Παρασκευή 30 Μαΐου 2008

Παράπονα για την ανάπλαση στη Στρατηγού Ιωάννου

Πολλά παράπονα δέχεται η viotia για την εν γένει ανάπλαση της οδού Στρατηγού Ιωάννου (Τσόγκα και άνω).
Παράπονα για:
1. Εργασίες που γίνονται δύο ή τρεις φορές και είναι άγνωστο αν πληρώνονται δύο ή τρεις φορές.
2. Πολλοί θεωρούν ότι αδικήθηκαν, από τη νέα διευθέτηση των πεζοδρομίων, για να ευνοηθούν άλλοι.
3. Υπάρχουν και αρκετοί που έχουν αισθητικής φύσεως αντιρρήσεις ή για την ποιότητα των υλικών -επίσης σημαντικές.















Δείτε προς το παρόν ορισμένες συλλεκτικές φωτογραφίες από το αρχείο της viotia (κανείς ποτέ δεν θα ξαναδεί έτσι τη Στρατηγού Ιωάννου-προ δύο μηνών έχουν ληφθεί).
Θα επανέλθουμε ασφαλώς...

Γράμματα από την Κεφαλλονιά

Εδώ ο άλλος έβγαλε τα Ευαγγέλια 13, σε μια πινακίδα της Τροχαίας θα κολλήσουμε;

Σπορ στη Βοιωτία

http://viotiasports.blogspot.com/

Παναθηναϊκός και Λιόν πρωταθλητές εκπροσώπησης στο EURO
Στέφεται πρωταθλητής την Κυριακή στο ΣΕΦ ο Παναθηναϊκός

Οι εκδηλώσεις μνήμης για τη σφαγή του Διστόμου

Από την Κυριακή 1 Ιουνίου αρχίζουν οι εκδηλώσεις μνήμης για τη σφαγή του Διστόμου και θα κορυφωθούν φυσικά την Τρίτη 10 Ιουνίου με την επιμνημόσυνη δέηση, το προσκλητήριο νεκρών, την κατάθεση στεφάνων και την ανάκρουση του Εθνικού Υμνου στον χώρο του Μαυσωλείου. Δείτε το πλήρες πρόγραμμα



Επίσης δείτε στο Η σφαγή στο Δίστομο και το Καλάμι (10-11 Ιουνίου 1944) ένα όχι τόσο ευρέως γνωστό ντοκουμέντο, από το Ιστορικόν Αρχείον Εθνικής Αντιστάσεως.


Η υπόθεση έχει ως εξής: Ο διευθυντής της Κεν­τρικής Υπηρεσίας του Ελληνικού Εθνικού Γραφείου Εγκληµάτων Πο­λέµου Δημ. Κιουσόπουλος, αντισαγγελέας του Αρείου Πάγου, διατάσσει ανάκριση κατά Γερμανών αξιωματικών για τη σφαγή του Διστόμου και του Καλαμίου. Μετά την ανάκριση εκδίδεται διαταγή σύλληψης και προφυλάκισης 6 Γερμανών με βάση το σκεπτικό που παρατίθεται.

Πρόεδρος στο Ελ Βενιζέλος ο Λουκάς Παπάζογλου

Πρόεδρος στην "Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών "Ελευθέριος Βενιζέλος" ΑΕ ανέλαβε ο γ.γ. του υπουργείου Οικονομικών Λουκάς Παπάζογλου αντικαθιστώντας τον μέχρι σήμερα πρόεδρο (και πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ) Κωστή Βαΐτσο. Γενικός Διευθυντής παραμένει ο Alfred van der Meer. Υπενθυμίζεται ότι στην εταιρεία "Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Α.Ε."(που είναι ιδιοκτήτης και φορέας λειτουργίας του αερολιμένα) συμμέτεχουν το ελληνικό Δημόσιο με ποσοστό 55% και η γερμανική Κοινοπραξία αναδόχου με ποσοστό 45%.


Ο Λουκάς Παπάζογλου είναι στενός συνεργάτης του τσάρου της Οικονομίας Γιώργου Αλογοσκούφη και σημαντικό κυβερνητικό στέλεχος ενώ επί των ημερών του ως γενικού γραμματέα Αποκρατικοποιήσεων (ένα πολύ πονηρό πόστο) δεν ακούστηκε ούτε ψίθυρος. Φήμες θέλουν τη μετακίνησή του προάγγελο της πλήρους ιδιωτικοποίησης του "Ελευθέριος Βενιζέλος".

Ο Λουκάς Παπάζογλου επίσης είναι κατά το ήμισυ και εκ μητρός Βοιωτός.

Ο Κουτσούμπας στο Παγκράτι

Σε ταβέρνα του Παγκρατίου συνέφαγαν περίπου 30 βουλευτές και στελέχη της συμπολίτευσης, οι οποίοι ανήκουν στην άτυπη κομματική τάση της λεγόμενης Λαϊκής Δεξιάς. Μεταξύ τους και ο βουλευτής Βοιωτίας της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέας Κουτσούμπας. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του press.gr την πρωτοβουλία είχε το παλιό κομματικό στέλεχος -σήμερα είναι πρόεδρος στο Νοσοκομείο "Μεταξά"- Γιάννης Πατσόγιαννης. Αυτός εμφανίστηκε να κάνει και τις προσκλήσεις. Το "παρών" έδωσαν περίπου 30 βουλευτές, πολιτευτές και κομματικά στελέχη.
Από βουλευτές ήταν οι Πάνος Παναγιωτόπουλος (Β' Αθηνών), Γιώργος Σούρλας (Μαγνησίας), Κώστας Κιλτίδης (Κιλκίς - υφυπουργός Γεωργίας), Πόπη Φουντουκίδου(Πέλλας), Γρηγόρης Αποστολάκος (Λακωνίας), Ανδρέας Κουτσούμπας (Βοιωτίας), Αλέξανδρος Δερμετζόπουλος (Εβρου), Γιώργος Βαγιωνάς (Χαλκιδικής), Δημήτρης Σαμπαζιώτης (Μεσσηνίας), Δημήτρης Χριστοφιλογάννης (Καβάλας). Επίσης παρόντες ήταν πρώην βουλευτές όπως οι Κ. Ζαχαράκης και Αλ. Παπαδόγγονας.
Από την ταβέρνα πέρασε -για πολύ λίγο όμως-και ο γραμματέας της ΝΔ Λ. Ζαγορίτης.

Τετάρτη 28 Μαΐου 2008

Το νέο αθλητικό site της viotia

Ξεκινάμε σήμερα το http://viotiasports.blogspot.com/ εν όψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Οχι τίποτα άλλο, απλώς για να αποδείξουμε σε μερικούς κακοπροαίρετους σχολιαστές ότι και το τόπι το κατέχουμε άριστα και την μπάλα στην κερκίδα ξέρουμε να πετάμε.
Πρώτο άρθρο οι επιλογές του Οτο Ρεχάγκελ για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2008. Μπορείτε να σχολιάζετε χωρίς περιορισμούς, αλλιώς νομίζω ότι δεν έχει χάρη.
Οι 23 για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα
Update: Νέο θέμα που πρέπει οπωσδήποτε να δείτε για τη φωτογραφία που το συνοδεύει.
Ομοιογενής ο Ολυμπιακός του Βαλβέρδε

Συνεχίζονται τα προβλήματα με το νερό στα Οινόφυτα

Συνεχίζονται τα προβλήματα με το νερό στα Οινόφυτα

Συνάντηση Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου - Γ. Παπανδρέου

Συνάντηση Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου - Γ. Παπανδρέου

«Όχι» του ΣτΕ στην ρίψη βιομηχανικών αποβλήτων στον Ασωπό

Πηγή: www.in.gr
«Όχι» του ΣτΕ στην ρίψη βιομηχανικών αποβλήτων στον Ασωπό ποταμό

Τρίτη 27 Μαΐου 2008

Φεύγει ο Τεννές από τον Λεβαδειακό

Δεν τα βρήκε με τη διοίκηση του Λεβαδειακού ο "προπονητής της σωτηρίας" Μπάμπης Τεννές. Διαφορά φιλοσοφίας, σου λέει. Θα επανέλθουμε. Οπωσδήποτε.

Δευτέρα 26 Μαΐου 2008

Φως στο ΚΕΜΑΕ και στη σύμβαση για το Αυτοκινητοδρόμιο Ορχομενού

Αίφνης το Νομαρχιακό Συμβούλιο Βοιωτίας συζητεί σήμερα Δευτέρα το ζήτημα του αυτοκινητοδρομίου και του ΚΕΜΑΕ. Προφανώς το άρθρο μας (Να δώσει απολογισμό το ΚΕΜΑΕ για το αυτοκινητοδρόμιο) προκάλεσε ανησυχίες και προσπαθεί ο Περγαντάς όπως όπως να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα. Δεν πιστεύω όμως να θεωρεί ο νομάρχης Βοιωτίας και οι υπόλοιποι ότι η viotia θα σταματήσει εδώ. Θα συνεχίσουμε μέχρι να χυθεί άπλετο φως στις δραστηριότητες του ΚΕΜΑΕ και στις ενέργειες διαφόρων πολιτικών παραγόντων της περιοχής για την υπόθεση Aυτοκινητοδρόμιο Ορχομενού.

Ομως για σήμερα ας δούμε το άκρον άωτον της κοροϊδίας. Προσέξτε: λύεται σήμερα (!!!)η σύμβαση και κηρύσσεται έκπτωτος ο ανάδοχος με την επωνυμία "Κοινοπραξία Αυτοκινητοδρομίου Ορχομενού", ο οποίος είχε αναλάβει την κατασκευή και εκμετάλλευση του αυτοκινητοδρομίου από τις 14 Σεπτεμβρίου 1998. Η εργολαβική σύμβαση, που πιθανότατα εξαρχής ήταν παράνομη, είχε καταγγελθεί από το ΚΕΜΑΕ από το 2004 αλλά λύεται μόλις σήμερα.

Δηλαδή υποτίθεται ότι το ΚΕΜΑΕ έψαχνε για επενδυτή ενώ δεν είχε κηρυχθεί έκπτωτος ο προηγούμενος εργολάβος!!! Και περίμεναν επενδυτή να τοποθετήσει έστω και ένα ευρώ σε μια τέτοια δουλειά.
Καλά, ποιον νομίζουν ότι κοροϊδεύουν; Γιατί, αν δεν μας κοροϊδεύουν είναι πραγματικά επικίνδυνοι.

Νομίζω ότι όλοι οι αυτοδιοικητικοί αποδεικνύονται αναξιόπιστοι, τουλάχιστον σ'αυτό το θέμα.
Ο Βαγγέλης ο Μπασιάκος, όμως, που όντως έκανε κάποιες προσπάθειες, τι λέει; Δεν νιώθει εξαπατημένος;

ΥΓ: Το αυτοκινητοδρόμιο, το υποσχόμαστε, θα πάρει μαζί του φεύγοντας πολλές πολιτικές καριέρες. Πολλές.
ΥΓ2: Για τον Δεσποτόπουλο, τον Ρούσσαρη και τους Φθιωτείς θα επανέλθουμε.

"Μαϊμού" η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λιβαδειάς!#2

Ας συνεχίσουμε την ενδιαφέρουσα συζήτηση από εδώ:
"Μαϊμού" η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λιβαδειάς!

"Μαϊμού"
χαρακτηρίζει σε ιδιωτικές της συζητήσεις τη χθεσινή απόφαση (Αναλαμβάνει ο Δήμος Λεβαδέων τα χρέη της ΔΕΠΑΛ) του Δημοτικού Συμβουλίου Λιβαδειάς περί ανάληψης των χρεών της ΔΕΠΑΛ
η κυρία που γνωρίζει τον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων καλύτερα από τον καθένα -τουλάχιστον εντός του Δημαρχείου. "Δεν υπάρχει καμία νομοθετική βάση να στηριχτεί μια τέτοια απόφαση", καταλήγει.Η viotia έχει απεριόριστη εμπιστοσύνη στις γνώσεις της συγκεκριμένης κυρίας και προβληματίζεται και για έναν άλλο λόγο: Αν η λύση στο πρόβλημα της ΔΕΠΑΛ ήταν τόσο απλή προς τι όλες αυτές οι παλινωδίες, οι καβγάδες, οι παρατυπίες; Αρα υπάρχουν ερωτήματα.
Θα επανέλθουμε.
Δείτε κι αυτό. Οι πρωταγωνιστές της δίκης της ΔΕΠΑΛ

Το πανηγύρι του Αγίου Νικολάου στο Δίστομο

Δείτε το πανηγύρι του Αγίου Νικολάου στο Δίστομο σε 14 φωτό.
Το πανηγύρι του Αγίου Νικολάου στο Δίστομο

Ερχονται τα Δημοτικά Πανεπιστήμια

Θετικός ο υπουργός Παιδείας και οι δήμαρχοι της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ στην προοπτική ίδρυσης Δημοτικών Πανεπιστημίων!
Ερχονται τα Δημοτικά Πανεπιστήμια

Στο Εθνικό Κτηματολόγιο η Λιβαδειά

Δείτε
Στο Εθνικό Κτηματολόγιο η Λιβαδειά

Αναβολή για Σκαλτσά

Ελαβαν, τελικά, την αιτηθείσα αναβολή από το Πρωτοδικείο Λιβαδειάς οι τελευταίοι πρόεδροι της ΔΕΠΑΛ Χρήστος Κουτρομάνος και Ιωάννης Σκαλτσάς τη Δευτέρα το μεσημέρι, παρόντος στο ακροατήριο του Δημάρχου Λεβαδέων κ. Τσιφή. Καταλυτικός για τη χορήγηση της αναβολής ήταν ο ρόλος της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Λιβαδειάς (Αναλαμβάνει ο Δήμος Λεβαδέων τα χρέη της ΔΕΠΑΛ ) αλλά και η συναίνεση του Σωματείου των εργαζομένων στη ΔΕΠΑΛ


Είναι η τέταρτη αναβολή στην υπόθεση μη καταβολής των δεδουλευμένων σε εργαζομένους της ΔΕΠΑΛ που θα ξαναπασχολήσει το δικαστήριο στις 30 Σεπτεμβρίου 2008. Δείτε κι αυτό.
"Μαϊμού" η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λιβαδειάς!
Θα επανέλθουμε...

Σάββατο 24 Μαΐου 2008

"Μαϊμού" η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λιβαδειάς!

"Μαϊμού" χαρακτηρίζει σε ιδιωτικές της συζητήσεις τη χθεσινή απόφαση (Αναλαμβάνει ο Δήμος Λεβαδέων τα χρέη της ΔΕΠΑΛ) του Δημοτικού Συμβουλίου Λιβαδειάς περί ανάληψης των χρεών της ΔΕΠΑΛ η κυρία που γνωρίζει τον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων καλύτερα από τον καθένα -τουλάχιστον εντός του Δημαρχείου. "Δεν υπάρχει καμία νομοθετική βάση να στηριχτεί μια τέτοια απόφαση", καταλήγει.
Η viotia έχει απεριόριστη εμπιστοσύνη στις γνώσεις της συγκεκριμένης κυρίας και προβληματίζεται και για έναν άλλο λόγο: Αν η λύση στο πρόβλημα της ΔΕΠΑΛ ήταν τόσο απλή προς τι όλες αυτές οι παλινωδίες, οι καβγάδες, οι παρατυπίες; Αρα υπάρχουν ερωτήματα.
Θα επανέλθουμε.

Δείτε κι αυτό.
Οι πρωταγωνιστές της δίκης της ΔΕΠΑΛ

Κοντά στον Ερέρα ο Λεβαδειακός

Κοντά στην απόκτηση του Αργεντινού μεσοεπιθετικού Σεμπαστιάν Ερέρα βρίσκεται ο Λεβαδειακός. Ο παίκτης τη σεζόν 2007-2008 αγωνίστηκε με επιτυχία στη Βέροια.



Υπέγραψαν την περασμένη Πέμπτη και θα συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για ένα χρόνο στον Λεβαδειακό οι Μπασαλά Τουρέ και Τάσος Παστός. Την Τετάρτη και την Πέμπτη εξάλλου καταβλήθηκαν από την ΠΑΕ μισθοί και δόσεις συμβολαίων στους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι αναχώρησαν για διακοπές. Το ραντεβού για την έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου ορίστηκε για τις 2 Ιουλίου.

Παρασκευή 23 Μαΐου 2008

Αναλαμβάνει ο Δήμος Λεβαδέων τα χρέη της ΔΕΠΑΛ

Ομόφωνη ήταν η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λιβαδειάς περί ανάληψης των χρεών της ΔΕΠΑΛ προς τους προμηθευτές και τους εργαζομένους από τον Δήμο Λεβαδέων. Δεν ξεκαθαρίστηκε η νομική φόρμουλα που θα καταστήσει δυνατή την εφαρμογή της απόφασης. Απουσίαζαν από τη διαδικασία ο Χρήστος Παλαιολόγος και η Γιώτα Πούλου.

Εκτιμάται ότι με "όπλο" αυτή την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λιβαδειάς ο τελευταίος πρόεδρος της ΔΕΠΑΛ Ιωάννης Σκαλτσάς πιθανότατα θα αιτηθεί και θα λάβει αναβολή τη Δευτέρα στην συνέχεια της εκδίκασης της υπόθεσης για τη μη καταβολή δεδουλευμένων.

Δείτε εδώ. Οι πρωταγωνιστές της δίκης της ΔΕΠΑΛ
Εκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο το απόγευμα στη Λιβαδειά για τον Σκαλτσά

Εκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο το απόγευμα στη Λιβαδειά για τον Σκαλτσά

Με μοναδικό θέμα την ανάκληση της απόφασης λύσης της ΔΕΠΑΛ και/ή την ανάληψη των χρεών της προς τους εργαζομένους από τον Δήμο Λεβαδέων συνεδριάζει εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο Λιβαδειάς την Παρασκευή το απόγευμα με τη δημοτική αρχή Τσιφή να αναζητεί την αλχημιστική/νομικιστική διέξοδο από την βαθύτατη κρίση στην οποία έχει περιέλθει. Η εξευτελιστική για τους θεσμούς αυτή παλινωδία της δημοτικής αρχής οφείλεται στην εκ των υστέρων προσπάθεια της διοίκησης Τσιφή να διασωθεί από βαρύτατη καταδίκη ο Ιωάννης Σκαλτσάς, του οποίου πράγματι το μόνο "έγκλημα" είναι ότι εμπιστεύτηκε ανθρώπους που δεν έπρεπε να εμπιστευτεί. Να σημειωθεί ότι εργώδεις προσπάθειες για να κινητοποιήσει την παράταξη της δημοτικής πλειοψηφίας καταβάλλει από χθες το βράδυ πολιτικό γραφείο της Λιβαδειάς ενώ υπό την απειλή της δευτεριάτικης απόφασης του δικαστηρίου ακόμη 9 προσλήψεις πρώην υπαλλήλων της ΔΕΠΑΛ βαίνουν προς δημοσίευσηστο ΦΕΚ.

Οι πρωταγωνιστές της δίκης της ΔΕΠΑΛ

Διεκόπη για την προσεχή Δευτέρα η δίκη των πρώην προέδρων των δημοτικών επιχειρήσεων Λιβαδειάς ΔΕΠΑΛ και ΔΕΤΕΛ για μη καταβολή δεδουλευμένων καθώς το δικαστήριο ζήτησε ακριβή και λεπτομερή στοιχεία για τις οικονομικές απαιτήσεις καθενός από τους εργαζομένους Στο σκαμνί Κουτρομάνος-Σκαλτσάς για τη ΔΕΠΑΛ.

Οι κατηγορούμενοι πρώην πρόεδροι των δημοτικών επιχειρήσεων Ιωάννης Σκαλτσάς και Χρήστος Κουτρομάνος απουσίαζαν το πρωί της Τρίτης από τη διαδικασία στα δικαστήρια της Λιβαδειάς φοβούμενοι αντιμετωπίσουν τον νόμο ενώ παρίσταντο οι πληρεξούσιοι δικηγόροι τους Θ. Γερονικολός και Αρ. Ρούσσαρης (μάλιστα ο Ρούσσαρης φωνασκούσε συνεχώς "είμαι ο πρώην δήμαρχος Λιβαδειάς" και άλλα φαιδρά). Παρόντες επίσης οι καταταλαιπωρημένοι εργαζόμενοι της ΔΕΠΑΛ που έχουν περισσότερο από ένα χρόνο να πληρωθούν. Το σκηνικό ήταν τριτοκοσμικό, ο εξευτελισμός της πόλης γίνεται διαρκώς μεγαλύτερος.

Επί της ουσίας τώρα για τη ΔΕΤΕΛ ο Κώστας Σωτηρόπουλος ζήτησε και πήρε αναβολή για τον Νοέμβριο αλλά η θέση του είναι δύσκολη.
Στη ΔΕΠΑΛ τα πράγματα είναι πιο σύνθετα. Οι πρωταγωνιστές είναι πλέον στην σκηνή και η λύση του δράματος απέχει λίγες ημέρες:


Ο Ιωάννης Σκαλτσάς βρίσκεται σε δυσχερή θέση και μάλλον θα καταδικασθεί σε βαριά ποινή καθώς τα χρέη της επιχείρησης φθάνουν τις 600.000 ευρώ. Ο Σκαλτσάς πληρώνει τον ηρωισμό να αναλάβει την καταχρεωμένη ΔΕΠΑΛ και να βγάλει τον Τσιφή από τη δύσκολη θέση. Ο νεαρός δημοτικός σύμβουλος είχε λάβει διαβεβαιώσεις από τον δήμαρχο Λεβαδέων που δεν τηρήθηκαν με αποτέλεσμα να κινδυνεύει ακόμη και με φυλάκιση.


Ο Τσιφής, στην πρεμούρα του να καλύψει τον Ρούσσαρη, άφησε τελικά ακάλυπτους τους συνεργάτες του. Η ανέπαρκεια της διοίκησής του είναι εμφανής σε όλα τα επίπεδα: έκλεισε τη ΔΕΤΕΛ και τη ΔΕΠΑΛ για να συγκαλύψει τις ανομίες της προηγούμενης δημοτικής αρχής και χωρίς ένα βιώσιμο σχέδιο έχει οδηγήσει τον Δήμο σε ανεπανάληπτο εξευτελισμό. Τώρα προσπαθεί με εκβιασμούς για ανάκληση διορισμών να περισώσει τα προσχήματα αλλά το ρήγμα με τους στενούς του συνεργάτες είναι πολύ βαθύ πια.


Η απόλυτη καταστροφή της ΔΕΠΑΛ ήταν ο Χρήστος Κουτρομάνος, στενότατος συνεργάτης του τέως δημάρχου Ρούσσαρη. Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν βρίσκεται σε τόσο δύσκολη θέση όσο ο Σκαλτσάς, αλλά σε οποιαδήποτε στοιχειωδώς σοβαρή χώρα του κόσμου ο Κουτρομάνος θα έχει συλληφθεί ως επικίνδυνος για τη δημόσια διοίκηση. Εκκρεμεί εις βάρος του εισαγγελική έρευνα για ποινικά αδικήματα κατά τη προεδρία του στη ΔΕΠΑΛ το 2006 με βάση το πόρισμα των ορκωτών λογιστών. Πολιτικά, ηθικά και διοικητικά απαραδέκτος, άξιο τέκνο της σχολής Ρούσσαρη.

Ο Αριστείδης Ρούσσαρης είναι ο ηθικός αυτουργός όλων αυτών των μειωτικών για τη Λιβαδειά διαδικασιών. Επί της αρχής του οι δημοτικές επιχειρήσεις οδηγήθηκαν στη χρεωκοπία όπως και συνολικά χρεωκόπησαν η πολιτική, η ευπρέπεια, το ήθος, η σοβαρότητα. Ακόμη κι αυτές τις δύσκολες στιγμές ο Ρούσσαρης έχει το θράσος να εκπροσωπεί στο δικαστήριο τον Κουτρομάνο, να παραγοντίζει και να προκαλεί τους εργαζομένους. Αλλά ποιος έχασε την ντροπή για να την βρει ο Ρούσσαρης...

Θα συνεχίσουμε σε λίγο. Καβγάς στο Δημαρχείο με απειλές και ύβρεις. Πoιος είναι ο "ατσαλάκωτος". Εκβιασμός εργαζομένων και άλλες γελοιότητες των ημερών Τσιφή. Stay tuned...

Πέμπτη 22 Μαΐου 2008

Εντομο στον χυμό του βρήκε μαθητής στη Λιβαδειά


Αδιάψευστος μάρτυρας των καταγγελιών των μαθητών οι φωτογραφίες. Διακρίνεται καθαρά το έντομο μέσα στο τεχνητό κερασάκι.

Εντομο μέσα σε χυμό πορτοκάλι(!!!) βρήκε μαθητής σε κεντρική καφετέρια της Λιβαδειάς, όπως καταγγέλλει ο εκλεκτός συμ-blogger CriSss εδώ Μεγα διατροφικο σκανδαλο !!! (+photos) .
Ολοι γνωρίζουν ότι η παντελής και ύποπτη απουσία ελέγχων και η ατιμωρησία έχει αποθρασύνει ορισμένους κατ' ευφημισμόν επιχειρηματίες, οι οποίοι κερδοσκοπούν εις βάρος της υγείας μας σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων που έχουν τον γενικό τίτλο Τρόφιμα-Ποτά, και ως παραγωγή και ως εμπορία και ως διάθεση.
Πρώτα θύματα και αυτής της κρατικής ανεπάρκειας είναι αναμφίβολα τα παιδιά και οι έφηβοι. Από την άποψη αυτή δεν είναι δυνατόν να περιμένουμε πότε οι υπηρεσίες του Περγαντά θα αποφασίσουν να κάνουν το καθήκον τους και να εφαρμόσουν τους νόμους.
Γι' αυτό η viotia παίρνει την πρωτοβουλία και ανακοινώνει ότι στο εξής θα γνωστοποιεί τα ονόματα των επιχειρήσεων εκείνων που παραβαίνουν τους κανόνες υγιεινής. Και εύχεται, πράγματι, να μην χρειαστεί να το πράξει...

ΥΓ: Ασφαλώς, δεκτές και οι δικές σας καταγγελίες στο boeotia@otenet.gr

Τετάρτη 21 Μαΐου 2008

Η δίκη Κουτρομάνου και Σκαλτσά


Τόση εκκωφαντική σιωπή; Ωραία. Συγχαρητήρια...
Εμείς ασφαλώς θα επανέλθουμε. Δείτε εδώ

Γενικό Νοσοκομείο Λιβαδειάς2


Είναι δυνατόν οι εξεταζόμενοι ή οι ασθενείς να δέχονται έμμεσες προτροπές να κάνουν τις κλινικές τους εξετάσεις (ακόμη και πολύ απλές!!!) εκτός του Νοσοκομείου Λιβαδειάς, παρότι υπάρχουν οι υλικές υποδομές, τα ιατρικά μηχανήματα και το κατάλληλο νοσηλευτικό προσωπικό;

Μήπως λειτουργούν κάποιοι υπέρ γνωστών διαγνωστικών κέντρων στη Λιβαδειά παρότι η θέση τους είναι άλλη;

Τι λέει η διοίκηση του Γενικού Νοσοκομέιου Λιβαδειάς;

Τρίτη 20 Μαΐου 2008

Ο δήμαρχος, οι κοινοτάρχες και ο Μυτιληναίος

Δεν είναι η viotia που ομαδοποιεί (όπως ισχυρίζεται ο αναγνώστης μας Γ. Κ.) τη συμπεριφορά του δημάρχου Διστόμου Αθ. Πανουργιά και των προέδρων Αντικύρας Γιάννη Μίχου και Κυριακίου Γιάννη Λαζάρου. Οι ίδιοι οι τρεις αιρετοί από την αρχή της κρίσης στην νοτιοδυτική Βοιωτία φάνηκε να συντονίζουν τις ενέργειές τους με κορυφαίο παράδειγμα τη συμμετοχή και των τριών πόλεων μαζί με τη WWF στη "συμμαχία κατά του λιθάνθρακα".

Από εκεί και μετά ήταν σαφές για τους γνώστες ότι οι πορείες τους θα έβαιναν αποκλίνουσες καθώς τα κοινωνικοπολιτικά συμφέροντα εξειδικεύονται και εντοπίζονται με διαφορετικό τρόπο για κάθε περιοχή.
Ας δούμε τη διαμορφούμενη κατάσταση αναλυτικά.
Ο Λαζάρου, πρόεδρος της Κοινότητας Κυριακίου, είναι ο πλέον αδύναμος από τους τρεις καθώς οι εξελίξεις καλό θα ήταν να έχουν τη συναίνεσή του αλλά μπορούν αν δρομολογηθούν και χωρίς αυτή. Πιθανότατα λόγω της συνιεδητοποίησης αυτής της παραμέτρου έχει καταληφθεί από το "συνδρομο Κυπριανού" που συνοψίζεται στη φράση "ό,τι πάρωμεν καλόν είναι" και προφέρεται με το κυπριακό αξάν. Συνολικά να πούμε ότι είναι ο αδύναμος κρίκος και το γνωρίζει ενώ εκτιμάται ότι μικρή επιρροή έχει στους συμπολίτες τους πλέον.



Ο Αθανάσιος Πανουργιάς βρίσκεται στους αντίποδες του Λαζάρου από άποψη θέσης. Οι λειτουργούσες και οι σχεδιαζόμενες μονάδες του Ομίλου Μυτιληναίου βρίσκονται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Διστόμου όπως και ο οικισμός. Ηγείται ενός μεγάλου και ισχυρού Δήμου ενώ ότι είναι κυβερνητικός δίνει μερικούς ακόμη πόντους στην ισχύ του Δημάρχου Διστόμου. Από την άποψη αυτή δεν είναι δυνατόν να δρομολογηθούν εξελίξεις χωρίς τη συμφωνία του και αυτό το γνωρίζει. Το δικό του στοίχημα είναι να πείσει τους δημότες και την κοινή γνώμη ότι οι θετικές συνέπειες από τις ενεργειακές επενδύσεις είναι περισσότερες από τις αρνητικές επιπτώσεις.


Για τον Γιάννη Μίχο, κοινοτάρχη Αντικύρας, οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι ήταν εκείνος που από την πρώτη στιγμή αταλάντευτα και με συνέπεια υποστήριξε τη λύση που φαίνεται να υιοθετείται στον Αγιο Νικόλαο. Δηλαδή ο Μίχος από την αρχή έλεγε "ναι στις δύο μονάδες φυσικού αερίου, όχι στον λιθάνθρακα", εκδοχή που μέχρι στιγμής προκρίνεται και από τη διοίκηση του Ομίλου Μυτιληναίου.
Οι εχθροί του λένε ότι στάθηκε τυχερός, οι φίλοι του ότι είναι διορατικός. Η viotia δεν γνωρίζει αν ο Ιωάννης Μίχος είναι υψηλής κλάσεως πολιτικός εγκέφαλος για να προμαντεύει τα γεγονότα. Εχει όμως τη δική της εξήγηση: Σε αντίθεση με όλους τους υπολοίπους (συμπεριλαμβανομένων και ημών των δημοσιογράφων) που οι ραγδαίες μεταβολές στο ενεργειακό τοπίο μας κατέλαβαν εξ απίνης και δύσκολα μπορούσαμ να χαράξουμε μια πολιτική ο Μίχος είχε μια πυξίδα στο μυαλό του που καθοδηγούσε τις επιδιώξεις του: Υποστήριζε ό,τι υποστηρίζει και έπραττε ό,τι πράττει ώστε το εργοστάσιο της ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ, η θρυλική ΠΕΣΙΝΕ, να παραμένει εν λειτουργία για πολλούς λόγους: προσωπικούς/συναισθηματικούς, οικονομικούς και πολιτικούς. Ο κοινοτάρχης της Αντίκυρας ως εργαζόμενος στο Αλουμίνιο γνώριζε και γνωρίζει τους κλυδωνισμούς της ΑτΕ όλα αυτά τα χρόνια του αυξανόμενου ανταγωνισμού και από την πλευρά του θεωρεί ότι έπραξε τα δέοντα ώστε να διασφαλίσει τη λειτουργία του εργοστασίου και την εργασία χιλιάδων ανθρώπων για τα επόμενα χρόνια.

Τέλος, να σημειώσουμε ότι και η viotia θεωρεί απαραίτητη για τη Βοιωτία τη λειτουργία του εργοστασίου της ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ και ως εκ τούτου τον εκσυγχρονισμό του αλουμινίου και την επέκταση της αλουμίνας. Οπως έχουμε ξανασημειώσει, τώρα δεν υπάρχουν δικαιολογίες να μην προχωρήσουν οι επενδύσεις από τη διοίκηση του Ομίλου Μυτιληναίου.

Δευτέρα 19 Μαΐου 2008

Στο σκαμνί Κουτρομάνος-Σκαλτσάς για τη ΔΕΠΑΛ

Στο ακροατήριο έρχεται (μετά από 3 αναβολές) αύριο στη Λιβαδειά η μήνυση της Επιθεώρησης Εργασίας κατά των Χρήστου Κουτρομάνου και Ιωάννη Σκαλτσά (φωτό), πρώην προέδρων της ΔΕΠΑΛ, για μη καταβολή δεδουλευμένων στους εργαζομένους. Το ενδιαφέρον για τη διαδικασία είναι έκδηλο στοςυ δημότες και η viotia φυσικά θα σας ενημερώσει έγκυρα και έγκαιρα αύριο το πρωί. Ταυτοχρόνως, αύριο θα δούμε και τα παρασκήνια που εξελίσσονται όλες αυτές τις ημέρες και... νύχτες του Μάη σε γραφεία και καφενεία.

Να δώσει απολογισμό το ΚΕΜΑΕ για το αυτοκινητοδρόμιο

"Με το υπ' αριθμ. 11562/8-5-1995 συμβόλαιο της συμβολαιογράφου Ορχομενού κ. Ευσταθίας Αθανασέκου-Βλάχου συστήθηκε ανώνυμη εταιρεία με τον διακριτικό τίτλο ΚΕ.Μ.Α.Ε. ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ ΑΕ με μετόχους κ.λπ., κ.λπ", βλέπω στο αρχείο μου.

Συμπληρώνονται δηλαδή ακριβώς 13 χρόνια από την ίδρυση του ΚΕΜΑΕ, του Κέντρου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού και Ερευνας, όπως έιναι το πλήρες όνομα της εταιρείας που συστάθηκε για να μεριμνήσει για την κατασκευή και την εκμετάλλευση του Αυτοκινητοδρομίου Ορχομενού. Σε όλα αυτά τα χρόνια μια περίεργη (όσο και ανεπίτρεπτη για εταιρεία όπου η πλειοψηφία ανήκει στο δημόσιο, δηλαδή σε όλους εμάς) μυστικότητα καλύπτει τις ενέργειες του ΚΕΜΑΕ και φυσικά το παραμικρό έργο δεν έχει να επιδείξει. Κυρίως δεν έχουμε υπ' όψιν μας κανέναν απολογισμό του έργου και των οικονομικών στοιχείων αυτής της εταιρείας, όπου ως μέτοχοι συμμετέχουν η Νομαρχία Βοιωτίας, ο Δήμος Ορχομενού και η ΕΛΠΑ.
Αυτό ΤΩΡΑ πρέπει να αλλάξει.

Διότι είναι σωστό αυτό που ζήτησαν ο Μπασιάκος και ο Γιαννάκης: πρέπει να δραστηριοποιηθεί το ΚΕΜΑΕ ώστε να εξαντλήσει τα περιθώρια εύρεσης επενδυτή για το αυτοκινητοδρόμιο Ορχομενού. Το ΚΕΜΑΕ έχει την ευθύνη.

Ομως πρέπει επίσης οι βουλευτές του νομού να "επιβάλουν" στο ΚΕΜΑΕ να δώσει απολογισμό στη βοιωτική κοινωνία. Τι έσοδα έχει, ποια έξοδα έχει κάνει από το 1995, ποιοι τα έχουν πληρώσει; Ολα αυτά δεν πρέπει να τα γνωρίζουν οι πολίτες; Τι έχει ως τώρα πράξει για την ανεύρεση επενδυτή; Πόσο έχουμε πληρώσει τις δημόσιες σχέσεις των κατά καιρούς αιρετών; Πόσο τις πληρώνουμε αυτή τη στιγμή; Και χιλιάδες άλλα ερωτήματα. Οι κκ. βουλευτές οφείλουν να πραξουν το καθήκον τους.
Και οι αυτοδιοικητικοί οφείλουν να λογοδοτήσουν.
Τι λέει ο Περγαντάς, ο Υπερήφανος; Τι λέει ο Νίκος ο Στάμος και ο Κώστας ο Γκιζίμης;

Θα επανέλθουμε ασφαλώς. Δείτε κι εδώ.

Λευτέρης Ζαγορίτης: Μπορεί το 2010, μπορεί και το 2014 η Διοικητική Μεταρρύθμιση

Μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη του γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας κ. Λευτέρη Ζαγορίτη διαβάστε εδώ:


Να σημειώσουμε μόνο ότι με όσα λέγει ο Λευτέρης Ζαγορίτης για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση καθιστά ακόμη περισσότερο (και οριστικά) ανόητες τις συζητήσεις που διεξάγονται και τις υποψηφιότητες που κατατίθενται (και στη Βοιωτία) για την υπερνομαρχία και άλλα τέτοια φαιδρά.
Αυτά είχα να πω και ότι ο Βαγγέλης Μυτιληναίος δεσμεύτηκε οριστικά πως ΔΕΝ θα κατασκευάσει μονάδα λιθάνθρακα στη Βοιωτία

Ο Γιώργος Σιδέρης συντονιστής Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ στη Βοιωτία

Ο Γεώργιος Σιδέρης εξελέγη συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ στη Βοιωτία επικρατώντας με διαφορά 600 περίπου ψήφων του ανθυποψηφίου του Ιωάννη Παλαμίδα. Τρίτος κατετάγη ο Μελέτιος Μπαμπέκος.
Στη Λιβαδειά γραμματέας της Τοπικής Οργάνωσης εξελέγη ο Λουκάς Καρκάνας και στη Θήβα αντιστοίχως ο Γεώργιος Γαβαλάς.
Να σημειώσουμε ότι τόσο σε προ καιρού ηλεκτρονική δημοσκόπηση της viotia όσο και στην εξπρές δημοσκόπηση της ημέρας των εκλογών ο κ. Σιδέρης είχε επικρατήσει. Φαίνεται ότι το εκ Διστόμου στέλεχος του ΠΑΣΟΚ έχει ρεύμα εντός του Κινήματος.

Οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ στη Βοιωτία

Βοιωτία. Κείμενα και Μελέτες

Η νέα σελίδα της viotia
Βοιωτία. Κείμενα και Μελέτες ή http://viotiareader.blogspot.com/
περιέχει ήδη δύο πολύ ενδιαφέρουσες αναρτήσεις

1.Το Τροφώνιο Αντρο στη Λιβαδειά
2. Οι πρώτοι Λαιστρυγόνες της Μπαλακλάβας. Ενα κείμενο για τον Λάμπρο Κατσώνη από τον Ρώσο λογοτέχνη Βαλεντίνο Πίκουλ
Οσοι δεν την έχετε επισκεφθεί καιρός να το κάνετε.

Αυτά είχα να πω και ότι ο Βαγγέλης Μυτιληναίος δεσμεύτηκε οριστικά πως ΔΕΝ θα κατασκευάσει μονάδα λιθάνθρακα στη Βοιωτία

Ημέρα Μνήμης για τον Ποντιακό Ελληνισμό

Ενα κείμενο που έχουμε δημοσιεύσει στα Ιστορικά Θέματα ως φόρος τιμής στην σημερινή ημέρα μνήμης για τον Ποντιακό Ελληνισμό.

Αυτά είχα να πω και ότι ο Βαγγέλης Μυτιληναίος δεσμεύτηκε οριστικά πως ΔΕΝ θα κατασκευάσει μονάδα λιθάνθρακα στη Βοιωτία

Ο γλάρος στο μίνι μάρκετ

Το βίντεο είναι απίστευτο: προσέξτε πώς ο γλάρος κοιτάζει με τρόπο αν τον βλέπει κανείς και μετά κλέβει τα πατατάκια. Και επίσης ότι αφού τα κλέψει και απομακρυνθεί από τον χώρο του μίνι μάρκετ το παίζει αδιάφορος σε στυλ "εγώ τα έχω πληρώσει, μην κοιτάτε εμένα". Ποια καλύτερη αφορμή για ένα διασκεδαστικό κουίζ; Λοιπόν το ερώτημα είναι:
Ο πρωταγωνιστής του βίντεο γλάρος ποια θέση κατέχει στην εργασιακή πυραμίδα της κοινωνίας των γλάρων;

1. Είναι πολιτικός
2. Υπηρετεί ως αιρετός την τοπική αυτοδιοίκηση
3. Είναι εφοριακός
4. Είναι γιατρός
5. Εργάζεται στην πολεοδομία
6. Είναι κρατικοδίαιτος επιχειρηματίας
7. Είναι εκπαιδευτικός
9. Είναι τραπεζίτης ή ανώτερο τραπεζικό στέλεχος
10. Είναι δημοσιογράφος
11. Είναι πρόεδρος Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης
12. Είναι επιστήμονας
Πάντα στη γλαρένια κοινωνία αναφερόμαστε. Για να μην παρεξηγούμαστε.


Αυτά είχα να πω και ότι ο Βαγγέλης Μυτιληναίος δεσμεύτηκε οριστικά πως ΔΕΝ θα κατασκευάσει μονάδα λιθάνθρακα στη Βοιωτία

Το σίριαλ ΔΕΗ vs Μυτιληναίος για τη συμπαραγωγή

Από την Καθημερινή της Κυριακής.
Συνέχεια στο σίριαλ ΔΕΗ-ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ

Σάββατο 17 Μαΐου 2008

Μικρή η συμμετοχή στο παμβοιωτικό συλλαλητήριο για τον λιθάνθρακα

Μικρή ήταν η προσέλευση των πολιτών στο παμβοιωτικό συλλαλητήριο εναντίον του λιθάνθρακα που διοργανώθηκε χθες στη Λιβαδειά, παρουσία και του προέδρου του ΣΥΝ Αλέξη Τσίπρα. Οι ομιλίες πλήθους ενδιαφερομένων εκπροσώπων φορέων, μονότονα επαναλαμβανόμενες νουθεσίες "για το καλό μας" αποθάρρυναν τους πολίτες με τους υψηλούς τους τόνους ενώ οι περισσότεροι εκ των αιρετών μάλλον "έκοβαν κίνηση" παρά συμμετείχαν.
Παρ' όλα αυτά ίσως ενδιαφέρει ποιοι μεταξύ άλλων ήταν εκεί, ο καθένας για δικούς του λόγους: Λοιπόν,ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας, ο βουλευτής Βοιωτίας της Νέας Δημοκρατίας Μιχ. Γιαννάκης, ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Αργολίδας με αρμοδιότητα το ΥΠΕΧΩΔΕ Γ.Μανιάτης ( δείτε εδώ τις δηλώσεις του Ο Γιάννης Μανιάτης στη Λιβαδειά εναντίον του λιθάνθρακα) , ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Βοιωτίας Βασίλης Τόγιας και η βουλευτής ΠΑΣΟΚ Φθιώτιδας Τόνια Αντωνίου. Ακόμη ο νομάρχης κ. Κλέαρχος Περγαντάς, ο δήμαρχος Ορχομενού κ. Λουκάς Υπερήφανος, ο δήμαρχος Διστόμου κ. Αθανάσιος Πανουργιάς, ο πρόεδρος της Κοινότητας Αντικύρας κ. Γιάννης Μίχος, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς κ. Νικ. Παπαναγιώτου.
Δεν είναι της στιγμής να συζητηθεί η περιορισμένη συμμετοχή των πολιτών. Θα επισημάνουμε μόνο δυο σημεία και θα επανέλθουμε σε μια ανοιχτή συζήτηση για την οργάνωση της δεύτερης φάσης της αντίδρασης (υποθέτοντας ότι όλοι συμφωνούν πως η πρώτη έληξε χθες) των πολιτών της Βοιωτίας στη σχεδιαζόμενη επενδυτική επέλαση επιχειρηματιών/ηλεκτροπαραγωγών .

Α. Η χθεσινή εκδήλωση έπασχε από "φορείτιδα", η οποία αν δεν προσεχθεί καταλήγει -αν δεν έχει καταλήξει- σε "αναξιοπιστίτιδα". Τα συμπτώματα της "φορείτιδας"; Πολλοί (μα πάρα πολλοί) φορείς καλούν σε ένα συλλαλητήριο εναντίον πολιτικών επιλογών που έχουν ανεχθεί και σε πολλές περιπτώσεις υπηρετήσει. Αποτέλεσμα; Οι πολίτες δεν τους εμπιστεύονται, τους απορρίπτουν συλλήβδην, αξιόπιστους και αναξιόπιστους -όπως έγινε καταφανές χθες.

Β. Παρότι, προσωπικά, μου είναι εξαιρετικά συμπαθής ο κ. Αλέξης Τσίπρας φαίνεται πως με την παρουσία του απέτρεψε τη συμμετοχή στην εκδήλωση μερίδας πολιτών. Είναι γνωστό ότι πολιτικά γραφεία στη Βοιωτία, με αφορμή την παρουσία του προέδρου του ΣΥΝ, άφηναν αιχμές για κομματικοποίηση της χθεσινής εκδήλωσης. Το ρεπορτάζ έδειξε ότι η συγκεκριμένη "κομματική γραμμή" είχε απήχηση. Μάλιστα, οι νεαροί και νεαρές (χωρίς εμφανή πολιτική ταυτότητα), με τους οποίους μίλησε ο ρεπόρτερ μας χρησιμοποιούσαν τη στερεότυπη έκφραση: " Θα πήγαινα, αλλά το χρωματίζουν πολύ".
Θα επανέλθουμε...
Αυτά είχα να πω και ότι ο Βαγγέλης Μυτιληναίος δεσμεύτηκε οριστικά πως ΔΕΝ θα κατασκευάσει μονάδα λιθάνθρακα στη Βοιωτία

Παρασκευή 16 Μαΐου 2008

Συντονιστής Νομαρχιακής ΠΑΣΟΚ Βοιωτίας

Ψηφίστε για συντονιστή της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ στη Βοιωτία. Δείτε αναλυτικά. Οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ στη Βοιωτία .

Αυτά είχα να πω και ότι ο Βαγγέλης Μυτιληναίος δεσμεύτηκε οριστικά πως ΔΕΝ θα κατασκευάσει μονάδα λιθάνθρακα στη Βοιωτία

Η μεταγωγή στις Φυλακές Ελεώνα Θηβών

Αυτό το Σαββατοκύριακο θα πραγματοποιηθεί η μεταγωγή των 400 περίπου γυναικών κρατουμένων από τις Φυλακές Κορυδαλλού στις καινούργιες του Ελεώνα Θηβών. Ιδού το δελτίο Τύπου του υπουργείου Δικαιοσύνης.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα αποσυμφόρησης, η μεταγωγή των κρατουμένων στο σύγχρονο Κατάστημα Κράτησης γυναικών του Ελεώνα Θηβών θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο και την Κυριακή.
Τη Δευτέρα, 19 Μαΐου και ώρα 10:00 π.μ. ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Σωτήρης Χατζηγάκης θα επιθεωρήσει τις άδειες πλέον γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού και θα εξαγγείλει το υπόλοιπο πρόγραμμα αποσυμφόρησης και ανάπλασης του χώρου.

Αυτά είχα να πω και ότι ο Βαγγέλης Μυτιληναίος δεσμεύτηκε οριστικά πως ΔΕΝ θα κατασκευάσει μονάδα λιθάνθρακα στη Βοιωτία

Κατάρτιση για 25 νέους ανέργους -φοιτητές και επιστήμονες- στη Βοιωτία

Δεν παρακολουθώ συχνά τον τοπικό Τύπο και μπορεί να μου διέφυγε. Γνωρίζει κάποιος γι' αυτό το πρόγραμμα κατάρτισης ανέργων νέων φοιτητών και επιστημόνων του οποίου οι προθεσμίες υποβολής αιτήσεων συμμετοχής τρέχουν ήδη από χθες;

Διαδοχικές συναντήσεις Μυτιληναίου με Μίχο και Λαζάρου

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες συνάντηση είχε το πρωί ο πρόεδρος του Ομίλου Μυτιληναίου Ευάγγελος Μυτιληναίος με το κοινοτικό συμβούλιο Αντικύρας. Το απόγευμα ο μεγαλοεπιχειρηματίας θα συναντηθεί με το κοινοτικό συμβούλιο Κυριακίου.
Πάντως απορία και ερωτήματα τίθενται από μερίδα κατοίκων του Διστόμου, που απέστειλαν ημέηλ στη viotia, για την -κατά τη γνώμη τους- παράκαμψη του Δημοτικού Συμβουλίου Διστόμου από τις επαφές του Ευάγγελου Μυτιληναίου, πολλώ μάλλον που όλες οι μονάδες του Ομίλου, οι υπάρχουσες και η σχεδιαζόμενη, ανήκουν στα διοικητικά όρια του Δήμου Διστόμου.

Η viotia επικοινώνησε με τον δήμαρχο Διστόμου κ. Αθανάσιο Πανουργιά, ο οποίος δήλωσε ότι ανεξαρτήτως του τι πράττουν οι δύο κοινότητες της περιοχής, ο ίδιος και το Δημοτικό Συμβούλιο Διστόμου ούτε είχαν ούτε θα έχουν σήμερα συνάντηση με τον κ. Μυτιληναίο καθώς δεν υπάρχει ούτε πρόσκληση ούτε άλλης μορφής σχετική συνεννόηση και πως δεν βλέπει κανέναν λόγο δυσφορίας των δημοτών καθώς η θέση του είναι γνωστή και ξεκάθαρη.
Τέλος, η αίσθηση που επικρατεί είναι ότι επίκειται σημαντική ανακοίνωση που θα αφορά στα επιχειρηματικά σχέδια του Ομίλου Μυτιληναίου στην περιοχή, εν όψει του απογευματινού παμβοιωτικού συλλαλητηρίου (όχι απαραιτήτως σήμερα). Ομως, επειδή, οι πληροφορίες είναι προς το παρόν συγκεχυμένες θα επανέλθουμε.
UPDATE ώρα 14:40
Στη συνάντηση με το κοινοτικό συμβούλιο Αντικύρας ο Ευάγγελος Μυτιληναίος επανέλαβε ότι το θέμα της μονάδας λιθάνθρακα θεωρείται λήξαν από πλευράς του Ομίλου και ότι δεν υπάρχει περίπτωση να κατασκευαστεί στον Αγιο Νικόλαο τέτοιου τύπου εργοστάσιο. Ομως...
Επειδή δεν είναι πρώτη φορά που δηλώνεται αυτό.
Επειδή υπάρχουν αποφάσεις κοινοτικών και δημοτικών συμβουλίων της περιοχής που απορρίπτουν τελεσίδικα την προρπτική κατασκευής μονάδας λιθάνθρακα.
Επειδή εμείς εδώ στη viotia (θέλουμε να) πιστεύουμε τον κ. Ευάγγελο Μυτιληναίο.
Ας προειδοποιήσουμε.
Τίποτε από όσα ειπώθηκαν σήμερα, καμία από τις δεσμεύσεις που εκ νέου ανέλαβε ο Μυτιληναίος δεν μπορεί, δεν πρέπει και δεν θα ανακληθεί.
Ούτε από τον Μυτιληναίο ούτε από τους αιρετούς. Οποιος αποστεί των δηλώσεων ή των αποφάσεων θα έχει να αντιμετωπίσει την οργή του βοιωτικού λαού. Είτε λέγεται (λόγου χάριν) Μυτιληναίος είτε Μίχος είτε Πανουργιάς είτε όπως αλλιώς... Διότι και η μόλυνση/ρύπανση -μέχρι ένα σημείο- μπορεί να γίνει ανεκτή. Η κοροϊδία όμως όχι...

Ο Πάνος Καμμένος στο Γαλαξίδι για άσκηση διάσωσης

Μια ενδιαφέρουσα ημερίδα που αφορά στην άσκηση της ιατρικής υπό αντίξοες συνθήκες διοργανώνεται την Κυριακή 18 Μαΐου στο Γαλαξίδι.

Μάλιστα, παρουσία του υφυπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας Πάνου Καμμένου, θα πραγματοποιηθεί άσκηση διάσωσης στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του όρμου του Γαλαξιδίου.

Η άσκηση θα διεξαχθεί στο πλαίσιο ημερίδας επιστημονικού συμποσίου της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη του Γαλαξιδίου με θέμα την άσκηση ιατρικής σε αντίξοες συνθήκες.

Η εν λόγω εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής και Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Στην άσκηση θα συμμετέχουν οι όμορες Λιμενικές Αρχές Ιτέας και Γαλαξιδίου με πλωτά και χερσαία μέσα, σε συνεργασία με το Ε.Κ.Α.Β. και με τη συνδρομή του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του ΥΕΝΑΝΠ.

Για τον Λάμπρο Κατσώνη

Από τον Πάνο Ν. Στάμου* λάβαμε και δημοσιεύουμε ένα σημαντικό κείμενο για τον πρόμαχο της ελληνικής παλιγγενεσίας Λιβαδείτη Λάμπρο Κατσώνη. Δείτε εδώ.


* Ο Πάνος Ν. Στάμου είναι (εκτός των άλλων) Ιστορικός Ερευνητής στο Ινστιτούτο Ιστορίας Αγ. Πετρούπολης της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών

Πέμπτη 15 Μαΐου 2008

Το Μουσείο Σχηματαρίου

Το ανακαινισμένο Αρχαιολογικό Μουσείο του Σχηματαρίου εγκαινιάστηκε σήμερα από τον υπουργό Πολιτισμού Μιχάλη Λιάπη. Στο Μουσείο Σχηματαρίου στεγάζονται μεταξύ άλλων θησαυροί από τις ανασκαφές που αφορούν στη σπουδαία αρχαία βοιωτική πόλη Τανάγρα.

Ο Μιχάλης Λιάπης δήλωσε ότι εντός των επομένων μηνών θα ολοκληρωθεί η ανακαίνιση του Μουσείου Χαιρωνείας ενώ εντός του 2008 προσδιορίζεται και ο χρόνος επανέκθεσης των αρχαιοτήτων στο Μουσείο της Θήβας, του οποίου η επέκταση συνολικά θα κοστίσει περισσότερα από 8 εκατ. ευρώ.

Τι απαντάτε κ. Βίτση;

Οι καταγγελίες έρχονται σωρηδόν. Τι απαντάτε κ. Βίτση; Δείτε τι μας γράφει αναγνώστης μας.

Στον βρεφικό σταθμο ποιου δημου οι γονεις πληρωνουν παρανομως 40 ευρώ τον μηνα?(τα επονομαζόμενα και τροφεια)Τα λεφτα αυτα δεν φαινονται πουθενα και στους ελεγχους της περιφερειας τα μπλοκακια εξαφανιζονται.Εννοειται πως οι παρατρεχαμενοι του δημαρχου δεν πληρωνουν τιποτα.

Δείτε και εδώ: ο kadmos θέτει και θέμα Κουτσούρη (στα σχόλια).
Ερώτηση στον Δήμο Αλιάρτου
Τι συμβαίνει τελικά στον Δήμο Αλιάρτου;

Η πρόσκληση της Συμπαράταξης Βοιωτών για το αυριανό συλλαλήτηριο

Ολους τους Βοιωτούς προσκαλεί η Συμπαράταξη Βοιωτών για το περιβάλλον στο αυριανό συλλαλητήριο.

ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΒΟΙΩΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Βοιωτία ώρα μηδέν : Όχι άλλο κάρβουνο!
Όχι στη μετατροπή της Βοιωτίας σε ενεργειακή και βιομηχανική χαβούζα
Δεν θα το επιτρέψουμε! Όλοι στο Παμβοιωτικό Συλλαλητήριο
Παρασκευή 16 Μαΐου, 7 μ.μ.
Να υπερασπίσουμε την υγεία, τη ζωή, το περιβάλλον, το κοινό μας μέλλον
Μετά την ανοιχτή συνάντηση Βοιωτικών φορέων, τη Δευτέρα 12 Μαΐου, κατά την οποία:
- Καταγγέλθηκε η ασύδοτη βιομηχανική ρύπανση και η υποβάθμιση του περιβάλλοντος σε πολλές περιοχές του νομού : Οινόφυτα, Σχηματάρι, Θήβα, Θίσβη, Αντίκυρα-Άσπρα Σπίτια, Ελικώνας
- Διαπιστώθηκε η ανεξέλεγκτη επέκταση βιομηχανικών δραστηριοτήτων στο μεγαλύτερο μέρος της Βοιωτίας
- Καταγγέλθηκαν τα νέα χωροταξικά σχέδια που επισφραγίζουν τη βίαιη αλλαγή της φυσιογνωμίας του νομού
- Εκφράστηκε κατηγορηματική αντίθεση στην μετατροπή ολόκληρης της περιοχής σε τεράστιο ενεργειακό κέντρο: τα 11 εργοστάσια ηλεκτροπαραγωγής που ετοιμάζονται, θα μετατρέψουν την Βοιωτία σε θάλαμο αερίων και θα αλλάξουν δραματικά το μικροκλίμα
- Απορρίφθηκε κατηγορηματικά η δημιουργία μονάδων λιθάνθρακα: τα τέσσερα εργοστάσια με λιθάνθρακα που σχεδιάζονται στα Άσπρα Σπίτια, στη Λάρυμνα, στο Μαντούδι και στο Αλιβέρι θα έχουν ανυπολόγιστες συνέπειες για την υγεία και τη ζωή των πολιτών.
- Καταγγέλθηκε η απειλή για τις κλειστές θάλασσες του Κορινθιακού και του Ευβοϊκού από τις υπάρχουσες και τις σχεδιαζόμενες βιομηχανικές και λιμενικές εγκαταστάσεις σε Θίσβη, Άσπρα Σπίτια, Λάρυμνα


Κορυφώνουμε την αντίδραση μας, την Παρασκευή 16 Μαΐου, στη Λιβαδειά.
Οι φορείς και οι συλλογικότητες που συμμετέχουν και καλούν στο Παμβοιωτικό Συλλαλητήριο είναι:
η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Βοιωτίας, η ΤΕΔΚ Νομού Βοιωτίας, το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς, η ΕΛΜΕ Βοιωτίας , ο Δήμος Δαύλειας, ο Δήμος Κορώνειας, ο Δήμος Θίσβης, ο Δήμος Θήβας, ο Δήμος Σχηματαρίου, ο Δήμος Τανάγρας, τα τοπικά όργανα των κομμάτων ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑΟΣ, το Επιμελητήριο Βοιωτίας, ο Εμπορικός Σύλλογος Λιβαδειάς, ο Ιατρικός Σύλλογος Λιβαδειάς, ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Βοιωτίας, το Οικονομικό Επιμελητήριο Βοιωτίας, ο Σύλλογος τριτέκνων, η Συνομοσπονδία ΑΜΕΑ, ο Δικηγορικός Σύλλογος Θήβας, ΑΧΟ Λιβαδειάς, η Ένωση Βιοκαλλιεργητών Στερεάς Ελλάδας, η Ένωση Μικρασιατών Θήβας, το Σωματείο εργαζομένων στο Αλουμίνιο, η Συμπαράταξη Βοιωτών για το περιβάλλον, η Οικολογική Κίνηση ΑΡΤΕΜΙΣ Αντίκυρας, η Ομοσπονδία Οικολογικών Συλλόγων Κορινθιακού ΑΛΚΥΩΝ, η Πρωτοβουλία Πολιτών Λιβαδειάς, η Κίνηση Πολιτών Θεσπιών, η Πρωτοβουλία Βαγαίων Πολιτών, οι Πολίτες για την αειφορία, οι Θηβαίοι πολίτες για το περιβάλλον, ο Ορειβατικός Σύνδεσμος Κυριακίου , Ορειβατικός και περιβαλλοντικός σύλλογος Κουκούρων, Μορφωτικός και εκπολιτιστικός σύλλογος Αγίας Άννας, Ομάδα πολιτών Κορώνειας, το Συμβούλιο Νέων Αντίκυρας, Σύλλογος Ποσειδών Παραλίας Σαράντη, η Κίνηση για την αναγέννηση της Θίσβιας χώρας, ο
Πολιτιστικός Σύλλογος Μαυροματίου.
Ο κατάλογος των φορέων είναι ανοιχτός και καλούνται όλοι οι Δήμοι της Βοιωτίας, κοινωνικοί, συνδικαλιστικοί, επαγγελματικοί, πολιτιστικοί, αθλητικοί φορείς του νομού να δώσουν δυναμικό παρόν μαζί με τους πολίτες της Βοιωτίας.

Και η ΑΛΚΥΩΝ συμπαρίσταται

Συμπαρίσταται η Ομοσπονδία Οικολογικών Οργανώσεων Κορινθιακού Κόλπου "Η ΑΛΚΥΩΝ" στους κατοίκους της Βοιωτίας, δηλώνοντας για μια ακόμη φορά την αντίθεσή της στην κατακσκευή των τριών μονάδων ηλεκτροπαραγωγής στον Αγιο Νικόλαο Βοιωτίας. Ιδού η ανακοίνωση.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ
ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ "Η ΑΛΚΥΩΝ"
Τ.θ. 34 ΑΙΓΙΟ 25100
alkyon@mail.gr

__________________________________________________________

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Αίγιο 10 -5-2008
Η Ομοσπονδία Οικολογικών Οργανώσεων Κορινθιακού Κόλπου
ιδρύθηκε επειδή στην κλειστή λίμνη που ζούμε, κάθε τοπικό πρόβλημα μας αφορά όλους. Κάθε επιβάρυνση της φύσης στον Κορινθιακό έχει περισσότερα αρνητικά αποτελέσματα από οπουδήποτε αλλού.

Για αυτό είμαστε αντίθετοι στη σχεδιαζόμενη λειτουργία τριών μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στον Άγιο Νικόλαο Βοιωτίας. Με τον τρόπο με τον οποίο σχεδιάζονται να λειτουργήσουν, οι μονάδες αυτές παραβιάζουν την εθνική και Κοινοτική Νομοθεσία και θα επιβαρύνουν το θαλάσσιο περιβάλλον του Κορινθιακού.

Αν οι μονάδες λειτουργήσουν, η ατμοσφαιρική ρύπανση, η θερμική και χημική επιβάρυνση του Κόλπου και η ασφυκτική κυκλοφορία πλοίων δεν θα μπορούν να αποσοβηθούν. Πρέπει συνεπώς ΤΩΡΑ να ληφθούν οι κρίσιμες αποφάσεις για το μέλλον μας, τόσο για τη σκοπιμότητα των μονάδων όσο και για τους όρους λειτουργίας οι οποίοι στον κλειστό Κορινθιακό Κόλπο πρέπει να είναι αυστηροί.

Δηλώνουμε την υποστήριξή μας στους αγωνιζόμενους κατοίκους της Βοιωτίας που έχουν το θάρρος να υποστηρίξουν το κοινωνικό συμφέρον. Οι σχεδιαζόμενες μονάδες, υποθηκεύουν το μέλλον μας για χάρη τεραστίων συμφερόντων με ελάχιστο και μόνο βραχυπρόθεσμο όφελος προς την τοπική κοινωνία.

Η Ομοσπονδία Οικολογικών Οργανώσεων Κορινθιακού Κόλπου διατηρεί εδώ και χρόνια συνεπή στάση όσον αφορά την ποιότητα ζωής και την ανάπτυξη στον Κορινθιακό Κόλπο με κεντρικό άξονα το υπάρχον ειδικό χωροταξικό σχέδιο του Κορινθιακού. Υπάρχουν πολλές προοπτικές για την ευημερία των κατοίκων και δεν χρειαζόμαστε την ισοπεδωτική επέλαση μιας παράλογης ενεργειακής πολιτικής
Ο Πρόεδρος Ο Γ. Γραμματέας
Κ. Παπακωνσταντίνου Δ. Αγγελόπουλος

Ο Τσίπρας στη Λιβαδειά για το παμβοιωτικό συλλαλητήριο

H παρουσία του προέδρου του Συνασπισμού Αλέξη Τσίπρα στο παμβοιωτικό συλλαλητήριο για το περιβάλλον νομίζω ότι δείχνει τη σημασία που αποδίδει ο ΣΥΡΙΖΑ στην αυριανή κινητοποίηση. Ιδού το δελτίο Τύπου.


Συμμετέχουμε και στηρίζουμε το Παμβοιωτικό Συλλαλητήριο την Παρασκευή 16 Μαΐου, στη Λιβαδειά
Να αντισταθούμε στα σχέδια για τον βρώμικο λιθάνθρακα, την ενεργειακή κερδοσκοπία και την πλήρη υποβάθμιση της Βοιωτίας
Η Τ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Λιβαδειάς:
Συμμετέχει και στηρίζει τις κινητοποιήσεις των πολιτών της Βοιωτίας για την προστασία του περιβάλλοντος
Καλεί όλους τους φίλους και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ να συμμετέχουν δυναμικά στο αυριανό ΠΑΜΒΟΙΩΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
Να μην επιτρέψουμε τη μετατροπή της Βοιωτίας σε ένα απέραντο και ανεξέλεγκτο ενεργειακό κέντρο.
Να απαιτήσουμε να σταματήσει η εγκληματική περιβαλλοντική καταστροφή λόγω της ασύδοτης βιομηχανικής ρύπανσης
Στο συλλαλητήριο θα παρευρεθεί και ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας.
Από το Γραφείο Τύπου

Τετάρτη 14 Μαΐου 2008

Ο Δημήτριος Παπασπύρου και η "αποστασία". Μια ομιλία στη Λιβαδειά το 1965

Ενα ιστορικό σημείωμα για τον Δημήτριο Παπασπύρου και μια πολιτική του ομιλία στη Λιβαδειά τον Οκτώβριο του 1965.
Ο Δημήτριος Παπασπύρου και η "αποστασία". Μια ομιλία στη Λιβαδειά το 1965

Ερώτηση στον Δήμο Αλιάρτου

Από τον kadmos λάβαμε και δημοσιεύουμε το ακόλουθο μήνυμα/ερώτημα στο Δήμο Αλιάρτου.
Γράφει ο kadmos
Θα πρεπει καποιος απο το Δημο Αλιαρτου να δωσει εξηγησεις γιατι ενω οι υπηρεσιες του διαθετουν αριστους τεχνικους (ηλεκτρολογους ,υδραυλικους)οι οποιοι τα απογευματα , αναλαμβανουν ιδιωτικες εργασιες αναλογες των εργων του δημου και αυτο ειναι δικαιωμα τους βεβαια , παρολα αυτα ο Δημος πληρωνει χρηματικα ποσα(?) για συντηρηση -επισκευη στα αντλιοστασια του σε ιδιωτες.θα πρεπει να απαντησουν τι χρηματικα ποσα διαθετουν?φοβουνται μηπως οτι δε θα πρεπει οι υπαλληλοι του Δημου να ξερουν το κοστος? στο ΙΚΑ Αλιαρτου δηλωθηκαν οσοι εργασθηκαν σε τετοια εργα? πληρωθηκαν οι εισφορες?αυτα για την ωρα.

Και οι νοικοκυραίοι

Και τα μεσαία εισοδήματα πλήττονται από την οικονομική κρίση, ισχυρίζεται ο Λουκάς Δημάκας.


Γράφει ο Λουκάς Δημάκας*
ΠΡΙΝ από μερικούς μήνες, όταν ο κ. Γιώργος Παπανδρέου ρωτήθηκε αν το ΠΑΣΟΚ θα στραφεί προς τα αριστερά ή προς το κέντρο, είχε δώσει μια απάντηση που αποδεικνύεται προφητική. Είχε πει ότι οι επιπτώσεις από την οικονομική και κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης είναι τέτοιες που πλήττουν- και θα πλήττουν ολοένα και περισσότεροόχι μόνο τους χαμηλόμισθους, αλλά σε μεγάλο βαθμό και τα μεσαία εισοδηματικά στρώματα.

Σήμερα, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η υποχώρηση του βιοτικού επιπέδου στην Ελλάδα δεν έχει- συγκρινόμενη αναλογικά- προηγούμενο τα τελευταία 30 χρόνια. Βεβαίως, και άλλες φορές υπήρξαν θύματα από τις κατά καιρούς πολιτικές των κυβερνήσεων - πράσινων ή γαλάζιων. Ωστόσο, είχαν τα χαρακτηριστικά είτε της στασιμότητας του βιοτικού επιπέδου είτε της προσωρινής πτώσης. Σήμερα, η συνεχώς διευρυνόμενη κατηγορία των εργαζομένων των 600- 700 ευρώ, η αύξηση των υποαπασχολούμενων, των ανασφάλιστων, των υπερχρεωμένων δανειοληπτών, των διπλοαπασχολούμενων, το άλμα των τιμών, η αύξηση των φόρων, ακόμη και η έξαρση της μικροεγκληματικότητας, δείχνουν ότι η «κοινωνία των 2/3» αποκτά μονιμότερα χαρακτηριστικά.

Και πολύ περισσότερο, όταν σύμφωνα με κυβερνητικές προβλέψεις δεν θα υπάρξει ανάκαμψη πριν από το 2010. Το στοιχείο που έχει αρχίσει να ανησυχεί την κυβέρνηση είναι ότι η κρίση θίγει πλέον και τους νοικοκυραίους σε θέματα καθημερινότητας. Και αυτό φαίνεται ήδη στα ποιοτικά στοιχεία των γκάλοπ. Σε λίγο, ίσως θα φαίνεται και στους δρόμους...
*Ο Λουκάς Δημάκας είναι δημοσιογράφος στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, ειδικευμένος σε αμυντικά θέματα. Οι απόψεις του είναι φυσικά προσωπικές και δεν εκφράζουν τη viotia.

Εκπαίδευση μαθητών στη Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς

Εκπαιδευτικά προγράμματα με θέμα τον Κυκλαδικό Πολιτισμό στη Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς

Τρίτη 13 Μαΐου 2008

Οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ στη Βοιωτία

Τρεις υποψηφιότητες κατετέθησαν για τη θέση του συντονιστή της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ στη Βοιωτία.
Πρόκειται για τα γνωστά στελέχη τους Κινήματος Μελέτιο Μπαμπέκο, Ιωάννη Παλαμίδα και Γεώργιο Σιδέρη.

Στην πρωτεύουσα Λιβαδειά τον σημαντικό θώκο του γραμματέα της Τοπικής Επιτροπής θα διεκδικήσουν οι Γεώργιος Καραμάνης και Λουκάς Καρκάνας.
Στη Θήβα αντιστοίχως οι υποψήφιοι είναι τρεις: η κυρία Βασιλική Αλμπάνη-Γερμανού, ο Γεώργιος Βόλης και ο Γεώργιος Γαβαλάς.
Οι εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ θα διεξαχθούν στις 18 Μαΐου.

Για το παμβοιωτικό συλλαλητήριο στις 16 Μαίου στη Λιβαδειά

Ενωτικό ήταν το κλίμα μεταξύ των αυτοδιοικητικών και άλλων βοιωτικών φορέων που συγκεντρώθηκαν χθες στην αίθουσα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Βοιωτίας. Δείτε εδώ το δελτίο Τύπου της Νομαρχίας. Η συνάντηση των φορέων της Βοιωτίας για το συλλαλητήριο στη Λιβαδειά
Ωστόσο η είδηση προήλθε από τους απόντες εκπροσώπους φορέων.
Ο δήμαρχος Διστόμου και οι κοινοτάρχες Αντίκυρας και Κυριακίου έλαμψαν διά της απουσίας τους και κατέδειξαν τα όρια μιας επίπλαστης συναίνεσης σε απολιτίκ επικλήσεις του "καλού περιβάλλοντος" και των "κακών επενδυτών".
Ιδιας βαρύτητας και η θεσμική απουσία της Νέας Δημοκρατίας όχι τόσο γιατί ήταν απαραίτητο να συμμετάσχει σε μια διαδικασία που δεν ταιριάζει στην πολιτική παράδοση της παράταξης όσο επειδή ουδείς φαίνεται να έχει αντιληφθεί την κεντρική κυβερνητική και υπεύθυνη στάση τους κόμματος της συμπολίτευσης στο ζήτημα των ενεργειακών επενδύσεων στηΒοιωτία.

Ας δούμε όμως τα πράγματα με τη σειρά.
Οι κατ' εξοχήν θιγόμενοι από τις ενεργειακές επενδύσεις Μυτιληναίου αυτοδιοικητικοί από το Δίστομο, την Αντίκυρα και το Κυριάκι φέρονται να αποφάσισαν από κοινού την αποχή τους από τη συνάντηση για το παμβοιωτικό συλλαλητήριο της Παρασκευή. Οι Πανουργιάς, Μίχος και Λαζάρου είναι χολωμένοι λόγω των προσωπικών επιθέσεων που δέχτηκαν για την παρασχεθείσα συναίνεσή τους στη λειτουργία των δύο ενεργειακών μονάδων του Ομίλου Μυτιληναίου στην περιοχή του Αγίου Νικολάου. Σημειώνεται εδώ ότι κύκλοι του Ομίλου Μυτιληναίου θεωρούσαν την κίνηση αποχής τους ανούσια και υπερβολική.

Για τη Νέα Δημοκρατία η απουσία και της νομαρχιακής παράταξης και των βουλευτών του κόμματος άφησε την ίδια σταθερή γεύση απορίας για την θέση της κυβέρνησης.
Και αν από τον Ρούσσαρη δεν μπορεί να περιμένει κανείς σοβαρή τοποθέτηση δεν ισχύει το ίδιο για τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος που επιτέλους έχουν την κύρια ευθύνη για τη Βοιωτία με βάση τη λαϊκή εντολή. Τι συμπέρασμα, λοιπόν, να εξαγάγει ο μέσος ψηφοφόρος όταν ο Κουτσούμπας και ο Γιαννάκης αποστέλλουν μήνυμα συμπαράστασης αλλά δεν παρίστανται και ο Μπασιάκος ούτε καν μήνυμα;

Τι πρεσβεύει ο Μπασιάκος και για την ακρίβεια μήπως γνωρίζει κάτι που δεν γνωρίζουμε; Πιθανότατα όχι. Απλώς, απέχει από εκδηλώσεις που μπορεί να δημιουργήσουν προσκόμματα στην ενεργειακή κυβερνητική πολιτική (στην περίπτωση που υπάρχει). Φυσικά, ο τέως υπουργός και Βοιωτάρχης πρέπει να τοποθετηθεί ξεκάθαρα -αφού δεν θέλει σε συναντήσεις με τοπικούς φορείς ας το πράξει μέσω του Τύπου.

Συνολικά οι έχοντες το κύριο λόγο (δηλαδή οι κυβερνητικοί και οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι των τοπικών κοινωνιών) για τη μονάδα του λιθάνθρακα στα Ασπρα Σπίτια παρατηρούμε ότι απουσίαζαν από την χθεσινή συνάντηση -πράγμα που ακυρώνει εν τοις πράγμασι τις θριαμβολογίες του κ. νομάρχη και άλλων εκπροσώπων. Και ίσως σταθεί αφορμή για την επανεξέταση των ορίων μιας κινηματικής λογικής που δεν παράγει αποτελέσματα ούτε την απαραίτητη μίνιμουμ ενότητα φορέων και προσώπων.

Beauty+ στην Αμφισσα

Σε αξιόθεατο της Αμφισσας τείνει να μετατραπεί το νέο Επιστημονικό Κέντρο Αισθητικής Κοσμετολογίας Beauty+ που εδώ και λίγο καιρο άνοιξε τις πύλες του στην πρωτεύουσα της Φωκίδας. Κι αυτό διότι πρόκειται για μια πολύ ακριβή επένδυση που προσφέρει όλες (μα όλες) τις σύγχρονες υπηρεσίες αισθητικής και κοσμετολογίας. Πάρτε ανάσα: Καθαρισμός Προσώπου, Ενυδάτωση-Υαλουρόνικο, Θεραπεία Πανάδων (Λεύκανση), Λείανση Ρυτίδων (face lifting), Ανόρθωση Βλεφάρων, Ειδική Μέθοδος Θεραπείας Μαύρων Κύκλων, Οξυγονοθεραπεία, Θεραπεία Ακμής, Ούλων, Ευρυαγγείας, Επαγγελματικό Μακιγιάζ, Μόνιμο Μακιγιάζ, Αποτρίχωση (Ριζική-Βιολογική), Σχήμα και Βάψιμο Φρυδιών, Φωτόλυση, Λιθοθεραπέια-Χαλαρωτικό μασάζ, Κρυσταλλοθεραπεία, Αρωματοθεραπεία-Θαλασσοθεραπεία, Κρυοθεραπεία-Σοκολατοθεραπεία, Λεμφικό Μασάζ, Αδυνάτισμα, Σύσφιγξη Προσώπου-Σώματος, Θεραπεία Κυτταρυτίδας, Λιπογλυπτική, Μανικιούρ-Πεντικιούρ (SPA), Nail Design, Τεχνητά Νύχια (Ακρυλιό Τζελ-Μετάξι), Μόνιμο Γαλλικό, Επιμήκυνση-Ενίσχυση Φυσικού Νυχιού, Θεραπεία Παραφίνης, Tattoo Art (Δερματογραφία Προσώπου-Σώματος), Henna Tattoo, Body Piercing, Solarium, Οδοντικό Στρας, Εμπόριο Καλλυντικών.

Οπως αντιλαμβάνεστε τα πράγματα είναι σοβαρά ενώ η εμπειρία της διευθύντριας, της κυρίας Μάρθας Σύρου, εγγυάται τα καλύτερα αποτελέσματα.

Το beauty+ βρίσκεται στην Αμφισσα, Παπαχρήστου 23 στον 1ο όροφο. Τηλέφωνο και ΦΑΞ:22650-29586

Ημερίδα για τον Ασωπό στην Ηλιούπολη

Ημερίδα με θέμα τη ρύπανση στην περιοχή του Ασωπού οργανώνει αύριο Τετάρτη η περιβαλλοντική ομάδα του 2ου γυμνασίου Ηλιούπολης. Δείτε εδώ
Για τον Ασωπό στην Ηλιούπολη


Δευτέρα 12 Μαΐου 2008

Ανδρέας Λοβέρδος: Μαζική συμμετοχή και εν μέρει ανανέωση τα στοιχήματα για το ΠΑΣΟΚ στις 18 Μαΐου

Δεν θα γράψω την ακριβή θέση κατάταξης για να μην δημιουργήσω προβλήματα (ένθεν και ένθεν) αλλά δεν νομίζω πως αμφιβάλλει κανείς για το ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος περιλαμβάνεται αυτή τη στιγμή μεταξύ των 10 ισχυροτέρων πολιτικών στην Ελλάδα. Από την άποψη αυτή συνιστά είδηση κάθε δήλωσή του, κάθε συνέντευξή του. Πολύ περισσότερο που ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και σκιώδης υπουργός Εξωτερικών μπορεί να ομιλεί πάντοτε νηφάλια, αλλά πάντως "ομιλεί", αρθρώνει δηλαδή πολιτικό λόγο και δεν φοβάται να συγκρουστεί ούτε με νοοτροπίες ούτε με πρόσωπα. Η πολύ ενδιαφέρουσα συνέχεια εδώ

Οι μαθητές του 3ου Γυμνασίου Λιβαδειάς συναντούν τον Βαγγέλη Ηλιόπουλο

Συνάντηση των μαθητών με τον συγγραφέα Βαγγέλη Ηλιόπουλο πραγματοποιείται σήμερα Δευτέρα στο χώρο του 3ου Γυμνασίου Λιβαδειάς με πρωτοβουλία της Κεντρικής Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς. Δείτε λεπτομέρειες.
Οι μαθητές συναντούν τον Βαγγέλη Ηλιόπουλο

Κυριακή 11 Μαΐου 2008

Σκοπελίτες στη Λιβαδειά για τον Αγιο Ρηγίνο

Η στενή σχέση που συνδέει τη Λιβαδειά με τη Σκόπελο επιβεβαιώθηκε και πάλι το Σάββατο 10 Μαΐου.
Περίπου 30 προσκυνητές-περιηγητές από το πανέμορφο νησί των Βορείων Σποράδων επισκέφθηκαν την πόλη μας για να προσκυνήσουν τον Λιβαδείτη την καταγωγή Αγιο Ρηγίνο, ο οποίος τιμάται ως πολιούχος στη Σκόπελο, όπου υπήρξε επίσκοπος στα δύσκολα χρόνια του 4ου μ.Χ. αιώνα και όπου μαρτύρησε στην εποχή του Ιουλιανού του Παραβάτη.
Οι Σκοπελίτες και οι Σκοπελίτισσες- άλλοι από το νησί αλλά και μερικοί εγκατεστημένοι στην Αθήνα- ξεναγήθηκαν και στα υπόλοιπα αξιοθέατα της πόλης της Λιβαδειάς (εντάξει, δεν θα γκρινιάσω για το ΞΕΝΙΑ) ενώ δεν παρέλειψαν ασφαλώς να επισκεφθούν τον Οσιο Λουκά, τη Αράχωβα και τους Δελφούς.
Είναι γνωστό ότι συχνές είναι και οι επισκέψεις Λιβαδειτών στη Σκόπελο και για διακοπές αλλά και για προσκυνηματικούς λόγους στους τόπους όπου μαρτύρησε ο Αγιος Ρηγίνος.