Δευτέρα 14 Απριλίου 2008

Σύσκεψη της Διοικούσης Επιτροπής του Πανεπιστημίου Στερεάς στη Λιβαδειά

Υψηλού επιπέδου σύσκεψη είχαμε σήμερα για τα θέματα του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας, του οποίου τμήμα λειτουργεί στη Λιβαδειά. Στην πρωτεύουσα του νομού Βοιωτίας έδωσαν το παρών τόσο ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Σκορδάς (προηγουμένως είχε μιλήσει στους δημάρχους της Βοιωτίας για το ΕΣΠΑ) όσο και ο πρόεδρος της Διοικούσης Επιτροπής του Πανεπιστημίου κ. Σκαλκέας και φυσικά οι τοπικοί αυτοδιοικητικοί παράγοντες.
Η σημαντικότερη εξέλιξη αφορά στην δέσμευση του δημάρχου Λεβαδέων ότι εντός των ημερών το κτήριο που στεγάζει το πανεπιστήμιο Στερεάς στη Λιβαδειά, το Παλιό Πνευματικό Κέντρο δηλαδή, θα αλλάξει χρήση με τη βούλα της Πολεοδομίας. Δεν μπορεί παρά να χαμογελάσει θλιβερά κανείς καθώς 3 χρόνια μετά τη ίδρυση του παραρτήματος του Πανεπιστημίου Στερεάς στη Λιβαδειά οι τοπικοί άρχοντες δεν έχουν καταφέρει να πράξουν το αυτονόητο!!!
Από το σημείο αυτό και περαιτέρω οι συζητήσεις για μεταστέγαση ή για την ίδρυση δευτέρου τμήματος στη Λιβαδειά μόνο ως προβολές στο απώτερο μέλλον μπορεί να εκληφθούν.'Η, όπως το έθεσε ο πρόεδρος της Διοικούσης Επιτροπής Πανεπιστημίου Στερεάς κ. Γρηγόριος Σκαλκέας, "ελπίζω η υπόσχεση για μεταστέγαση να αφορά το εγγύς και όχι το μακράν μέλλον". Ο κ. Σκαλκέας ξεκαθάρισε ότι δεύτερο τμήμα στη Λιβαδειά μπορεί να συζητείται μόνο από τη στιγμή που θα ιδρυθεί δεύτερη σχολή στη Λαμία, που είναι η έδρα του Πανεπιστημίου Στερεάς και ζήτησε τον εκσυγχρονισμό των υπαρχουσών αιθουσών ώστε οι σπουδαστές να αποδίδουν στην εργασία τους.

Αυτά είχα να πω και ότι το ΞΕΝΙΑ της Λιβαδειάς πρέπει αμέσως να λειτουργήσει

Δεν υπάρχουν σχόλια: