Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009

Αγάτσα για τις ελιές

Αγάτσα για τις ελιές

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια κυρία ΑΓΆΤΣΑ για την ερώτησή σας. Μπορείτε να στείλετε στην κα Υπουργό και την παρακάτω επιστολή για να φρεσκάρετε την μνήμη της.

Λαμία, 23 Ιουλίου 2009
Δήλωση Κατερίνας Μπατζελή για την καρπόπτωση των ελιών στο νομό Φθιώτιδας
Με αφορμή την κατάσταση στην αγορά του ελαιολάδου και το πρόβλημα της καρπόπτωσης των ελιών σε περιοχές της Φθιώτιδας, η Κατερίνα Μπατζελή τόνισε ότι: «το Υπουργείο όχι μόνο δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα αλλά δεν προχωρά και σε κανένα σχεδιασμό για την μελλοντική αντιμετώπιση προβλημάτων που προέρχονται από την κρίση στην αγορά και τις κλιματικές αλλαγές. Η κυβέρνηση της ΝΔ, αντί να υποστηρίζει άβουλα και αδιαπραγμάτευτα μόνο τα μέτρα προστασίας για την κτηνοτροφία των βορείων χωρών, θα πρέπει να διεκδικήσει ένα πακέτο μέτρων προστασίας για το σύνολο της γεωργικής παραγωγής και μάλιστα εκείνων των προϊόντων που συνδέονται με την διατροφική ασφάλεια.
Οι ελαιοπαραγωγοί δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας, δηλαδή από τη μία πλευρά να πληρώνουν εισφορές στον ΕΛΓΑ και να συμμετέχουν στην διαφοροποίηση και σε όλες τις παρακρατήσεις των ενισχύσεών τους και από την άλλη πλευρά να μην έχουν καμία στήριξη όταν αντιμετωπίζουν προβλήματα από τον καιρό και την αγορά.
Οι παραγωγοί ελιών και ελαιολάδου του νομού Φθιώτιδος δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται ως «παρακατιανοί» ούτε και να υφίστανται διακριτική μεταχείριση έναντι άλλων περιφερειών και άλλων συναδέλφων τους …»

Ανώνυμος είπε...

λιγο πιο κατω στο Blog διαβάστε το άρθρο περγαντας για τις ελιές 24-11-09 και κάντε σύγκριση!!!

Unknown είπε...

Και βέβαια(ανωνυμη 8.06)! συννενοήθηκε μάλιστα με το νομάρχη , όταν αγρότες ζήτησαν να στηριξει το πρόβλημα. για το καλό τουνομού.ας στηρίξουν κι άλλοιγια το σοβαρο αυτο πρόβλημα.πάντως ηταν η πρώτη βουλευτης που έβαλε το θέμα

Ανώνυμος είπε...

giorgos konnos
καλά έκανε και έβαλε το θέμα. Όμως 5 αράδες δικές της, εντάξει δεν μπορεί να γράψει, αλλά ούτε και οι συνεργάτες της δεν μπορουν; Ούτε εσύ (!) ρε φίλε δεν μπορείς;;;
Όσο για συννενόηση με τον νομάρχη μάλλον είσαι καινούργιος και δεν ξέρεις άστο καλύτερα.

Εωσφόρος είπε...

Τι λες βρε παιδί μου! θέλουν και συνεννόηση για ανακοινώσεις για τις ελιές; Μεγάλη δουλειά. Να μου πεις συνεννοήθηκαν και δώσαν ραντεβού να πάνε να μαζέψουν ελιές, μάλιστα, να το καταλάβω.

βοιωτός είπε...

9.54
Χαχαχαχαχχαχα. Πολύ καλό.

Ροζαλία είπε...

τωοντι, αμα ήξεραν να μαζεύουν και καμια ελια. θα οικονομεύονταν αλλιώς τον χρόνο τους. αλλά, φευ,ας όψεται η ταξική διαστρωμάτωση που τις έκανε όλες δουλειές!

Ανώνυμος είπε...

giorgos konnos
λες ειναι η πρωτη βουλευτής που έβαλε το θέμα. Ναι αλλά πήρε την ιδέα απο τον νομάρχη που το είπε δυο μερες νωρίτερα.

Ανώνυμος είπε...

Απο το μένος τους κάποιοι χάνουν τελείως το μέτρο.Κατ΄αυτους σημασία έχει ποιος είναι πρω΄τος, δεύτερος κι όχι τι είναι καλό για τους Βοιωτούς.Αρκει να μειώσουν ...κατ αυτούς.Απίστευτο!