Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2007

Ρεύμα Βενιζέλου στη Στερεά

Καθώς η κούρσα της διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ γίνεται όλο και πιο συναρπαστική τα σημαντικότερα στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Στερεά Ελλάδα φαίνεται να συντάσσονται στο πλευρό του Ευάγγελου Βενιζέλου.
Η βουλευτής Φθιώτιδος κ. Τόνια Αντωνίου, ο "τομεάρχης ενέργειας" και βουλευτής Ευβοίας κ. Δημήτρης Πιπεργιάς υποστηρίζουν τον εκ Καρύστου καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου. Το ίδιο και ο τέως Βοιωτάρχης του ΠΑΣΟΚ Αλέκος Ακριβάκης και ο Λάμπρος Παπαδήμας. Σημαντική οργανωτική θέση στο επιτελείο του Βαγγέλη Βενιζέλου έχει ήδη καταλάβει ο Φωκαεύς οδοντίατρος κ. Δημήτρης Θάνος,τέως βουλευτής. Ακόμη ο Ακης Βαγιάκος, η Βάσω Τσόνογλου και ο Γιώργος Αγραφιώτης είναι στο πλευρό του, όπως και ο Λουκάς Αποστολίδης.
Από την άλλη πλευρά, μόνον ο νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας είναι από τους Βοιωτούς καθαρά με τον Γιώργο Παπανδρέου.
Ο Βασίλης Τόγιας ανήκει στους αναποφάσιστους και αναμένει τις εξελίξεις προκειμένου να ανοίξει τα χαρτιά του.

Εντείνονται, τέλος, οι διεργασίες για την σύσταση τρίτου πόλου που θα διεκδικήσει με σημαντικές πιθανότητες την αρχηγία στο ΠΑΣΟΚ. Η κ. Διαμαντοπούλου βρίσκεται ένα βήμα από τη "διάβαση του Ρουβίκωνα"...

11 σχόλια:

nkalomiris είπε...

Η βδέλλα της πολιτικής Αποστολίδης εκφράστηκε. Νά γιατί δεν πρόκειται να βγει ποτέ ξανά ΠΑΣΟΚ. Από την άλλη ο Βενιζέλος δεν έχει μαζί του όλους αυτούς που δηλώνουν δικοί του. Το έχει εκφράσει ο ίδιος.

Ανώνυμος είπε...

Βοιωτέ
Δεν γνωρίζω από πού άντλησες τις πηγές σου και ανέφερες τα παραπάνω ονόματα , έχω την εντύπωση ότι για ορισμένα κάνεις λάθος, δεν γνωρίζω αν είναι ηθελημένη η εκ μέρους σου ενέργεια ή έχεις συγκεκριμένο σκοπό και στόχο που τα αναφέρεις.
Οι αναγνώστες σου μπορούν να εκφράζουν οποιαδήποτε άποψη αλλά τα επώνυμα στελέχη – βουλευτές - πολιτευτές είναι δύσκολο να πάρουν θέση για τους ακόλουθους λόγους:
Ένας βουλευτής πριν ταχθεί με το μέρος ενός εκ των δύο υποψηφίων οφείλει να πάρει την γνώμη των ψηφοφόρων του, δεδομένου ότι αυτοί θα ψηφίσουν για πρόεδρο.
Όταν οι γνώμες των ψηφοφόρων διίστανται, αδυνατεί να πάρει θέση διότι πιθανόν να χάσει ψηφοφόρους. Είναι εντελώς διαφορετικός ο τρόπος που σκέφτεται ένας πολιτευτής από οποιοδήποτε άλλον.
Αντίθετα όσοι διώχθηκαν από τον ΓΑΠ έχουν πάρει θέση εναντίον του πράγμα που δεν τιμά ούτε αυτούς ούτε τον Βενιζέλο που τους δέχεται.
Προσωπικά επαναλαμβάνω ότι ακολουθούμε λάθος δρόμο αν μετέχουμε στη διαμάχη Παπανδρέου – Βενιζέλος.
Αντιμετωπίζει η παράταξη μία κρίση που για να λυθεί πρέπει πρώτα τα επώνυμα και μη στελέχη της να συζητήσουν τα αίτια της ήττας κάτι που δεν έκαναν το 2004 και στη συνέχεια με τις δημοκρατικές διαδικασίες , την νικηφόρα προοπτική του κόμματος και την αρχηγεία του.
Πρώτα η διάγνωση μετά η θεραπεία το επαναλαμβάνω.
Διαφορετικά το ΠΑΣΟΚ θα δίνει την εικόνα διαλυμένου κόμματος που αδυνατεί να ελέγξει την κυβέρνηση.

Ανώνυμος είπε...

βοιωτέ
τα παραπάνω είπε ο θηβαίος.
πάλι λάθος έκανα δεν παω καλα φαίνεται!!!

agios thomas είπε...

ΠαΣοΚ: Κίνημα αποτελούμενο από συνδικαλιστές, στελέχη ΔΕΚΟ, μανδαρίνου, θαυμαστές του Ανδρέα και ένα μοναχικό καθηγητή που προσπαθεί να καταλάβει πως διάολο βρέθηκε εκεί μέσα.
------------------------------
Δάνειο από το Ειρωνικό Νεοελληνικό Λεξικό του Νίκου Δήμου.
------------------------------
Σημείωση: Ο σημερινός καθηγητής πάντως δεν λέγεται Σημίτης.
Welcome κύριε πρόεδρε.

Ανώνυμος είπε...

από που προκύπτει ότι ο Αγραφιώτης στηρίζει Βενιζέλο ;;;

Ανώνυμος είπε...

Από που προκύπτει ότι ο Αγραφιώτης είναι με τον Βενιζέλο ;;; Είναι εκτίμηση του site ή πληροφορία ;

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνα με τον δημοσιογράφο Αγγ. Κωβαίο ( ΤΟ ΒΗΜΑ 23-9-07) ¨ο ΓΑΠ απο το μεσημέρι της Κυριακής είχε επίγνωση του αποτελέσματος και συναντήθηκε με τον Βενιζέλο όπου του ζήτησε να τον πληροφορήσει εάν θέσει θέμα ηγεσίας. Η απάντηση του Βενιζέλου ήταν καταφατική και προσδιόρισε τον χρόνο της κίνησής του για το ίδιο εκέινο βράδυ¨.
Άρα δεν αιφνιδίασε ο Βενιζέλος.
τροδώνιε
Συμφωνώ έχεις δίκαιο που λες οτι όλοι αυτοί που πήγαν με τον Βενιζέλο δεν είναι μαζί του και το είπε ο ίδιος.

παράλληλος είπε...

Psarianos for President!

Ανώνυμος είπε...

Το μόνο ρεύμα που έχει ο Βενιζέλος στην Στερεά Ελλάδα είναι αυτό που θα τον...κρυολογήσει!
Για να σοβαρευτώ (λίγο), πιστεύω ότι η ειδικότητά του είναι να μιλάει ακατάπαυστα και να θεωρεί ότι έχει άποψη για όλα. Θα τον χαρακτήριζα (εκτός από εξουσιομανή και αλαζονικό που τον λένε όλοι) ξερόλα και φωστήρα, για να πρωτοτυπήσω. Πραγματικά φαντάζομαι ότι δεν έχει ξαναέλθει στο προσκήνιο (κινούμενος πρώτα στο παρασκήνιο) κανένας άλλος πρώτης γραμμής πολιτικός με τόσα πολλά χτυπητά ελαττώματα. Η εξήγηση είναι μάλλον η απελπισία των ηττημένων οπαδών του Πασόκ (που ψάχνουν αγωνιωδώς να πιαστούν από κάπου) και όχι τα δήθεν τεράστια (και πολυδιαφημισμένα από τους γνωστούς αδηφάγους εργολάβους της "ενημέρωσης") προτερήματα του υπερφίαλου Βαγγέλα. Βγάλανε την απόγνωση παγανιά και τους προέκυψε (ή μάλλον τους...τον προέκυψαν) ένας λυσσασμένος για εξουσία και τρομερά επικίνδυνος (σε καιρό εθνικών κρίσεων) πολιτικός που πήραν τα μυαλά του αέρα. Άραγε ποιοί παράγοντες συνετέλεσαν στο να θεωρεί σίγουρη την επικράτησή του "ως μελλοντικός ηγέτης της παράταξης"; πόθεν αντλεί την βεβαιότητα της νίκης του; σκεφθείτε πως, κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια.
Καλά μυαλά

Ανώνυμος είπε...

ανωνυμε
εσυ που δεν εισαι πασοκ πες μας ποιόν προτιμας για πρόεδρο μας για να βγαλουμε τον αλλον.
Όλα τα κόμματα περνουν κρίση και τελικά ολα την πηδάνε ( την κριση).
Κάνε υπομονή και θα τα πουμε.
Πάλι με χρόνια με καιρούς πάλι δικιά μας θάναι ( η εξουσία ντε).

Ανώνυμος είπε...

Ρε Βαγιακοπαίδι σου δώσε ψωμί να φας το παπανδρεικό Πασοκ,σε έβαλαν σε υπουργείο για να μην πεινάς και εσύ είσαι με τον Βενιζέλο?Τι να πω η αμαρτία και η αχαριστία γεννά το θάνατο.