Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Αλλάζει ονομασία ο Δήμος Αλιάρτου!

Μεγάλες αντιδράσεις προκαλεί η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλιάρτου για αλλαγή της ονομασίας του Δήμου, μόλις 45 ημέρες μετά την εγκατάσταση της νέας δημοτικής αρχής του κ. Ντασιώτη.
Στο χθεσινοβραδινό Δημοτικό Συμβούλιο υπέρ της νέας ονομασίας σε Δήμο Αλιάρτου-Θεσπιών ψήφισαν 19 δημοτικοί σύμβουλοι έναντι 6 και 2 που δήλωσαν παρών. Ταυτόχρονα αποφασίστηκε ο ορισμός της Ασκρης ως ιστορικής έδρας του νέου Δήμου. Αξίζει να σημειωθεί ότι 3 δημοτικοί σύμβουλοι της δημοτικής παράταξης του τώε ςδημάρχου Αλιάρτου κ. Βίτση, που κατάγονται από τις Θεσπιές, ψήφισαν υπέρ της μετονομασίας και ανεξαρτητοποιήθηκαν.
Τη μετονομασία είχε υποσχεθεί προεκλογικά ο κατόπιν δήμαρχος κ. Ντασιώτης στους Θεσπιείς και ανακίνησε πρόσφατα με επιστολή της η βουλευτής Βοιωτίας κ. Τσόνογλου (δείτε εδώ http://viotia.blogspot.com/2011/02/blog-post_07.html και τα σχόλια).

Στην Αλίαρτο ήδη υπάρχει αντίδραση και οι πολίτες είναι αναστατωμένοι. Δραστήρια κινείται ο πρώην δήμαρχος Αλιάρτου κ. Νικόλαος Παλμές, που φέρεται να οργανώνει κίνηση πολιτών για την αναστροφή των εξελίξεων.
Τόσο η μετονομασία όσο και ο ορισμός της ιστορικής έδρας πρακτικά δεν σημαίνουν τίποτα και δεν αποτελούν παρά επικοινωνιακά τεχνάσματα για ψηφοθηρικούς λόγους. Δείχνουν όμως την προχειρότητα των σχεδιαστών του ν. 3852/2010 και την αφροσύνη των υποστηρικτών του Καλλικράτη ο οποίος ήδη δημιουργεί σημαντικά λειτουργικά προβλήματα τα οποία προστίθενται στα μύρια άλλα βάσανα των πολιτών...

18 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ακόμα και οι κάτοικοι άλλων Δήμων είχαν καταλάβει το δίκαιο του αιτήματος εδώ όμως παρατηρούμε οτι:
Δεν κέρδισε ο Ντασιώτης.
Κέρδισαν όλοι αυτοί που αφουγκράστηκαν σωστά την θέληση του λαού των δύο πόλεων. Δεν κέρδισε ο λαός των Θεσπιών αλλά ο λαός του Αλιάρτου που:
1. Έδωσε ένα χέρι αλληλεγγύης στις Θεσπιές για να ζήσουν και οι δύο πόλεις αρμονικά μαζί .
2. Έδωσε ένα ισχυρό χαστούκι στους πολιτικάντιδες που αγνόησαν μια ολόκληρη ιστορική πόλη χωρίς αιτιολογία και τους εξαφάνισε από τον πολιτικό χώρο.
3. Ανακάλυψε ένα νέο δήμαρχο , ένα νέο πολιτικό πρόσωπο που ξέρει να κρατά τον λόγο του και τολμά να αψηφά τις πολιτικές συνέπειες όταν ενεργεί για το καλό του τόπου του.
4. Τέλος και το σημαντικότερο δημιούργησε την ιστορική αρχή για να κάνουν το ίδιο και άλλες πόλεις στην Ελλάδα.

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΣΤΗ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ

Ανώνυμος είπε...

ας πρόσεχαν ποιους ψήφιζαν

Ανώνυμος είπε...

"Από την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας εξαιρούμε τα αρχαία μνημεία..."

Πολ Τόμσεν
κυβερνήτης του ελλαδιστάν

Αιδώς αχρείοι

Ανώνυμος είπε...

ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ Η ΕΚ ΘΗΒΩΝ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ Η ΘΗΒΑΙΚΗ ΛΟΓΙΚΗ ΕΠΕΒΑΛΕ . ΔΕΝ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΤΟΝ ΑΛΙΑΡΤΟ ΚΑΛΛΥΤΕΡΑ ΚΑΣΚΑΒΕΛΙ ΝΟ 2 ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ . ΣΕΙΡΑ ΕΧΕΙ Η ΛΙΒΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ . ΚΑΠΟΙΑ ΒΡΩΜΙΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΕΡΕΣ .ΑΣ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΗΣ ΝΑ ΑΝΗΦΟΡΗΣΕΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΜΕ .

Ανώνυμος είπε...

