Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009

Ο Κώστας Ρεσβάνης γράφει για τη ΒΟΙΩΤΙΑ στα ΝΕΑ

-Είναι εξαιρετικά κολακευτικό να γράφει για το περιοδικό ΒΟΙΩΤΙΑ ο σημαντικός δημοσιογράφος Κώστας Ρεσβάνης.

-Είναι εξαιρετικά κολακευτικό το περιοδικό ΒΟΙΩΤΙΑ να περιλαμβάνεται στην έγκυρη στήλη των ΝΕΩΝ "Περιοδικά" μαζί με " Το Δέντρο", το "Διαβάζω" και τη "Σύναξη".


-Είναι εξαιρετικά κολακευτικές και οι κρίσεις που διατυπώνει για το περιεχόμενο και για τον εκδότη ο Κώστας Ρεσβάνης. Δεν χωρεί ευχαριστώ γιατί φαντάζομαι ότι ο άγνωστός μου -από προσωπική άποψη- Κώστας Ρεσβάνης κάνει ευσυνείδητα τη δουλειά του γράφοντας εκείνο που θεωρεί ορθό και δίκαιο. Ομως τέτοια δημοσιεύματα μας οπλίζουν δύναμη για να συνεχίσουμε και από αυτή την οπτική γωνία είναι ανεκτίμητης αξίας. Κάντε κλικ πάνω αριστερά να δείτε το πρωτότυπο δημοσίευμα.
Δείτε το απόσπασμα που αφορά στη ΒΟΙΩΤΙΑ από τα χθεσινά ΝΕΑ.

ΛΗΣΤΕΣ. Με φιλόδοξα οράματα ξεκινάει το νέο περιοδικό «Βοιωτία», τίτλος που ορίζει και τον χώρο δράσης του. Ο εκδότης και διευθυντής του νέου τριμηνιαίου εντύπου, Δημήτρης Λάμπρου, τονίζει πως στόχος είναι «η προσπάθεια μιας νέας αφήγησης των παλαιών ιστοριών, ο διαφορετικός συλλαβισμός γνωστών εικόνων και η απόπειρα συντριβής της συμβατικότητας...».
Ας είναι καλοτάξιδη η «Βοιωτία», που στην παρθενική δημόσια εμφάνισή της μάς προσφέρει δείγμα εξαιρετικής γραφής και έρευνας (Δημήτρης Λάμπρου) για τον περιβόητο Βοιωτό ληστή Χρήστο Νταβέλη. Είκοσι τεσσάρων χρόνων σκοτώθηκε στο Ζεμενό ο Νταβέλης, αλλά πρόλαβε να γίνει θρύλος. Μεταξύ άλλων, να θυμηθούμε τον πίνακα του Θεόφιλου «Ο λήσταρχος Χρήστος Νάτσιας Νταβέλης το 1855», έναν χρόνο προτού σκοτωθεί ο ληστής.
Τα ντοκουμέντα εποχής που παραθέτει ο Λάμπρου ξεφεύγουν από τον επεισοδιακό χαρακτήρα του θέματος και ζωντανεύουν την κοινωνική- και όχι μόνο- ζωή των μέσων του 19ου αιώνα της Βοιωτίας.
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ
«ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ»: Δ. Αιγηνίτου 34, Αθήνα 115 28
«ΔΙΑΒΑΖΩ»: Χ. Τρικούπη 38, Αθήνα 106 80, τηλ.: 210-3388.006
«ΣΥΝΑΞΗ»: Θερμοπυλών 39, Βριλήσσια 152 35, τηλ.: 210-8049.396
«ΒΟΙΩΤΙΑ»: Βύρωνος 19, Λιβαδειά 321 00, τηλ.: 22610-29.820

Δείτε εδώ ολόκληρη τη στήλη του Κώστα Ρεσβάνη.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

συγχαρητήρια που με τη ΒΟΙΩΤΙΑ διαφημίζεις την βοιωτία!