Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2007

Οι δαπάνες των υποψηφίων13. Ευάγγελος Μπασιάκος

Πολυτελές, τεράστιο (16 σελίδες), μελετημένο και ασφαλώς πολύ ακριβό είναι το έντυπο με το οποίο επέλεξε να επικοινωνήσει με τους Βοιωτούς ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ευάγγελος Μπασιάκος. Πλήθος φωτογραφιών (ξεχωρίσαμε αυτή με τη Γερμανίδα καγκελάριο κ. Ανγκέλα Μέρκελ και εκείνη με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή), αναλυτική αναφορά στα αγροτικά προβλήματα και στις κυβερνητικές επιτυχίες σ' αυτόν τον τομέα καθώς και σύντομη παρουσίαση του κυβερνητικού έργου στη Βοιωτία μαζί με την κλασική επιστολή και το βιογραφικό συνθέτουν την ύλη του εντύπου. Δεν μπορούμε να αναφερθούμε στα έργα που έγιναν, απλώς θα σταθούμε στο Μουσείο και τον ΧΥΤΑ της Θήβας, στην αποκατάσταση της Παναγιάς της Σκριπούς και στα όσα θα γίνουν: στο Αυτοκινητοδρόμιο Ορχομενού και στην επέκταση του προαστιακού σιδηροδρόμου στη "Θήβα και εν συνεχεία στη Λιβαδειά" όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται. Για το κόστος του εντύπου να σημειώσουμε ότι από το λίγο που παρακολουθούμε τα τοπικά πράγματα παρατηρήσαμε ότι ο κ. Μπασιάκος δεν "διαφημίστηκε" σε αμφίβολης αξιοπιστίας έντυπα, ραδιοσταθμούς ή τηλεοπτικούς διαύλους. Ισως αποτελεί στρατηγική του το βάρος να πέσει στο φυλλάδιο.



Βοιωτός said: Εάν ψηφίσω Νέα Δημοκρατία, θα ψηφίσω Μπασιάκο. Γιατί είναι ο πιο μορφωμένος από τους υποψηφίους της Νέας Δημοκρατίας (και του ΠΑΣΟΚ). Γιατί γενικά είναι επιτυχημένος και προσέφερε σημαντικά στη Βοιωτία. Γιατί τα παράπονα που υπάρχουν εναντίον αφορούν, τα περισσότερα, στην άρνησή του να κάνει προσωπικές εξυπηρετήσεις.
Τέλος, και σημαντικότερο: γιατί συμφέρει τη Βοιωτία να έχει ένα τόσο ισχυρό υπουργό, που μπορεί να συνδράμει τους πολίτες και εκτός αρμοδιοτήτων και εκτός κομματικών σχηματισμών. Θυμηθείτε την έλευση ΑΕΙ στη Λιβαδειά και ΤΕΙ στη Θήβα. Δεν θα είχε επιτευχθεί χωρίς το ειδικό, πολιτικό και προσωπικό, βάρος του Μπασιάκου.

ΥΓ: Επειδή έχει ξανασυμβεί επισημαίνω: Με κόσμια λόγια μπορείς να ασκήσεις την πιο σκληρή πολιτική κριτική . Μην αρχίσουμε τις διαγραφές τώρα που τελειώσαμε.

29 σχόλια:

βοιωτός είπε...

Και εδώ η επιλογή μου είναι μόνο και μόνο για το συμφέρον της Βοιωτίας, όπως εγώ το αντιλαμβάνομαι.

Medeon είπε...

Συμφωνω γενικα βοιωτε με τις γενικες εκτιμησεις για Μπασιακο.Αλλα προσοχη στους ΤΥΦΛΟΥΣ ΒΑΣΙΛΕΥΕΙ Ο ΜΟΝΟΦΘΑΛΜΟΣ. Φτωχεια πολιτικη μου Φτωχεια, ω καημενη Βοιωτια.Με τον Σταμο να διεκδικει δυνατα εδρα απο Λειβαδια,με τον Γιαννακη να κραταει ακομα συμπαθειες και συμμαχιες και την αντικειμενικη του φθορα,ο Μπασιακος θα ειναι πολυ πιο σφιγμενος σε ποσοστα.Παντως ανεξαρτητα απο τα κινητρα του,τη Θηβα προσπαθησε να τη βοηθησει ο Μπασιακος, αλλο τωρα τι καταφερε.Σε τελικη το παλεψε περισσοτερο απο την προσφορα Σμηνιτων του παλαι ποτε κραταιου Αποστολιδη στη Λειβαδια,μοναδικη του παρακαταθηκη του Λουκα.

Οποτε αγαπητοι Θηβαιοι εαν κλαιγεστε εσεις για Μπασιακο τι να πουμε και εμεις με πρωην Λουκα και νυν,μεχρι ποτε θα δειξει ,Βασιλακη/Καίλα/Τόγια.

Ανώνυμος είπε...

Εκείνο που μου κάνει εντύπωση είναι οτι ακόμη ωρισκόμαστε στην εποχή του 1950. Είναι δυνατό ένας τόσο αξιολογος άνθρωπος να κρίνεται αρνητικά γιατι δεν έκανε τη μετάταξη του καλομαθημένου μαμόθρευτου ή δεν έσβησε την κλήση του κακού οδηγού. Έλεος .Γιαυτό οι έλληνες είναι άξιοι της τύχης τους

Ανώνυμος είπε...

Θεωρώ οτι η Βοιωτία στάθηκε τυχερή που υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ήταν ο Βαγγέλης Μπασιάκος. Είναι ο μακροβιότερος μετά την μεταπολίτευση υπουργός Γεωργίας και ο μόνος την τελευταία δεκαετία που δεν του έσκασαν αγροτικές κινητοποιήσεις. Φυσικά μπορούσε να κάνει περισσότερα βεβαίως μπορεί να έγιναν και λάθη να υπήρξαν και γκρίνιες ωστόσο κάνοντας την σούμα ο απολογισμός είναι θετικός.

nkalomiris είπε...

Βοιωτός said: Εάν ψηφίσω Νέα Δημοκρατία, θα ψηφίσω Μπασιάκο. Γιατί είναι ο πιο μορφωμένος από τους υποψηφίους της Νέας Δημοκρατίας (και του ΠΑΣΟΚ). Γιατί γενικά είναι επιτυχημένος και προσέφερε σημαντικά στη Βοιωτία. Γιατί τα παράπονα που υπάρχουν εναντίον αφορούν, τα περισσότερα, στην άρνησή του να κάνει προσωπικές εξυπηρετήσεις.Τέλος, και σημαντικότερο: γιατί συμφέρει τη Βοιωτία να έχει ένα τόσο ισχυρό υπουργό, που μπορεί να συνδράμει τους πολίτες και εκτός αρμοδιοτήτων και εκτός κομματικών σχηματισμών. Θυμηθείτε την έλευση ΑΕΙ στη Λιβαδειά και ΤΕΙ στη Θήβα. Δεν θα είχε επιτευχθεί χωρίς το ειδικό, πολιτικό και προσωπικό, βάρος του Μπασιάκου.

Πραγματικά απορώ Βοιωτέ για όλα αυτά που λές. Στο φυλλάδιο τα διάβασες; Ή μπορείς να μας πεις (όχι τώρα, ας είναι και μετά τις εκλογές) ποια η προσφορά του στην Βοιωτία; Αν εννοείς ότι έδινε κάτι παραπάνω στους αγρότες τις Βοιωτίας δεν είναι προσφορά. Είναι κλέψιμο από τους άλλους αγρότες ή κλέψιμο από το κράτος. Το ότι είναι παράπονα είναι επειδή δεν έκανε εξυπηρετήσεις, μπορείς αν θέλεις να το πάρεις πίσω. Μπορεί οποιοσδήποτε να σε διαψεύσει.
-Τί ακριβώς έκανε για την Κωπαΐδα;

Ανώνυμος είπε...

