Παρασκευή 23 Μαΐου 2008

Εκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο το απόγευμα στη Λιβαδειά για τον Σκαλτσά

Με μοναδικό θέμα την ανάκληση της απόφασης λύσης της ΔΕΠΑΛ και/ή την ανάληψη των χρεών της προς τους εργαζομένους από τον Δήμο Λεβαδέων συνεδριάζει εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο Λιβαδειάς την Παρασκευή το απόγευμα με τη δημοτική αρχή Τσιφή να αναζητεί την αλχημιστική/νομικιστική διέξοδο από την βαθύτατη κρίση στην οποία έχει περιέλθει. Η εξευτελιστική για τους θεσμούς αυτή παλινωδία της δημοτικής αρχής οφείλεται στην εκ των υστέρων προσπάθεια της διοίκησης Τσιφή να διασωθεί από βαρύτατη καταδίκη ο Ιωάννης Σκαλτσάς, του οποίου πράγματι το μόνο "έγκλημα" είναι ότι εμπιστεύτηκε ανθρώπους που δεν έπρεπε να εμπιστευτεί. Να σημειωθεί ότι εργώδεις προσπάθειες για να κινητοποιήσει την παράταξη της δημοτικής πλειοψηφίας καταβάλλει από χθες το βράδυ πολιτικό γραφείο της Λιβαδειάς ενώ υπό την απειλή της δευτεριάτικης απόφασης του δικαστηρίου ακόμη 9 προσλήψεις πρώην υπαλλήλων της ΔΕΠΑΛ βαίνουν προς δημοσίευσηστο ΦΕΚ.

4 σχόλια:

apollo είπε...

Βοιωτέ είναι κρίμα για τον Σκαλτσά αλλά δεν είναι παιδάκι. Αιρετός είναι, ήξερε τι ανέλαβε και το έκανε για να ενισχύσει την πολιτική του καριέρα. Συμφωνώ όμως ότι η τιμωρία που προβλέπεται είναι δυσανάλογη σε σχέση με την εμπλοκή του και την εμπειρία του. Από την άλλη χάνει την ψυχραιμία του και λέει κάποια λόγια παραπάνω παρά τη δυσχερή του θέση.

Η ανάκληση της απόφασης λύσης της ΔΕΠΑΛ δεν θα λύσει άμεσα τα προβλήματα, φοβάμαι ότι (δεν το έχω ψάξει ακόμα) θα προκύψουν και άλλα νομικά κωλύματα.

Τι θα απαντήσει ο κος δήμαρχος όταν όλοι φωνάζαμε να μη προχωρήσει σε λύση γιατί θα παρακολουθήσουμε μια κωμωδία με νομικά αδιέξοδα;

Ποιος πληρώνει το μάρμαρο για την κατάσταση που επικρατεί και την ζημιά που έχει γίνει μέχρι τώρα; Και δεν είναι μικρή

βοιωτός είπε...

Μάλλον το πάνε να αναλάβει ο Δήμος τα χρέη της ΔΕΠΑΛ.

Η Υπόθεση Σκαλτσά είναι κρίσιμη και δύσκολη. Δεν τίθεται θέμα ηλικίας αλλά νοοτροπίας.

Δεν τιμωρείται ο πραγματικός ένοχος από τη μια. Δεν μπορεί να παραμείνει ατιμώρητη τέτοια παρανομία από την άλλη. Είναι δύσκολο το ζήτημα, ακόμη το σκέπτομαι..

apollo είπε...

Δεν είναι εύκολο να αναλάβει τα χρέη ο δήμος.

Συμφωνώ με την άποψή σου για τον Σκαλτσά.

Τσαντίζομαι γιατί γυρνάνε το θέμα ένα χρόνο πίσω. Από τότε οι χειρισμοί του δημάρχου στην περίπτωση της ΔΕΠΑΛ επιβάρυναν οικονομικά το δήμο. Στη ζημιά θα συνεχίζω να φωνάζω ότι πρέπει να συνυπολογιστούν τα χαμένα έσοδα των καταστημάτων και η απαξίωσή τους. ΗΤΑΝ ΚΕΡΔΟΦΟΡΑ παρότι ανοικοκύρευτα, κανείς μέχρι τώρα δεν το αντέκρουσε. Αν υπήρχε σχεδιασμός (κλαυσίγελος) εκεί θα έβρισκαν αξιοπρεπή λύση. Τα έχουμε πει όμως αυτά από πέρσι.

Να υποθέσω ότι ο εκπρόσωπος που γυρνάει και λέει για τον άσσο του Τσιφή είναι αρκετά απασχολημένος. Ελπίζω να μη βγούν άλλοι άσσοι από το μανίκι γιατί μόνο χειρότερα μπορεί να γίνουν τα πράγματα.

sterea02 είπε...

Λοιπόν, μετά από έντονους καυγάδες εντός και εκτός δημαρχείου και μπροστά στο αδιέξοδο που υπάρχει έβαλαν λυτούς και δεμένους, πρώην και νυν για να βρούνε λύση για την καταβολή των δεδουλευμένων σε εργαζόμενους και προμηθευτές. Για τα χρέη στο ΙΚΑ και την Δ.Ο.Υ. περιμένουν να τους χαριστούν. Όταν και εκεί σφίξουν οι ...ώλοι τότε πιθανόν να επωφεληθούν από τις διατάξεις Παυλόπουλου και να πάρουν το δάνειο. Για την κοινωφελή επιχείρηση αλλά και για την οριστική λύση του θέματος αν και τους το έχει πει κατ' επανάληψη ο Παλαιολόγος και σύσσωμη η αντιπολίτευση μάλλον δεν μπορούν να το καταλάβουν. Δεν ξέρουν που δεν ξέρουν δεν κάθονται και να διαβάσουν, μάλλον το έχουν αλλού το μυαλό τους...
Τώρα για το ποιος φταίει, φταίνε όλοι οι προηγούμενοι για διαφορετικούς λόγους (Παλαιολόγος και Ρούσσαρης) που δεν είναι του παρόντος. Την κύρια ευθύνη την έχει η ΣΗΜΕΡΙΝΗ δημοτική αρχή. ΗΞΕΡΕ (όπως ξέρει και πολλά άλλα που συμβαίνουν) πολύ καλά τι αναλάμβανε ο κ. ΤΣΙΦΗΣ. Αν δεν ήθελε ή δεν μπορούσε ας το έλεγε προεκλογικά να μην τον ψήφιζε ο κόσμος. Αλλά δεν είναι αργά ας βγει να πεί και σήμερα: ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ – SOS.
Και θέλει να γίνει και υπερδήμαρχος... (ή θέλουν άλλοι)...
Τώρα για τον Σκαλτσά και τον Σωτηρόπουλο έχουν ΜΕΓΑΛΗ ευθύνη γιατί δεν βγήκαν να τα πουν νωρίτερα αλλά στήριζαν και στηρίζουν (;) τον... δήμαρχο.
Όσο για ορισμένους από τους υπαλλήλους (ΔΕΠΑΛ) και τον ρόλο τους (άσχετα από ποια δημοτική αρχή διαχειριζόταν τα πράγματα) ας μην αναφερθώ γιατί μπορεί να δικαιολογούνται από το αδιέξοδο στο οποίο είχαν περιέλθει και ίσως ορισμένες φορές για το καλό όλων να ήταν επιβεβλημένη μια συνεργασία με την διοίκηση...