Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009

Η εκδήλωση για την παραχώρηση οικοπέδου από τον Ομιλο Μυτιληναίος στην Κοινότητα Αντικύρας

Η πρόσκληση για την ειδική εκδήλωση που διοργάνωσαν από κοινού η Κοινότητα Αντικύρας και η Μυτιληναίος Ομιλος Επιχειρήσεων το Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2009 δεν απετέλεσε έκπληξη καθώς η viotia έχει αρθρογραφήσει πολλές φορές σχετικά με τις προσφορές (και εν γένει την προσφορά της ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΑΕ) στην τοπική κοινωνία.
Εκπληξη ήταν η οικογενειακή ατμόσφαιρα που υπήρχε, η φιλική προσέγγιση, η απουσία επισημότητας και τύπων, η χαλαρότητα και φυσικά η συμμετοχή και η καλή διάθεση των προσκεκλημένων. Διότι θα ανέμενε κανείς η μεγάλη δωρεά του -22 στρεμμάτων(!)- οικοπέδου που η Μυτιληναίος Ομιλος Επιχειρήσεων αποφάσισε να παραχωρήσει στην Κοινότητα Αντικύρας θα οργανωνόταν ως επικοινωνιακό γεγονός υψηλής εμβέλειας με επισημότητες και κάμερες, με ταρατζούμ και φανφάρες, ώστε να καλλιεργηθούν οι δημόσιες σχέσεις της ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΑΕ και του Ομίλου Μυτιληναίος.


Κι όμως επρόκειται για μια απλή τελετή χωρίς εμφανή μεγάλη προετοιμασία και κυρίως χωρίς μεγάλα λόγια τόσο από την πλευρά των δωρητών όσο και από την πλευρά των κοινοιτκών αρχών της Αντίκυρας.


Η σύναξη ήταν για τη 01.00 το μεσημέρι και -όπως θα θυμάστε- το Σάββατο ο καιρός ήταν θαυμάσιος, πόσο μάλλον κοντά στη θάλασσα, στο γραφικό ταβερνάκι της Αντίκυρας που επελέγη για τη διοργάνωση της εκδήλωσης.

Στην υποδοχή των καλεσμένων ήταν ο πρόεδρος της ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΑΕ κ. Ιάσων Στράτος και ο κοινοτάρχης της Αντίκυρας κ. Μίχος. Γύρω στη 01.05 αφίχθη ο πρόεδρος του Ομίλου Μυτιληναίος κ. Ευάγγελος Μυτιληναίος -συνοδευόμενος από τη σύζυγό του και τα παιδιά του- ασφαλώς με πολυτελές αυτοκίνητο αλλά χωρίς να αναστατώσει τους περιοίκους, τη γειτονιά και... τα περίχωρα όπως έχουμε συνηθίσει από τους διάφορους μεγαλοσχήμονες (που -παρεμπιπτόντως- πολλοί δεν είναι τόσο μεγαλοσχήμονες όσο ο Μυτιληναίος)...

Ηταν ντυμένος απλά με καρό σακάκι -το οποίο και έβγαλε αμέσως μόλις κάθησε, μπλε πανταλόνι και ολόλευκο πουκάμισο χωρίς λαιμοδέτη. Θέλω να πω εδώ ότι ο Μυτιληναίος -ως δημόσια εικόνα τουλάχιστον- είναι πολύ σεμνός και προσηνής, ομιλητικός και υπομονετικός, χαμογελαστός και καλός ακροατής. Φυσικά, το μάτι του έμπειρου ρεπόρτερ μπορούσε να αντιληφθεί ότι ο άνθρωπος αυτός είναι ξεχωριστός όχι μόνο από τον σεβασμό με τον οποίο τον προσέγγιζαν όλοι οι καλεσμένοι αλλά και από άλλες μικρές λεπτομέρειες όπως το μονόγραμμα, το χαραγμένο στο πουκάμισό του: Ε.Μ.


Η λιτή τελετή άρχισε και πρώτος ομιλητής ήταν ο κοινοτάρχης Αντίκυρας ο κ. Μίχος, που εξήρε την προσφορά της ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΑΕ σε πολλούς τομείς της κοινοτικής ζωής και ευχαρίστησε τον Ομιλο Μυτιληναίος για τη δωρέα του οικοπέδου των 22 στρεμμάτων. "Είναι μια μέρα επιβεβαίωσης των καλών σχέσεων της Κοινότητας με τον μεγαλύτερο επιχειρηματία της περιοχής. Με τη σημερινή δωρεά, που η αξία της υπολογίζεται σε πολλά εκατομμύρια ευρώ, ο Ομιλος Μυτιληναίος προσφέρει μεγάλες υπηρεσίες στην Αντίκυρα για τη δημιουργία ενός σύγχρονου νηπιαγωγείου και αργότερα ίσως ενός ανοιχτού θεάτρου" είπε ο κ. Μίχος και αφού αναφέρθηκε με θερμά λόγια στους συντελεστές για την ευόδωση της δωρεάς κάλεσε στη βήμα τον πρόεδρο της ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΑΕ, τον αειθαλή και χαλκέντερο -όπως αποδεκνύεται- εκ των πατριαρχών της ελληνικής βιομηχανίας κ. Ιάσονα Στράτο.

"Σας καλοσωρίζω με μεγάλη χαρά στην ιδιαίτερη αυτή εκδήλωση", είπε ο κ. Στράτος και συνέχισε: ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ δραστηριοποιείται στην περιοχή από τη δεκαετία του 1960 αποτελώντας έναν από τους παλαιότερους "κατοίκους" της. Αξονας της εταιρικής μας δράσης εδώ ήταν, είναι και θα είναι η αέναη δέσμευση προς την τοπική κοινωνία με έντονο το αίσθημα της ευθύνης. Η ασφάλεια των εργαζομένων, η δημιουργία θέσεων εργασίας, η συνεχής προσπάθεια ευαισθητοποίησης του αποτυπώματός μας στο περιβάλλον, η πρόληψη βιομηχανικών κινδύνων και η στήριξη της τοπικής κοινωνίας καταλαμβάνουν θέση προτεραιότητας στην καθημερινή μας ατζέντα".
Η δωρεά του μεγάλης αξίας οικοπέδου από τον Ομιλο Μυτιληναίος στην Κοινότητα Αντικύρας είναι ένα ακόμη βήμα εκ μέρους της ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ πιο κοντά στους κατοίκους και είμαστε βέβαιοι ότι θα αξιοποιηθεί κατάλληλα ώστε να αποτελέσει ένα πραγματικά κοινωφελές έργο, μια δυναμική κληρονομιά για όλους τους κατοίκους της Αντίκυρας, τόνισε ο κ. Στράτος, και κατέληξε: "Θέλουμε ο κόσμος να υπολογίζει σε εμάς όχι μόνο ως εργοδότη, αλλά και ως συμπολίτη, και σκοπός μας είναι όλοι μαζί να βαδίσουμε έναν κοινό δρόμο, με άξονα ένα σταθερό και καλύτερο αύριο. Θέλω να απευθύνω ένα μεγάλο ευχαριστώ, σε όλους τους ιθύνοντες, αλλά και τους απλούς πολίτες και εργαζόμενους, που πιστεύουν σε εμάς και μας βοηθούν να κάνουμε πραγματικότητα την επιθυμία μας αυτή".

Κατόπιν στο βήμα ανέβηκε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου, κ. Ευ. Μυτιληναίος, ο οποίος αφού εξέφρασε τη χαρά του που βρίσκεται μεταξύ φίλων στην Αντίκυρα -πάντα χαίρομαι όταν βρίσκομαι στο Αλουμίνιο και στην Αντίκυρα είπε- προχώρησε σε μια σημαντική αποκάλυψη: "Υπήρξε εποχή στην αρχή του χρόνου που οι απώλειες της ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΑΕ λόγω της σφοδρής διεθνούς κρίσης υπερέβαιναν το 1.000.000 δολάρια την ημέρα (!) και το εργοστάσιο κινδύνεψε πραγματικά", είπε ο κ. Μυτιληναίος. Αυτό φυσικά έχει και την αισιοδόξη πλευρά του καθώς ο Μυτιληναίος προέβη στη δραματική αυτή αποκάλυψη τονίζοντας ότι πλέον μπορεί να δώσει αυτά τα στοιχεία στη δημοσιότητα καθώς η διεθνής κρίση έχει ουσιαστικά παρέλθει ή τουλάχιστον είμαστε στην έξοδο. Υπενθυμίζεται ότι ο Μυτιληναίος θεωρείται μετρ των χρηματιστηρίων και των προβλέψεων και ως εκ τούτου η γνώμη του για την εξέλιξη της διεθνούς οικονομικής κρίσης έχει ιδιαίτερη αξία.

Ο Ευάγγελος Μυτιληναίος απέφυγε να αναφερθεί σε δωρεά και μίλησε για παραχώρηση οικοπέδου, το οποίο όπως τόνισε, "δεν θα μπορούσε να το εκμεταλλευτεί με κανέναν καλύτερο τρόπο το ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ" ενώ σε μια πολύ ενδιαφέρουσα αποστροφή συμπλήρωσε ότι ο Ομιλος θα σταθεί αρωγός και στα σχέδια αξιοποίησης του οικοπέδου από την Κοινότητα Αντικύρας. Δεν θα σταθώ σε αυτό -δείγμα σεμνότητας και χαμηλών τόνων- αλλά στον όρο που ο ίδιος ο Μυτιληναίος έθεσε στον κ. Μίχο για μα προβεί στην παραχώρηση, στον μοναδικό όρο που δείχνει μια αυξημένη αίσθηση ευθύνης: " Του είπα ότι δεν θέλω να το κάνεις μπαρ πρόεδρε, χώρο νυχτερινής διασκέδασης. Θέλω να δημιουργηθεί κάτι για όλον τον κόσμο", είπε χαμογελώντας ο κ. Μυτιληναίος.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου, κ. Ευ. Μυτιληναίος, κατέληξε:"Η παραχώρηση αυτή του Ομίλου και της Αλουμίνιον, αποτελεί ένα ακόμη δείγμα της στήριξης και της ενεργούς παρουσίας μας στην περιοχή. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος καθώς η κίνηση αυτή εκφράζει πραγματικά το καλύτερο για όλους. Τόσο για την κοινότητα που θα έχει τη δυνατότητα να αξιοποιήσει το ακίνητο για κοινωφελή έργα, τα οποία έχει ανάγκη, όσο και για εμάς ως όμιλο, μια και πραγματικά δεν θα είχαμε καλύτερο τρόπο να αξιοποιήσουμε την έκταση αυτή. Από το 2005, όταν και εντάχθηκε η Αλουμίνιον στον Όμιλο ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, έχουμε καταβάλει και συνεχίζουμε να καταβάλλουμε τεράστιες προσπάθειες βελτίωσης σε όλους του τομείς λειτουργίας, σε συνδυασμό με σημαντικότατες ανάλογες επενδύσεις, ώστε η εταιρία να εξακολουθήσει τη βιώσιμη πορεία της, με όφελος για όλους. Είμαστε χαρούμενοι για το πνεύμα συνεργασίας και το διάλογο με την κοινότητα της Αντίκυρας, και θα εξακολουθήσουμε να στεκόμαστε αρωγοί στο έργο τους για την ανάπτυξη και πρόοδο του τόπου".
Η Κοινότητα Αντίκυρας απένειμε τιμητικό δώρο στους επικεφαλής του Ομίλου Μυτιληναίος και της Αλουμίνιον ΑΕ, και μετά άρχισε το εορταστικό γεύμα στα "Χαμομήλια" των Αφών Χ. Σαμουήλ.
Το μενού ήταν πλουσιότατο, όπως βλέπετε αν κάνετε κλικ πάνω στο Δελτίο Παραγγελίας της ταβέρνας. Ηταν και νόστιμο ιδιαίτερα το φαγκρί, η χορτόπιτα και οι σαλάτες ενώ πολύ "προχώ" επιλογή στο επιδόρπιο με δροσερό γιαουρτάκι συνοδευόμενο από γλυκό κουταλιού.

Εντυπωσιακή κατά τη διάρκεια του γεύματος και κυρίως μετά από αυτό ήταν η κινητικότητα μεταξύ των τραπεζιών καθώς οι καλεσμένοι γνωρίζονταν οι περισσότεροι καλά μεταξύ τους. και οι ανταλλαγές /συζητήσεις έδινα και έπαιρναν. Την τιμητική του είχε ασφαλώς ο ίδιος ο Μυτιληναίος, στον οποίο φαίνεται ότι όλοι είχαν κάτι να πουν και -πολύ φοβάμαι :-)- κάτι να ζητήσουν.

Από τους επισήμους προσκελημένους καθυστέρησε να φθάσει αλλά τελικά ήρθε ο βουλευτής Βοιωτίας κ. Βασίλης Τόγιας, ο οποίος είχε ανειλημμένη κοινωνική υποχρέωση. Παρέστησαν ακόμη ο εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης Φωκίδος, ο αντιπρόσωπος του Μητροπολίτη Θηβών & Λεβαδείας, οι βουλευτές του Νομού Βοιωτίας κ.κ. Αγάτσα, Γιαννάκης, η Αντινομάρχης Βοιωτίας κα. Παπαθωμά, ο Αντινομάρχης Βοιωτίας και πρόεδρος ΕΚΛ κ. Παπαναγιώτου, ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ και Δήμαρχος Χαιρώνειας κ. Παπαγγελής, ο πρόεδρος Επιμελητηρίου Λιβαδειάς κ. Αγνιάδης καθώς και στελέχη του Ομίλου ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ και της Αλουμίνιον.

Χειρονομία υψηλής συμβολικής αλλά και πραγματικής οικονομικής αξίας η παραχώρηση ενός μεγάλου οικοπέδου από τον Ομιλο Μυτιληναίος στην Κοινότητα Αντικύρας είναι ένα δείγμα win-win situation επιχειρηματικής δράσης και τοπικής κοινωνίας.
Η viotia, όχι μόνο τώρα, επικροτεί τέτοιες κινήσεις που καλύπτουν τα κενά ενός ανίκανου, διεφθαρμένου και πολυέξοδου ελληνικού κράτους προς τους πολίτες του.
Σε λίγο η viotia θα δημοσιεύσει φωτορεπορτάζ από την εκδήλωση.

27 σχόλια:

βοιωτός είπε...

10.41
Ασε εμένα να επικροτώ τη δημιουργία συνθηκών για τη λειτουργία ενός αξιοπρεπούς νηπιαγωγείου στην Αντίκυρα. Εσύ μπορείς να κάνεις κριτική, που είναι και δωρεάν...

Ανώνυμος είπε...

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ ΄΄Η ΑΡΤΕΜΙΣ΄΄

Φίλες και φίλοι,

Μέρα με τη μέρα, αποκαλύπτεται σε όλους μας το ζοφερό μέλλον που προετοιμάζουν «επιχειρηματικές πρακτικές» για την Αντίκυρα. Κεντρικό στοιχείο αυτών των επικίνδυνων επιλογών για τον τόπο μας αποτελεί η επιδίωξη να γίνει η Αντίκυρα το νέο μεγάλο ενεργειακό κέντρο, που στο ορατό μέλλον θα πλησιάζει τα μεγέθη του λιγνιτικού κέντρου της Δυτικής Μακεδονίας.
Η γη, ο αέρας, η θάλασσά μας αυτή τη στιγμή δέχονται ολομέτωπη επίθεση από τον όμιλο που δραστηριοποιείται στην περιοχή μας και που σε αγαστή συνεργασία με το κράτος και τις υπηρεσίες του αλλά κυρίως με την ανοχή, συνενοχή και σιωπή των ιθυνόντων, έχουν επιλέξει τον τόπο μας για την εφαρμογή σχεδίων που θα φέρουν τη καταστροφή.
Στόχος τους είναι μόνο η εξυπηρέτηση δικών τους συμφερόντων, θυσιάζοντας ακόμη και ανθρώπινες ζωές στο μινώταυρο που λέγεται μεγιστοποίηση του κέρδους. Ζούμε πρωτόγνωρες στιγμές που μας κάνουν να αναπολούμε, σαν λιγότερο κακό, το παλαιότερο ιδιοκτησιακό καθεστώς της ΑΛΟΥΜΙΝΙΟN ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, αφού τουλάχιστον υπήρξε σημείο αναφοράς στον τομέα της ασφάλειας στους χώρους εργασίας.
Φίλες και φίλοι,
Γυρίστε για μια στιγμή το βλέμμα σας προς το ΄΄Λουκαΐτικο΄΄ και αναλογιστείτε:
Αυτό που βλέπετε είναι αυτό το μέλλον που θέλετε να κληροδοτήσετε στα παιδιά σας;
Αυτή τη θάλασσα που επί σαρανταπέντε χρόνια μπαζώνεται από εκατομμύρια τόνους τοξική λάσπη και γίνεται αποδέκτης επικίνδυνων αποβλήτων;
Αυτόν τον αέρα που είναι ήδη αποθήκη δηλητηριωδών αερίων;
Αυτή τη γη που έχει γίνει αποδέκτης καρκινογόνων κατάλοιπων καύσης;
Ας αναρωτηθούμε αν θέλουμε να ζήσουμε σε μια τέτοια πατρίδα.
Ας αναρωτηθούμε για το κόστος σε ανθρώπινες ζωές και σε πόνο που έχουμε πληρώσει σε αυτό το μοντέλο «ανάπτυξης».
Ας αναρωτηθούμε αν αξίζει η αιχμαλωσία ολόκληρων γενεών στη δωρεά ενός οικοπέδου που στο παρελθόν μάταια «επωλείτο». Ενός οικοπέδου που η μόνη χρησιμότητά του βρίσκεται στην επέκταση του νεκροταφείου που σύντομα θα χρειαστεί…
Φίλες και φίλοι,
Γυρίστε τις πλάτες σας, σ’ αυτούς που με πενιχρά ανταλλάγματα προσπαθούν να εξασφαλίσουν τη συγκατάθεση μας στο χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου που ήδη πλήττει μεγάλο κομμάτι των συμπατριωτών μας.
Μην ανέχεστε ούτε στιγμή παραπάνω όσους με πρόσχημα την ανάπτυξη, καταστρέφουν το περιβάλλον, προσθέτουν νέες εστίες ρύπανσης, στραγγαλίζουν αισθητικά και κοινωνικά την τοπική κοινωνία. Νοιάζονται μόνο για το προσωπικό τους συμφέρον και τα δικά τους κέρδη.
Κυρίως όμως αγνοήστε αυτούς που χωρίς αιδώ ξεπουλούν τον ίδιο τους τον τόπο.
Μη γίνεστε συνένοχοι στο έγκλημα που μεθοδικά ετοιμάζεται για την πατρίδα μας, τις γύρω περιοχές και ολόκληρο τον Κορινθιακό.
Ελάτε μαζί μας: Όλοι μαζί μπορούμε να τους σταματήσουμε.
Να μην είμαστε εμείς αυτοί, στους οποίους η ιστορία θα χρεώσει την ολοκληρωτική καταστροφή της Αντίκυρας.
0 ΝΟΕΜΒΡΗΣ 2009

Ανώνυμος είπε...

Τους χαλάει που έδωσε τέτοια προσφορά ο Μυτιληναίος αυτούς που δεν δίνουν ούτε ένα ευρώ για κανένα...

Μέτοικος είπε...

22 στρ. οικόπεδο μάλλον είναι εκτός σχεδίου αγροτεμάχιο και όχι οικόπεδο - και επομένως αντίστοιχη και η αγοραία αξία του. Αν μάλιστα η αγοραία αξία του δωρηθέντος αγροτεμαχίου είναι μικρότερη από την αντικειμενική (πολύ πιθανόν) τότε ο Όμιλος βγάζει και κέρδος από τη δωρεά! Εν πάση περιπτώσει, νομίζω ότι μια τέτοια δωρεά είναι αντάξια ενός μεγαλομπακάλικου ή ενός τουριστικού καταλύμματος. Αν ήθελε στ' αλήθεια να προσφέρει ο Όμιλος θα μπορούσε να προσφέρει ένα πλήρως εξοπλισμένο νηπιαγωγείο μαζί με παιδικό - βρεφονηπιακό σταθμό με συνολικό κόστος μικρότερο από τις ημερήσιες "απώλειες της ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΑΕ λόγω της σφοδρής διεθνούς κρίσης", σύμφωνα με τα λεγόμενα του κου Μυτιληναίου.

Ανώνυμος είπε...

Καλά αν ήθελε θα μπορούσε να προσφέρει και μια...άλλη πλήρως εξοπλισμένη καινούργια χώρα! έλεος, ρε σεις τι κακομοιριά είναι αυτή;

Ανώνυμος είπε...

Εντυπωσιακό ρεπορτάζ. Κατατοπιστικό. Και για το καρό πουκάμισο και για το πλούσιο μενού και για το γενικώς "σεμνά και ταπεινά" του κιμπάρη κ. Μυτιληναίου.
Αυτό το ρεπορτάζ αδικείται να μένει στο τοπικό "γίγνεσθαι" Φτάνει έως και σε "μεσημεριανάδικο" της τηλεόρασης! Μπράβο και σ΄ανώτερα. Τόσο έγκυρη και προπάντων αντικειμενική ενημέρωση είχαν χρόνια να δουν τα μάτια μου...

Μέτοικος είπε...

...ενώ το να "χαρίζεις" κάτι που δεν αγοράζει κανένας, βγάζοντας και κέρδος από την φοροαπαλλαγή, δεν είναι καθόλου κακομοιριά, είναι γαλαντομία, ε;

Ανώνυμος είπε...

@μετοικος
Εσύ έχεις χαρίσει ποτέ τίποτα; Το σπίτι στο χωριό ή το παλιό σου αμάξι ή την καινούρια σου τηλεόραση; Οχι ποτέ, είμαι σίγουρος.

Και έχεις υπόψη σου τις χορηγίες και δωρεές του Μυτιληναίου σε δεκάδες υποθέσεις;
Μάλλον όχι και γκρινιάζεις από αδράνεια εκ του ασφαλούς και από μόδα τριτοκοσμική. Λες και δεν βλέπουμε που έχει οδηγήσει ο μηδενισμός και η δηθενιά.

Μέτοικος είπε...

@Ανώνυμος 3:30 μμ

Αν είχα περιθώριο να χάνω $1.000.000 τη μέρα, όπως η ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ, και τηλεοράσεις θα χάριζα, και αυτοκίνητα, και σπίτια. Επειδή όμως τα οικονομικά μου δεν είναι τόσο ανθηρά μπορώ να σου χαρίζω, αν σ' ενδιαφέρει, ένα smartphone του 2005 που δεν χρειάζομαι πλέον κι ένα ζευγάρι πράσινα All-Star Νο 9½. Τα έξοδα της εκδήλωσης που θα ακολουθήσει μισά - μισά.

Αριμνητος είπε...

Η πόρτα ήταν απαραβίαστη, πτώμα δε βρέθηκε, ο δράστης, οι συνένοχοι καθώς και τα θύματα, είναι γνωστοί και στη διάθεση των αρχών.
Υπάρχει άλλοθι -συνέτρωγαν-
(λαός και κλήρος και απόκληροι). "Ποιο ήταν το κίνητρο της δωρεάς
Dr Watson", ρώτησε ο Holmes;
«Δεν γνωρίζω» απάντησε ο Watson, η τηλεόραση, όμως, είπε ότι η Αντίκυρα μετονομάσθηκε σε Μυτιληνούπολη,
ο κεντρικός δρόμος σε M-Avenue και οι κάτοικοι Μ-residents.
Elementary, Φτωχέ μου Watson είπε πικρά ο Holmes, είσαι αυτοκαταστροφικά κακόπιστος.
Δεν κατάλαβες ότι η δωρεά έγινε με εντολή της Ντόρας για να ξεφτιλιστεί ο Αντώνης που ήρθε με άδεια χέρια στο νομό..

ΥΓ. το ρεπορτάζ είναι υποχρέωση ενός ενημερωτικού blog, και όχι γλείψιμο, εξάλλου αν το φαγητό είναι καλό γιατί οι βουλευτές να μην γλείφουν τα δάκτυλά τους, για να τιμήσουν έτσι τον οικοδεσπότη. η γνώμη του δημοσιογράφου μας πείραξε;

Ανώνυμος είπε...

@2.53
φαίνεται ότι δεν έχεις διαβάσει ποτέ καμια εφημερίδα στη ζωή σου για να δεις ότι περιγρα΄φουν με πλήρη λεπτομέρεια από το ντύσιμο των κυριών, τα αυτοκίνητα κλπ μέχρι και το μενού , πχ όταν πριν τις εκλογές παραθέτουν γεύματα στους δημοσιογράφους οι αρχηγοί των κομμάτων , ή άλλα που γράφουν για μυστικά ή φανερά δείπνα πολιτικών με επιχειρηματίες, κλπ
αρκέσου στα μεσημεριανάδικα που βλέπουν σίγουρα τα μάτια σου λοιπόν ή άνοιξε και καμιά εφημερίδα αν δεν κουράζεσαι να... διαβάζεις γιατί είναι πρόκληση να σαι τόσο άσχετος και να χεις και άποψη!

Ανώνυμος είπε...