ΑΝ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙΣ ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΤΙΣ ΕΤΑΖΕ?ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΕΙ ΟΥΤΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΨΗΦΟ ΜΕΣΑ ΙΣΩΣ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΙ ΛΙΓΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ

Ανώνυμος είπε...

Αν και θα συμφωνούσα με την άποψη του Βοιωτού ότι τόσο ο κ. Μπασιάκος όσο και ο κ. Τόγιας μάλλον είναι οι πιο ενδεδειγμένες επιλογές από τα ψηφοδέλτια των δυο μεγαλυτέρων κομμάτων, θα 'θελα να διαβεβαιώσω και τους δύο πως δεν κινδυνεύουν να προσμετρήσουν και τη δική μου ψήφο μεταξύ των δικών τους: ακόμα δεν έχω «ωριμάσει» τόσο ώστε να ψηφίζω δεξιά (ούτε με μπλε, ούτε με πράσινους κόκκους)!

Ανώνυμος είπε...

Και εγώ, και εγώ Μπασιάκο ψηφίζω αλλά όχι για το συμφέρον της Βοιωτίας το οποίο ούτε και αντιλαμβάνομαι ούτε και με αφορά βεβαίως -βεβαίως.
Εγώ ψηφίζω Μπασιάκο γιατί:
- προσπάθησε να ελευθερώσει τον καταδιωγμένο καταπητή, τον καταπιεσμένο εμπρηστή και τον ανήσυχο οικοπεδοφάγο όταν αρχάς του θέρους κατέθεσε την περίφημη τροπολογία περι μη κατεδάφισης των υπαρχόντων αλλά και των ... μελλούμενων αυθαιρέτων σε δάση
- δεν ενόχλησε ποτέ στα τόσα χρόνια που πολιτεύεται τον βιοπαλαιστή βιομήχανο και τον άφησε να ρυπάνει με την ησυχία του το νερό, τον αέρα, το έδαφος και .... ότι μπορούσε τέλος πάντων.
- δεν ανησύχησε τους καταναλωτές κάνοντας ελέγχους στα τρόφιμα που παράγονται στην περιοχή μετά την εμφάνιση του καρκινογόνου χρώμιου στο νερό.
- απαλλάσσει τους αγρότες απο το άγχος και την κοπιώδη αγροτική εργασία στέλνοντάς τους στο σπίτι όσο πιο γρήγορα πιο μπορεί.
- φροντίζει για την προστασία των δασών και εν γένει για τις φυσικές καταστροφές μοιράζοντας τα σχετικά κονδύλια στους αξιότερους δημάρχους που όπως όλοι γνωρίζουμε είναι αυτοί που τον υποστηρίζουν

θα μπορούσα να συνεχίσω επι μακρόν τον κατάλογο των αγαθοεργιών του άξιου αυτού τέκνου της Βοιωτίας αλλά ελπίζω να σας έπεισα.

Ανώνυμος είπε...

βοιωτε
μπορει να δημοσιευσες τα ονοματα Μπασιάκου και Τόγια την τελευταία στιγμή για να μην προλάβουμε να σχολιάσουμε και να δουν τα αρνητικά σχόλια και για τους δυο οσο το δυνατόν λιγοτερα άτομα αλλά δυστυχως για εσενα ο κυριαρχος λαος γνωρίζει εδω και πολυ καιρο οτι και οι δυο δεν αξιζουν.
ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ: Ένας πρώην γιάπης που δεν δουλεψε ποτέ στη ζωή του, με υποσχέσεις για αυτοκινητοδρομιο προαστιακό κ.α εδω και 3,5 χρόνια που δεν τις έκανε πράξη, με την γκάφα της γαλοπούλας που δεν θα την έκανε και ένας απόφοιτος δημοτικού.
Γιατί να τον εμπιστευτω ξανά; Όσο για την φωτογραφία με την κα ΜΈΡΚΕΛ εχω βγει και εγω ένας άγνωστος αστός μαζί της προ 5/τιας οταν παραθερίζαμε μαζί στην Ιταλία. Σπουδαία τα λάχανα.
Ρώτα τους αγρότες της θεσσαλίας τι γνώμη έχουν γι αυτόν που όταν θέλουν να υποτιμήσουτν την νοημοσύνη κάποιου του λένε ¨ μα ντιπ μπασιακος είσαι;;¨.
ΤΟΓΙΑΣ:
Ένας καφενόβιος που δεν γνωρίζει την λέξη εργασία και που στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές εξαφανίστηκε απο τη βοιωτία , δεν βοήθησε κανέναν υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ και έχει την απαίτηση να τον στηρίξουν οι δήμαρχοι και ο νομάρχης. Τι προσεφερε στον νομαρχη ο τόγιας και τι πρόσφεραν οι Τσόνογλου και Αγάτσα που τον έβγαλαν νομάρχη. Απλά στη διάρκεια των εκλογών ο Τόγιας και οι κολλητοί του έπιναν το ουισκάκι στις καφετέρειες και έκαναν πλάκα στους υποφήφιους νομαρχιακούθς συμβούλους που έτρεχαν ενώ τώρα τρέχουν αλλά δεν φτάνουν.

Ανώνυμος είπε...

βοιωτέ
μορφωμένος δεν είναι αυτός που έχει όρισμένα πτυχία και μεταπτυχιακά και κάθονται στο συρτάρι, αλλά αυτός που τα χρησιμοποιεί εργαζόμενος συνεχώς σε οποιδήποτε δουλείά. Τα πτυχία εάν δεν τα δουλέψεις ξεχνάς το περιεχόμενο.
Πότε δούλεωε ο Μπασιάκος και σε ποιά δουλείά;

βοιωτός είπε...

@Παυλαίε,
προσωπικά συμφωνώ απολύτως.

βοιωτός είπε...

@Τροφώνιε,
άκου μερικές σκέψεις που μετά τις εκλογές θα γίνουν ποστ για να το συζητήσουμε με την ησυχία μας.

Το πολιτικό σύστημα είναι σάπιο. Ολοι οι θεσμοί είναι διαβρωμένοι: Γραφειοκρατία, στρατός, εκκλησία, σώματα ασφαλείας, εκπαίδευση, δικαιοσύνη, τοπική αυτοδιοίκηση, πολιτκό προσωπικό, οικονομικοί θεσμοί, επιστημονικοί φορείς κ.λπ.
Η παρακμή είναι παντού.
Με ευθύνη του ΠΑΣΟΚ περισσότερο, οι θεσμοί εξισορρόπησης του συστήματος, τα αντίβαρα που θα μπορούσαν να συγκρατήσουν την συνεχή κατάπτωση,δεν λειτουργούν. Ουδείς εμπιστεύεται τη δικαιοσύνη, τη διανόηση, τον Τύπο, τις ανεξάρτητες αρχές.
Εφόσον η λύση από τους θεσμικούς παράγοντες δεν μπορεί δοθεί η μόνη θετική πιθανότητα είναι το σύστημα να μεταβληθεί εκ των έσω. Δηλαδή το ίδιο το παντοδύναμο θεσμικά αλλά καταρρέον σε επιρροή πολιτκό προσωπικό αντιληφθεί ότι είμαστε στο παρά ένα και επιτέλους συναινέσει στο "τέλος της μετολίτευσης".
Για να συμβεί αυτό χρειαζόμαστε ως πολιτό προσωπικό τους σχετικά καλύτερους. Προσωπικά δεν πιστεύω σε καλούς πολιτικούς, οι πολιτικοί είναι έρμαια της δημόσιας γνώμης που ως δημόσιο θηλυκό δεν φημίζεται για την ηθική της.
Ομως δεν πρέπει επ' ουδενί να χάσουμε την ικανότητά μας να συγκρίνουμε.
Και από την άποψη αυτή καταθέτω την δική μου γνώμη, δεχόμενος να συζητήσω και των άλλων.

βοιωτός είπε...

Μέτοικε,
σεβαστή η απόψή σου.
Δεν τίθεται ζήτημα ωριμότητας αλλά οπτικής γωνίας.

βοιωτός είπε...

Αφελή,
θέλεις να προτείνεις κάτι αλλά δεν το κάνεις. Γιατί;
Οσο για τα επιμέρους θα τα συζητήσουμε αργότερα. Δεν είναι όλα σωστά αυτά που λες, μερικά δε είναι απλώς αναμασήματα από εφημερίδες της πάλαι ποτέ "διαπλοκής".

βοιωτός είπε...

Θηβαίε,
νομίζω ότι η δημοσίευση αυτή τη στιγμή είναι η πιο καίρια. επίτερψέ μου να γνωρίζω δυο πραγματάκια από επικοινωνία.
Οσα καταλογίζεις στον Μπασιάκο φαντάζομαι ότι θα βρεθεί κάποιος οπαδός του να τα αντικρούσει.
Πάντως, προς θεού μην κάνουμε τους αγρότες της Θεσσαλίας ρυθμιστές του ελληνικού πολιτικού προβλήματος. Αυτοί καλύτερα να ασχοληθούν με τις Ουκρανέζες και τις Βουλγάρες όπου σπαταλούν τις επιδοτήσεις.

βοιωτός είπε...

Θηβαίε, για τον Τόγια επίσης δεν θα απαντήσω εγώ.
Δεν με ενδιαφέρει άλλωστε αν βοήθησε το ΠΑΣΟΚ στις νομαρχιακές, μη σου πω ότι βλέπω υπέρ του.

Ανώνυμος είπε...

βοιωτε
ουκρανεζες και βουλγάρες έχουμε και στη βοιωτία και σε ολη την ελλαδα οπως και αγρότες. Τη φράση των θεσσαλών την είπα για να δείξω την εκτίμηση των θεσσαλών αγροτών έναντι του υπουργού γεωργίας. Οι θεσσαλοί θα την δείξουν έμπρακτα σε ενα 24/ωρο, όπως και οι Βοιωτοί.
Οσο γαι τον τόγια δεν ενδιαφέρει εσένα το γεγονός οτι δεν βοήθησε τον νομάρχη και τους δημάρχους λογικό διότι δεν σε ενδιαφέρει το πασοκ, ενδιαφέρει όμως τους προαναφερόμενους και τους πασόκους. Αύριο θα το δείξουν.

Ανώνυμος είπε...

βοιωτέ
το υστερόγραφο για τα κόσμια λόγια δεν το έβαλες για κανένα άλλο υποψήφιο αλλά μόνο στον Μπασιάκο. Σε ενοχλεί εάν θίξει κάποιος μη κόσμια τον Μπασιάκο ενώ για όλους τους άλλους δεν σε ενοχλεί;
ή μήπως η ενέργειά σου υπαγορεύεται απο τους κανόνες επικοινωνίας που γνωρίζεις πολύ καλά λες και οι άλλοι δεν τους γνωρίζουν;
Επιμένω οτι αδικείς τους θεσσαλούς και δεν είναι σωστό αυτό που κάνεις.
δεν είσαι δίκαιος αλλά μετά τις εκλογές θα το συζητήσουμε εκτενέστερα.

Ανώνυμος είπε...

ο υπουργός την βρήκε την γαλοπούλα?
αύριο δεν θα βρει ούτε την δική του ψήφο.
είδε πόσο πήγαν τα αγροτικά προϊόντα? πόσο έχασαν οι αγρότες? οι μεσάζοντες τα κονόμησαν.
1 και καμία παιδιά. τέρμα η δεξιά

Medeon είπε...

Δυο τελευταια λογια περι προσωπων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ,επι αφορμη Τογια Μπασιακου ,γιατι η κουβεντα αναψε.

Δεν θα παρω θεση στην ατυπη διαμαχη Βοιωτου και λοιπων βοιωτων πολιτων αλλα δυο επισημανσεις..


Απο τη μια πλευρα ,οσο περνουνε τα χρονια η πολιτικη αντιπαραθεση γινεται πιο προσωποπαγης και προσωποκεντρικη.Το βλεπετε αλλωστε φιλοι στο στοιχημα καταλληλοτητας πρωθυπουργου που κρινει σε 60% το αποτελεσμα. Οι μοναδες,ισχυροποιουνται σε αξια,κακως κατα την αποψη μου,οταν ή εκει που υποχωρουν οι ιδεολογίες. Δεν μπορει π.χ να ερχεται ευθαρσως ο Καραμανλης και να μιλαεί για Κοινωνικό Κεντρο από τη Δεξια.Είναι ιεροσυλια.Ούτε ο πανέξυπνος κατα τα αλλα Λαλιωτης και να ερχεται και λανσαρει την έννοια Νέα Αλλαγη το 2007 για ανασυσπείρωση.Μια ηταν η Αλλαγη και έγινε απο τον Ανδρεα Παπανδρεου.

Συνεπως, στο θεμα των προσωπων ΟΠΩΣ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΧΩ ΕΠΙΣΗΜΑΝΕΙ, το προβλημα ειναι κυριως οι μηχανισμοι αναδειξης.Εαν δείτε τη πορεια,την αρχικη κυριως,επαγγελματικη και κομματικη,του Τογια και Μπασιακου που συζηταμε θα φρίξετε.Δεν αποκλειεται ενας ανεπαγγελτος και αμορφωτος για την σημασια της θεσης που διεκδικει, ανθρωπος,τελικα να αποδειχθει πολυ καλος πολιτικος.Αυτο θα συμβει,εαν συμβει γιατι η ΠΟΛΙΤΙΚΗ εχει ως κοινωνικη λειτουργια και θεσμος ένα αυτονομο κυκλο αξιων,ενα ιδιαιτερο συστατικο επιτυχιας,το οποιο,αυτο το χαρισμα δηλαδη στη θεμιτη του πτυχη,οσοι το εχουν ξεχωριζουν απο τους αλλους.

Το μεγαλο προβλημα είναι ομως η ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ.Δηλαδη βγηκες μια φορα βουλευτης με τα ψεμματα.ΕΧΕΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΗ ΠΡΟΘΕΣΗ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙΣ ή ΜΠΗΚΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΣ ΕΣΥ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΔΙΣΕΓΓΟΝΑ ΣΟΥ?. Azto einai το βασικο κοινωνιολογικο ερωτημα της πολιτικης που σκιαζει τη σκεψη του Νεοελληνα. Η αληθινη προθεση προσφορας φαινεται καποια στιγμη και το ψεμμα για ολους εχει κοντα ποδαρια.

Αρα κλείνοντας τρια στοιχεια /χαρακτηριστικα προτεινω πριν επιλεξουν με σταυρο ολοι οι Βοιωτοι.
1) Πρωτον ειναι σημαντικο,αυτος που ζηταει τη ψηφο να ειναι αξιοπρεπης,αληθινος με μια λεξη.Να εχει κανει το κουμαντο του δηλαδη οικονομικα,ειτε γιατι ηταν επιτυχημενος επαγγελματιας,αυτοδημιουργητος δηλαδη,ειτε γιατι απλα βρηκε χρηματα απο το σπιτι του ,οποτε δεν μπηκε αναγκαστικα για να ζησει απο τη πολιτικη ή να πλουτισει.α) ΝΑ εχει εργασια,να εχει δουλεψει εστω για λιγο και να εχει μια οικονομικη ανεση στοιχειωδη εστω για να πολιτευτει.

2) Μορφωση. Εαν και δεν σημαινει οτι π.χ οι καθηγητες Πανεπιστημιου ειναι οι καλυτεροι Πολιτικοι, πρεπει ωστοσο οι επιδοξοι αντιπροσωποι της λαικης κυριαρχιας να εχουν ενα μορφωτικο επιπεδο που να ξεχωριζουν απο το ολον.Η θεωρια των ΑΡΙΣΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ στην αρχαια Ελλαδα επιβαλλεται και στην συχρονη Δημοκρατια.Και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ γεμισαν μετα την μεταπολιτευση ειτε με νεοπλουτους προδοτες που τα οικονομησαν πουλωντας την ψυχη τους και το εθνος στο διαβολο,ειτε με παλιους συνδικαλιστες,κυριως ψευτοκουμμονιστες ,που μολις εβαλαν το χερι στο γλυκο εγιναν βασιλικοτεροι του βασιλεως..

3)Τριτον και κλεινω.ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΗΘΟΣ>ΠΡΟΘΕΣΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ.Αυτο ειναι το πιο δυσκολο.Να παμε στο Τροφωνια,στους Δελφους να παρουμε χρησμους θα μου πειτε.Οχι αλλα μετα απο 5 χρονια εκθεσης και κρισης των πολιτικων απο ολα τα κομματα.Ξερουμε ποιος μα ςκοροιδευει και ποιος οχι.Ε μετα λοιπον οταν καταλαβουμε οτι ειναι ψευτης και το ξαναψηφιζουμε,τοτε δεν μας φταιει αυτος,το κακο νεολληνικο ιδιον της αρπακτης μας φταιει.ΟΠοτε εχουμε τελικα τους πολιτικους που μας αξιζουν.

Εαν καποιος συμφωνει με καποιο απο τα κριτηρια,ας τα υιοθετησει και πριν ριξει σταυρο να φιλτραρει τους υποψηφιους με καποιο απο τα κριτηρια.
Με εκτιμηση και συγνωμη για μακροσεκλες μηνυμα

βοιωτός είπε...

Θηβαίε,
εκτιμώ του αγρότες της Θεσσαλίας όπως όλους τους πολίτες αλλά φυσικά δεν θα τους κάνω τιμητές της πολιτικής ζωής. Τώρα τα πε΄ρι κοσμιότητας που λες είναι (συγγνώμη)ανοησίες.

βοιωτός είπε...

Ωραία τα λες Μεδεών. Το πρόβλημα είναι ότι η ελληνική πολιτική ζωή διέπεται από ρήξεις που δεν έχουν επιτρέψει μια αποκρυστάλλωση και ιδεολογική και πολιτική και προσωπική.
Περισσότερο αποτέλεσμα της διεθνούς θέσης της χώρας και λιγότερο πραγματικά ταξικών διαφοροποιήσεων η διαρκής πολιτκή αναταραχή απέτρεψε την δημιουργία και την μακροημέρευση ισχυρής αστικής τάξης με εθνικό προσανατολισμό. Μη ούσης αστικής τάξεως είναι λογικό η πολιτική ελίτ των κομμάτων εξουσίας να αποτελείται επί το πλείστον από άξεστους, αμόρφωτους, ακαλλιέργητους και εν τέλει ανόητους και ιδιοτελείς.
Τους άλλους ψάχνουμε...

βοιωτός είπε...

Τελευταίε ανώνυμε,
λες για τους μεσάζοντες που θα καταργούσε το ΠΑΣΟΚ το 81; Ή το 85; Ή το 93; Ή το 96; Ή το 2000 Ή με τον Μπακαλάκο;
Στο πτίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί...

Ανώνυμος είπε...

