Τετάρτη 30 Απριλίου 2008

Ισχυρή Ελλάδα

Με όρεξη επέστρεψε από τις πασχαλινές του διακοπές, που φυσικά πέρασε στο Δίστομο, ο Λουκάς Δημάκας. Στα σημερινά ΝΕΑ σχολιάζει ένα φαινόμενο που γίνεται αισθητό πλέον και στη Βοιωτία και το οποίο αφορά την περιθωριοποίηση τμήματος του πληθυσμού λόγω φτώχειας. Οι κυβερνητικές προσπάθειες είναι αλήθεια ότι πενιχρά αποτελέσματα είχαν στην καταπόλεμηση της ανέχειας ενώ η δυσχερής θέση των οικονομικώς ανίσχυρων επιτείνεται από κερδοσκοπικές επιθέσεις και κυρίως από μια αίσθηση ασυδοσίας και ατιμωρησίας που επικρατεί μεταξύ μερικών κατ' ευφημισμόν εμπόρων.
Η οικονομική πολιτική της Νέας Δημοκρατίας οφείλει να προσαρμοστεί στην δύσκολη διεθνή συγκυρία, να εγκαταλείψει τα δόγματα και όλα όσα δεν επιλύουν την εξίσωση "κοινωνική δικαιοσύνη+οικονομική μεγέθυνση=λαϊκή ευημερία". Ο υψηλός πληθωρισμός σε συνδυασμό με τη μείωση των ρυθμών μεγέθυνσης της ελληνικής οικονομίας διαμορφώνουν ένα νέο σκηνικό που θα μεταβάλει οπωσδήποτε και τους εκλογικούς συσχετισμούς δυνάμεως. Και σίγουρα ο κ. Γιώργος Αλογοσκούφης δεν θέλει να αντιληφθεί εκ των υστέρων όπως ο Τζορτζ Μπους ο Σένιορ το 1992 ότι "It's the economy stupid!", που κρίνει τις εκλογές.

Γράφει ο Λουκάς Δημάκας *
ΧΟΡΗΓΗΘΗΚΑΝ μερίδες φαγητού σε άπορους κατοίκους του Δήμου Φερών και της νήσου Σαμοθράκης.
●Διατέθηκαν δέματα με τρόφιμα σε άπορες οικογένειες εν όψει εορτών του Πάσχα στους Δήμους: Ορεστιάδας,Βύσσας (χωριά Ρίζια, Φυλάκιο, Ν.Βύσσα, Καβύλη,Καστανιές, Στέρνα,Αμμόβουνο, Βάλτος,Νεοχώρι, Λεπτή και Χανδράς), Διδυμοτείχου, Σουφλίου και Ορφέα. ● Παραδόθηκαν δέματα σε άπορες οικογένειες της ευρύτερης περιοχής της Έδεσσας,από προσωπικό της ΙΙ Μ/Κ Μ.Π.,σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Εδέσσης,Πέλλης και Αλμωπίας.
● Διανεμήθηκαν ποσότητες τροφίμων από την 1η Στρατιά σε άπορες οικογένειες της πόλης της Λάρισας, σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη.
Το παραπάνω απόσπασμα είναι από το «Ενημερωτικό Φυλλάδιο Δραστηριοτήτων των Ενόπλων Δυνάμεων 19 Απριλίου έως και 25 Απριλίου 2008», που εκδίδει το ΓΕΕΘΑ. Ανάλογες δραστηριότητες καταγράφονται κάθε εβδομάδα... Το «ρωσικό άνοιγμα» του κ. Κ. Καραμανλή πήγε καλά. Στο εσωτερικό όμως τι γίνεται;

Λουκάς Δημάκας είναι δημοσιογράφος στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, ειδικευμένος σε αμυντικά θέματα. Οι απόψεις του είναι φυσικά προσωπικές και δεν εκφράζουν τη viotia.

Δεν υπάρχουν σχόλια: