεί έκπτωτος ο προηγούμενος εργολάβος!!! Και περίμεναν επενδυτή να τοποθετήσει έστω και ένα ευρώ σε μια τέτοια δουλειά.
Καλά, ποιον νομίζουν ότι κοροϊδεύουν; Γιατί, αν δεν μας κοροϊδεύουν είναι πραγματικά επικίνδυνοι.

Νομίζω ότι όλοι οι αυτοδιοικητικοί αποδεικνύονται αναξιόπιστοι, τουλάχιστον σ'αυτό το θέμα.
Ο Βαγγέλης ο Μπασιάκος, όμως, που όντως έκανε κάποιες προσπάθειες, τι λέει; Δεν νιώθει εξαπατημένος;

ΥΓ: Το αυτοκινητοδρόμιο, το υποσχόμαστε, θα πάρει μαζί του φεύγοντας πολλές πολιτικές καριέρες. Πολλές.
ΥΓ2: Για τον Δεσποτόπουλο, τον Ρούσσαρη και τους Φθιωτείς θα επανέλθουμε.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τουλάχιστον, ας ελπίσουμε ότι μαζί με τον ...ανάδοχο (γέλια) να καταπέσει και η εγγυητική επιστολή του (χοντρά γέλια) εκτός κι αν οι φωστήρες του ΚΕΜΑΕ δεν φρόντισαν να την απαιτήσουν (πολύ χοντρά γέλια).

βοιωτός είπε...

Επειδή ο Φρίντριχ ανέφερε την κ. Εισαγγελέα Λιβαδειάς.
Εδώ στην υπόθεση Αυτοκινητοδρόμιο η κ. Εισαγγελεύς βλέπει ενδείξεις αδικημάτων που πρέπει να ερευνηθούν;
Τι λες, μέτοικε;

Ανώνυμος είπε...

Έχει επέμβει εισαγγελέας για το ΚΕΜΑΕ;! Καλά ξεμπερδέματα...

Η υπόθεση του αυτοκινητοδρόμιου στον Ορχομενό βρωμούσε από την πρώτη στιγμή Βοιωτέ, γι' αυτό και ποτέ δεν έγινε τίποτε. Προσωπικά, πιστεύω πως όλη η ιστορία με το αυτοκινητοδρόμιο "στήθηκε" μήπως και εκταμιευθούν κάποια κονδύλια από το ΠΕΠ Στερεάς για τίποτα μελέτες ή κάτι έργα υποδομών, προς όφελος κάποιων ημετέρων όπως πάντα. Ελπίζω μόνο να μην έχουν "φαγωθεί" χρήματα από το δημόσιο κορβανά γιατί τότε θα έχει δουλειά ο εισαγγελέας. Καλύτερα η υπόθεση να μείνει στο επίπεδο των πολιτικών ευθυνών, που είναι βεβαίως τεράστιες. Πολλά πολιτικά παιγνίδια παίχτηκαν, πολλές φρούδες ελπίδες καλλιεργήθηκαν, τίποτε δεν πραγματοποιήθηκε. Και δεν πραγματοποιήθηκε επειδή κανένας από όσους κατά καιρούς εμπλέχτηκαν δεν αντιμετώπισε το ζήτημα με τη σοβαρότητα που έπρεπε: σαν μια επένδυση με αναπτυξιακή προοπτική και όχι σαν αρπαχτή. Είτε λόγω ανικανότητας, είτε λόγω αδιαφορίας. Αναρωτιέμαι απλά ποιο είναι χειρότερο.

μιχάλης είπε...

Εκάτσε μια μέρα ενάς και λέει δεν έχω τι να κάνω. Δεν κάνω ένα μπλογκ αφού τόσα λέφτα που έβγαλα από την δημοτική αρχή μου δεν τα ξοδεύω. Δεν κάνω και κανα δύο χαρακτήρες να μαλώνω με τον ευατό μου αλλά συνήθως να τον υπερασπίζομαι..

Η γραγικότητα στο μεγαλείο της. Φτώχος το πνευματί και λίγος

Ανώνυμος είπε...

Από την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλλα.

Ανώνυμος είπε...

- Τι κάνεις Μιχάλη;
- Κουκιά σπέρνω!