@αρίμνητε
άμα η γνώμη του δημοσιογράφου ήταν ίδια με τη δική τους κι άμα λιβάνιζε αυτούς τους ίδιους κι αυτούς που λιβανίζουν αυτοί κάθε μέρα από δέκα μπλογκ που έχουν ανοίξει γι αυτό στο σκοπό δεν θα τους πείραζε...δεν τους ξέρουμε;Η αποτυχία οδηγεί στη μιζέρια και στον φθόνο....

Παπαϊωάννου Θεόδωρος είπε...

Επαναλαμβάνω και έδώ:"...ΦΟΒΟΥ ΤΟΥΣ ΔΑΝΑΟΥΣ ΚΑΙ ΔΩΡΑ ΦΕΡΟΝΤΑΣ..."

Εωσφόρος είπε...

@ Αρίμνητος ,

έγραψες πάλι ! όλοι οι παρευρισκόμενοι
" αθώοι" εκτός απ' τον ρεπόρτερ.
Για την ταμπακέρα μούγκα στη στρούγκα, δηλαδή.

Ανώνυμος είπε...

Για σιγά…
Το είχε ο Μυτιληναίος «τι το κρατάει και δεν το δίνει»...
Το δίνει ο Μυτιληναίος «γιατί το έδωσε»...
Μη τρελαθούμε τελείως...
Το δώρισε και καλά έκανε και η ενέργεια αυτή μόνο θετική μπορεί να χαρακτηριστεί.
Η κοινότητα το χρειαζόταν και καλά έκανε και το πήρε.
Αν κάποιοι δεν το ήθελαν επειδή ήταν του Μυτιληναίου ας έδιναν δικά τους αφού η πολιτεία αδιαφορεί και η Αντίκυρα το είχε ανάγκη. Τέλος.
Όλα τα άλλα είναι εκ του πονηρού...

βοιωτός είπε...

@Μέτοικε,
Δεν γνωρίζω άλλη χώρα στην οποία οι επιχειρηματίες να αντιμετωπίζονται τόσο κακόπιστα, εκτός ίσως από την Καμπότζη του "αείμνηστου σύντροφου" Πολ Ποτ με τα εκατομμύρια των εκτελεσμένων.

Φυσικά μπορώ να αντιληφθώ τη σκοπιμότητα συγκεκριμένων κύκλων που όλη τους η πολιτική πλατφόρμα στηρίζεται στην υπανάπτυξη -των άλλων διότι οι ίδιοι συνήθως έχουν βολευτεί στο δημόσιο ή σε άλλα παρασιτικά επαγγέλματα.

Για σοβαρούς ανθρώπους το θέμα δεν θα συνεζητείτο καν. Η προσφορά είναι προσφορά και η προσπάθεια μέιωσης της είναι ενδεικτική της νοοτροπίας της άλλης πλευράς.

βοιωτός είπε...

@Αρίμνητε,
Είναι βέβαιο ότι σε κάτι αποσκοπεί η δωρεά. Πιθανότατα σε δημ΄σοιες χσέσεις με τους κατοίκους της περιοχής.
Εκείνο που μένει να διευκρινιστεί είναι χωρίς την παραχώρηση ποιος θα κέρδιζε κάτι.
Θα απαντήσω μόνος μου: αυτοί που τώρα λένε "έλα μωρέ σιγά τι είναι για το Αλουμίνιο ένα οικόπεδο" αν δεν το έχει παραχωρήσει θα έλεγαν "είδατε; ούτε ένα οικόπεδο δεν δίνει το Αλουμίνιο". Δηλαδή μονά ζυγά δικά τους.

Ολοι αυτοί λοιπόν έχουν όνομα και λέγονται παπατζήδες, πολιτικάντηδες και η γνώμη μου είναι ότι πρέπει να απομονωθούν.

βοιωτός είπε...

@ ΕΩσφόρε,
όχι ρεπόρτερ. :-) Και ρεπόρτερ είναι το σωστό...

Ανώνυμος είπε...

Σωστόοοοος φίλε βοιωτέ !!! έτσι ακριβώς θα έλεγαν ότι κοίτα ο καρμίρης τόσα βγα΄ζει και δεν δίνει ούτε ευρουδάκι ο πήξας ο δήξας.....Τώρα που έδωσε κάτι, α! τι είναι αυτό , ψίχουλο ,να δώσει παραπάνω...άρα οτι και αν κάνει τους χαλάει γιατί αλλιώς τι δουλειά θα καναν όλοι αυτοί φίλοι μου και πως θα μαζεύαν καμια ψήφο;αυτό είναι το κόλπο, απλά πραγματάκια...

