Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2007

Ευρεία σύσκεψη στη Νομαρχία για Οινόφυτα - Σχηματάρι - Ασωπό

Από τη Νομαρχία Βοιωτίας λάβαμε και δημοσιεύουμε το ακόλουθο δελτίο Τύπου.

Η περιβαλλοντική προστασία και η ανάπτυξη με αειφορία απόλυτη προτεραιότητα της Νομαρχιακής Αρχής Βοιωτίας

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου, στο γραφείο του Νομάρχη Βοιωτίας Κλέαρχου Περγαντά, στην οποία συμμετείχαν ο αρμόδιος Αντινομάρχης σε θέματα υγείας κ. Μπακομήτρος, ο αρμόδιος Αντινομάρχης σε θέματα Χωροταξίας & Περιβάλλοντος κ. Αγγέλου, ο Πρόεδρος της ΤΕΔΚ κ. Παπαγγελής και οι Δήμαρχοι Σχηματαρίου κ. Γεωργίου, Οινοφύτων κ. Θεοδωρόπουλος, και Τανάγρας κ. Κυριάκου, μοναδικό θέμα συζήτησης ήταν τα περιβαλλοντικά θέματα της ευρύτερης περιοχής.

Από κοινού, οι συμμετέχοντες, εκπροσωπώντας την αυτοδιοίκηση Α΄και Β΄βαθμού, αποφάσισαν πως η κυβέρνηση θα πρέπει να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της, που αφορούν πάγιες θέσεις και προτεραιότητες της Βοιωτίας για την προστασία του περιβάλλοντος και είναι :

-Η ανασυγκρότηση και εξυγίανση της Βιομηχανικής Περιοχής Οινοφύτων – Σχηματαρίου.
-Η εξυγίανση και απορρύπανση του Ασωπού.
-Η δημιουργία οργανωμένου υποδοχέα εγκαταστάσεων (Βιομηχανική Περιοχή).
-Η ολοκληρωμένη λύση ύδρευσης από πλευράς ΕΥΔΑΠ για όλους τους Δήμους της περιοχής.
-Η άμεση στελέχωση της Νομαρχίας Βοιωτίας, με επιστήμονες ειδίκευσης στο περιβάλλον, έτσι ώστε να καταστεί δυνατή η λειτουργία Γραφείου Περιβάλλοντος στα Οινόφυτα.

Ταυτόχρονα αποφασίστηκε συγκεκριμένο πλαίσιο δράσης για την υλοποίηση των παραπάνω ενεργειών, που περιλαμβάνει :

- Άμεση συνάντηση με τον Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, με αίτημα την υλοποίηση των δεσμεύσεων, που κατ΄επανάληψη έχουν υπάρξει, μετά τις συνεχείς παρεμβάσεις του Νομάρχη και φορέων της Βοιωτίας.
-Άμεση συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών, προκειμένου να στελεχωθεί η Νομαρχία με το κατάλληλο, ειδικευμένο προσωπικό.

Με συνθετικές και συντεταγμένες ενέργειες, οι Αυτοδιοικητικοί φορείς της Βοιωτίας, αναδεικνύουν την περιβαλλοντική προστασία σε πρώτη προτεραιότητα για το Νομό, συγκροτώντας συγκεκριμένο πλαίσιο για την προώθηση και τη δρομολόγηση των θεμάτων.
Κοινή απόφαση όλων, είναι πως δεν θα αρκεστούν πλέον σε υποσχέσεις και εξαγγελίες, αλλά θα αξιώσουν δεσμεύσεις με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση όλων των αναγκαίων έργων.


Ας ελπίσουμε ότι αυτή τη φορά κάτι αρχίζει να κινείται

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ας μην ελπίζουμε, για να μην διαψευσθούμε...

agios thomas είπε...

Καιρός δεν ήτανε;