Μεδεώνα
όλα αυτά που γράφεις για τα προσόντα ενός υποψηφίου τα δέχομαι αλλά θα ήταν η ιδανική λύση. Υπάρχει κάποιος/οι που τα διαθέτει/ουν;
Έστω και στα μισά απο όσα αναφέρεις. Εάν ναι ποιός ή ποιοί είναι; αν όχι τι προτείνεις να μη ψηφίσουμε κανέναν;

Medeon είπε...

Αγαπητε θηβαιε

Επελεξα πριν τις εκλογες να μοιραστω με τους πολλους φιλους στο μπλογκ ορισμενες σκεψεις μου για τα κριτηρια που συνοψιζουν τη δικη μου επιλογη υποψηφιου ιδιως αναφορικα στα κομματα εξουσιας.Η πολιτικη φιλε μου αλλαζει συνεχως,τα κομματα οφειλουν να ανανεωνουν τα ηθη και τα κριτηρια επιλογης ιδιως για τους νεους υποψηφιους.Ειδικα σε τουτες τις δυσκολες ωρες για το δικομματισμο/παλαιοκομματισμο στην Ελλαδα, το στοιχημα της αναδειξης υποψηφιοτητων με οσο γινεται πιο δυνατα και καθαρα χαρακτηριστικα ειναι περισσοτερο επιβεβλημενο απο ποτε.
Στις ερωτησεις σου τωρα.Δεν πιστευω οτι υπαρχει υποψηφιος/α και στα δυο μεγαλα κομματα που να πληρωνει ολα τα κριτηρια.Υπαρχουν ομως ορισμενοι/ες που πληρωνουν περισσοτερα απο τους αλλους.Απλα ενα ερεθισμα στη σκεψη προτεινω και αληθεστερος κριτης ολων απο την καλπη δεν υπαρχει.Εαν για καποιον ψηφοφορο το συνολικο ψηφοδελτιο δεν το εκφραζει,η ριψη χωρις σταυρο ψηφου δεν επηρεαζει την δυναμικη της κομματικης του προτιμησης.

Ανώνυμος είπε...

μεδεώνα
η ψήφος στο κόμμα και όχι σε άτομο εκφράζει ένδειξη διαμαρτυρίας ή αδυναμίας. Προσωπικά δεν ανήκω σε καμία απο τις κατηγορίες αυτές. Δεν επηρεάζει το κόμμα αλλά επηρεάζει τον εαυτό μου.
Δεν διαφωνώ με τις λοιπές απόψεις σου.

Ανώνυμος είπε...

Και μέσα στην αναμπουμπούλα του ΠΑΣΟΚ χάσαμε τον κ. Υπουργό.!!!

Ανώνυμος είπε...

Ο κ.ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ ΜΟΝΟ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΥΣ ΠΡΟΩΘΗΣΕ ΣΕ ΥΨΗΛΟΤΑΤΕΣ ΘΕΣΕΙΣ.
ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΕΝΩ ΕΙΧΑΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΦΡΟΝΤΙΣΕ ΝΑ ΤΙΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΚΑΤΙ ΠΙΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕΡΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ.
ΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΠΑΡ'ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΤΟΥΣ ΨΑΧΝΟΥΝ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΕΡΓΑΣΙΑ. ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΗΞΕΡΑ Ο Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΔΕΝ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙ ΠΟΥ ΕΊΝΑΙ ΟΙ ΝΕΟΙ MANAGERS ΠΟΥ ΘΑ ΕΒΑΖΕ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ. ΚΡΙΜΑ, ΚΡΙΜΑ, ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΚΡΙΜΑ ΑΛΛΑ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΤΑ ΞΑΝΑΠΟΥΜΕ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ Ο κ. ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΥ ΔΙΚΟΊ ΤΟΥ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΟΙ ΚΥΡΙΕΣ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ Ο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ.

Ανώνυμος είπε...

Οι ανώνυμες καταγγελίες και απόψεις χωρίς υπογραφή ακόμα και στους ανελκυστήρες δεν λαμβάνονται υπόψη.