Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009

Εφυγε ο Βοιωτός στιχουργός Ηρακλής Παπασιδέρης



Ο στιχουργός Ηρακλής Παπασιδέρης έφυγε από τη ζωή την περασμένη Κυριακή σε ηλικία 80 ετών. Εξέδωσε τα πρώτα του τραγούδια γύρω στο 1960. Συνεργάστηκε με πολύ γνωστούς τραγουδιστές της εποχής, όπως οι Καίτη Μπελίντα, Σώτος Παναγόπουλος, Κλειώ Δενάρδου.

Συνέχισε να γράφει τραγούδια για όλους σχεδόν τους διάσημους τραγουδιστές μας. Οι Στέλιος Καζαντζίδης, Μανώλης Αγγελόπουλος, Μαρινέλλα, Καίτη Γκρέυ, Πόλυ Πάνου, Βίκυ Μοσχολιού, Χρηστάκης, Λίτσα Διαμάντη, Ελένη Βιτάλη, Στράτος Διονυσίου, Γιάννης Πουλόπουλος είναι μόνο λίγοι απ' αυτούς. Διακρίθηκε με μεγάλη επιτυχία σε όλα τα είδη του τραγουδιού.

Σήμερα το πρωί συγγενείς και φίλοι αποχαιρέτησαν τον Ηρακλή Παπασιδέρη στη Δαύλεια Βοιωτίας, στον ιερό ναό των Αγίων Αναργύρων.
Πηγή: Ναυτεμπορική

Να σημειώσω επιπλέον ότι τα τραγούδια που ανήρτησα εδώ -και που τους πασίγνωστους στίχους τους έχει γράψει ο σπουδαίος Ηρακλής Παπασιδέρης- δεν είναι του γούστου της viotia. Ομως αφενός εξυπηρετούν ενημερωτικό στόχο και αφετέρου σημάδεψαν μια εποχή με τα ωραία και τα άσχημά της. Περαιτέρω η σημαντική προσφορά του Ηρακλή Παπασιδέρη στο λαϊκό τραγούδι ασφαλώς υψώνεται πέρα και πάνω από το προσωπικό γούστο ενός εκάστου.

2 σχόλια:

Ροζαλία είπε...

...Αφου επιμένεις θα σου πω μια ιστορία σαν την ακουσεις θα γελάς ειρωνικά...α,ρε βοιωτέ!πουναι τα χρονια ωραια χρονια, κι ας ητο αγνωστο το εντεχνο!!!

Ροζαλία είπε...

βοιωτέ, είσαι ανεξάντλητος όσο και εξαντλητικός! το ίδιο είναι ε;