Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2009

Πανδημία στην Ελλάδα

Ξέσπασε και στην Ελλάδα το πανδημικό κύμα της νέας γρίπης σύμφωνα με την αρμόδια Εθνική επιτροπή. Όπως επισημαίνουν οι ειδικοί το πανδημικό κύμα πρόκειται να διαρκέσει έξι με οκτώ εβδομάδες και απευθύνουν έκκληση σε όλους να προχωρήσουν σε εμβολιασμό από την Δευτέρα που ξεκινά το πρόγραμμα.
Όπως ανακοίνωσε το ΚΕΛΠΝΟ, την τελευταία εβδομάδα τα νέα κρούσματα ανέρχονται στα 332, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό σε 3.189. Η αύξηση του πανδημικού κύματος καταγράφεται και από τα κρούσματα στους μαθητές καθώς τις δύο τελευταίες ημέρες, έκλεισαν 158 σχολεία σε όλη την Ελλάδα.
Κλειστά από την Πέμπτη και για επτά μέρες, θα παραμείνουν λόγω συρροής κρουσμάτων γρίπης και επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του ιού Α Η1Ν1 συνολικά 158 τμήματα σχολείων στην Αττική, στη Θεσσαλονίκη και στους νομούς Πέλλας, Μαγνησίας, Έβρου, Χαλκιδικής, Δωδεκανήσου, Αρκαδίας, Καβάλας, Κιλκίς, Λάρισας, Αιτωλοακαρνανίας και Αχαΐας.
Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται 74χρονος που νόσησε από τη νέα γρίπη.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

1 σχόλιο:

Trofonios είπε...

Τρομοκρατούν τον κόσμο οι πληρωμένοι ειδικοί της αρμόδιας Εθνικής Επιτροπής.
Πάντα σύμφωνα με αυτούς τώρα ξέσπασε (ξέχασαν τους καλοκαιρινούς μήνες) και θα διαρκέσει 6 με 8 εβδομάδες (όσες χρειάζονται οι φαρμακευτικές να τσεπώσουν το παραδάκι).
Και τι έγινε ρε παιδιά αν κολλήσουμε γρίπη; Εδώ και χρόνια δεν κολλάμε; Ή αυτή είναι ποιο βαριά; Όχι. Πολύ απλά δεν έπεισαν την παγκόσμια αγορά για το φάρμακο των πτηνών και πάνε να το καταφέρουν με τους χοίρους. Και επειδή πάλι δεν θα χορτάσει η κοιλιά τους γιατί χωνεύουν και αφοδεύουν γρήγορα θα φέρουν και τους σκύλους σε κάνα 2 χρονάκια.

ΟΧΙ λοιπόν δεν γινόμαστε πελάτες τους.
ΝΑΙ στα @ρια μου αν κολλήσω εγώ και η οικογένεια μου. Γρίπη είναι θα περάσει.

Η γρίπη δεν σταμάτησε το καλοκαίρι με τις διακοπές. Η γρίπη δεν είχε πάει για ξεκούραση κατά τον προεκλογικό αγώνα. Η γρίπη δεν ήρθε τρέχοντας κατά το ξεκίνημα των εμβολιασμών. Η γρίπη δεν σκοτώνει τον κοσμάκη. Όλοι από άλλες αιτίες το πεθαίνουν αλλά δεν το βάζουν στους τίτλους όσοι καναλάρχες και εφημεριδάδες τα τσεπώνουν από τους φαρμακοκέφαλους.