Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2007

Στα άκρα ο Γιώργος Παπανδρέου

Ενταση επικράτησε στην πρώτη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ όταν ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Γεώργιος Παπανδρέου αιτήθηκε ψήφο εμπιστοσύνης προς το πρόσωπό του από τους νεοεκλεγέντες βουλευτές του Κινήματος.
Η πρωτοφανής αυτή ενέργεια προκάλεσε την αντίδραση κορυφαίων μετριοπαθών στελεχών όπως του Κ. Σημίτη και Απόστολου Κακλαμάνη ενώ ο Ευ. Βενιζέλος μίλησε "για απόπειρα υφαρπαγής ψήφου".

«Γίνεται απόπειρα υφαρπαγής ψήφου εμπιστοσύνης, προσβολή στα πρόσωπά μας, δείχνει ότι δεν έχουμε καταλάβει τι έγινε, έχουμε ξεχάσει τη λεπτομέρεια της ήττας με 4% διαφορά. Αγαπητέ μου Γιώργο Παπανδρέου σεβάσου τον λαό, σεβάσου την παράταξη μην επιμένεις στην πρόταση αυτή», δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Εν τέλει μετά την παρέμβαση του Απ. Κακλαμάνη ο Γ. Παπανδρέου απέσυρε την πρότασή του δικαιολογούμενος: «Θέλησα την έκφραση των μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, όπως συνάδει με τις παραδόσεις μας και τη δικιά μου προσωπική διαδρομή. Ζήτησα να υπάρξει κάλπη λόγω της δημοκρατικής μου ευαισθησίας. Από τη στιγμή που επιβεβαιώθηκε, μετά από πρόταση του προέδρου Κακλαμάνη, η ομόφωνη στήριξη στο πρόσωπό μου και μάλιστα μετά από ερώτηση του γραμματέα κ. Ρέππα, δεν είχα λόγο να επιμείνω σε μυστική ψηφοφορία. Το αποτέλεσμα είναι απολύτως ικανοποιητικό.
Κινήθηκα ανοιχτά, δημοκρατικά και με διαφάνεια».


Στην πραγματικότητα η προσπάθεια του Γεωργίου Παπανδρέου να ωθήσει σε ένα ακόμη λάθος το Ευάγγελο Βενιζέλο μετεβλήθη σε μπούμερανγκ. Είναι φανερό ότι κάτι δεν πάει καλά στο επιτελείο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ καθώς οι αλλεπάλληλες γκάφες υπονομεύουν ακόμη περισσότερο την ήδη ασταθή βάση στην οποία κινείται ο κ. Παπανδρέου.

Εκτός αν...

Εκτός αν ισχύουν οι πληροφορίες μας από τη Χαριλάου Τρικούπη που αναφέρουν ότι ο Γεώργιος Παπανδρέου είναι αποφασισμένος να οδηγήσει τη ρήξη ως το τέλος:
Αν κερδίσει θα εκκαθαρίσει με συνοπτικές διαδικασίες το ΠΑΣΟΚ από κάθε εσωκομματική αμφισβήτηση.
Αν χάσει θα αποχωρήσει και θα ιδρύσει νέο κεντροαριστερό κόμμα.
Οσοι θεωρούν απίθανο να εγκαταλείψει το κόμμα που ο πατέρας του ίδρυσε και οδήγησε στην κυβέρνηση για πολλά χρόνια ας θυμηθούν ότι το ίδιο ακριβώς έπραξε και ο Ανδρέας Παπανδρέου με την Ενωση Κέντρου (δημιούργημα του δικού του πατέρα) και το ΠΑΣΟΚ.

28 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τελικά καλά φώναζε Ο Μεδεονάκος ότι ο πραγματικός αντίπαλος του Γιώργου ήταν και θα είναι ο Σημίτης.Του δώσαμε το μαγαζί να το φυλάει και αυτός θέλει να το πάρει δικό του.Ουστ Σημίτια έχετε ξεφύγει τελείως.Το κλίμα γυρνάει υπέρ Γίωργου.Εκάνε κίνηση ΜΑΤ σήμερα.Ουστ Σημίτια.όξω από εδώ.

Ανώνυμος είπε...

ανώνυμε
αυτό κατάλαβες εσύ με την εκβιαστική ενέργεια του Παπανδρέου οτι το κλίμα είναι υπερ του; ουστ και στον Κακλαμάνη λοιπόν που χαρακτήρισε αυτούς που είχαν αυτή την ιδέα όπως έπρεπε ουστ και σε όλους.
Αμα δεν διώξει εδω και τωρα αυτούς που αποτελούν τον περίγυρό του που κατέστεψαν το κομμα θα διωξει τον ευατό του.

Ανώνυμος είπε...

Αντιπάλους που να σηκώνονται από την Προεδρική καρέκλα για να κάτσω εγώ πολλούς θα ήθελα να έχω :-)

Αν η σημερινή κίνηση του ΓΑΠ είναι κίνηση ματ ή άσκοπη θυσία κομματιού θα το δείξει η νεκροψία που θα τελεστεί στις 11 Νοε. Ο ΓΑΠ προσπαθεί να μιμηθεί τον άσπονδο ευεργέτη του στο παιγνίδι των εκβιασμών, μόνο που ο προκάτοχός του ήταν μαιτρ στο παιχνίδι αυτό επειδή κρατούσε την κουτάλα, ο ΓΑΠ τι κρατάει ακριβώς;

Ανώνυμος είπε...

nai anonime auto katalava.Ton kaklamani gia na to piaseis sto stoma sou prepei na plineis dontia me crest.O Simitis pethane simera.To Pasok tha diaspastei kai ta Simitia tha figoun.Ade geia Logistako.

Metoike KKE to komma sou lae.Ade na plineis kana kokkino piato kai na asholitheis me to komma sou pou katareei. To pasok den thelei filous apo to vromiko KKE.

Ανώνυμος είπε...

Τετάρτη, 26 Σεπτέμβριος 2007
40 λόγοι για τους οποίους δεν στηρίζω "Εβάγκελος" Βενιζέλος.

Χαρακτηρίζεται από ανυπόμονη βιασύνη και έντονη παρορμητικότητα. Χαρακτηριστικά που λειτουργούν εις βάρος του και δεν αρμόζουν σε Πρωθυπουργό. Μοιάζει με κοράκι που θέλει να κατασπαράξει την αρχηγία. Το σύστημα στο πλευρό του έχει ήδη αποφασίσει υπέρ αυτού. Αποδείχτηκαν όμως τόσο ανυπόμονοι, που δεν περίμεναν ούτε καν την επόμενη ή μεθεπόμενη μέρα. Ανταποκρίθηκαν άμεσα. Με δηλώσεις ηγετικές. Με στηρίξεις πολιτικές. Με δημοσκοπήσεις πλασματικές.
λογοκρίνει τα σχόλια στο ιστολόγιό του.
είναι φανερές οι σχέσεις του με τα μεγάλα εκδοτικά συγκροτήματα – νταβατζήδες. . Οι εφημερίδες ανοιχτά στηρίζουν Μπένι. Η μονοσήμαντη ερμηνεία της εκλογικής ήττας εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα που οδηγεί το Πασόκ στον εκλεκτό του εκδοτικού κατεστημένου και της οικονομικής ολιγαρχίας. Γι’ αυτό και η προκλητική απαίτηση «Πρόεδρε παραιτήσου»!
πολλά χρόνια τώρα δεν κρύβει τη φιλοδοξία του να γίνει Πρωθυπουργός. Αποφεύγει όμως επιμελώς να τοποθετηθεί επί βασικών θεμάτων. Έχετε καταλάβει εδώ και 18 χρόνια που τον ξέρουμε, σε ποιόν (ιδεολογικό) θεό πιστεύει; Εγώ όχι.
δε σέβεται εσωκομματικές διαδικασίες, τις ξεχειλώνει στα μέτρα του (που δεν είναι και αμελητέα).
συνήθως ο αναλυτικός του λόγος ξεπερνά κατά πολύ τα όρια του παρλαπιπισμού. Δεν μπορεί να κλείσει το στόμα του και συχνά ο ακροατής δεν διακρίνει τι ακριβώς προσπαθεί να υπερασπιστεί.
το ύφος του είναι διαρκώς οργισμένο και επιθετικό με τσιτωμένα και γυαλισμένα μάτια. Κάτι του έχουν κάμει και ξεσπά στα μικρόφωνα. Ο περίφημος λόγος του επίσης δεν διαθέτει αμεσότητα αλλά υπερβολή και πλεονασμό. Για να πει πέντε πράγματα χρειάζεται 10 σελίδες αντί για μισή! Ο ίδιος υποστηρίζει ότι "ψάχνει να βρει απαντήσεις στις προκλήσεις". Ας βρει πρώτα λύση στο ιδιαίτερα προκλητικό πρόβλημα του εαυτού του. [ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ - Απάντηση στις προκλήσεις]
χαρακτηριστικά του γνωρίσματα είναι η ανεξέλεγκτη οίηση, η αυτοκρατορική εγωπάθεια, ο ναρκισσισμός, η έπαρση, ο βερμπαλισμός, η υποκριτική διγλωσσία, ο οπορτουνισμός, ο κυνισμός και η απύθμενη αλαζονεία…..όλα αυτά συνοψίζονται στο Εβάγκελος που απαιτεί ως προσφώνηση.
η δήλωση περί ¨αυριανού ηγέτη¨ εκτός από καταγέλαστη είναι ανακριβής και ανιστόρητη γιατί το ΠΑΣΟΚ δεν θα εκλέξει ηγέτη αλλά πρόεδρο. Κάποιος πρέπει να του πει ότι ο τελευταίος και μοναδικός ηγέτης του ΠΑΣΟΚ απεβίωσε το 1996.
κυρίαρχο στοιχείο του λόγου του, ο λαϊκισμός. Ακόμα και τη νύχτα των εκλογών, αντί να κοιτάξει τα αίτια της ήττας έψαχνε μικρόφωνα να «δηλώσει την παρουσία του», επιρρίπτοντας με λογική ποδοσφαίρου «φταίει πάντα ο διαιτητής», την ήττα, αποκλειστικά στο πρόσωπο του Παπανδρέου. Η αναζήτηση του ηγετικού προσώπου έπεται της αυτοκριτικής, δεν προηγείται. Η απλά και μόνο προσωποποίηση της ήττας και η αντικατάσταση ενός αρχηγού, χωρίς αναζήτηση των πραγματικών ιδεολογικών και ιστορικών αιτιών της ήττας, ενισχύουν τα λογικά επιχειρήματα για προσπάθεια χειραγώγησης των εξελίξεων στο Πασόκ.
είναι αυτοσκοπός του, η εξουσία γι’ αυτό και συμμαχεί με τους καναλάρχες που ανέλαβαν εργολαβικά την επανάληψη της χειραγώγησης του Πασόκ, όπως και το 1996. Οι μεγαλοεκδότες όμως δεν κατάλαβαν ότι με την αυτοδυναμία Καραμανλή ηττήθηκε και η στρατηγική τους.
γλύφει τους βολεμένους, διεφθαρμένους και διορισμένους του συστήματος Σημίτη και τον γλύφουν τα παπαγαλάκια που λιβάνιζαν τη Σημιτική λαίλαπα.
θεωρείται φερέφωνο των Βόρειων νταβατζήδων άρα ικανός να εκπροσωπήσει επάξια και τα αθηνοκεντρικά. Τα Βόρεια μεγαλοσυμφέροντα ήταν το φροντιστήριο που το πέρασε με άριστα.
το πολύ το «Μπένι Ελέησον» το βαριέται κι ο παπάς.
οι εμφανίσεις ισχύος στις οποίες επιδίδεται αρκετά χρόνια τώρα ακόμη κι αν τελικά τον φέρουν στην καρέκλα του προέδρου του Πασόκ, σίγουρα τον απομακρύνουν από την καρέκλα του πρωθυπουργού.
θυμίζει τη μικρή Λουλού που χτίζει τη παγίδα της σιγά, απαλά και επιτηδευμένα, χωρίς να δείχνει την παραμικρή επιθετικότητα, όπου ο αντίπαλος έπεφτε μέσα θορυβΟδώς -σα βόδι-
Ποιος θυμάται τη Μικρή Λουλού;
απειλεί χωρίς ενδοιασμούς όποιον διαφωνεί με τις τοποθετήσεις του και τις απόψεις του. Όταν λέει στο Τζουμάκα : «θα εξαφανίσω κάτι τύπους σαν και σένα» τι ακριβώς εννοεί; Μήπως αυτό αποτελεί δείγμα «πολιτισμένου τραμπουκισμού» που κύριος εκφραστής του είναι σήμερα ο Εβάγκελος; Παράλληλα ο μιντιακός υποστηρικτικός του μηχανισμός εκβιάζει ότι "θα εξαφανίσει" όσους δεν στηρίζουν τον "ήδη εκλεγμένο" εκλεκτό τους! Ωραίος κόσμος..."Εβαγκελικά" πλασμένος!
είναι κατάλληλος για να εκφράσει, ως εγκάθετος, τα συμφέροντα της οικονομικής ολιγαρχίας και του παρασιτικού κεφαλαίου μέσα στο ΠΑΣΟΚ.
Τα κανάλια προβάλλουν την καταλληλότητα και τη ρητορική δεινότητα του Εβάγκελος υποστηρίζοντας, με απλουστευμένο τρόπο, ότι έτσι θα νικηθεί ο Καραμανλής.
ως υπουργός, διακρίθηκε, όχι βέβαια, για το μεταρρυθμιστικό του έργο, αλλά ως προκλητικός παλαιοκομματικός ρουσφετολόγος για την εκλογική του περιφέρεια, και αυτό είναι γνωστό σε όλη την κοινωνική βάση του ΠΑΣΟΚ . Διακρίθηκε ως εκπρόσωπος του καθεστωτικού και κρατικοδίκαιου Σημιτικού ΠΑΣΟΚ Με αυτή την εικόνα και το μηδαμινό μεταρρυθμιστικό και κοινωνικό έργο, θέλει να καταλάβει την κομματική αρχηγία…
