Τετάρτη 9 Απριλίου 2008

Αδικαιολόγητη επίθεση Αλαβάνου σε Παπανδρέου

Επίθεση στον Γιώργο Παπανδρέου εξαπέλυσε ο Αλέκος Αλαβάνος στη σκιά της διεξαγωγής των φοιτητικών εκλογών. Ο Λουκάς Δημάκας δεν συμφωνεί.

Πολιτικό βέρτιγκο
Γράφει ο Λουκάς Δημάκας*

Σύμφωνα με όσα είπε μόλις το περασμένο Σάββατο ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Αλαβάνος, στόχος του κόμματός του δεν είναι να καταλάβει τη δεύτερη θέση: «Αν είχαμε ως στόχο να έρθουμε δεύτερο κόμμα, ο κύριος αντίπαλός μας θα ήταν το ΠΑΣΟΚ και δευτερεύων η Ν.Δ. Συμβαίνει- πρόσθεσεακριβώς το αντίθετο. Η Ν.Δ. είναι σήμερα κυβέρνηση, είναι φορέας μιας επιθετικής πολιτικής αποδόμησης του κοινωνικού κράτους και του δημόσιου χώρου. Είναι ο αντίπαλός μας».

Το ότι χθες, παραμονή των φοιτητικών εκλογών, ο ΣΥΝ επετέθη με ανακοίνωσή του στον κ. Γ. Παπανδρέου επειδή είπε ότι ενώ κάποιοι κοιτάνε το άρθρο 16 εμείς κοιτάμε τη δημόσια Παιδεία και την αναβάθμισή της, είναι προφανώς αγώνας κατά της Ν.Δ... Όπως αγώνας κατά της Ν.Δ. φαίνεται ότι είναι και η χθεσινή προσπάθεια του ΣΥΝ να «φορτώσει» στο ΠΑΣΟΚ την αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων στον ΟΤΕ- που έγινε βέβαια εξαιτίας της στάσης της «γαλάζιας» ΔΑΚΕ!

Κι αυτό την ίδια ώρα που ο κ. Γ. Παπανδρέου κατέθετε επίκαιρη ερώτηση στον Πρωθυπουργό κ. Κ. Καραμανλή για τις ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας. Αν ο κ. Αλαβάνος εννοεί αυτά που λέει ότι δηλαδή ο αγώνας του ΣΥΝ στρέφεται κατά της Ν.Δ.-, τότε έχει επιλέξει λάθος πολιτική.

*Ο Λουκάς Δημάκας είναι δημοσιογράφος στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, ειδικευμένος σε αμυντικά θέματα.
Οι απόψεις του είναι φυσικά προσωπικές και δεν εκφράζουν τη viotia.

Δεν υπάρχουν σχόλια: