Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2007

Εκλογές 2007. Το μήνυμα και οι εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ

Οταν πρώτοι σε πανελλαδικό επίπεδο (Εκλογές 2007. Επί ξυρού ακμής το ΠΑΣΟΚ ) θέταμε το θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, αμέσως μετά τα exit polls διενεργώντας και την πρώτη ηλεκτρονική δημοσκόπηση, δεν φανταζόμασταν ότι οι εξελίξεις θα κινηθούν με τόσο αστραπιαίους ρυθμούς. Ούτε ότι οι σχεδιασμοί επί χάρτου που είχαν γίνει θα έβρισκαν αμέσως τόσους "σαν έτοιμους από καιρό" υποστηρικτές.

Στην πραγματικότητα υπήρχε οργανωμένο σχέδιο αλλαγής ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ που τέθηκε σε εφαρμογή αμέσως μετά το δυσμενές αποτέλεσμα των γενικών εκλογών. Φυσιολογικό θεωρείται να χρησιμοποιηθεί ως πολιορκητικός-πολιτικός κριός ο Ευάγγελος Βενιζέλος που από καιρό αποτελεί τον άλλο πόλο στο ΠΑΣΟΚ, υπό την ευλογία εκδοτικών συγκροτημάτων και επιχειρηματικών συμφερόντων. Ποιοι όμως συγκροτούν το μέτωπο που επιθυμεί την αλλαγή της προεδρίας του ΠΑΣΟΚ και από ποια κίνητρα εκκινούν;

Πρόκειται για ισχυρά εκδοτικά και επιχειρηματικά συμφέροντα των οποίων η επιβίωση, στην κυριολεξία όσο κι αν ακούγεται εξωφρενικό, στηρίζεται στην ικανότητα του ΠΑΣΟΚ να ξανακερδίσει την εξουσία. Κρατικοδίαιτες επιχειρήσεις με προνομιακές πολιτικές σχέσεις με το σύστημα εξουσίας Σημίτη τις οποίες ο Καραμανλής δεν δίωξε αλλά και δεν υποστήριξε.

Αποτέλεσμα; Αυτή τη στιγμή συγκεκριμένοι επιχειρηματίες να είναι όμηροι των τραπεζών και να διαισθάνονται το ¨τράβηγμα του χαλιού" από τη νέα διακυβέρνηση που πιο φανερά αυτή την τετραετία θα επιχειρήσει να προωθήσει δικά της συμφέροντα στους ευαίσθητους χώρους της μαζικής επικοινωνίας αλλά και των δημοσίων έργων.

Γύρω από αυτά τα συμφέροντα, που όλοι γνωρίζουν ή καταλαβαίνουν ποια είναι, συσπειρώνονται και συστοιχίζονται όλοι οι δυσαρεστημένοι από την προεδρία Παπανδρέου μεταξύ των οποίων και βουλευτές ή στελέχη που διατηρούν στενές σχέσεις με επιχειρηματίες της πάλαι ποτέ διαπλοκής.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η πλήρης υποστήριξη Βενιζέλου από το λεγόμενο εκσυγχρονιστικό μπλοκ, υποστήριξη που έχει λάβει τέτοιες διαστάσεις ώστε απειλεί να πλήξει το πορτραίτο του ανανεωτή που επιχειρούν να προσδώσουν τα ΜΜΕ που πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ στον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο. Διότι σίγουρα δεν θα είναι στην πορεία υπέρ του διεκδικητή της προεδρίας του ΠΑΣΟΚ να τάσσεται στο πλευρό του ο κ. Γιάννος Παπαντωνίου, ο κ. Μιχάλης Νεονάκης ακόμη και ο κ. Κίμων Κουλούρης...

Ενα πρώτο πολιτικό συμπέρασμα λοιπόν: το ΠΑΣΟΚ ηττάται και θα ηττάται συνεχώς διότι έχει μετατραπεί σε κόμμα εκπροσώπων επιχειρηματικών συμφερόντων, τα οποία συμφέροντα στηρίζουν το κόμμα μόνο στο μέτρο που μπορεί να κερδίζει την κυβερνητική εξουσία. Η αποκοπή από τη λαϊκή βάση είναι πλήρης όπως παντελώς απουσιάζει και η πολιτική.

60 σχόλια:

Medeon είπε...

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ

Αγαπητε Βοιωτεσ ευχαριστω πολυ για την αμεση ανταποκριση στο αιτημα μου.Εισαι σωστος και αντικειμενικος.

Aγαπητοι ανωνυμοι και επωνυμοι πολιτες ΒΟιωτιας

Ζουμε στιγμη κομματικου πραξικοπηματος.Οι στιγμες ειναι κρισιμες για τη μεγαλη Δημοκρατικη παραταξη.ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΑ.
Ο νεοφασιστας και παιδι της διαπλοκης Βενιζελος με τις πλατες του αιωνιου κρυφοδεξιου Σημιτη και το μεγαλο προδοτη της αριστερας/πιρανχας και βουτηγμενο μεχρι το λαιμο ΛΑΜΠΡΑΚΗ, πανε να
παρουν Νυχτα το ΠΑΣΟΚ.

ΟΛΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΑΘΑΡΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ.
Εχουμε ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ.Κανεις δημοκρατης δεν πρεπει να μεινει απαθης.Οι εκλογες ηταν στημμενες και ειχαμε εσωκομματικη ΔΟΛΙΟΦΘΟΡΑ.

Διαβαζετε οσοι δεν ξερετε

kourdistoportokali.blogspot.com.
Συντομα θα βγει νεο μπλογκ με δικη μου πρωτοβουλια.Οσοι πρεσβευται εν μερει τις δικες μου ιδεες με χαρα σας προσκαλω.ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΔΥΟ ΔΕΞΙΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ.

Μακρια απο το διεφθαρμενο MEGA και το Press-gr.blogspot, του Λαμπρακη,το οποιο εχω καταγειλλει ανοιχτα εδω και καιρο για τον βρωμικο πολεμο εναντιον του ΠΑΣΟΚ και της Κεντροαριστερας.

Δεσμευομαι να οργανωσω ιδεολογικη και πολιτικη κινηση στη Βοιωτια μεσα απο το μπλογκ.

ΠΡΟΣΟΣΟΧΗ στο ποιες εφημεριδες διαβαζετε εφεξης και με ποιους μιλατε.ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ.

Δεν θα τους περασει.Βοιωτε πρεπει να ανοιξει η συζητηση.Μην καθεσαι.



ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ 2

Αγαπητοι φιλοι

Δεν εχω ξανανεβασει τους τονους τοσο πολυ και ασφαλως δεν προτιθεμαι να τους ριξω.Ειναι ωρα ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΥΔΕΤΕΡΟΤΗΤΑΣ. Ειμαι παρα πολυ εκνευρισμενος και στενοχωρημενος.

ΟΣΟ για τα στοιχεια που λες,να μην βιαζεσαι.Ολα θα ερθουν.
ΕΠΙΜΕΝΩ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ. Ευχομαι να εισαι δημοκρατης και να γνωριζεις την ιστορια αυτου του τοπου.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ. ΑΜΕΣΑ

Με εκτιμηση και συλλογικη ευθυνη

Ανώνυμος είπε...

sistino psixraimia se olous......oi kiniseis toy venizelou einai toulaxiston agarmpes kai tis kiniseis aftes tis ixeran oi anthropoi toy giorgou kai prin tis ekloges....alla ti na perimeneis apo kapoion o poios allaxe to epitheto tou kai to ekane venizelos........giati den to ekane zelelidis i kokolakis, esto michalopoulos...........telos panton, an telika i eklogi proedrou ginei telika apo ti vasi tou pasok, o venizelos xekina me disadvantage

Ανώνυμος είπε...

...ενώ η δια βοής επικύρωση από «τη βάση» του διορισμού του Γιωργάκη, παραμονές εκλογών μάλιστα, ήταν η πεμπτουσία των δημοκρατικών διαδικασιών.

Μεδεώνα, ίσως κάτι περισσότερο να γνωρίζεις, αλλά προσωπικά τον ίδιο τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ άκουσα να προσφεύγει στην ετυμηγορία της «βάσης». Προσωπικά, θεωρώ πως είναι ο ΓΑΠ που επιχείρησε να αιφνιδιάσει και να εκβιάσει την επικύρωση της ηγεσίας του πριν προλάβει να οργανωθεί ένα αντίπαλο στρατόπεδο, αλλά λογάριαζε χωρίς τον ξενοδόχο. Ο Μπένυ ήταν προετοιμασμένος, κάτι απόλυτα φυσιολογικό για κάποιον επίδοξο αρχηγό που έχει απλώς αναγνώσει τις προεκλογικές δημοσκοπήσεις.

Διαφωνώ με τη θέση ότι ο Μπένυ είναι ο εκλεκτός του «ντόπιου κεφαλαίου». Το ίδιο εκλεκτός ήταν μέχρι προχθές κι ο ΓΑΠ. Δεδομένου όμως ότι δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες το κλίμα αντιστράφηκε. Απέτυχε παταγωδώς, και σε προσωπικό επίπεδο μάλιστα, και έπρεπε να αντικατασταθεί. Ό,τι γίνεται και με τους προπονητές, άλλωστε!

Παραμένει ένα ερωτηματικό που έχει να κάνει με τις υπερεθνικές ισορροπίες. Ο ΓΑΠ ήταν ένας αταλάντευτος υποστηρικτής της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής: υποστήριξε το σχέδιο Ανάν, δεν έχει αντιδράσει στο ενδεχόμενο ανεξαρτησίας του Κοσσόβου, δεν βγάζει άχνα για το Μακεδονικό κλπ. κλπ. Αν ο Μπένυ εμφανιστεί πιο «πατριωτικός» (Θεσσαλονικός βλέπετε) το State Dept. θα έχει χάσει το ένα από τα δυο πιο σοβαρά του ερείσματα (ποιο είναι το άλλο;)

Ίδωμεν. Τολμώ πάντως την πρόβλεψη ότι το Βενιζελικό ΠΑΣΟΚ θα ξαναθυμηθεί τις αριστερές καταβολές τους. Στη ρητορική, φυσικά.

Ανώνυμος είπε...

Μέτοικε, θα συμφωνήσω σε μεγάλο βαθμό με τις επισημάνσεις σου κυρίως όμως με τον ψύχραιμο τρόπο που αντιμετωπίζεις τα γεγονότα.

Να σου θυμήσω όμως πως η εκλογή ενός προέδρου κόμματος με ένα εκατομύριο ψήφους ήταν πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα.Για να προλάβω τις αιτιάσεις σου ότι ήταν ένας μόνον υποψήφιος,θα θυμάσαι ότι εκείνη την εποχή ο ΓΑΠ ήταν η μοναδική ελπίδα του ΠΑΣΟΚ για να κερδίσει τις εκλογές (και ίσως να τις κέρδιζε αν δεν "έσκαγε" η υπόθεση Πάχτα).

Επίσης,ο παραλληλισμός ενός αρχηγού κόμματος που εκλέγεται με δημοκρατικές διαδικασίες με τον προπονητή μιας ομάδας που διορίζεται και παύεται από τον πρόεδρο της είναι κάπως ατυχής.

Θα διαφωνήσω επίσης με το ότι ο Παπανδρέου ήταν ο εκλεκτός του μεγάλου κεφαλαίου.Θα θυμάσαι το δούλεμα, το θάψιμο, την ειρωνεία και την ευθεία πολλες φορές αμφισβήτηση από τις εφημερίδες και τα κανάλια του λεγόμενου "δημοκρατικού χώρου" μέχρι το Νοέμβριο όπου είχαμε την πλήρη επαναφορά της παρέας των Δολιανών στο κόμμα.Η μόνη εφημερίδα που στήριζε τον ΓΑΠ ήταν το "ΕΘΝΟΣ" λόγω Βασικού Μετόχου.

Ανώνυμος είπε...

Α, και για να μην τρέφουμε ψευδαισθήσεις (ορισμένοι). Η μόνη περίπτωση να μην έχουμε δύο (μεγάλα) δεξιά κόμματα είναι είτε να διαλυθεί το ένα από αυτά είτε να συγχωνευθούν! Το ΠΑΣΟΚ, από τότε που ανέβηκε στην εξουσία, ουδέποτε υπήρξε αριστερό κόμμα. Ήταν ένα λαϊκιστικό (καρα)δεξιό κόμμα που έκρυβε επιμελώς το πρόσωπό του πίσω από μια αριστερίζουσα ρητορική. Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να πάει τόσο «αριστερά» όσο «αριστερά» πήγαν τα κόμματα του Τόνυ Μπλερ, της Σεγκολέν Ρουαγιάλ και του Γκέρχαρντ Σρέντερ. Να με συμπαθάτε, αλλά αν τέτοια είναι η ...κεντροαριστερά που θέλετε, τότε χίλιες φορές ο Νικολά Σαρκοζί και η Αγκέλα Μέρκελ - τουλάχιτον δεν κρύβονται πίσω από το δάκτυλό τους.

Ορχομένιε, ο ΓΑΠ δεν δεχόταν αμφισβήτηση από τα ΜΜΕ επειδή δεν ήταν «ο εκλεκτός» αλλά επειδή ήταν (αποδείχτηκε) τραγικά ανεπαρκής. Τι θα έκαναν τα ΜΜΕ βλέποντας το φιλικό τους κόμμα να βουλιάζει; Και πάλι χλιαρή ήταν η αμφισβήτηση. Ο ΓΑΠ ήταν εξ αρχής μια επιπόλαια και λαθεμένη επιλογή.

Όσο για τον παραλληλισμό του αρχηγού κόμματος με προπονητή, να σημειώσω πως τα αφεντικά της ομάδας ήδη έχουν αποφανθεί με «δημοκρατικές διαδικασίες» πως το 75% του ΠΑΣΟΚ ψηφίζει Μπένυ, ή κάνω λάθος;

Ανώνυμος είπε...

Από πραξικοπήματα στο ΠΑΣΟΚ άλλο τιποτα.....
Από διαγραφές, ίντριγκες, δαχτυλίδια διαδοχής, καρφώματα και ήθική σπίλωση...είμαστε πρωταθλήτες.
Καλό το πραξικόπημα "Μπένυ" αλλά και το πραξικόπημα "ΓΑΠ" ήταν εξ' ίσου καλό.

Υπάρχει ένα φάρμακο πολύ απλό και αποτελεσματικό:

ΠΟΛΛΕΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ !!!!

Αν κατεβούν σαν υποψήφιοι και οι Διαμαντοπούλου, Πάγκαλος, Χρυσοχοίδης και λοιποί εν δυνάμει δελφίνοι,
μέσα σε ένα βράδυ θά εχουν αποδομήσει τον χοντρό και την παρέα του.

Αν δεν τό πράξουν και "κάνουν την πάπια", όπως αυτή την στιγμή, κρυβόμενοι πίσω από το ότι πρέπει να ακολουθηθούν "καταστατικές διαδικασίες" (κάτι που συνέχεια βέβαια γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους), τότε το ΠΑΣΟΚ έχει ημερομηνία λήξης.

Το φάρμακο δοκιμάστηκε το 1996 και αποδείχτηκε σωτήριο.

Medeon είπε...

Metoike πριν σου απαντησω συνολικα και τεκμηριωμενα οπως παντα,μια ερωτηση.Που ανηκεις ιδεολογικα,κεντροαριστερα,κεντροδεξια ή ΚΚΕ ή ΛΑΟΣ? Exv logo που σε ρωτω.

Ανώνυμος είπε...

Μεδεώνα
μη χάνεις τη ψυχραιμία σου και μη προσπαθείς να επιβάλεις τις απόψεις σου με το ζόρι.
Κάποιος ανώνυμος είπε οτι όταν τον Παπανδρέου θα τον εκφωνούν ως Γιώργο και όχι ως Γιωργάκη θα πάρει το Πασοκ τις εκλογές και μάλλον είχε δίκαιο. απεδείχθη άλλωστε. τι μέλει γενέσθαι; Ξανά μια απο τα ίδια;
Όταν χάνει η ομάδα αλλάζει ο προποντής έστω κι εαν δεν φταίει έτσι για την αλλαγή.
Μή κατηγορείς τον Βενιζέλο γιατί τα ίδια έκανε ο Γιωργάκης(!!!) στον Σημίτη. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ και τα πολιτικα παιχνιδια.
ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ

Ανώνυμος είπε...

Μέτοικε,δεν είναι σωστό να μηδενίζεις το έργο ενός κόμματος που κέρδισε 5 εκλογικές αναμετρήσεις και κυβέρνησε 20 χρόνια.Σχετικά με το κατά πόσον το ΠΑΣΟΚ είναι αριστερό ή δεξιό κόμμα έχει σχέση με το πως το ορίζεις.Αν δεχθούμε ότι ένα αριστερό κόμμα είναι αυτό που αγωνίζεται για την άμβλυση των κοινωνικών αντιθέσεων,τότε το ΠΑΣΟΚ στα πρώτα τουλάχιστον χρόνια ήταν αριστερό κόμμα.Αλλά μετά το ΄90 και μετά την πλήρη επικράτηση του νεοφιλελευθερισμού, ακόμη και τα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα στράφηκαν προς τα δεξιά.Άλλωστε εκεί οφείλεται και η μεγάλη άνοδος των ακροδεξιών κομμάτων στην Ευρώπη.Μην συγκρίνεις την εποχή πριν το '90 με την εποχή μετά.Και εξαιτίας του γεγονότος ότι ο Σημίτης έδωσε προτεραιότητα στην ΟΝΕ και στους Ολυμπιακούς Αγώνες,καταψηφίστηκε το ΠΑΣΟΚ το 2004.Όταν όμως βλέπω ένα κόμμα που προτιμά να προσλαμβάνει αγροφύλακες παρά νοσηλευτικό προσωπικό,θα το χαρακτηρίσω δεξιό.

Όσον αφορά αυτό που είπες για τα φιλικά ΜΜΕ, να υπενθυμήσω πως δεν υπάρχουν φιλικά ΜΜΕ, αλλά φιλικά συμφέροντα.Σιγά μην ένδιέφερε τον Λαμπράκη η κατάσταση του ΠΑΣΟΚ.Άλλωστε, τις δουλειές του τις κάνει και με την ΝΔ.Ο Τατούλης ως αντιπολίτευση φώναζε ότι θα δώσει το Μέγαρο Μουσικής στο Λαό και μετά τις εκλογές ως υφυπουργός Πολιτισμού φωτογραφιζόταν με πούρο στο ΒΗΜΑgazino.

Και φυσικό είναι ο Παπανδρέου να φαίνεται τραγικά ανεπαρκής αφού τα υποτίθεται φιλικά προς το ΠΑΣΟΚ Μέσα δεν στήριξαν ούτε μία επιλογή του και έκαναν πρωτοσέλιδα ακόμη και το παραμικρότερο πρόβλημα στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ.Το γνωρίζεις φαντάζομαι πως μεγάλη σημασία πέραν από τις ικανότητές σου έχει και ο τρόπος που τα Μέσα μεταφέρουν τις απόψεις σου στο λαό.Απ΄ότι φαίνεται το σχέδιο επικράτησης του Βενιζέλου έχει βαθειές ρίζες.

Ένα ερώτημα δικό μου: γιατί το MEGA συνεχώς καλούσε στα πάνελ τον Βενιζέλο μαζί με την Μπακογιάννη;

Medeon είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
βοιωτός είπε...

Χωρίς να θέλω να διακόψω τη ροή της συζήτησης θα συμφωνήσω με τον Μεδεώνα ότι ο Βενιζέλος είναι ηθικώς διαβλητός. Δεν χρειάζεται παρά να θυμηθούμε ένα όνομα: Μπατατούδης.
Οσον αφορά την προσωπική του ζωή είναι άστατη, σε όρισμένες περιπτώσεις επιδεικτικά άστατη.
Από την άλλη διαφωνώ περί δεξιού Βενιζέλου κ.λπ. ή εν πάση περιπτώσει αν υπήρξε δεξιός ο Βενιζέλος δεν υπήρξε αρκετά. Για μένα είναι κλασικός αριβίστας (κατ'αρχάς προικοθήρας), τηρουμένων των αναλογιών ο Μητσοτάκης του 1984.

Ανώνυμος είπε...

Μεδεώνα
επιμένω οτι έχεις χάσει την ψυχραιμία σου εκτός και εάν όσα γράφεις έχουν σκοπιμότητα. Δεν τον λέω εγώ Γιωργάκη αλλά όλη η Ελλάδα μη τρελαθούμε κι όλας, εκτός και εάν ζεις σε άλλη χώρα. Όλοι οι Έλληνες είμαστε πράκτορες τις CIA σύμφωνα με το σκεπτικό σου; Γιά σύνελθε. Πάρτο πίσω αυτό που είπες το θεωρώ ύβρις.
Να είμαστε ρεαλιστές.
Το σύνθημα ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΟΚ , ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ ο Ανδρέας το έκοψε όταν χρονικά έπρεπε να το κάνει. Σήμερα χρονικά η ιδεολογία του ΠΑΣΟΚ δεν είναι η ίδια απο όταν δημιουργήθηκε και αυτό οφείλεται στην εποχή που ζούμε.
Αν χρειάζεται να αλλάξει αρχηγό το ΠΑΣΟΚ θα τον αλλάξει και δεν θα αποφασίσουμε εμείς οι δύο αλλά αυτοί που πρέπει και είναι οι ίδιοι που αποφάσισαν για την αλλαγή Σημίτη. Ναι αυτο το ενα εκατομύριο , που βρέθηκε αυτόματα μέσα σε μία βδομάδα τότε θα βρεθεί και τώρα για να αποφασίσει. Η γνώμη σου σεβαστή αλλά να κατηγορείς τον Βενιζέλο τόσο φτηνά καί μάλιστα χωρίς αποδείξεις νομίζω το κάνεις επι τούτοις αλλά δεν γνωρίζω τον σκοπό ακόμα.
Αν είσαι παρορμητικός τύπος πρόβλημά σου.

Ανώνυμος είπε...

κύριοι
το ερώτημα δεν είναι ποιόν θέλετε πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, αλλά με ποιόν πρόεδρο το ΠΑΣΟΚ θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές.
Αν μπορείτε να απαντήσετε με τεκμηριωμένα στοιχεία καί όχι αερολογίες ιδού!!

Medeon είπε...

Θηβαιε μηπως δεν ξερεις να διαβαζεις εκτος των αλλων? Den ειπα εσενα πρακτορα αλλα τον Μητσοτακη.Λυπαμαι για τις αποψεις σου.Δεν θεωρω οτι γνωριζεις την ιστορια του ΠΑΣΟΚ και δεν χρειαζεται να την μαθεις πια.Ειναι αργα πλεον.Αυτα που λες για τον ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ τα ελεγαν οι Νεοδημοκρατες τη δεκαετια του 70 και 80.Εαν εισαι ΠΑΣΟκ που πολυ αμφιβαλλω,τοτε μαλλον θα πρεπει να πας να αναβεις καθε μηνα ενα κερακι στο ταφο του Ανδρεα που εβγαλε την Ελλαδα απο το περιθωριο,απο τις σπηλιες που ζουσε μεχρι το 1981.Γιατι εαν δεν τρυπωσες στο Δημοσιο σε μια θεση,το ψωμι που εφαγες πρωτα και μετα το παντεσπανι στους Παπανδρεου το οφειλεις.Οποτε δεν εχεις να μου πεις τιποτε αγαπητε φιλε.Πηγαινε να ψηφισεις Λαμπρακη,ΜΠΟΜΠΟΛΑ,ΣΗΜΙΤΗ και μετα το εκτελεστικο τους οργανο τον Τουρκογλου/Βενιζελο.

Η μερα εκεινη δεν θα ξαναργησει που μπροστα μας την αληθινη κεντροαριστερα θα την ξαναβρουμε αποκομμενη απο τη σαπιλα που τρυπωσε απο το 1996 και μετα.ΤΟ ΠΑΣΟΚ ηταν το κομμα του μη προνομιουχου ΕΛΛΗΝΑ,παρτε το να το διαλυσετε τωρα αμεσα.Εμεις οι αγνοι δημοκρατες που ποναμε την ιστορια της σοσιαλδημοκρατιας στην Ελλαδα θα βρουμε μια διεξοδο,μια αχτιδα φωτος καπου.Μη ξεχασετε ομως να βραβευσετε τον ΠΡΟΔΟΤΗ ΝΕΟΝΑΚΗ για την απωλεια του ΡΕΘΥΜΝΟΥ απο το ΠΑΣΟΚ μετα τη μεταπολιτευση για πρωτη φορα. Ξερεις ποσο πολουσε τη ψηφο στη κορη του Κεφαλογιαννη στη ΝΔ δηλαδη στο Ρεθυμνο.Μη ξεχασεις επισης βρε Θηβαιε να διαπραγματευτεις τη ψηφο σου στο Βενιζελο.Ηδη δινει λεφτα,μοιραζει θεσεις στην ελληνικη κοινωνια.Μη με παρεξηγεις,εαν ειναι να ψηφισετε Βενιζελο φερθειτε εξυπνα λεει.

Εδω η Ελλαδα προδοσε ενα Σωκρατη,ενα Κολοκοτρωνη,ενα Ελευθεριο Βενιζελο.
Στο Γεωργιο Παπανδρεου θα κολοσουνε.

ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ για οσους φιλους εχουν αηδιασει απο το ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ και θα το φτιαξουμε εμεις οι Νεοι,σχετικα και καθαροι πολιτικα και ηθικα ανθρωποι.
ΕΔΩ μεσα παντως το Βενιζελο θα τον ξεφτυλισουμε οπως και το Σημιτη.Οποτε μαζευτειτε.

Medeon είπε...

Α που εισαι Θηβαιε.Ξεχασα και κατι αλλο για τις αποδειξεις.Την Κυριακη των εκλογων προς Δευτερα 1.00 μετα τα μεσανυχτα εσκασε μυτη στη κοπελα μου,που ημασταν μαζι και ειναι στο ΠΑΣΟΚ,οπως και 2 ωρες νωριτερα στο Πατερα της, μηνυμα που την καλουσε αυτη και το πατερα της να υπογραψει υπερ Βενιζελου.Την επομενη μερα τον πηραν τηλεφωνο τον πατερα της και το καλεσαν στο γραφειο του Βενιζελου να συζητησουν για το μελλον της κορης του και το πως θα την κανουν καθηγητρια Πανεπιστημιου,γιατι τυγχανει νΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ενα μεταπτυχιακο με αριστα.

