Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Σήμερα νέες Προβολές

Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς Γαλλικό Ινστιτούτο Λιβαδειάς



Σχολική Βιβλιοθήκη 1ου ΓΕΛ Λιβαδειάς ΑΜΚΕ «ΠΟΛΙΣ»
ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΤΡΑΣ
12o ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΑΝΟΡΑΜΑ
ΠΡΟΒΟΛΕΣ
Συνεχίζονται οι προβολές με βραβευμένες ελληνικές ταινίες από το φετινό διεθνές κινηματογραφικό φεστιβάλ Πάτρας.
Την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011 στις 9 μμ. στο Δημοτικό Θέατρο Λιβαδειάς (Δωδεκανήσου 5) θα προβληθούν οι παρακάτω ταινίες:


1. Theme from autumn drizzle - G.M. Touliatou – 2009 - Διάρκεια 1’ 40’’
Το γύρισμα του συγκεκριμένου video έχει γίνει στον αίθριο χώρο της Αρχιτεκτονικής Σχολής της Αγίας Πετρούπολης (Ρωσία) τον Ιούνιο του 2009. Εκείνο που συγκινεί είναι ότι, αυτό που συμβαίνει, θα μπορούσε να τοποθετηθεί εδώ, αλλού, ίσως σε οποιαδήποτε πόλη. Αλλά, εκείνο που πραγματικά αιχμαλωτίζει είναι ότι, σε αυτό το θρόισμα, σε αυτή την κίνηση των υφασμάτων και το στιγμιαίο άγγιγμά τους, μπορώ να παρακολουθήσω, στο επίπεδο της μεταφοράς, την ιστορία μιας εφήμερης αγάπης.
2. Partners - Ιωσηφίνα Μαρκαριάν – 2008 - Διάρκεια 20’
Η νεαρή Natasa, Σέρβα από το μεταπολεμικό Sarajevo, δουλεύει και μένει στη συνοικιακή ταβέρνα του εργένη Βαγγέλη Λιανού, στην Αθήνα. Ο μικρός Mihailo και η οικογένειά της την περιμένουν να γυρίσει. Ο Βαγγέλης όμως την θέλει δική του. Ένα προ-πο που παίζουν από κοινού και κερδίζει, σημαδεύει την τύχη τους.
3. Περίπτωση Ευρυδίκη- Φρέντυ Βιανέλλης – 2010 – Διάρκεια 79’
Μια ταινία για τη δύναμη της θέλησης! Η Ευρυδίκη, μετά από εφτά χρόνια στην ηρωίνη, δεν «καταλήγει στα σκουπίδια» και βλέπει ξεκάθαρα την δυσλειτουργική της οικογένεια. Η ταινία βασίζεται στο θεατρικό έργο «Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΥΡΥΔΙΚΗ» και αφηγείται την πραγματική ιστορία ενός κοριτσιού, που περιπλανήθηκε στον κόσμο των ναρκωτικών για 13 χρόνια, βίωσε την οδύνη σε όλες τις εκφάνσεις της και κατάφερε μέσα από τη θεραπεία να κάνει μια νέα αρχή. Η ταινία κινείται σε τέσσερις κινηματογραφικούς άξονες, την προσωπική της κατάθεση, το στήσιμο της θεατρικής παράστασης, την «καθημερινότητα των ναρκωτικών» στο κέντρο της Αθήνας και τέλος το «φυσιολογικό μεγάλωμα πέντε κοριτσιών» στις κρίσιμες ηλικίες από τριών έως δεκαέξι ετών, το οποίο έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την ενηλικίωση της ΕΥΡΥΔΙΚΗΣ.

Αυτά είχα να πω και ότι το ΞΕΝΙΑ της Λιβαδειάς πρέπει αμέσως να επαναλειτουργήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: