Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Ιδρύεται Σύλλογος "ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΞΕΝΙΑ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ"

Μορφή και περιεχόμενο λαμβάνει η αντίδραση της Λιβαδειάς στην συνεχιζόμενη υποβάθμιση του ΞΕΝΙΑ της πόλης με την ίδρυση συλλόγου με την επωνυμία  "ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΞΕΝΙΑ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ". Σύμφωνα με το καταστατικό του νεοσύστατου συλλόγου σκοπός του είναι η αναστήλωση και επαναλειτουργία του ΞΕΝΙΑ της Λιβαδειάς, η αναβάθμιση και αξιοποίηση της κοιλάδας του Τροφωνίου Μαντείου καθώς και η παρέμβαση σε θέματα περιβάλλοντος στη Λιβαδειά και γενικότερα στη Βοιωτία.Συγκεκριμένα τα τρία πρώτα άρθρα  του καταστικού των ΦΙΛΩΝ του ΞΕΝΙΑ Λιβαδειάς έχουν ως εξής.
"ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
 "ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΞΕΝΙΑ ΤΗΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ"
Αρθρον 1ο
Ιδρύεται Σύλλογος με την επωνυμία "ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΞΕΝΙΑ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ" με έδρα την Λιβαδειά. Η σφραγίδα φέρει περιμετρικά γραμμένη την επωνυμία του συλλόγου και στο κέντρο εικονίζεται το τουριστικό περίπτερο του Ξενία, όπως υπήρχε έως το 2008.
Αρθρον 2ον
Σκοπός του συλλόγου είναι η ανασύσταση και επαναλειτουργία του Ξενία της Λιβαδειάς, η παρακολούθηση των εργασιών τυχόν ανακατασκευής του, για αρμονική αισθητική του τοπίου και του αρχικού κτίσματος, καθώς και συνολικαά η αξιοποίηση, προστασία ως και ανάδειξη της κοιλάδας του Τροφωνίου Μαντείου, των Πηγών και του ποταμού της Ερκυνας.


Η εν γένει πνευματική και πολιτιστική ανάπτυξη των μελών του, ως επίσης και η καλλιέργεια και καλλιέπεια οποιουδήποτε πνευματικού ή υλικού αγαθού ή προϊόντος επ' ωφελεία της περιοχής, της πόλης της Λιβαδειάς και των ατόμων ή ομάδων που ενδιαφέρονται γι αυτό, με ιδιαίτερη έμφαση σε θέματα αισθητικής, που αφορούν στο περιβάλλον εντός των ορίων του δήμου Λεβαδέων και της Βοιωτίας.

Αρθρον 3ον
Προς επίτευξη των σκοπών του συλλόγου θα:
a.Οργανώνονται διαλέξεις και ομιλίες επιστημονικές και καλλιτεχνικές, θα πραγματοποιούνται πολιτιστικές εκδηλώσεις, όπως η εκτέλεση συνεδρίων, εικαστικώνν, φιλολογικών προγραμμάτων, συναυλιών, θεατρικών παραστάσεων ερασιτεχνικών ή επαγγελματικών θιάσων, κινηματογραφικών προβολών, χοροεσπερίδων, συνεστιάσεων, εκδρομών, η εκτύπωση έκδοση και πώληση βιβλίων,περιοδικών,dvd, δοκιμίων και γενικώς συγγραφικών μελετών διαφόρων συγγραφέων.


β. Ο σύλλογος θα επικουρεί τους δημιουργούς , τους επιστήμονες και τους ανθρώπους του μόχθου, εάν και εφόσον διακονουν την ελληνική παράδοση, τέχνη. και την πολιτιστική κληρονομιά μας.