υπονόμευε μαζί με το εκδοτικό κατεστημένο και τα κρατικοδίαιτα προνομιούχα στελέχη του κόμματος, όλες τις επιλογές και τα σχέδια του Παπανδρέου, από την αρχή της θητείας του, αναγκάζοντάς τον σε διαρκείς υποχωρήσεις και παγιδεύοντάς τον σε μια στείρα αντιπολίτευση, χωρίς ιδεολογικά χαρακτηριστικά, που δεν ήταν στα πλαίσια της προσωπικής - ιδεολογικής του κουλτούρας. Κι αυτό αποδείχθηκε λάθος γιατί κάλυψε τελικά τους πραγματικούς υπαίτιους της ήττας που τώρα, με το δίκιο τους ζητάνε τα ρέστα. Ταυτίζεται με τη διαφθορά, τη διαπλοκή και με τα στελέχη του χώρου, που διαχειρίσθηκαν την εξουσία ως διαπλεκόμενοι. Ταυτίζεται με το διαχρονικό πολιτικό «νταβατζιλίκι» που καταδυναστεύει το Πασόκ.
είναι στη συμπεριφορά του ανερούβαλος (καμμιά σχέση με το παιδοβούβαλος).
βγάζει παντού την «αλαζονείας της εξουσίας» για την οποία καταψηφίστηκε και το 2004 και το 2007 το ΠΑΣΟΚ.
θυμίζει σε πληθωρικότητα τον Έβερτ. Προόδευσε και από μπουλντό-ζας έγινε μπουλντό-γκ!
το παίζει ‘μάγκας, λέγε με Εβάγκελος’ ενώ ήταν μια ζωή αριβίστας και πομπώδης …
όταν λέει : «Εγώ ως μελλοντικός ηγέτης όλης της παράταξης συγχωρώ τους ταλαίπωρους ανθρώπους» τι ακριβώς αναδεικνύει; Τον υβριστικό του χαρακτήρα, την ανειλικρίνειά του, την αντιαισθητική του, την αλαζονεία του, τα απωθημένα «Λουδοβίκου» που έχει ή την πλήρη απαξίωσή του προς τις διαδικασίες του κόμματός του;
«συγχωρώ τους επαγγελματίες»…..σιγά ρε Θεέ, κόψε κάτι!
θεωρεί το γνωστό τρελό, «σεσημασμένο» ταραξία Ρέλλο καθοδηγούμενο, προσπαθώντας εμφανώς να εμπλέξει τον αντίπαλό του σε τραμπουκισμό.
ο σοβαρότερος αντίπαλος του Εβαγκέλα είναι ο ίδιος ο εαυτός του. Πάσχει από έντονη υπερεκτίμηση του εαυτού του.
Δεν «ανατρέπει» τίποτα, ούτε δημιουργεί «συμβολισμούς». Το μόνο που ζητά είναι η νεκρανάσταση ενός παλιοκομματικού ζόμπι μηχανισμού, του Σημιτικού, ο οποίος καταδικάστηκε και το 2004 και το 2007. Το Σημιτικό πασόκ θέλει να σηκώσει κεφάλι και θέλει ξαφνικά να μας πείσει ότι διέβη την κολυμβήθρα του Σιλωάμ άρα αθωώθηκε από οποιαδήποτε αμαρτήματα. έχει και κόμπλεξ και μεγάλα πάθη που εστιάζονται στη μανία για εξουσία. Αυτή η μανία προσελκύει δίπλα του και όλους τους διψασμένους για εξουσία και χρήμα...."λέγε με Εβάγκελος γιατί μου προσδίδει μεγαλύτερο κύρος":σιγά ρε Κύρος!.
είναι καριερίστας της επιστήμης και της πολιτικής. Τα αδιαμφισβήτητα προσόντα του είναι η εντυπωσιακή του επάρκεια στην τέχνη του λόγου και η συγκυριακή του συνεύρεση με τον αείμνηστο Παπανδρέου....
Είναι άνανδρος όταν επιρρίπτει την προδιαγεγραμμένη ήττα των εκλογών του 2007 αποκλειστικά στον Παπανδρέου όταν ο Παπανδρέου ανέλαβε ένα ΠΑΣΟΚ, χαμένο από χέρι που είναι δείγμα πολιτικού ανδρισμού. Εδώ κρίνεται η ηθική και η αξιοπρέπεια των δύο υποψηφίων.
χρησιμοποιεί τον ίδιο μηχανισμό που χρησιμοποίησε ο Σημίτης για να επιβληθεί στο Πασόκ : " αφού ο Σημίτης είναι αρεστός στα ΜΜΕ και έχει αναφορές στο δεξιό χώρο άρα κι εμείς έχουμε περισσότερες πιθανότητες να έχουμε ρόλο στη νομή της εξουσίας". Άρα το ιδεολογικό πρόβλημα του Πασόκ παραμένει και επαυξάνεται με τον Εβάγκελος.
αγανακτώ όταν βλέπω ποιοι σηκώνουν το "λάβαρο της επανάστασης του κ. Βενιζελου"……όλοι αυτοί που όλοι μας σιχαθήκαμε. Όλοι οι ορατοί και αόρατοι δεσμοί με το βρώμικο παρελθόν. Όλοι αυτοί που πιστεύουν ότι τις εκλογές τις κερδίζει το Πασόκ με μια βελτιωμένη έκδοση Καραμανλή ή ένα αντι-Καραμανλή. Κάνουν λάθος γιατί υπάρχει ο original και πιο πέρα η Ντόρα.
αναπαράγει τη γνωστή αντιδεξιά ρητορική της δεκαετίας του ’50 ανοιγοκλείνοντας με πάθος και πείσμα το στόμα του, θυμίζοντας πολιτικές θεούσες εν έτει 2007!
οι πανεπιστημιακοί καθηγητές που έτρεξαν ολονυχτίς, τη νύχτα των εκλογών, να μαζεύουν υπογραφές υποστήριξης του Εβάνγκελος έχουν ένα κοινό παρανομαστή. Είναι αρθρογράφοι (πολύ συχνά) της εφημερίδας, που ζήτησε την παραίτηση Παπανδρέου.
το timing των δηλώσεων Εβάγκελος, την ημέρα των εκλογών είναι ενδεικτικό ανεπαρκούς συναισθηματικής νοημοσύνης και αμοραλισμού. Είναι ένας από τους λόγους που ο Βενιζέλος αν και είναι ικανός πολιτικός δεν πρόκειται ποτέ να γίνει αγαπητός.
ποιοι έσπευσαν να υποστηρίξουν άμεσα τον Εβαγκέλης; τα φαντάσματα του παρελθόντος : ο "φούσκας" Νεονάκης, ο πολιτικά νεκραναστημένος Σουμάκης, ο "καρικατούρα μάνατζερ" Βερελής, ο αποτυχημένος στις εκλογές Χριστοδουλάκης, ο οπορτουνιστής Μπίστης, ο Πρωτοπαπά(ρα)ς και οι Τσουκατοπανταγιάδες που ετοιμάζονται για θριαμβευτικό come-back .
κάποιος πρέπει να υπενθυμίσει στον Εβάγκελος ότι είναι άλλο πράγμα η ρητορεία (= η τέχνη της παραπλάνησης δια των λόγων) και άλλο η ρητορική (= η τέχνη της πειθούς δια του λόγου).
ο Εβαγκέλης είναι μια φούσκα που πρέπει να ξεφουσκώσει ή να σκάσει.
το "βουλευτικό ασυμβίβαστο" που εισήγαγε, έδιωξε τους πετυχημένους επαγγελματίες από τη Βουλή και τη γέμισε με "ανεπάγγελτους" πολιτικούς δέσμιους της καναλαρχίας, από τους οποίους εξαρτάται πλέον η επιβίωσή τους (όποια πέτρα κι αν σηκώσεις κοντά στον Εβαγκέλης, περιέργως νταβατζήδες θα βρεις). Ο Εβάνγκελος στεγανοποίησε το σύστημα-Πασόκ για να μην προκύψει καμιά υποψηφιότητα στη μάχη διαδοχής, από κάποιον καταξιωμένο επαγγελματία. Μοναδικός του αντίπαλος ήταν και είναι ο Γ. Παπανδρέου τον οποίον και θα έκαιγαν, παραδίδοντάς του "το περίφημο δαχτυλίδι" το 2004 με σκοπό να "τον κάψουν.

Ανώνυμος είπε...

ανωνυμε
με τους λατινικούς χαρακτήρες βρες ενα ονομα για να ξερουμε με ποιον γελαμε.
μη μας εγκαταλείψεις γιατί θα μας κοπεί η όρεξη.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε πασοκτζή, σύντροφε πασοκτζή
Τύπωσα όσα αναφέρεις σε 3,5 σελίδες και τα κρατάω. Πρόκειται για μία πρωτότυπη εργασία διδακτορικής διατριβής εν περιλήψη που έχει ως αντικείμενο τον χαρακτήρα και ψυχικό κόσμο ενός ατόμου. Ενός συγκεκριμένου ατόμου που είτε έχεις προσωπικά μαζί του είτε υπάρχει σκοπιμότητα εκ μέρους σου. Γιατί το λέω αυτό. Διότι κάθε άνθρωπος, οποιοσδήποτε άνθρωπος έχει θετικά και αρνητικά στοιχεία που τον χαρακτηρίζουν και εσύ δεν αναφέρεις στην εργασία σου κανένα θετικό. Άρα η διατριβή σου απορρίπτεται λόγω μη σφαιρικής εκ μέρους σου απόδοσης επί του αντικειμένου!!!
Με την ίδια λογική μπορώ και εγώ και οποιοσδήποτε να γράψουμε μία παρόμοια εργασία για τον Παπανδρέου. Νάσαι σίγουρος ότι μπορώ να γράψω περισσότερες σελίδες αρνητικής κριτικής. Δεν το κάνω αφ ενός διότι δεν με ενδιαφέρει ο οποιοσδήποτε ηγέτης περισσότερο από την ίδια την παράταξη παράταξη και αφετέρου δεν χαραμίζω τον χρόνο μου, απλούστατα διότι δεν τον έχω. Επί πλέον εάν το έκανα θα έγραφα και τα θετικά του Παπανδρέου με αποτέλεσμα να μην είναι όμοια τα προς κριτική αντικείμενα.
Πάντως ο τρόπος γραφής σου κάποιον μου θυμίζει
Βοιωτέ
Εσένα σου θυμίζει κανέναν;;;

Ανώνυμος είπε...

Να που βρέθηκε κάποιος να με εντάξει στο ΚΚΕ! Κάποτε μπορεί να το θεωρούσα ευθεία προσβολή, τώρα απλώς μου αρκεί να με τοποθετούν σε απόσταση ασφαλείας από τα «αριστερά» του ΠΑΣΟΚ!

Πράγματι το «κόμμα του λαού» καταρρέει, ούτε 35% δεν αύξησε την εκλογική δύναμή του (όταν ο ανταγωνιστής ΣΥΡΙΖΑ πήρε 50% πάνω), μην κοιτάς που το ΠΑΣΟΚ περιόρισε τις απώλειές του κάτω από το 10%. Αν το ΠΑΣΟΚ δεν θέλει φίλους από το ΚΚΕ (μπα, πώς κι έτσι;) να διαγράψει πάραυτα Δαμανάκη και Ανδρουλάκη (που ΔΕΝ ήταν επιλογές του Σημίτη, έστι;)

Ανώνυμος είπε...

μέτοικε
δαμανάκη και ανδρουλάκης πότε ήταν με το ΚΚΕ;;

Ανώνυμος είπε...

βοιωτέ
Το ίδιο κείμενο – ποταμός του πασοκτζή γράφτηκε στο κουρδιστό πορτοκάλι 12 ακριβώς ώρες πριν γραφεί στο δικό σου μπλογκ με το όνομα ¨ανωνυμος¨.
Εάν φίλε πασοκτζή είσαι ο ίδιος με τον ανώνυμο που προηγήθηκε, μια και στο ορίτζιναλ κείμενο στο τέλος αναφέρεις τη λέξη exastal δεν μας λες τι εννοείς γιατί δεν το πιάσαμε; Αν πάλι δεν είσαι ο ίδιος κτύπησες τη σωστή πόρτα με λάθος χέρι.

Ανώνυμος είπε...

Θηβαίε,ακόμα να πάς να σε δει γιατρός? Τα χάπια σου τα παίρνεις για να ηρεμήσεις ή δεν έχεις λεφτά πλέον?Πες μου που μένεις να στείλω μια κλούβα να σε μαζέψει.

Ανώνυμος είπε...

καμα σουτρα
έσκασες μύτη βλέπω. Υπέθεσε οτι αυτά που γράφω σαν ¨θηβαίος¨ τα υπέγραφα σαν ¨ανώνυμος ¨.
έχεις να απαντήσεις κάτι στον ¨ανώνυμο¨ γι αυτά που γράφει;
επι της ουσίας εννοώ.
Πάντως μεγάλε το αρχικό όνομα θηβαίος που διάλεξα δεν θα το αλλάξω ποτέ με άλλο σαν μερικούς άλλους.
πάντα θα γράφω με αυτό.
μη το πάρεις πατριωτικά απλά δεν με τρομάζουν τα ανθρωπάκια.
φιλάκια

Ανώνυμος είπε...

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΓΕΩΡΓΙΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.ΜΑΥΡΟ ΔΑΓΚΩΤΟ ΣΤΟ ΧΟΝΤΡΟ.

Ανώνυμος είπε...

Aσφαλώς ασφαλώς Βαγιάκε Θηβαίε.Δεν πρέπει να το αλλάξεις το όνομα.Τέτοιο αστέρι σαν εσένα που θα ξαναβρούμε. Προσφέρεις ύψιστο έργο κοινωνικό με τα μαργαριτάρια που πετάς.Ο ανώνυμος 23 φαίνεται αξιόλογο νέο άτομο.Αντε τώρα σε αφήνω να εκτυπώσεις κανένα ακόμα άρθρο στο Μπλόγκ μήπως διαβάσεις τίποτα και γίνεις άνθρωπος κάποτε.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 23, αποδίδω την ερώτησή σου σε αίσθηση του λεγόμενου βρετανικού χιούμορ! Διαφορετικά θα εκτιμήσω πως το "23" σχετίζεται με την ηλικία σου οπότε είναι αναμενόμενο να μην γνωρίζεις το βίο και τις διαδρομές μερικών. :-)

Ανώνυμος είπε...

Εμείς η μεσαία τάξη θέλει και αυτή λιγάκη να διατάξει.Είμαστε η μόνη έντιμη τάξη αλλά για όλα δεν φταίνε μόνο οι γκόμενες,λ.χ Μιλένα,οι πρώην και οι επόμενες,λ.χ η Βασούλα και οι Βάσεις, αλλά για όλα φταίνε και οι Κινέζοι,οι Τάπερμανν,τα δαχτυλίδια, το Αμέρικαν μπόυ, το Χόντρο/Μπόυ, η συνείδηση και το αόρατο χέρι του Τσάτσου,τα φράγκα του Μπακατσέλου,το καπετανέικο του Μπαιρακτάρη αλλά μέχρι λέει και η Σοφία Μινέικο.

Εντάξει, το καθαρό ψωμί βρώμισε, το μαύρο ψωμί κάνει καλό στη καρδία αλλά και χώρις καθόλου ψωμί θα το κλέψουμε βάζοντας μπροστά και νέες ,ηλιοκαμμένες γκόμενες λ.χ Διαμαντοπούλου.

Εντάξει, το μαγαζί ή θα κλείσει, ή θα αλλάξει χέρια ή θα αποκτήσει παραρτήματα και έμεις η νέμεσις της μέσαιας τάξης κάπου θα πάει αλλά, το μαγάζι δεν θα είναι ποτέ πλέον το ίδιο, όπως το οραματίστηκε ο Μπάρμπα /Σαμ στην Αμερίκη once upon a time.

Ε και καλά τι έγινε. Ολα αλλάζουν,αλλάζουν τα ναρκωτικά,αλλάζει η μουσική,αλλάζει το καμάκι γιατί έχουν αλλάξει οι γκόμενες. Και τι είναι ο σοσιαλισμός για να μείνει ο ίδιος?Ελά ντε the fast and the furious, i want it all and i want it now Benny King για όλα φταιν οι γκόμενες είπαμε και τα φράγκα που είναι πολλά.

Οσα περισσότερα βγάλουμε τόσο λιγότερο έχουμε ανάγκη το παραμύθι του σοσιαλισμού.
Παυλο Θεέ,Σιδηρόπουλε λέω ντε τα κάγκελα παντού του Τζιμάρα του Πανούση μας εκλείσαν και όλα είναι ακριβά πλέον,την τραπεζά μου μέσα που χρωστάω δεν ξέρω πλέον, μου το πήραν το σπίτι,το εξοχικό μου το έκαψε η φωτιά,αλλά ψήφισα πάλι Καραμανλή γιατί έπρεπε να φύγει ο Γιώργος αλλά αυτός λεεί αντιστείκεται και εκβίαζει πλεόν ανοικτά.Μπαμπά μη τρέχεις,να τον ρίξουμε τώρα το Αμερικανάκι, όχι να το ρίξουμε αύριο, έλα θα φύγει μόνο του μη κλαίς. Τα μπουλτόγκ τα αμολήσαμε ,ε ρε γλέντια καθαρέ μου Καραγκίοζη,μην αρχίζετε μεγκαλίσους προγράμματα αυτό το φθινοπωρο, έχουμε τζάμπα κωμωδία και δράμα στο ΠΑΣΟΚ..

Και όλο πετάω πετάω στα σύννεφα μπαίνω σε αναζητάω γιατι ΖΕΙΣ ΕΣΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙΣ.


ΝΕΟΛΑΙΑ ΠΑΣΟΚ

Ανώνυμος είπε...

Μέτοικε
Ίσως δεν κατάλαβες την ερώτηση ίσως δεν την διατύπωσα καλά . Όταν λέω πότε ήταν με το ΚΚΕ οι παραπάνω εννοώ όχι στα χαρτιά αλλά στη ψυχή τους (!!).
Όσο για το 23 δεν αφορά την ηλικία μου που είναι πολύ, μα πολύ παραπάνω, πιο πάνω δεν γίνεται, γιατί θα συμπέσει με το πάρκινσον, απλά το 23 προέκυψε από το γεγονός ότι όταν φταρνίζεται κάποιος και λέει στον άλλον πες μου έναν αριθμό να δω ποιος με θυμήθηκε απαντά ο άλλος 23 διότι το Ψ έχει πιο έμφαση από το Π.
Είπαμε ελληνικό χιούμορ όχι βρετανικό.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 23 πράγματι έπιασα το υπονοούμενό σου - αυτό είναι το λεγόμενο βρετανικό χιούμορ :-) Τη φανέλα με το 23 πάντως φορούσε κι ο Μάικλ Τζόρνταν!

Ανώνυμος είπε...

καμα σουτρα
τα δικά σου άρθρα είναι τόσο αξιόλογα που δεν τα τυπώνω απλά αλλά τα μαθαίνω απέξω και όταν είμαι σε ομήγυρη, τα ρίχνω για να κάνω φιγούρα.
Έχεις τέτοια αντίληψη, που ο ίδιος ο νέος άνθρωπος που λες, ο ανωνυμος 23, μας είπε έμμεσα την ηλικία του, πόσο νέος είναι.
γάτα το κατάλαβες εσύ.
φιλάκια

Ανώνυμος είπε...

κάμα σούτρα
ξέχασα και μιά σοβαρή ερώτηση:
Τι σου έχει κάνει ο Βαγιάκος μια χαρά παιδί δεν είναι;
Αν και 1η φορά δεν πήρε μπόλικα σταυρουδάκια;

Ανώνυμος είπε...

Θηβαίε εμένα δεν μου έχει κάνει τίποτα ο Βαγιάκος.Αν εξαιρέσεις οτι έβαλε και τους τυφλούς να ψηφίσουν στη δημοσκόπηση,ότι έγλειφε καθηγητές για να περάσει μαθήματα,οτί δεν έχει δούλεψει ποτέ στη ζώη του,οτί τελος πάντων για να μην είμαστε άδικοι,ανήκει στο βαθύ παλιό κρατικοδίαιτο πασόκ,που σιχάθηκε ο λαός,οτί γλύφει τον Τόγια από την κούνια του,οτι βρίζει σε όλη τη λειβαδιά τον Αγραφιώτη,κατά τα αλλά τον συμπαθώ πολύ.Εσένα τι σου έχει δώσει και τον υπερασπίζεσαι συνέχεια.Λεφτά , γυναίκες,δουλεiά?
A και που είσαι Θηβαίε,τώρα που πήγες στο πολιτικό γραφείο Βενιζέλου στη Βουκουρεστίου με Βαγιάκο,τι φάγατε καταρχήν,πόσο φάγατε .Δεν μου λες να έρθω και εγώ,έτσι να του ρίξω κανένα γιαουρτάκι φανατικέ Βενιζελικέ?Διασπά την ενότητα το γιαυρτάκι και ο καφές και αν ναι έχει σημασία εάν είναι Αγγελαδίτσα ή ΦΑΓΕ? Αν ναι ραντεβού κάτω από το ρολόι Λειβαδίας το Σάββατο 13.00,φέρε και Ακη Βαγιάκο,να πάμε να ψωνίσουμε από Νώντα Παιδάκια,να πάμε να ταίσουμε Βαγγέλη.Εγω θα είμαι εκεί. Να είσαι μέγαλε φίλε μου να γνωρίστουμε και να κάνουμε ανακωχή αφού βλέπω μου στέλνεις φιλία. Εγω σε θεωρώ το μεγαλύτερο πολιτικό μυαλό στη Βοιωτία μετά τον Ακή το Βαγιάκο και όταν κυβερνήσετε την Ελλάδα με το δαχτυλίδι του Βενιζέλου,θα γίνεις ο Λοβέρδος του Βαγιάκου.Πολλά φιλιά καλέ μου φίλε.

Ανώνυμος είπε...

Anonime 23 43 kai 53 kai katakaimene Thivaie.Ta mathate ta Nea.Akousate Tsovola Pesta Ola ston Antenna.Simitia etoimasteite tha sas dioxoume olous. To pasok tha katharisei kallio arga para pote. Oust exo.

Ανώνυμος είπε...

Ο Γιώργος μίλησε , ο Βαγγέλης τσίμπησε, ο Σημίτης τελείωσε ....

Απο http://thelonapo.blogspot.com/2007/09/blog-post_27.html

Πριν ξεκινήσω να γράφω το σημερινό Post, προσπάθησα να διαβάσω όλα τα σχετικά κείμενα που κυκλοφόρησαν σήμερα στην blogoσφαιρα , πέρα από τα όσα "αντικειμενικά" μας παρουσίασαν χθες τα τηλεοπτικά παράθυρα.

Ο κοινός παρονομαστής (μπήκε πια για τα καλά στην πολιτική ζωή μας αυτή η έκφραση) των περισσότερων γνωμών που διατυπώνονται είναι ο πως ο Γιώργος Παπανδρέου έκανε χθες ακόμη μια πολιτική γκάφα (ακούγοντας δήθεν "κάποιο νοσηρό εγκέφαλο"), δίνοντας στον κ.Βενιζέλο την ευκαιρία να "κτυπησει το χέρι στο τραπέζι". Το δεύτερο συμπέρασμα που εξάγεται απο τους περισσότερους είναι πως ο Κώστας Σημίτης πήρε σαφή θέση υπέρ του κ. Βενιζέλου. Και τέλος το τρίτο συμπέρασμα που διατυπώνεται από κάποιους (τυχαία?) είναι ότι ο ΓΑΠ με την κίνηση σου αυτή "θέλει τη διάσπαση του κόμματος".

Εύλογα συμπεράσματα αν αναλύσει κανείς τα πράγματα με την επικρατούσα σήμερα στο (άρρωστο) ελληνικό πολιτικό σκηνικό μεθοδολογία. Μια μεθοδολογία που ευθύνεται στην ουσία για την κατάσταση που περιήλθε πια το ΠΑΣΟΚ . Μια μεθοδολογία του τύπου "τα κρύβουμε όλα κάτω από το χαλί" και ενδιαφερόμαστε μόνο για τον πως θα κλεισουμε την δεξιά παρένθεση στη διακυβέρνηση της χώρας.

Ξεκινώντας να αναλύσω γιατί και τα τρία αυτά συμπεράσματα, όχι απλά είναι λανθασμένα, αλλά εξυπηρετούν τον ίδιο ακριβώς αποκλειστικό σκοπό , δηλαδή απλά την υπεράσπιση του "συστήματος εξουσίας", θα πρέπει να υπενθυμίσω μερικά γεγονότα που πρέπει να λάβουμε υπόψη μας , και που στο ιστολόγιο αυτό έχουν επισημανθεί πολλές φορές και φυσικά πριν , αλλά και μετά την τελευταία εκλογική ήττα:

1. Ο Γιώργος Παπανδρέου ανέλαβε τις τύχες του ΠΑΣΟΚ 40 μέρες πριν τις εκλογές του 2004, όταν οι δημοσκοπήσεις έδειχναν νίκη της ΝΔ με τουλάχιστον 11 μονάδες διαφορά, και την περιόρισε στις 4,5. Βασική αιτία αυτού του αποτελέσματος ήταν η επιλογή του για άμεση εκλογή από τη βάση του ΠΑΣΟΚ (και μάλιστα και από φίλους του κόμματος) , μια κίνηση που ενόχλησε αφάνταστα το σύστημα που την λοιδορεί μέχρι και σήμερα. Ίσως δε η μείωση της διαφοράς να ήταν ακόμη μεγαλύτερη αν κάποιοι μέσα από το ΠΑΣΟΚ (και ξέρουμε ποιοι!!!) δεν έβαζαν στον ΓΑΠ την τρικλοποδιά της υπόθεσης Πάχτα. Αποτέλεσμα : ο ΓΑΠ χρεώθηκε μια βεβαιη ήττα που και περιόρισε σημαντικά και δεν είχε καμιά απολύτως ευθύνη γιαυτήν.
2. Ο Γιώργος Παπανδρέου προσπάθησε μετά την ήττα του 2004 να αλλάξει πολλά στο κόμμα, ένα κόμμα που στην ουσία ήταν κυβερνητικά απομεινάρια μιας χαμένης εξουσίας. Προτεραιότητα σε αυτή την προσπάθεια αλλαγών ήταν η σωστή αποτίμηση της ήττας και των λαθών της οκταετίας του εκσυγχρονισμού. Στην προσπάθεια του αυτή βρήκε σθεναρή αντίσταση κάποιων (και ξέρουμε πια ποιών !!!) που του είπαν " πρόεδρε , άσε το παρελθόν. Ότι έγινε , έγινε. Να δούμε πως θα ξεπεράσουμε τη δεξιά παρένθεση και θα ξαναγίνουμε κυβέρνηση". Και εκεί ο ΓΑΠ , δυστυχώς, έκανε το μέγα λάθος : πίστεψε πως θα μπορούσε να κάνει τις αλλαγές που επιθυμούσε παράλληλα με μια πορεία ανάκτησης της κυβερνητικής εξουσίας στις αμέσως επόμενες εκλογές. Αυτό το στρατηγικό λάθος είχαμε επισημάνει νωρίς στο ιστολόγιο που τότε συμμετείχα στο diablog.gr. Γράφαμε τότε μεταξύ άλλων : " Οι ευθύνες της ηγεσίας στο θέμα της διαχείρισης της αλλαγής είναι σημαντικές και δεν μπορούν να παραγνωριστούν. Όμως είναι ηλίου φαεινότερο ότι ο Έλληνας πολίτης παραμένει «κρύος» απέναντι στο κόμμα που τον κυβέρνησε για 20 χρόνια, γιατί βλέπει ακόμη μπροστά του τις ίδιες δομές, τις ίδιες αγκυλώσεις και την ίδια συνολική πολιτική που αμφισβήτησε ή καταψήφισε πριν 2,5 χρόνια – φαντάσματα τα οποία το σημερινό ΠΑΣΟΚ έχει να αντιμετωπίσει. Ο προοδευτικός πολίτης βλέπει το κόμμα που τον έκανε – και σωστά τον έκανε – πιο απαιτητικό πολιτικά, να δυσκολεύεται να παρουσιάσει μια σύγχρονη ολοκληρωμένη και εφικτή πολιτική πρόταση για το μέλλον, και για το θέμα αυτό οι ευθύνες διαχέονται σε πολλές κατευθύνσεις. " Χθες ο ΓΑΠ αναγνώρισε το μέγα αυτό λάθος, που τον οδήγησε αναπόφευκτα να χρεωθεί και την πρόσφατη ήττα.
3. Ο Γιώργος Παπανδρέου , με δεδομένη τη λανθασμένη κομματική στρατηγική, πήγε και στις πρόσφατες εκλογές και φυσικά τις έχασε. Αξίζει όμως εδώ να σημειώσουμε ότι και σε αυτές τις εκλογές ο ΓΑΠ πήγε μόνος, χωρίς ούτε την παραμικρή στήριξη του κόμματος που ηγούνταν. Και αυτό το είχαμε επισημάνει στην αρχή κιόλας της προεκλογικής περιόδου, πριν τις καταστροφικές πυρκαγιές , θέτοντας συχνά το (ειρωνικό έστω) ερώτημα : " το ΠΑΣΟΚ το είδε κανείς?". Έγραφα τότε : " .. σε αυτές τις εκλογές φαίνεται να κατεβαίνουν τρία μεγάλα κόμματα , η ΝΔ , το ΠΑΣΟΚ και ο Γιώργος. Η ΝΔ ψάχνει να βρει ποια δύο από τα πέντε δάκτυλα του χεριού της τη βολεύουν καλύτερα για να βγάλει τα μάτια της, ο Γιώργος συνειδητοποίησε ξαφνικά ότι μπορεί να γίνει πρωθυπουργός ΤΩΡΑ (και όχι μετά απο 4 - 6 χρόνια) και τα δίνει όλα και το ΠΑΣΟΚ ...παρακολουθεί από τις παραλίες! Το αποτέλεσμα θα κριθεί από το κατά πόσο το ΠΑΣΟΚ θα ακολουθήσει τον Πρόεδρο του ξυπνώντας από την καλοκαιρινή αφασία και την ηττοπάθεια. " Σήμερα δικαιούται κανείς να μιλήσει όχι απλά για αφασία, αλλά για σκόπιμη υπονόμευση του ΓΑΠ.
4. Ο Γιώργος Παπανδρέου το βράδυ της εκλογικής ήττας έκανε το αυτονόητο : Ανέλαβε το μέρος της ευθύνης που του αναλογούσε και ζήτησε την ανανέωση της εμπιστοσύνης προς το πρόσωπο του από τη βάση του κόμματος. Ο Βαγγέλης Βενιζέλος - κάπως άγαρμπα ομολογούν πολλοί σήμερα - απάντησε με δική του υποψηφιότητα. Θεμιτό και σεβαστό. Απο εκεί και πέρα και για 12 μέρες πια παρακολουθούμε όλοι ένα καλοστημένο σκηνικό πλήρους απαξίωσης του Γιώργου Παπανδρέου σε όλα τα επίπεδα, παρότι όλοι ανεξαίρετα "συμφωνούν" στα λόγια ότι παραμένει πρόεδρος μέχρι την επόμενη εκλογή, καθώς και το ότι έχει φυσικά το δικαίωμα να την ξαναδιεκδικήσει. Και αν κάποιοι παλληκαρήσια πήραν το μέρος του ΒΒ ή του ΓΑΠ απο την πρώτη στιγμή, οι περισσότεροι επώνυμοι στο ΠΑΣΟΚ (με προεξάρχοντα τον πρώην πρωθυπουργό) κινούνται στην (υποκριτική όπως αποδείχτηκε χθες περίτρανα) στάση που συμπυκνώνεται στην (κενή περιεχομένου κατά τη γνώμη μου) φράση "θέλουμε την ενότητα του ΠΑΣΟΚ"! Και αυτή την υποκριτική στάση την επισημάναμε πριν 10 μέρες σε αυτό το ιστολόγιο, θεωρώντας ότι είναι πιο ανέντιμη από το να ταχθείς με κάποιον υποψήφιο ή να προτάξεις τρίτη υποψηφιότητα. Έγραφα τότε : " Κατά τη γνώμη - και είμαι απόλυτος σε αυτό - όσοι βγαίνουν σήμερα και μιλάνε εν ονόματι της ενότητας του κόμματος χωρίς να τοποθετούνται για τον ηγέτη είναι οι πλέον ευκαιριακοί παράγοντες αυτής της διαδικασίας. Θέσεις του τύπου "εγώ είμαι με το ΠΑΣΟΚ" είναι στην ουσία σαν να λένε "εγώ είμαι με όποιον μου εξασφαλίσει την καρέκλα μου" . Χθες επιβεβαιώθηκα δυστυχώς πανηγυρικά...

Αν λοιπόν λάβουμε υπόψη μας αυτή την αλληλουχία γεγονότων και καταστάσεων και έρθουμε στη θέση του πολιτικού ηγέτη (με τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά πολιτικής ηθικής και συμπεριφοράς) Γιώργου Παπανδρέου, μπορεί κανείς να μου πει ποια άλλη επιλογή είχε ο Παπανδρέου , από τη στιγμή που έπρεπε να πάει πραγματικά (και όχι στα λόγια ) ισχυρός στις προγραμματικές δηλώσεις? Ποια άλλη επιλογή από το να ζητήσει με τον πιο δημοκρατικό τρόπο το αυτονόητο : την εξουσιοδότηση να εκπροσωπήσει σαν αρχηγός το κόμμα ? Μπορεί επίσης κανείς να μου εξηγήσει τι θα έχαναν οι εσωκομματικοί του αντίπαλοι, προεξάρχοντος του ΒΒ, από μια τέτοια εξουσιοδότηση? Πόσο ισχυρότερος θα έβγαινε ο ΓΑΠ από μια κοινοβουλευτική ομάδα που έτσι κι αλλιώς είναι κομμένη τουλάχιστον στα 3 , αν δεν είναι στα 103?

Οφείλω να ομολογήσω πάντως ότι ο ΓΑΠ με την κίνηση του αυτή ρίσκαρε τα μέγιστα. Ρίσκαρε να εισπράξει μια απάντηση του τύπου Κακλαμάνη, όχι απο τον πρωην πρόεδρο της Βουλής , αλλά απο τον κ. Βενιζέλο και να σταλεί "αδιάβαστος" σπίτι του. Όμως το ρίσκο είναι βασικό συστατικό της σύγχρονης πολιτικής. Ο ΓΑΠ ρίσκαρε και του βγήκε για δυο λόγους :

Πρώτον γιατί ήξερε πως έχει απέναντι του έναν αντίπαλο που πάσχει από βαριά βουλιμία για την εξουσία, και επιβεβαιώθηκε. Και δεύτερον γιατί ο κύριος στόχος του δεν ήταν ο εν δυνάμει αντίπαλος του, αλλά ο "κρυφός" (τι κάνει νιαου νιαου στα κεραμίδια) σύμμαχος του. Ο "εκφραστής της ενότητας" , αυτός που κάποιοι πρότειναν και για εγγυητή της ενότητας. Και σε αυτό ο ΓΑΠ πέτυχε απολύτως το σκοπό του. Το κεφάλαιο Κώστα Σημίτη έκλεισε με τον πλέον απαξιωτικό τρόπο (δυστυχώς για τον ίδιο) στο κόμμα ΠΑΣΟΚ. Και φυσικά με εκτεθειμένο τον "αρχηγό" η ψυχή αυτών, που τον ακολουθούν πιστά εδώ και χρόνια και συντηρούν το σημιτικό κατεστημένο των καρεκλοκενταύρων μέσα στο κόμμα, πήγε στην κούλουρη ... και ξαναμπήκε στη θέση της με την παρέμβαση του Κακλαμάνη. Μέσα σε 5 λεπτά οι παλληκαριές του τύπου "να τον ρίξουμε" μετατράπηκαν σε δια βοής "είμαστε μαζί σου". Τέτοιες κωλοτούμπες. Τέτοιο επίπεδο πολιτικής συμπεριφοράς δημοκρατικά εκλεγμένων αντιπροσώπων των πολιτών!!!

Απο χθες τα παπαγαλάκια (που ο ΒΒ παρεμπιπτόντως μάζεψε σήμερα από τα παράθυρα) σπέρνουν μέσω των (αυτόκλητων) δημοσιογράφων ότι ο ΓΑΠ θέλει τη διάσπαση και μάλιστα πριν πάμε στην εκλογή της 11/11.

Εδώ ισχύει απλά η λαϊκή παροιμία : "φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης". Θυμηθείτε αυτό που γράφω τώρα: Άλλοι θα είναι αυτοί που θα υπονομεύσουν την εκλογική διαδικασία ΚΑΙ το εκλογικό αποτέλεσμα. Και φυσικά άλλοι θα είναι αυτοί που θα "ξεδιψάσουν" σε άλλους τόπους.


Προσωπικά, επειδή δεν κρύβομαι ποτέ, έχω και μια μικρή κριτική για τον ΓΑΠ και την στρατηγική του :

Γιώργο καλά το ξεκίνησες , έξυπνα το χειρίστηκες , δεν το τέλειωσες όμως , όπως έπρεπε, χθες. Θέλω να πιστεύω ότι έχεις πρόγραμμα στη στρατηγική που (επιτέλους) αποφάσισες χθες να ακολουθήσεις. Και να φτάσεις αταλάντευτα μέχρι το τέλος. Σε τελική ανάλυση εμείς θα σε εκλέξουμε ...όχι οι βουλευτές.

Αυτό που έγινε χθες είναι ότι μαζέψαμε τα χαλιά. Και έτσι κανείς δεν μπορεί να κρύψει τίποτα απο κάτω.

Πρόσεχε όμως , γιατί τώρα περπατάς σε μάρμαρο ... και απαγορεύεται και να γλιστρήσεις και να το πληρώσεις.

Επιμένω να λέω ότι η δύναμη σου είναι η φωνή του απλού πολίτη. Στηρίξου σε αυτήν και θα βγεις νικητής.

Ανώνυμος είπε...

Καμα σούτρα
είσαι πολύ νέος και έχεις την εντύπωση οτι τα ξέρεις όλα.
Οχι μόνο δεν έχω σχέση με τον Βαγιάκο αλλά αν μάθεις ποιός είμαι θα καταλάβεις οτι είμαι ένας επώνυμος και οτι ο Βαγιάκος είναι ....εχθρός μου.
Θα σου πω ένα πράγμα μόνο και εαν το καταλάβεις έχει καλώς.
Οσο και εαν κοντραριστούμε οι δυό μας εσύ θα χάσεις, τα δικά σου νεύρα θα σπάσουν, τα δικά μου δεν θα πάθουν τίποτα, διότι φρόντισε ο χρόνος εδώ και 65 χρόνια να μου τα σπάσει με την φυσιολογική του φθορά!!!
Εμένα πάντως μ αρέσει ο χαρακτήρας σου τουλάχιστον έχεις χιούμορ. Συνέχισε με προσεκτικά βήματα.
Νάσαι καλά αγόρι μου

Ανώνυμος είπε...

Πασοκτζη 2
Καλά έκανες και μας ανέφερες ότι το άρθρο δεν είναι δικό σου απλά μπορούσες να μας έγραφες μόνο την παραπομπή για να το διαβάζαμε απ ευθείας ζωντανό και όχι μαγνητοσκοπημένο και να μη μας έπιανες τόσο χώρο.

Ανώνυμος είπε...

θηβαίε
το ¨ είμαι επώνυμος¨ δεν τόπιασα. Αν πάντως είσαι όντος 65/ρης μας ρούμποσες όλους , έβγαλες είδηση.
Και που νόμιζα ότι ήμουν ο μεγαλύτερος εδώ μέσα!!

βοιωτός είπε...

Ανώνυμε 23,
τώρα δεν μπορεί να απαντήσει ο θηβαίος γιατί είναι στη συνέντευξη Τύπου :-).

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 23
Όταν λέω επώνυμος εννοώ ότι με γνωρίζουν και καμιά ντουζίνα νοματαίοι και ξέρουν ότι δεν είμαι με τον Βαγιάκο.
Σιγά μην είμαι και κανένας συνυποψήφιος του Βαγιάκου;

Βοιωτέ
Πολύ καλό με την συνέντευξη τύπου. Και μία μεγάλη δημοσιογραφική είδηση που σε ενδιαφέρει.
Είχαν και σουμάδα.