Θελεις και αλλες αποδειξεις? Μηπως βλεπεις δελτιο Μεγκα εδω και 6 μηνες? Μηπως θεωρεις αντικειμενικους δημοσιογραφους τον Πρετεντερη και τη Τρεμη? Mηπως γνωριζεις γιατι το Βημα καταρεει με τον ιεροδουλο του Σημιτη τον Ψυχαρη στο κεφαλι εδω και καποια χρονια?Μηπως γνωριζεις τα χρεη που εχει το συγκροτημα Πηγασσος του Μποπολα και τις μιζες που πηρε το συγκροτημα Λαμπρακη επι Σημιτη? Olh η Ελλαδα γελουσε με τη διακυβερνηση Σημιτη.Σκεψου τι θα γινει με τον Βενιζελο που ειναι πολυ χειροτερος του Σημιτη.

Εχω και αλλες αποδειξεις αλλα θα περιμενω προς το παρον.

ΚΑΙ ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ Ο ΝΕΟΝΑΚΗΣ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ ,ΠΟΥΛΗΣΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ,ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΟΝΑΚΗΔΕΣ.

Medeon είπε...

Και για να μη με ρωτησεις αγαπητε Θηβαιε τι σημαινει αυτο με τα μηνυματα απο τις 11 ωρα το βραδυ.Σημαινει οτι υπηρχε οργανωμενο σχεδιο ανατροπης του Γεωργιου Παπανδρεου τουλαχιστον ενα χρονο πριν.Οποιος εχει στεναχωρηθει απο την ηττα,την κοινη και συλλογικη του ΠΑΣΟΚ,στελνει μηνυματα 11 ωρα το βραδυ? Oi καταλογοι με τα μελη για κινητοποιηση ηταν ετοιμοι πολυ καιρο πριν.Το θεωρεις φυσικο αυτο? Kai πως ειναι δυνατον καποιοι,πολλοι οπως αποδειχθηκε να ετοιμαζουν μαζικο σχεδιο ανατροπης του Παπανδρεου και παραλληλα να αγωνιζονται για τη Νικη του ΠΑΣΟΚ?Poion νομιζουν οτι κοροιδευουν.Ελεος με την υποκρισια.Οσοι ηρθαν πρωτοι σε ψηφους στην Β Αθηνων εχουν κανει κεντρικη πολιτικη συμφωνια με τον Σημιτη για το ποιον θα στηριξουν μετα και αυτος δεν θα ειναι ο Παπανδρεου παντως.Οποτε τα ματια μας ανοιχτα ,τουλαχιστον καταρχην για να ξερουμε τι μας γινεται.

Ανώνυμος είπε...

Μεδεώνα
το σύνθημα εξω απο την ΕΟΚ,εξω απο το ΝΑΤΟ το είπε Ο ΑΝΔΡΕΑΣ αμέσως μετά την μεταπολίτευση.
Εάν η μνήμη δεν σε βοηθά πρόβλημά σου.
Οι αποδείξεις που μου γράφεις για την κοπέλα και τον πατέρα της θυμίζουν σούπα - μούπες της γειτονιάς και είναι αβάσιμες.
Αρα νομικά και λογικά δεν είναι αποδείξεις.
Άλλωστε ελπίζω να γνωρίζεις οτι όσα μεταπτυχιακά και να έχεις δεν γίνεσαι καθηγητής πανεπιστημίου άμεσα αλλά μετα απο ορισμένα στάδια - σκαλοπάτια. Ας μου επιτρέπεις κάτι να ξέρω και εγώ παραπάνω απο εσένα τον Θεό.
Δεν είπα οτι είμαι οπαδός του Βενιζέλου αλλά εφ όσον τον κατηγορείς χωρίς αποδείξεις σε θεωρώ συκοφάντη. Ελπίζω να κατανοείς τι σημαίνει η λέξη αποδείξεις πρακτικά και ουσιαστικά.
Πρόσεχε γιατί μπορεί να έχεις αρκετά υψηλό δείκτη ευφυίας αλλά όταν ξεπερνά ένα όριο μεταπίπτει σε ιατρικό πρόβλημα.
Έχεις ξεφύγει εντελώς. Έχεις χάσει τον ειρμό των σκέψεών σου σε σημείο να μη σε αναγνωρίζω.
Τέτοια επιθετικότητα και τη λογική σου ότι όλοι είμαστε μαλάκες εκτός απο εσένα αποδεικνύουν όσα προαναφέρω.
Εμείς οι δύο τελειώσαμε φίλε.

Ανώνυμος είπε...

Α που σαι Μεδεών
αφού γνώριζες οτι υπήρχε σχέδιο ανατροπής του Παπανδρέου εδω και ένα χρόνο γιατί δεν μας το έλεγες προεκλογικά αυτό και το πετάς σήμερα;;;

Medeon είπε...

