Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2009

Δύο νεκροί σε ξενοδοχείο από διαρροή διοξειδίου άνθρακα

Δύο νεκροί σε ξενοδοχείο από διαρροή διοξειδίου άνθρακα Τραγωδία στο ξενοδοχείο «Νεφέλη» στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης

Τα αποτελέσματα των πραγματογνωμόνων στο ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, όπου βρέθηκαν νεκροί -με διαφορά 24 ωρών- από δηλητηρίαση με μονοξείδιο του άνθρακα, δύο νεαροί άνδρες, περιμένουν οι αρμόδιες αρχές.
Πρόκειται για τη δεύτερη πραγματογνωμοσύνη που διατάχθηκε αμέσως μετά τη διαπίστωση του δεύτερου -χρονικά- θανάτου σε ένοικο του ίδιου ξενοδοχείου, που βρίσκεται στην περιοχή του Πανοράματος.
Η πρώτη πραγματογνωμοσύνη έγινε χθες το μεσημέρι μετά τον πρώτο θάνατο και λίγο μετά τη διενεργηθείσα εργαστηριακή εξέταση που κατέτεινε στο ότι αυτός οφείλονταν σε εισπνοή μονοξειδίου του άνθρακα. Ωστόσο, η έρευνα του πραγματογνώμονα -μηχανολόγου- που κλήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, δεν «έδειξε» κάποιο πρόβλημα στους χώρους του ξενοδοχείου.
Αυτό επιβεβαίωσε με δηλώσεις του ο νέος Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης, υποστράτηγος Δημήτρης Παπαδόπουλος. «Ο ιατροδικαστής επικοινώνησε με τον διοικητή του Α.Τ. Πανοράματος, ζητώντας να κάνει μία διακριτική έρευνα στο χώρο διότι ενδεχομένως να υπήρχε κάποιο πρόβλημα στον εξοπλισμό του ξενοδοχείου. Η έρευνα διήρκεσε δύο ώρες και όπως ανέφερε ο διοικητής δεν βρέθηκε κάτι», είπε ο κ. Παπαδόπουλος.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο, το συγκεκριμένο ξενοδοχείο ελέγχθηκε, το Νοέμβριο του 2008, από τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού, ενώ σε ερώτηση για το εάν θα «σφραγιστεί» είπε ότι γι' αυτό θα αποφανθεί ο ΕΟΤ με βάση το πόρισμα των ειδικών.
Σε ερώτηση για τις καταγγελίες ότι στο ξενοδοχείο δεν υπάρχει φύλλο συντήρησης του καυστήρα από το 2005 -που ως τότε λειτουργούσε με πετρέλαιο και έκτοτε με φυσικό αέριο- ο κ. Παπαδόπουλος, τόνισε ότι αυτά θα αξιολογηθούν όταν βγει το πόρισμα των πραγματογνωμόνων.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ -ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: