Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Κατάληψη των Δικαστηρίων στη Λιβαδειά

Κατόπιν απόφασης της Ολομέλειας των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων της χώρας πραγματοποιήθηκε από τους δικηγόρους της Λιβαδειάς το πρωί δίωρη συμβολική κατάληψη των Δικαστηρίων στη Λιβαδειά. Συμβολική κατάληψη έγινε και στη Θήβα και σε ολόκληρη την Ελλάδα. Οι δικηγόροι διαμαρτύρονται και ζητούν την απόσυρση/τροποποίηση του νομοσχεδίου για την απελευθέρωση των επαγγελμάτων καθώς όπως υποστηρίζουν ο τρόπος που εισάγεται η νέα νομοθεσία μετατρέπει τον δικηγόρο από δημόσιο λειτουργό σε "επαγγελματία"  και καθιστά τη δικαιοσύνη προνόμιο και όχι δικαίωμα με τις αυξήσεις του κόστους πρόσβασης του πολίτη που προβλέπει και που σε πολλές περιπτώσεις υπερβαίνουν το 2000%.
Η αποχή των δικηγόρων θα συνεχιστεί μέχρι και τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου. Κατόπιν η Ολομέλεια των προέδρων του Δικηγορικών Συλλόγων θα αποφασίσει εκ νέου για τις κινητοποιήσεις του κλάδου.

Εν τω μεταξύ την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου διεξάγονται οι αρχαιρεσίες του Δικηγορικού Συλλόγου Λιβαδειάς. Οι υποψήφιοι προέδροι είναι 4: ο Αχιλλέας Κοτσώνας, ο Λουκάς Καρράς, ο Δημήτριος Μεργούπης και ο Σεραφείμ Μωραϊτης.
Οι υποψήφιοι σύμβουλοι είναι η Παναγιώτα Σκαλτσά, ο Χαράλαμπος Βλάχος, ο Ιωάννης Κόλλιας, η Αγγελική Μπίνιου, ο Παναγιώτης Χουλιάρας, η Γεωργία Καρβούνη και η Φωτεινή Χανδρά.
Η εκλογή προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Λιβαδειάς απαιτεί 50% +1 αλλιώς θα υπάρξει επναληπτική εκλογή την Κυριακή 6 Μαρτίου. Οι εγγεγραμμένοι δικηγόροι στον Σύλλογο είναι 80.

Δεν υπάρχουν σχόλια: