Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2009

H Μαργαρίτα Καραβασίλη ειδική γραμματεύς στο Περιβάλλοντος

Οι νέοι γραμματείς των υπουργείων που ανακοινώθηκαν χθες ως επιλογές κινούνται στα όρια του αναμενόμενου και χωρίς ιδιαίτερο βοιωτικό ενδιαφέρον. Εκτός από την Ειδική Γραμματεία Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας όπου τοποθετήθηκε ηΜαργαρίτα Καραβασίλη, Αρχιτέκτων-Πολεοδόμος, υποψήφια βουλευτής των Οικολόγων Πρασίνων στις τελευταίες γενικές εκλογές και πρώην γενική επιθεωρητής Περιβάλλοντος με σημαντική δράση στην Αττική και τη Βοιωτία.


Η Καραβασίλη ήταν εκείνη, εκτός των άλλων, που ανέδειξε το θέμα της μόλυνσης του Ασωπού, για το οποίο μάλιστα μηνύθηκε από το διάδοχό της γενικό επιθεωρητή Περιβάλλοντος Ιωάννη Δερμιτζάκη.Πριν από 1 ακριβώς χρόνο η Μαργαρίτα Καραβασίλη παραχώρησε μια συγκλονιστική συνέντευξη στο περιοδικό ΟΙΚΟ της Καθημερινής. Εκεί μίλησε με ονόματα και δευθύνσεις για "εκείνους που είναι η εξουσία όποιος κι αν κυβερνάει" και για τις "μεγάλες μονάδες που είναι στο απυρόβλητο στα Οινόφυτα".


Τώρα από τη νέα, κρατική, ισχυρή θέση της η κ. Μαργαρίτα Καραβασίλη είναι σε θέση και σε αποκαλύψεις να προβεί και τους συσχετισμούς να επηρεάσει και τις ελεγκτικές υπηρεσίες να ανασυγκροτήσει πάντα προς την κατεύθυνση της προστασίας του περιβάλλοντος.Ασφαλώς η πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού αλλά στην κοιλάδα του Ασωπού δεν υπάρχει τίποτα άλλο εφικτό από την πλήρη απορρύπανση του ποταμού και του υδροφόρου ορίζοντα, τους διαρκείς ελέγχους και την ουσιαστική καλλιέργεια μιας νέας, για την Ελλάδα, αναπτυξιακής λογικής που σέβεται το περιβάλλον(και όταν δεν το σέβεται αποβάλλεται).


Θα περιμένουμε με ενδιαφέρον και όχι χωρίς κάποια ανυπομονησία τις πρωτοβουλίες του υπουργείου Περιβάλλοντος και ειδικής γραμματέως κ. Καραβασίλη στην άτυπη βιομηχανική ζώνη των Οινοφύτων. Και θα επανέλθουμε. Δείτε τη συνέντευξη στο ΟΙΚΟ της Καθημερινής, που δημοσιεύτηκε στις 6 Νοεμβρίου 2008.

10 σχόλια:

βοιωτός είπε...

Για την πολιτική διάσταση της τοποθέτησης της κ. Καραβασίλη και των υπολοίπων γραμματέων δεν θα σταθώ στους συμβολισμούς. Το έργο της Καραβασίλη και όλων των άλλων θα δικαιώσει ή θα καταβαραθρώσει τις επιλογές και όχι ο τρόπος και τα βιογραφικά. Κυρίως στους τομείς όπως το περιβάλλον όπου τα προβλήματα δεν επιδέχονται συμβολισμούς αλλά λύσεις και όπου δεν θα επιμετρηθούν οι προθέσεις αλλά τα απτά αποτελέσματα.

agios thomas είπε...

Με εκπλήσει που δέχτηκε τη θέση.
Ελπίζω τα όσα πρέσβευε, να τα τηρήσει, γιατί 'έστι δίκης οφθαλμός, ος τα πανθ' ορά.

βοιωτός είπε...

Ναι υπάρχει μια έκπληξη και 5 δικαιολογίες.
Επί της ουσίας θα κριθεί η Καραβασίλη. Και μάλιστα πολύ σύντομα.
Αγιε, το πήρες το ημέιλ με τις πηγές;

Ανώνυμος είπε...

Τώρα λοιπόν θα μπορεί η κυρία Καραβασίλη να ελέγξει από πρώτο χέρι τη συμπεριφορά της Ν.Α. Βοιωτίας και νομαρχιακών συμβούλων στο θέμα του Ασωπού.
Να δούμε αν φταίει -έστω και λίγο- η βοιωτική αυτοδιοίκηση.
Να δούμε πως θα αξιοποιήσει το πόρισμα του Επιθεωρητή περιβάλλοντος, με τις καταγγελίες για πολλούς ...πυ τυγχάνει να είναι και ΠΑΣΟΚ.

Ανώνυμος είπε...

περίεργο.
Από άνθρωπος του συστήματος επαναστάτρια στα στερνά, μεταπήδηση στους οικολόγους, μεταπήδηση σε θέση κλειδί με το ΠΑΣΟΚ.
Ελπίζουμε να μη συνεχιστούν οι τούμπες.
Γιατί το περιβαλλοντικό κίνημα τη στήριξε την κυρία Καραβασίλη και της ήταν γνωστό ότι για το περιβαλλοντικό χάλι φταίει και το ΠΑΣΟΚ.

Ανώνυμος είπε...

΄Τι σας εκπλησει ρε παιδια που δεχτηκε την θεση; Η κυρια ΠΑΛΑΤΖΑ!!! μελος του συνασπισμου και υποψηφια με τους οικολογους εχοντας παντα σημαντικες εμισθες θεσεις στον κρατικο μηχανισμο με τις κυβερνησεις ΠΑΣΟΚ.

Ανώνυμος είπε...

άλλο ήρωας ορίτζιναλ και άλλο ημιτασιόν.

βοιωτός είπε...

11:39
Δεν σε αντελήφθην ανώνυμε.

Ροζαλία είπε...

Βοιωτέ, το έθεσες ωραία. αλλά όπως υπαινίσσεσαι δεν θα αρκέσουν οι δικαιολογίες, όταν αποδειχθεί η αιτία. αυτή θα κρίνει την επιλογή και είναι και η ουσία. όμως ας περιμένουμε με ευθυκρισία κι όχι με το δάχτυλο στη σκανδάλη.

Ανώνυμος είπε...

Αν θέλανε ιμιτασιόν ήρωες θα παίρνανε από τους συριζαίους 'οικολόγους' που χαντάκωσαν τον ΣΥΝ.