Δευτέρα 7 Απριλίου 2008

Δελτίο νερού για τη Βοιωτία

Ποιος να φανταζόταν ότι σε τούτα τα χρόνια, το 2008, θα αναγκαζόμασταν να ασχολούμαστε με το πόσιμο νερό στη Βοιωτία, λόγω εγκληματικής αμέλειας των κρατικών και τοπικών αρχών; Κι όμως. Ας δούμε τις νεότερες εξελίξεις.

Στα Οινόφυτα: Εάν δεν υπάρξει πάλι καθυστέρηση για τις 12 Απριλίου είναι προγραμματισμένα τα εγκαίνια στην μονάδα ταχυδιυλιστηρίου στο Δήμο Οινοφύτων. Με αυτή την μονάδα, θα διυλίζεται το νερό της ΕΥΔΑΠ που έρχεται από το Μόρνο, πριν καταλήξει στα σπίτια της περιοχής.

Στη Λιβαδειά: Εδώ υπάρχει πολύ καλής ποιότητας νερό. Ομως, η ΔΕΥΑΛ φέρεται αναγκασμένη να προχωρήσει σε διακοπές της υδροδότησης το καλοκαίρι καθώς τα διαθέσιμα αποθέματα βρίσκονται σε χαμηλά επίπεδα. Συνήθως τέτοιου τύπου ανακοινώσεις σημαίνουν νέα υπέρογκη αύξηση των τελών ύδρευσης -μετά το 9,5% που αποφασίστηκε στις αρχές του χρόνου.

Στη Θήβα: Εδώ το παιχνίδι είναι κυρίως πολιτικό και προς το παρόν νικητής από τη μάχη εξέρχεται ο δήμαρχος κ. Σβίγγος, που μετά τις αρχικές παλινωδίες πέρασε στην επικοινωνιακή αντεπίθεση ανακτώντας την πρωτοβουλία και κερδίζοντας τις εντυπώσεις. Οι κινήσεις πολιτών που αναπτύχθηκαν στη βάση της ανίχνευσης εξασθενούς χρωμίου στο νερό της Θήβας δεν κατόρθωσαν να πείσουν ευρύτερα στρώματα του πληθυσμού και ο κ. Σβίγγος με τη μετάκληση τεχνοκρατών κύρους και αλλεπάλληλες εκδηλώσεις έχει καταφέρει να διασκεδάσει τις ανησυχίες της πλειονότητας των πολιτών. Εκείνο που απομένει είναι να ανακηρυχθεί ο δήμαρχος Θηβαίων φρουρός και προστάτης της δημόσιας υγείας. Γιατί όχι; Στην Ελλάδα ζούμε...
Αυτά είχα να πω και ότι το ΞΕΝΙΑ της Λιβαδειάς πρέπει αμέσως να λειτουργήσει

Δεν υπάρχουν σχόλια: