Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Ελλειμμα ενημέρωσης και καθυστερήσεις στον Δήμο Λεβαδέων εντοπίζει ο Ψυχογιός

Την ανησυχία του για τις καθυστερήσεις και τις δυσλειτουργίες που εμφανίζονται όσον αφορά την ενημέρωση των πολιτών και των αιρετών και τις αποφάσεις της νέας δημοτικής αρχής του Δήμου Λεβαδέων εκφράζει με επσιτολή του προς τη viotia ο αντιπροέδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Πάνος Ψυχογιός. Το έλλειμμα ενημέρωσης που εντοπίζει ο κ. Ψυχογιός είναι γεγονός όπως και η αδικαιολόγητη καθυστέρηση στη ανάληψη σημαντικών πρωτοβουλιών που επιβάλλονται από τον 3852/2010. Δείτε την επιστολή του κ. Ψυχογιού.

Αγαπητέ «Βοιωτέ»

Παρακολουθώ την λειτουργία του Δήμου Λεβαδέων και έκπληκτος βλέπω ένα τεράστιο κενό ενημέρωσης για ότι αποφασίζεται ή προωθείται για υλοποίηση από την νέα Δημοτική Αρχή.
Δεν υπάρχει καμία ενημέρωση, καμία συζήτηση.
Το μόνο που ανακοινώθηκε ήταν ότι θα πλύνει(!!!) τους κάδους απορριμμάτων, λες και δεν είναι υποχρέωση του Δήμου, όπως και η ανακύκλωση που «θα» ξαναρχίσει αργότερα.


Πέρασαν δύο μήνες και συνήλθε μία φορά μόνο η Οικονομική επιτροπή με ανούσια θέματα έγκρισης κονδυλίων και μία φορά η επιτροπή Ποιότητας Ζωής με ένα (1) θέμα που απεσύρθη γιατί δεν είχε τηρηθεί η προβλεπόμενη από τον Νόμο διαδικασία.
Το Δημοτικό Συμβούλιο συνήλθε δύο φορές στις οποίες φάνηκε καθαρά πόσο απροετοίμαστη ήταν η Δημοτική Αρχή. (Στο τελευταίο ΔΣ αποσύρθηκαν τα 6 από τα 11 θέματα γιατί δεν ήταν υπογεγραμμένα από τους υπευθύνους εισηγητές!)


Η ιστοσελίδα του Δήμου που έστω οριακά λειτουργούσε πριν, το τελευταίο δίμηνο έχει εγκαταλειφθεί, ούτε το όνομα του Δήμαρχου δεν ενημέρωσαν ( Υπάρχει και αρμόδιος αντιδήμαρχος που αμείβεται για αυτό!). Καμία πρόσκληση, απόφαση των Δημοτικών αρχών, Επιτροπών, προκήρυξη ή ότι άλλο είναι υποχρεωτικό να δημοσιευθεί


Το Δημοτικό Συμβούλιο μέχρι τις 28/2 πρέπει να αποφασίσει για τα παρακάτω σημαντικότατα θέματα οργάνωσης του νέου Δήμου, δεν έχει προσκληθεί ακόμα, κανείς δε δεν ξέρει τι πρόκειται να προταθεί από τον Δήμαρχο και πότε θα συζητηθούν και θα γίνουν προτάσεις από τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ.


1. Διάλυση όλων των υπαρχόντων ΝΠΔΔ και επανασύσταση ενός ή δύο το πολύ


2. Διάλυση όλων των επιχειρήσεων και ΑΕ και επανασύσταση μίας η καμίας


3. Εκλογή των Διοικητικών συμβουλίων των παραπάνω και μετάταξη του προσωπικού των.


4. Έλεγχο και έγκριση της Οικονομικής απογραφής του νέου Δήμου δηλαδή της περιουσίας, των μετρητών και των χρεών με την οποία αρχίζει την λειτουργία του.


5. Συγκρότηση και ψήφιση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης, του συμβουλευτικού οργάνου του Δήμου που γνωμοδοτεί για όλα σχεδόν τα θέματα του Δήμου (ακόμα δεν έχει γίνει προκήρυξη, πότε θα γίνει και θα την μάθουν οι Δημότες?).


6. Εκλογή του Συμπαραστάτη του Δημότη και της επιχείρησης, ανεξάρτητου προσώπου εγνωσμένου κύρους με τετραετή θητεία.