μπραβο δημαρχε . εκανεσ την πρωτη σου μαγγια . να σε χαιρομαστε. θα χορτασεισ φτυσιμο

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 4.11

Η Θηβαική λογική δεν έχει σχέση με τον Αλίαρτο. Η δική σου λογική έχει πρόβλημα.
Αν υπάρχει Θηβαία που κατάφερε να πείσει τριπλάσιους δημοτικούς συμβούλους να ψηφίσουν ΝΑΙ απο αυτούς που ψήφισαν ΟΧΙ τότε φίλε μου είναι πάρα μα πάρα πολύ δυνατή!!!!!
Αλλος ανηφορίζει και άλλος κατηφορίζει μόνο που δεν μας διευκρίνησες ποιά είναι η ανηφόρα.

Ανώνυμος είπε...

Κι ομως η τιποτενια καταφερε να σας κανει να ασχολειστε με επιφανειακα θεματα οταν τα προβληματα πληθαινουν. Αυτα ειναι ανουσια να ασχολουμαστε. Ξυπνηστε! Αλλα ειναι τα προβληματα

Ανώνυμος είπε...

Αφού οι συνταγές του μνημονίου ήταν τόσο πετυχημένες όσο μας έλεγαν , γιατί χρειάζονται συνέχεια νέα μέτρα και γιατί οι Τροϊκανοί ζητάνε να ξεπουληθούμε (ΟΤΕ, ΔΕΗ, λιμάνια, αεροδρόμια,κλπ)για να πάρουν τα λεφτά τους;
Υπάρχει απάντηση;

Ανώνυμος είπε...

10.53
τα αφηνουμε σε σενα να μας τα λυσεις τα προβληματα.
μεγαλε δεν πας καλά!!!!

Ανώνυμος είπε...

Πλήττω !!!

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΑΑΧΑΛΟ ΤΑ ΧΕΙ ΚΑΝΕΙ Η ΚΥΡΙΑ. ΚΑΤ ΑΡΧΗΝ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΝΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΝΤΑΙ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ.ΜΗΠΩΣ Η ΚΥΡΙΑ ΘΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΖΗΣΕΙ ΣΤΙς ΘΕΣΠΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΣΚΡΗ Η ΣΤΗΝ ΑΛΙΑΡΤΟ?ΑΛΑ ΤΑ ΨΗΦΑΛΑΚΙΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ.ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΗΡΕ Ο ΠΟΝΟΣ

Ανώνυμος είπε...

10.53
καταλαβαίνεις τι γράφεις ή το ξύδι που ήπιες ήταν νοθευμένο;

Ανώνυμος είπε...

Μαλωστε λιγο ακομα για τα ονοματα...
Και στο μεταξυ φατε αμασητα τα νεα μετρα. Αυτο θελουν...

Ανώνυμος είπε...

μετά από τόσους λεονταρισμούς και τόση οργή κατά της τρόικας,(τους πιστέψαμε τώρα) πάνε για εκλογές, φως φανάρι.
οπότε αλιαρτινοί και λοιποί προσέξτε ποιους θα ψηφίσετε γιατί μετά οι διαμαρτυρίες δεν αρκούν
κι όχι όνομα το χωριό σας μπορεί να μη βρείτε στη θέση του... (!)
με την καλή έννοια πάντα

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΤΟ ΣΟΥΡΓΕΛΛΟ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ

Ν είπε...

Αυτός ο Ντερούζ να πάει να πουλήσει τις δικές του παραλίες που θα μας πει "πουλήστε παραλίες , Ελληνικό και ΔΕΗ". Τι έγινε , τα καλόπαιδα οι Τροϊκανοί τώρα είδαν ότι δεν φτάνουν τα λεφτά και ορμήσανε στα "ασημικά"? Αυτοί δεν έλεγαν ότι με τα μέτρα που πήραν θα αποπληρώναμε το χρέος και θα μειώναμε το έλλειμμα?
Μας δουλεύαν τότε ή τώρα?
Και η κυβέρνηση δεν ήξερε τίποτα από τις δηλώσεις αυτές? Αφού μαζί συσκέπτονται κάθε φορά μετά δηλώνει ο καθένας ό,τι θέλει?
Ο Μ. Ιγνατίου το είπε το πρωί στο Μέγκα ότι δεν είπαν κάτι δικό τους , ούτε άγνωστο.
Αρα, το είπαν αυτοί για να μην το πουν οι άλλοι?
Και το πιο βασικό. Αν πουληθούν όλα αυτά, εμείς και τα παιδιά μας τι θα είμαστε στη χώρα μας ? Οι υπηρέτες των Γερμανικών και αμερικανικών πολυεθνικών? Με 300 ευρώ και δούλοι στην χώρα μας?
Το χόντρυναν το παιχνίδι και δεν θα έχουμε καλά ξεμπερδέματα.

Ανώνυμος είπε...

ΜΕ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΣΑΝ ΤΗΝ ΤΣΟΝΟΓΛΟΥ ΤΗΝ ΑΓΑΤΣΑ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΟΓΙΑ ΟΧΙ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΘΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΝ Κ...ΜΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

Ο ΝΤΑΣΙΩΤΗΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ Ο ΣΩΤΗΡΑΣ ΜΑΣ? .ΑΠΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΞΕΦΥΤΡΩΣΕ ΤΟΣΟ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΛΕΜΕΝΟΣ ? ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΧΕΡΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ . ΑΦΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΥΘΑ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ !!!!