Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2008

Μίζες της Siemens ή χρήματα του φορολογούμενου πολίτη;1

Κατ' αρχάς να διαλύσουμε μια παρεξήγηση που πάει να δημιουργηθεί: Τα χρήματα με τα οποία η Siemens φέρεται να δωροδοκούσε πολιτικούς, τεχνοκράτες και συνδικαλιστές στην Ελλάδα δεν είναι "οι μίζες που πλήρωνε η Siemens", όπως έγκριτοι συνάδελφοι τείνουν μηχανικά να επαναλαμβάνουν.


Πού τα έβρισκε η Siemens; Και τι θαρρούν ότι είναι η Siemens; Φιλανθρωπικό ίδρυμα που υποστηρίζει οικονομικά άπληστους υπουργούς και υφυπουργούς;

Τα χρήματα προέρχονται από το υστέρημα του Ελληνα φορολογούμενου πολίτη. Αυτά είναι τα χρήματα που κάποιοι φρόντιζαν να ρέουν προς τη γερμανική εταιρεία ως Πακτωλός και η Siemens επέστρεφε σε αυτούς τους κάποιους ένα μικρό ποσοστό. Αρα τα χρήματα που κατέληξαν σε ...πολιτικές τσέπες είναι δικά μας και η Siemens τα σφετεριζόταν με τον γνωστό τρόπο των υπέρογκων και ανέλεγκτων συμβάσεων για προμήθειες του δημοσίου.

Ας ρωτήσουν οι αρμόδιοι για τις συμβάσεις που υπoγράφονταν μεταξύ του Οργανισμού Αθήνα 2004 και ιδιωτικών εταιρειών. Ολες οι συμβάσεις ελέγχονταν από τους τεχνοκράτες που είχαν προσληφθεί, όλες έμπαιναν στη διαπραγμάτευση, όλες ήταν υπό συζήτηση.
Μόνο οι συμβάσεις της Siemens αντιμετωπίζονταν ως ιερές γραφές. Κανείς δεν είχε δικαίωμα να αλλάξει τους όρους και κυρίως κανείς δεν είχε δικαίωμα να διαπραγματευτεί τις τιμές. Κι ας είχε προσλάβει ο Οργανισμός Αθήνα 2004 μια στρατιά τεχνοκρατών που πληρώνονταν για να κάνουν αυτή ακριβώς τη δουλειά: να ελέγχουν τους όρους των συμβάσεων και να διαπραγματεύονται τις τιμές.
Επιπλέον οι συμβάσεις της Siemens όχι μόνο εγκρίνονταν sans voir χωρίς την παραμικρή αλλαγή αλλά δεν επιτρεπόταν να ληφθεί αντίγραφό τους από κανέναν. Και αυτό ίσχυε μόνο για τις συμβάσεις μεταξύ της Siemens και του Οργανισμού Αθήνα 2004. Εμφανές το γιατί.
Γιατί η Siemens είχε υψηλή προστασία. Πολύ υψηλή προστασία...
Θα επανέλθουμε...
Αυτά είχα να πω και ότι το ΞΕΝΙΑ της Λιβαδειάς πρέπει αμέσως να λειτουργήσει.

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σωστά όλα αυτά, μόνο που επειδή ούτε οι ανταγωνιστές της Siemens και της κάθε Siemens πάνε με το σταυρό στο χέρι στους διαγωνισμούς, η μοίρα μας είναι να πληρώνουμε τα πανωπροίκια των μιζών όπου υπάρχει ανάλογη σύμβαση. Δυστυχώς, η μηχανή δεν δουλεύει χωρίς λαδάκι που τουλάχιστον είναι πολύ λιγότερο από τη βενζίνη που χρειάζεται - εννοώ ότι τα ποσοστά των μιζών στο σύνολο μια σύμβασης είναι ευτυχώς σχετικά χαμηλά, σχετικά τονίζω. Τρέχα - γύρευε τώρα τι επιχειρηματικά παιχνίδια παίζονται κι έχουν βάλει άγριο χέρι στη Siemens οι Γερμανοί δικαστές.

Ανώνυμος είπε...

Πόσα όμως είναι τα (πολιτικά) πανωπροίκια;

Μερικές πληροφορίες μιας και νόμιζα ότι δεν θα σκάσει ποτέ αυτή η ιστορία. Και μάλλον στο σύνολο δεν θα σκάσει ποτέ.

Μετά από ένα τραγελαφικό διαγωνισμό με ακυρώσεις, καταγγελίες και πολιτική πίεση από διπλωματικές αποστολές αρκετών χωρών, με σχετική απόφαση του ΚΥ.Σ.Ε.Α το σύστημα C4I κατοχυρώθηκε στην παντοδύναμη κοινοπραξία αμερικανικών συμφερόντων SAIC (παιδί των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ) με βασικούς υπεργολάβους τις εταιρείες SIEMENS, ΔΙΕΚΑΤ, ΠΑΝΟΥ, ΠΟΥΛΙΑΔΗΣ, IBM, ALTEC, και AMS. H σύμβαση υπεγράφη στις 19/5/2003 μεταξύ SAIC και υπουργείου Εθνικής Άμυνας (επί Παπαντωνίου και ΓΓ του ΥΕΘΑ και υπεύθυνο για την σύμβαση τον Ζορμπά) και φορέα υλοποίησης το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης (επί Χρυσοχοϊδη).

Το C4I υπολειτούργησε απελπιστικά κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων και δεν το παρέλαβε ο Βουλγαράκης (σημειώστε εδώ τον υπεύθυνο του συστήματος γνωστό Μαρκογιαννάκη. Παρελήφθη όμως από τον Πολύδωρα στις 29-03-07 παρουσία της SAICS, του Αμερικανού Πρέσβη (Charles Ries) και του Γενικού Διευθυντή της SIEMENS Δενδρινού, παρότι δεν λειτούργησε ποτέ στο σύνολο. Και δεν πρόκειται. Το αστείο είναι ότι μας έκαναν και έκπτωση. Μας κόστισε μόνο 245.640.871 € σύμφωνα με τον Πολύδωρα. Το αρχικό κόστος του ήταν 259.032.250 €. Το συνολικό κόστος ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων ανέρχεται στο 1,5 δις ευρώ!!!

Τα 10.000.000 € είναι το ποσό που αντιστοιχεί στα δώρα της SIEMENS μέχρι την Άνοιξη του 2004 για το συγκεκριμένο έργο.

Όμως o χρηματισμός δεν είναι η κορυφή του παγόβουνου, υπάρχουν και άλλα σε αυτή την ιστορία. Και φυσικά πολλά δημόσια έργα που έχουν να κάνουν με την SIEMENS και έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις δικαστικές αρχές.

Μέτοικε έχεις δίκιο, στέλεχος της ανταγωνίστριας για το C4I κοινοπραξίας γαλλικών συμφερόντων Thales-Raytheon (μετείχε και η αμερικανική ΜΟΤΟROLA που τελευταία στιγμή πέρασε στο στρατόπεδο της SAIC) κατήγγειλε από το 2005 χρηματισμό Ελλήνων πολιτικών. Αναφέρεται ότι δήλωσε ότι οι ανταγωνιστές τους έδωσαν πιο πολλά πιο ψηλά. Όλοι δίνουν το κάτι τι τους.

Που τα βρήκε η SIEMENS; Όπως λες Βοιωτέ από τα κονδύλια που προβλέπουν να βάζουν καπέλο στις προσφορές τους οι εταιρείες για δωράκια και να τα πληρώνουμε στο τέλος εμείς σαν συνολικό κόστος των έργων.

http://naxios.blogspot.com είπε...

Καταθέτοντας στον εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου ο εκπρόσωπος της εταιρείας Thales, Παύλος Πέζας, που έχασε τον διαγωνισμό για το C4I, , άφησε αιχμές για τη σχέση του εκπροσώπου της SAIC Γιώργου Τρεπεκλή με το υπουργείο Εξωτερικών το 2003. Δηλαδή με τον ίδιο τον Γιώργο Παπανδρέου προσωπικά.
Φυσικά ο ευαίσθητος «δημοκρατικός» τύπος ακολουθεί και εδώ την ίδια γνωστή μέθοδο και διαδρομή παραπληροφόρησης που και στο παρελθόν έχει αποδώσει τους επιθυμητούς καρπούς. Ξεκινούν «Τα Νέα», ακολουθεί η «Ελευθεροτυπία» και πατά κάτω τους «ανεπιθύμητους», το «Έθνος» συνεπικουρούμενο τώρα από το «Πρώτο Θέμα» όπου πρωτοστατεί ο γνωστός και μη εξαιρετέος κομιστής Θέμος Αναστασιάδης, γνωστός και αυτός από περίεργες διαδρομές σε μίζες και εκατομμύρια!….καθόλου παράξενο!
Όλοι μαζί στον αγώνα κατασυκοφάντησης όλου του πολιτικού συστήματος οι «δημοκρατικές» φυλλάδες για να μειώσουν τους κραδασμούς που προκαλούν στην ελληνική κοινωνία οι διαδρομές του μαύρου χρήματος που πήγαν κατευθείαν στα ταμεία -πορτοφόλια της «μεγάλης δημοκρατικής παράταξης». Συμπέρασμα οι άνθρωποι που είχαν κάμει τη μίζα και την προπαγάνδα , επιστήμη και επάγγελμα δεν θα έριχνα λάσπη στους αφελείς οι βλάκες Δεξιούς που είναι και επάρατοι και την έχουν στο αίμα τους, «την εκμετάλλευση του ανθρώπου από άνθρωπο»…..για να μην ξεχνάμε και τις σοσιαλιστικές ερμηνείες του ιστορικού γίγνεσθαι.

βοιωτός είπε...

Τι εννοείς Νάξιε; Οτι η διαφθορά σε όλα τα επίπεδα είναι εφεύρεση των κεντροαριστερών εφημερίδων;
Οχι. Και γνωρίζω πολύ καλά τι λέω.

http://naxios.blogspot.com είπε...

Όχι φίλε βιωτέ δεν είναι εφεύρεση των κεντροαριστερών εφημερίδων η διαφθορά αλλά η τέχνη της προπαγάνδας είναι σίγουρα εφεύρεση των κεντροαριστερών εφημερίδων .Απόδειξη πως ντούπαραν το θέμα και ενώ το Πασοκ δια στόματος Στρατηγού Τσουκατου τα πήρε επίσημα εμείς ασχολούμαστε με το ποιος έκλισε το εισιτήριο του μ………α του Λιάπη και αν έπλυνα στην ίδια μπανιερά τα πόδια τους ο Λιάπης και Χριστοφοράκο

Ανώνυμος είπε...

Η διαφθορά Βοιωτέ δεν είναι εφεύρεση των λεγομένων "κεντροαριστερών" εφημερίδων, αυτές όμως είναι μέχρι τα μπούνια χωμένες σ' αυτήν. Όλοι γνωρίζουμε τις σχέσεις του "προοδευτικού" τάχατες τύπου με το κρατικοδίαιτο κεφάλαιο. Αυτό όμως που γίνεται, και όσοι έχουν μάτια το βλέπουν, είναι ότι μόλις έσκασε η υπόθεση με τον Τσουκάτο, ξαφνικά άρχισαν να ξεψαχνίζουν ποιος υπουργός έκανε παρέα με τον Χριστοφοράκο ενώ "ξέχασαν" επιδεικτικά ότι ο αντιπρόσωπος της SAIC ήταν (είναι;) φίλος του νυν προέδρου του ΠΑΣΟΚ και μάλιστα κατά την περίοδο που έγινε ο διαγωνισμός για το αμαρτωλό C4I!

βοιωτός είπε...

Νάξιε,
ο αντιπερισπασμός είναι σύμφυτος με τη λειτουργία της πολιτικής. Ετσι γίνεται. Μην περιμένεις σ'αυτό το επίπεδο ούτε αξιόπιστη πληροφόρηση ούτε σαβουάρ βιβρ.
Από την άλλη είναι γεγονός αναμφισβήτητο ότι η νέα διακυβέρνηση οφείλει να απαντήσει σε πολλά ερωτήματα του Λιάπη συμπεριλαμβανομένου.

βοιωτός είπε...

Η υπόθεση Τρεπεκλή είναι από εκείνες που δεν μπορούν εύκολα να ερευνηθούν, μέτοικε. Αυτό μόνον.

Αυτό δεν σημαίνει ότι οι παρέες του Χριστ. μετά το 2004 δεν έχουν ενδιαφέρον.
Μπορεί η Ε να το ψάχνει για λόγους πολιτικών εντυπώσεων, αντικοκκαλισμού ή διαπλοκής αλλά εμείς ενδιαφερόμαστε για το δημόσιο χρήμα και απαιτούμε απαντήσεις. Δεν μπορώ να δώσω στοιχέι προς το παρόν αλλά θα γίνει κι αυτό.

Ανώνυμος είπε...

Βοιωτέ, το ότι μια υπόθεση είναι δύσκολο να ερευνηθεί δεν σημαίνει ότι βρωμάει λιγότερο, έτσι; Γιατί θα πρέπει να ενοχοποιούνται οι συνταξιδιώτες του κ. Χριστοφοράκου ενώ να μην γίνεται κουβέντα για τους οικογενειακούς φίλους του κ. Τρεπεκλή;

βοιωτός είπε...

Το είπες ο ίδιος, μέτοικε.
Μυστικές υπηρεσίες...

http://naxios.blogspot.com είπε...

ΒΙΩΤΕ ΚΑΛΗΜΕΡΑ
Εγώ δεν είπα η νέα διακυβέρνηση ότι δεν οφείλει να απαντήσει σε ερωτήματα και ειδικά ο – βλάκας - ο Λιάπης έπρεπε να είχε απάντηση από την πρώτη στιγμή εφόσον όπως αποδεικτικέ είχε και τα στοιχεία .Αλλά εδώ τα ΜΜΕ νομίζουν ότι είμαστε μαλάκες . Την υπόθεση Τσουκατου την ξεχάσαμε , η υπόθεση Τρεπεκλή το ο Νίκος Παπανδρέου μετέχει μαζί με τον Χριστοφορακο στο Δ.Σ της Λαμψα του εφοπλιστή Λασκαριδη είναι δύσκολη και επί πασοκ υπεγράφησαν 8 στις 10 συμβάσεις και όμως εδώ και δέκα μέρες οι κεντροαριστερές εφημερίδες ασχολούνται ΤΟ ποιος πλήρωσε το ταξίδι του Λιαπη ΤΟ ποιος πλήρωσε τα χαρμπουκερ του Γιου του και όταν βρει και γι’ αυτά αποδείξεις θα ασχοληθούνε αν έπλυνα σε κοινό μπιντέ τα πόδια τους .ΕΛΕΟΣ