Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Μεγάλη αύξηση της εγκληματικότητας στη Βοιωτία

Μεταφορά παραβατικής και εγκληματικής δραστηριότητας στους νομούς που γειτνιάζουν με την Αθήνα, διαπιστώνει το τελευταίο εξάμηνο η Ελληνική Αστυνομία. Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Μανώλης Όθωνας, κληθείς από τον βουλευτή της ΝΔ Μιχάλη Γιαννάκη να ενημερώσει τη Βουλή για το Σχέδιο Αναδιάρθρωσης της Ελληνικής Αστυνομίας στο νομό Βοιωτίας, είπε ότι « με την αύξηση της εμφανούς αστυνόμευσης από τις ομάδες ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ, φαίνεται προσπάθεια μεταφοράς εγκληματικών δραστηριοτήτων, όπως κλοπές και διαρρήξεις, εκτός Αθηνών ως ευκολότερα πραγματοποιούμενες».
Ο κ. Όθωνας διαβεβαίωσε το βουλευτή ότι το υπουργείο, σε συνεργασία με τη Γενική Αστυνομική Επιθεώρηση Στερεάς Ελλάδας και με τον Αστυνομικό Διευθυντή Βοιωτίας, προσπαθεί να δημιουργήσει τις συνθήκες που θα βελτιώσουν την κατάσταση.
Ο βουλευτής επισήμανε ότι τα περιστατικά εγκληματικότητας στη Βοιωτία έχουν πολλαπλασιαστεί και απέδωσε την επιδείνωση της κατάστασης στο γεγονός ότι «δεν βρίσκουν πλέον εργασία οι λαθρομετανάστες στις βιομηχανίες της περιοχής».
Είναι χαρακτηριστική η φράση ότι «η περιοχή έχει γίνει... Καμπούλ με καθημερινές τις ληστείες και την ανταλλαγή πυροβολισμών» που χρησιμοποίησε ο βουλευτής περιγράφοντας την κατάσταση και ζητώντας από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να αυξήσει την αστυνομική δύναμη στην περιοχή, καθώς υπάρχουν σήμερα κενά που φτάνουν το 40%.
Ο υφυπουργός δεσμεύτηκε για ορθολογικότερη κατανομή της αστυνομικής δύναμης, με κριτήρια και με συνυπολογισμό όλων των παραμέτρων επικαλούμενος και άλλες περιπτώσεις που υπάρχουν κενά, όπως στην Κόρινθο που τα κενά φτάνουν στο 18,5%, στην Άρτα το 19,5%, το 16% στη Φθιώτιδα, στη Φωκίδα τα κενά είναι 19,4% και στην Ευρυτανία φτάνουν το 26,6%.
http://www.kathimerini.gr/ με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Γιατι τοσα χρονια μουγγα κΥριε βουλευτα; και τωρα εμφανιζεσαι λαλιστατος; μη κανεις σκεψεις διαφορες!Οπως περι ΠΑΣΟΚ και τετοια! καμια σχεση εγω με αυτα!!! Λες και τωρα ηλθες σ"αυτη την ερημη βοιωτια!Και για τους αλλους τρεις τους "σοσιαλιστες" το ιδιο ισχυεικαι χειροτερα !