7. Συγχώνευση των Σχολικών Επιτροπών σε δύο νομικά πρόσωπα και εκλογή διοικητικών συμβουλίων.


8. Κατάρτιση Κανονισμού Λειτουργίας Δημοτικού Συμβουλίου (έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί)
Όλα τα παραπάνω θα συζητηθούν μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα και θα αποφασιστούν μέχρι την Δευτέρα 28.
Έχετε καμία ενημέρωση?
Ακούσατε από τον κ. Δήμαρχο κάποια πρόταση?
Έγινε κάποια διαβούλευση?
Έγινε κάποια αναφορά στον Τύπο?.. Στο Ιντερνέτ?
Υποτίθεται ότι οι άρχοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης υπηρετούν την Δημοκρατία και διαβουλεύονται με τους πολίτες για το μέλλον τους και όσα τους αφορούν.
Δεν βλέπω καμία ευαισθησία της Δημοτικής Αρχής σε αυτό.
Πάνος Ψυχογιός

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

πλήρης απουσία σε σημείο που αναρωτιέται κανείς αν εδρεύει εδώ ο δήμος

Ανώνυμος είπε...

Ο κ.Ψυχογιος ειναι ανεξαρτητος ή "ψυχογιος" του κ. Τσιφή και λειτουργει αντ' αυτου? Ας ενημερωσει πρωτα τον αρχηγο του για τις απαραιτητες ενεργειες που προβλεπονται και μετα ας κανει μαθηματα στη νεα δημοτικη αρχη.

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ … ΦΩΤΟΣΤΕΦΑΝΟ ΣΟΥ

Ο κ. Παπαγγελής, με μαθηματική ακρίβεια θα αποτελέσει την πιο θλιβερή παρένθεση ως δήμαρχος Λιβαδειάς. Δεν είναι μόνο αλαζόνας και μετρίου αναστήματος πολιτικός, αλλά ως φαίνεται είναι και άσχετος στα θέματα διοίκησης. Το πιο τραγικό, είναι ότι και οι συνεργάτες του στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι επιεικώς άπειροι και μαθαίνουν στου …κασίδη το κεφάλι.
Βέβαια – και αυτό πρέπει να του αναγνωρίσουμε- στην κορυφή της ατζέντας του ο κ. Παπαγγελής έχει τις πίττες των συλλόγων και την πίττα του συνδυασμού του.
Αυτά είναι τα θέματα …υψηλής πολιτικής που απασχολούν τους Λειβαδίτες.

Υπάρχει όμως και ένα θετικό. Τόσο καιρό δίπλα στον Τόγια, έχει μάθει να κάνει καλά αυτό που κάνει και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ όλα αυτά τα χρόνια: Να ασκεί διοίκηση εξ’ αποστάσεως και να μαρκάρει με τα μάτια…

Ανώνυμος είπε...

kante ipomoni kai o ouranos ua ginei pio katharos.

tosa xronia aytos o dimos ixe parei thn kato volta kai de mas eniaze giati o dimarxos mas (tsifis) itan grafikos kai tora perimename apo ton papageli se 2 mono mines na feri ta pano kato;

I M A R T O N !!!

Ελωδός είπε...

:(

Ανώνυμος είπε...

Ο κ.Ψυχογιος οφειλει πολλα στο κ. Τσιφη επομενως καλα κανει και ασκει καθηκοντα επικεφαλη. Αναρωτιεμαι αν οι υποψηφιοι του συνδυασμου εχουν αναλυσει τα αποτελεσματα σε συγκεκριμενο εκλογικό τμημα. Για παραδειγμα στο εκλογικο τμημα που συμπεριλαμβανεται το Τ ποια ηταν τα αποτελεσματα? Τυχαιο? Μπορει....

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΡΩΤΑΕΙ.ΕΛΕΟς ΔΗΛΑΔΗς ΜΕ ΤΑ ΧΑΖΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΗ Η ΠΟΛΗ ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΤΟΙΚΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ??ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΕΙΒΑΔΙΤΕΣ . ΛΟΓΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ .ΑΝ ΠΡΟΣΘΕΣΕΙΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΡΘΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΡΠΑΧΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΓΥΦΤΟΥΣ ΤΟΤΕ ΒΓΑΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΥΚΟΛΑ ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΓΙΑΤΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ . ΑΣ ΟΨΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΦΟΡΤΩΣΑΝ ΕΔΩ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΑΒΟΥΡΑ . ΝΤΟΠΙΑ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΗