Πέμπτη 24 Απριλίου 2008

Δεν ανοίγει το ΞΕΝΙΑ στη Λιβαδειά

Δεν κατόρθωσε -σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες- ο Δήμος Λεβαδέων να βρει νομότυπη λύση ώστε να επιτύχει τη λειτουργία των καταστημάτων της Κρύας, δηλαδή του ΞΕΝΙΑ, του Νερόμυλου και της Νεροτριβής, για τις ημέρες του Πάσχα και να αποφύγει τη γενική κατακραυγή των δημοτών που πλέον παίρνει διαστάσεις "φωνής λαού, οργής Θεού".
Παράλληλα, μαζί με τις ελπίδες του Δήμου Λεβαδέων και του δημάρχου κ. Δημητρίου Τσιφή, ο οποίος είχε αναλάβει προσωπικά τις διαβουλεύσεις και τις επαφές δίκην στοιχήματος, ναυάγησε και η αξιοπιστία της Δημοτικής Αρχής της Λιβαδειάς: την Κυριακή εις επήκοον χιλιάδων φιλάθλων που παρεβρίσκονταν στο Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς για το ματς Λεβαδειακός-Βέροια τα μεγάφωνα ανακοίνωσαν ότι ο Δήμος πληροφορεί τους πολίτες πως τα καταστήματα θα ανοίξουν κατά την περίοδο των εορτών. Η (ψευδής -όπως φαίνεται) ανακοίνωση αυτή πλήττει για ακόμη μια φορά την όποια σοβαρότητα των δημοτικών αρχόντων της Λιβαδειάς και φυσικά έκανε έξαλλους και δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας, από τους πλέον προβεβλημένους.

Να σημειωθεί ότι οι υπάλληλοι της ΔΕΠΑΛ από τους οποίους ζητήθηκε παραβλέψουν τις παρατυπίες και να λειτουργήσουν τα καταστήματα για τις Αγιες αυτές ημέρες αρνήθηκαν παρότι η δημοτική αρχή τους υποσχέθηκε ότι όλες οι εισπράξεις θα εδίδοντο για την μερική εξόφληση των δικών τους δεδουλευμένων.

Ακόμη, εξέταστηκε η λύση ιδιώτη/λειτουργού όμως δεν κατέστη δυνατόν να βρεθεί θεσμικό πλαίσιο νομικώς απρόσβλητο και ο εμφανής κίνδυνος καταγγελίας του δημάρχου για "παράβαση καθήκοντος" απομάκρυνε και αυτή τη λύση.

Ενδιαφέρον είναι να τονιστεί εδώ (εάν είναι ακριβείς οι πληροφορίες που διαρρέονται από υψηλότατη και αξιόπιστη πηγή) ότι εφόσον ο ιδιώτης/υποψήφιος ενοικιαστής προσέφερε 30.000 ευρώ για 10 ημέρες φανταστείτε πόσα χρήματα έχει απολέσει και συνεχίζει να χάνει ο Δήμος Λεβαδέων, λόγω κακοδιοίκησης από τα καταστήματα αυτά, με ευθύνη των εκάστοτε δημοτικών αρχών.

Η υπόθεση/επιχείρηση με το κωδικό όνομα "λειτουργία πάση θυσία του ΞΕΝΙΑ" μπορεί να κατέληξε σε ένα ακόμη φιάσκο της δημοτικής αρχής όμως εμείς δεν επιχαίρουμε γι' αυτό. Χαιρόμαστε διότι η συγκεκριμένη εξέλιξη, η αποτυχία δηλαδή του σχεδίου παράνομης λειτουργίας των κλειστών καταστημάτων, είναι ωφέλιμη για την πόλη.

Και είναι ωφέλιμη διότι βοηθά να καταστεί σαφές και στους ταγούς και στους πολίτες ότι δεν υπάρχει συμφέρον της Λιβαδειάς εκτός νομιμότητας. Ή άλλως το συμφέρον της πόλης ταυτίζεται πάντοτε με τη νομιμότητα: όταν τηρούνται οι διαδικασίες, οι νόμοι, οι διατάξεις και οι κανονισμοί όλα διορθώνονται, όλα αντιμετωπίζονται, όλα ελέγχονται.

Αυτόν τον απλό κανόνα δυσκολεύεται λίγο να τον αντιληφθεί και ακόμη περισσότερο να τον αποδεχθεί η υπό τον κ. Δημήτριο Τσιφή πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Λιβαδειάς, αλλά αλίμονο. Γι' αυτό είμαστε εμείς εδώ...

4 σχόλια:

Medeon είπε...

Τι να πω εινια κριμα κοντα στους 700 ανθρωπους να εχουν ψηφισει για το ποιος ειναι ο χειροτερος δημαρχος στην Λειβαδια. Εχει βεβαια η δημοσκοπηση μια απο τη φυση της αρνητικη χροια αλλα τετοιος ανταγωνισμος για το ποιος είναι ο χειροτερος?Kριμα..Ενδιαφερον θα ηταν το ποσοστο της συμμετοχής εαν το ερωτημα είχε θετικη χροια..ποιος ειναι ο καλυτερος. Δεν πρεπι παντως με την συνεπεια που ψηφιζουν οι υποστηριχτες των εν λογω προσωπων να ισχυει στην προκειμενη περιπτωση το μη χειρον βελτιστον καθώς είναι πολλές οι αρνητικοι ψηφοι για όλους..

Medeon είπε...

Καλο Πασχα και χρονια Πολλα σε Ολους

Ανώνυμος είπε...

To Blog σας ασχολείται αποκλειστικά και μόνο με νέα και πληροφορίες της Επαρχίας Λειβαδιάς ! ... διότι έχει γενικό τίτλο Boiotia.


Ευχαριστώ

ckoutros είπε...

Καλο Πασχα !!!