Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009

Νέος πρόεδρος και δ/σ της ΔΕΗ ο Αρθούρος Ζερβός

Νέος πρόεδρος και δ/σ της ΔΕΗ ο Αρθούρος Ζερβός

4 σχόλια:

Μέτοικος είπε...

Ο ...βασιλιάς Αρθούρος των Ανανεώσιμων. Μετά από μια σειρά απίθανων μανατζαρέων που μόνο "αθροίσεις σε χοντρά λογιστικά βιβλία" γνώριζαν να κάνουν να κι ένας Π&ΔΣ περισσότερο τεχνικός και λιγότερο μάνατζερ. Σιδεροκέφαλος! Αν και η ακαδημαϊκή ιδιότητα δεν προοιωνίζει πάντα και επιτυχία σε τέτοιες θέσεις.

βοιωτός είπε...

Τι εννοείς, Μέτοικε; Η δουλειά του Δ/Σ στη ΔΕΗ είναι καθαρά διοίκησης και πολιτικής. Οι τεχνικοί δεν ωφελούν αν το ταμείον είναι μείον.

Ο κ. Ζερβός επωμίζεται μεγάλες ευθύνες. Το ενεργειακό πρόβλημα της χώρας δεν μπορεί να λυθεί με ΑΠΕ και με καλές προθέσεις.

Μέτοικος είπε...

Η δουλειά ενός Δ/Σ σε οποιαδήποτε επιχείρηση είναι να "τρέχει" την επιχείρηση. Η ΔΕΗ δεν είναι μαγαζάκι που πουλάει καρφίτσες. Είναι εταιρεία με εξειδικευμένη και πολυσύνθετη παραγωγική διαδικασία. Αν το Δ/Σ δεν ασχολείται με τα της παραγωγής κάποια στιγμή η παραγωγή θα καταρεύσει. Με το να βάζεις τεχνικά άσχετους ανθρώπους στη διοίκηση τέτοιων επιχειρήσεων θα έχεις μεν (βραχυπρόθεσμα) ευχαριστημένους μετόχους αλλά (μακροπρόθεσμα) δυσαρεστημένους πελάτες - και αυτό το έχει δείξει η διεθνής εμπειρία. Είδαμε άλλωστε πώς κατάντησαν τη ΔΕΗ οι μάνατζερ που τη διοικούσαν τα τελευταία χρόνια.

βοιωτός είπε...

Είναι σωστό αυτό που λες. Οπως στα περισσότερα πράγματα ένα μείγμα τεχνικών, διοικητικών και πολτικών ικανοτήτων είναι το ιδανικό για τον Δ/Σ της ΔΕΗ.

Εκείνο πάντως που προέχει είναι οι αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν: τι θέλει η ΔΕΗ να επιτύχει, τι χρειάζεται η χώρα και τι ο καταναλωτής.