γ. Δημιουργηθούν ομάδες μελέτης και επεξεργασίας των τοπικών προβλημάτων. Με ειδικότερο και αμεσότερο εκείνο της επαναλειτουργιας του Ξενία της Λιβαδειάς αλλά και της αξιοποίησης και αναβάθμισης του χώρου των Πηγών και της προστασίας του περιβάλλοντος.
Τα ιδρυτικά μέλη του Συλλόγου ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΞΕΝΙΑ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ είναι τα εξής.
1. Στυλιανός Καλογήρου, Επιχειρηματίας
2. Δημήτριος Λάμπρου, Εκδότης
3. Νικόλαος Λαμπρόπουλος, Βιβλιοπωλείο/Εκδόσεις Σύγχρονη Εκφραση
4. Γεώργιος Κωσταγιάννης, Πρόεδρος Μορφωτικού Συλλόγου Λεβαδείας
5. Λουκάς Σωληναραίος, Αγρότης
6. Γιάννα Λάμπρου, Δικηγόρος
7. Μαρία Κεφαλά, Δικηγόρος
8. Κωνσταντίνος Πάτρας, Ιδιωτικός Υπάλληλος
9. Λουκάς Καρράς, Δικηγόρος
10. Νέλλη Χαχάμη, Φοιτήτρια
11. Αριστείδης Τζιτζώκος, Δημόσιος Υπάλληλος
12. Ιωάννης Παπαιωάννου, Ιατρός
13. Παναγιώτης Αγνιάδης, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Βοιωτίας
14. Γεώργιος Μπενέτος, Αρχιτέκτων Μηχανικός
15. Χρήστος Χάνιος, Επιχειρηματίας
16. Ηλίας Ροζάνας, Επιχειρηματίας
17. Χρήστος Λάμπρου, Συνταξιούχος
18. Ιωάννης Πατσαντάρας, Δήμαρχος Διστόμου-Αραχώβης-Αντίκυρας
19. Παναγιώτης Περγαντάς, υπ. δρ Βιολογίας, Επιχειρηματίας
20. Κωνσταντίνος Παγάνης, Επιχειρηματίας
21. Κωνσταντίνος Παπασπύρου, Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς
22. Κωνσταντίνα Λάμπρου, Εκπαιδευτικός

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια φαίνεται σοβαρή προσπάθεια.Μας γεμίζει ελπίδα ο σύλλογος σας.

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΡΑΚΑΛΩ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΓΡΑΦΤΟΥΜΕ, ΟΣΟΙ ΘΕΛΟΥΜΕ !!!
ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ...

Γιώργος Χ. Θεοχάρης είπε...

Δημήτρη συνάθροισέ με στα ιδρυτικά μέλη

Γιώργος Χ. Θεοχάρης είπε...

Δημήτρη συνάθροισέ με στα ιδρυτικά μέλη

Ανώνυμος είπε...

ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΝΕΕΣ ΕΓΓΡΑΣΦΕΣ ΜΕΛΩΝ ? ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥ ?

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά ψυχραιμία. Ο σκοπός του συλλόγου θα επιτευχθεί πριν την καταστατική ίδρυση του. Λίγες μέρες απέμειναν για να παραχωρηθεί το ΞΕΝΙΑ στο Δήμο Λιβαδειάς.

βοιωτός είπε...

6.28
Χαιρόμαστε που η πίεσή μας αποδίδει.
Ομως δεν διάβασες καλά το καταστατικό του νέου Συλλόγου και τους σκοπούς του...
Ξαναδιάβασε προσεκτικά και επανέρχεσαι...

Ανώνυμος είπε...

Γιατί ο κ. Ψυχογιός δεν βιαζόταν τόσο πολύ και επί θητείας του κ. Τσιφή?? Που ήταν όλα αυτά τα χρόνια?? Μάλλον θα έλειπε από τη Λιβαδειά ή θα κοιμόταν τον ύπνο του δικαίου.

Ροζαλία είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=NHvabdxp4BI

Ανώνυμος είπε...

Να και κάτι ελπιδοφόρο μέσα στη μαυρίλα. Είμαστε αλληλέγγυοι και πρόθυμοι να βοηθήσουμε σε ό.τι χρειαστεί.

Ελωδός είπε...

Μιας και ο σκοπός του συλλόγου ξεφεύγει από την επαναλειτουργία μόνο του Ξενιά, εγώ θα πρότεινα να ονομαστεί αλλιώς (πιο κοντά στην ιερότητα του χώρου). Και φυσικά για αρχή να είναι ο μεγαλύτερος σκοπός του το Ξενία.
Έτσι για να μην κατηγορηθούμε, βάζοντας και τον εαυτό μου μιας και θα τρέξω να γραφτώ και εγώ ως μέλος, ότι ασχολούμαστε μόνο για καφέδες.

Σ είπε...

Αν κρίνω από την ιδέα και την πραγματοποίησή της, την εκδήλωση με τον αρχιτέκτονα του Ξενία πιστεύω ότι θα γίνουν σημαντικές παρεμβάσεις για το καλό της πόλης μας.