Ροζαλία είπε...

Αρίμνητε, και ...τι γυρεύω εγω ενας υδραίος στη Λάρισα....;
εωσφόρε, λιτος και ωρολογιακός.
βοιωτέ, ωραία πένα, ωραία σκέψη,και κυρίως σκέψη που στοιχίζει και δεν πουλιέται τζάμπα στα παζάρια.
μέτοικε, τις παιδικές αρρώστιες εγώ , νομίζω τις πέρασα νωρίς.
α, θα μ αρεσε κι ο τελευταίος αλλά βαζει 3 θαυμαστικά και δεν το πιάνω το κουλό...
Η αντικειμενική!!!

Ανώνυμος είπε...

γιατί καλέ ροζαλία; δεν σε άρεσαν αυτά που λέει η 'άρτεμις'; εμένα με άρεσε γιατί με θυμιζει τις εκθεσούλες που γράφει η κόρη μου στην α΄γυμνασίου...

Ανώνυμος είπε...

Στο Διστομο και στο Στειρι που ανοικει ο οικισμος και εργοστασιο αντιστοιχα δεν ειδα να δινει τιποτα;Γιατι αραγε;;;;;Στην Αντικυρα δεν εχουν χασει ουτε μια ριζα ελιας..........

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε των 11.08 πολιτική σου είναι η ελεημοσύνη των άλλων;
Σοβαρός Πολίτης φαίνεσαι.

babiscrist είπε...

Μπράβο Πρόεδρε
Τώρα μετα την ετρεξ σειρά έχει η ΒΚΑ και το Νεκροταφείο.
Έτσι ξανα ζωντανεύει ο σφουγγαράς
ΜΠΡΑΒΟ

babcr antikireos

Ανώνυμος είπε...

Βοιωτέ με εξέπληξε αυτό το ρεπορτάζ, δεν είναι του επιπέδου σου, απογοητεύτηκα.
Όσο γιαυτό που έγραψες ,γιατι αντιμετωπίζονται οι επιχειρηματίες άσχημα ,νομίζω ότι οι επιχειρηματίες τέτοιου διαμετρήματος δεν αντιμετωπίζονται καλά,απο τους συμπολίτες μας γιατί όλα τα κάνουν με στόχο και σκοπό το κέρδος και νομίζω ότι δεν διαφωνείς σ΄άυτό.
Αλήθεια θα ήθελα να περιγράψεις κάποια στιγμή τί γίνεται στην Αντίκυρα ,
με την μόλυνση του περιβάλλοντος,
για το μπάζωμα της θάλλασας με τοξική λάσπη ... κ.α
Νομίζω ένα τέτοιο ρεπορτάζ απο εσένα σαν δημοσιογράφος και με γνώσεις θα είχε μεγάλη σημασία και θα φώτιζε αρκετά πραγματα.
Έχω εμπιστοσύνη σε σένα και πιστευω ότι πρέπει να το κάνεις
Περιμένω

βοιωτός είπε...

10.21
Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, όμως θα διαφωνήσω σε πολλά.
Ιχυρίζεσαι ότι η κακοπιστία έναντι των επιχειρηματιών οφείλεται στο ότι σκοπέυουν στο κέρδος.

Τι ήθελες δηλαδή; Τι να κάνουν οι επιχιερηματίες; Να ασχολούνται με την τηλεθέαση της Τατιάνας ή με το νέο φλερτ της Κατερίνας Παπουτσάκη;

Οι επιχειρηματίες ασχολούνται με την οργάνωση μιας οικονομικής μονάδας με σκοπό το κέρδος στα νόμιμα πλαίσια, οι κρατικές υπηρεσίες με την εξυπηρέτηση του πολίτη και την τήρηση του νόμου, οι ποδοσφαιριστές με το ποδόσφαιρο και οι δημόσιοι υπάλληλοι με την πασιέντσα στον υπολογιστή. Ετσι είναι αυτά τα πράγματα. Live with it.

Ροζαλία είπε...

αυτονόητο είναι μεν, βοιωτέ, αλλά ο άνθρωπος μάχεται για το optimum.