Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2007

Εκλογές 2007. Επί ξυρού ακμής το ΠΑΣΟΚ

Η απόλυτη δικαίωση των προγνωστικών (Εκλογές 2007. Τελικά προγνωστικά) και των πληροφοριών της viotia με βάση τα exit polls μεταβάλλει το σκηνικό και θέτει σημαντικά πολιτικά προβλήματα.
Η βασική ερώτηση αφορά στο ΠΑΣΟΚ, όπου η διαφαινόμενη μεγάλη πτώση της εκλογικής του επιρροής είναι λογικό αποτελέσει αιτία να τεθεί θέμα ηγεσίας. Αυτό με τη σειρά του θα πυροδοτήσει κι άλλες πολιτικές εξελίξεις με βασικότερη την άνετη διακυβέρνηση από τη Νέα Δημοκρατία, παρά την ισχνή όπως φαίνεται βουλευτική πλειοψηφία, λόγω της κρίσης και της εσωστρέφειας που αναπόφευκτα θα πλήξει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Αυτή η κρίση στο ΠΑΣΟΚ είναι σημαντικότατη πολιτική εξέλιξη που πιθανότατα σηματοδοτεί το "τέλος της μεταπολίτευσης", με ένα τρόπο που κανείς δεν μπορούσε πριν από λίγα χρόνια να προβλέψει.
Η viotia διενεργεί μια πρώτη ηλεκτρονική δημοσκόπηση για να δούμε κατ' αρχάς τις διαθέσεις της κοινής γνώμης. Δείτε στην αριστερή στήλη και σχολιάστε την διαμορφούμενη κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Απεδείχθη πως το ΠΑΣΟΚ αυτή τη στιγμή έχει σοβαρό πρόβλημα αξιοπιστίας αφού δεν κατάφερε να κεφαλαιοποιήσει τα λάθη της ΝΔ. Πιστεύω πως τη λύση δεν μπορούν να την δώσουν οι προαναφερθέντες "επώνυμοι" που βαρύνονται με πολλές αμαρτίες.Θα πρέπει να ψάξουν για άλλες λύσεις, ίσως πιο ριζικές σε σχέση με όσες έχουν ακολουθήσει μέχρι τώρα π.χ. η διάλυσή του και η επανίδρυση με εντελώς νέα και άφθαρτα πρόσωπα.Κατα την γνώμη μου ο ιδανικός γι΄αυτή τη "βρωμοδουλειά" είναι ο Θεόδωρος Πάγκαλος.

βοιωτός είπε...

Ανώνυμε, συμφωνώ για τους επώνυμους. Διαφωνώ για τον Πάγκαλο, που θεωρώ ότι δεν έχει προσόντα. Εγώ δεν διαγράφω τον Γιώργο, θεωρώ ότι έχει πιθανότητες να επιβιώσει, και ότι από τους δελφίνους του είναι καλύτερος -δεν ξέρω για το ΠΑΣΟΚ αλλά για τον τόπο σίγουρα.

Ανώνυμος είπε...

Θεωρώ τον Πάγκαλο σαν μία καλή προσωρινή λύση, αλλά γενικότερα πιστεύω πως από το ΠΑΣΟΚ λείπει ο ηγέτης εκείνος που θα εμπνεύσει τους οπαδούς του και την ευρύτερη Κεντροαριστερά.Ο Παπανδρέου είναι πλέον "καμμένο χαρτί" και με 4 εκλογικές αποτυχίες δεν μπορεί να πείσει κανέναν για την αποτελεσματικότητά του.Ο Βενιζέλος έχει πολλές ικανότητες,αλλά είναι πολύ "σνομπ" και είρων για να "αγκαλιάσει" τον κόσμο συν το γεγονός πως στη Θεσσαλονίκη ακούγονται πολλά για την προσωπική του ηθική.Η Διαμαντοπούλου με το να πλασάρεται σαν η Σεγκολέν της Ελλάδας έχασε πολύ από το κύρος της και έκαψε πρόωρα τα χαρτιά της, ο Λαλιώτης είναι ο κατεξοχήν άνθρωπος του παρασκηνίου και δεν έχει διείσδυση πέραν από τον πολύ στενό πυρήνα των οπαδών του ΠΑΣΟΚ και ο Λοβέρδος και ο Χρυσοχοίδης είναι απλά "λίγοι".Κάποιοι λένε και για λύση Σημίτη,αλλά προσωπικά δεν μου αρέσει το ξαναζεσταμένο φαγητο...

βοιωτός είπε...

Ανώνυμε, πάρε ένα ψευδώνυμο.
Το ρεπορτάζ λέει ότι όντως συζητείται τρίτη λύση, εν όψει των αντιδημοφιλών πολιτικών που καλείται να εφαρμόσει η κυβέρνηση.
Δεν νομίζω ότι ο Πάγκαλος έχει τη νομιμοποίηση μέσα στο ΠΑΣΟΚ ώστε να διαδραματίσει ενωτικό ρόλο.
Επιπλέον, η τρίτη λύση είναι παραδοχή ήττας από τον Γιώργο, που δεν νομίζω να συναινέσει.
Εντάξει για Διαμαντοπούλου δεν το συζητώ. Πέρασε και δεν ακούμπησε. Ο Χρυσοχόιδης συνεργάστηκε καλά με τους Αμερικανούς αλλά έως εκεί. Ο Λοβέρδος υπαρχηγός του Μπένι.
Οσο για τον ίδιο τον Βενιζέλο η ανάδειξή του στην αρχηγία (αν επισυμβεί) όντως αναβαθμίζει μια σειρά στελεχών με τα οποία είχε στενές σχέσεις...

Ανώνυμος είπε...

Βοιωτέ, οι επισημάνσεις που έκανες στα σχόλιά μου είναι οξυδερκείς.

ΤΣΑΜΑLLIEN είπε...

ΑΚΟΥΣΑΤΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΙΩΤΗ ΚΑΙ ΚΑΤΣΙΜΠΑΡΔΗ ΠΕΡΙ ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟΥ? ΒΓΗΚΑΝ ΤΑ ΜΑΧΑΙΡΙΑ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΑ. Η ΦΤΩΧΙΑ ΦΕΡΝΕΙ ΓΚΡΙΝΙΑ...

Ανώνυμος είπε...

Πρωτοβουλία μελών του ΠΑΣΟΚ Υπέρ της υποψηφιότητας του Ευάγγελου Βενιζέλου στο Διαδίκτυο.

http://venizelospasok.blogspot.com/

Δηλώστε την Υποστήριξη σας στον Ευάγγελο Βενιζέλο