θηβαιε οσο περναει η ωρα γινεσαι και πιο διασκεδαστικος.Προτεινω να κανουμε ενα debate μεταξυ μας με εγγυητη της ενοτητας και διαιτητη το Βοιωτο,οπως προτεινε σημερα ο Βenny τα παιρνει /για το Γιωργο.Α που εισαι βρε Θηβαιε φερε και τη Τρεμη να σε βοηθησει που ειναι της προπαγαντας καλη.

Για να σοβαρευτουμε τωρα.Για πες μας τι ψηφισες στις εκλογες? H εστω πες μας ποιον θα ψηφισεις για αρχηγο του ΠΑΣΟΚ? Αυτο για τις αποδειξεις που λες ξερεις τι μου θυμιζει.Θελει η π.... να κρυφτει και δεν την αφηνει η χαρα της. Λοιπον ξαναλεω μαζευτειτε οι σημιτικοι,οπως αρχισε να μαζευεται ηδη ο Λαμπρακης μετα τις καταγελιες Τζουμακα και τις δηλωσεις Παπανδρεου.
Στο ΠΑΣΟΚ ξερουν ποτε θα σας εκθεσουν ολους. Λοιπον ο Βενιζελος εχει ηδη καει γιατι βιαστηκε και ειναι πολυ αγαρμπος. Ο Benny τα παιρνει,καηκε ηδη απο Σημιτη και οι διαπραγματευσεις που θελει ο Σημιτης κρατανε καλα ακομα γιατι φυλαει σαν ασσο υποτιθεται τριτη υποψηφιοτητα.

Οσο και για αλλες αποδειξεις,κακοπιστε και απιστε Θωμα Θηβαιε σε παραπεμπω στις χθεσινες δηλωσεις Κρητικων και Πατρινων ,αγροτων και απλων πολιτων στο δελτιο ALPHA που αποκαλουσαν ΠΡΟΔΟΤΗ το Βενιζελο.ο Απλος λαος της Κρητης επισης ειπε οτι ντρεπεται που φερει ενα τετοιο ιστορικο ονομα ενας προδοτης.Και αυτοι στο κολπο ειναι βρε Θηβαιε?
Αλλα ξεχασα εσυ διαβαζεις μονο ΝΕΑ και βλεπεις ΜΕΓΚΑ.

Οποτε πες μου τη σημερον ημερα τι δελτιο ειδησεων βλεπεις να σου πω τι εισαι. Ξαναλεω μην παρασυρεστε απο τις στημενες εκβιαστικες δημοσκοπησεις του Λαμπρακη και λοιπων.Μονο με τον Παπανδρεου εχει προοπτικη το ΠΑΣΟΚ.Με το Βενιζελο θα διαλυθει ειναι μαθηματικα βεβαιο.

Medeon είπε...

Εγω επισης δεν σε εβρισα ποτε.Εδω και 2 ημερες τα δικα μου δημοκρατικα ιδεωδη απειλουνται Θηβαιε.Εσυ εχεις γινει πρωτα επιθετικος απεναντι μου.Και να ξερεις δεν σου επιτρεπω καμια προσβολη απο εδω και περα.Μονο θα σε ειρωνευομαι.Σε εχω δει και παλαιοτερα τι κανεις αλλα δ σε βριζω.Εαν εισαι ΠΑΣΟΚ που δεν απαντας,εγω λυπαμαι για το ΠΑΣΟκ με κατι τετοιους τυπους σαν εσενα δεν προκειται να ξαναδει εξουσια.Κατανοω οτι καποιοι μπορει να πιστευουν οτι μονο με τον Βενιζελο εχουμε τυχη.Ακομα και ετσι να ειναι, ο τροπος, το Πραξικοπημα με το οποιο μεθοδευσε την ανατροπη του ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ και τη διαλυση του Πασοκ ειναι αισχρος.
Προκαλει το κοινο αισθημα των ψηφοφορων του ΠΑΣΟΚ και για αυτους τους λογους εχω αγανακτησει.
Επιπλεον νομιζω οτι και ο πιο απλος πολιτης εχει δικαιωμα να μαθει τι παιζεται πισω απο τη πλατη του.Εαν περιμεναμε απο εσενα Θηβαιε θα ημασταν ολοι αβουλα οντα οπως μας θελει ο Λαμπρακης και ο καθε Λαμπρακης.
Ντρεπομαι πραγματικα και ελπιζω γρηγορα να καταλαβεις στη ζωη σου που ειναι το Ηθος στη ζωη και που η Λασπη και η παρανομια.Οι παρεμβασεις θελω να εχουν πρωτα πολιτικο και μετα προσωπικο χαρακτηρα.Εαν εσυ θελεις την Ελλαδα του βολεματος γιατι ετσι εχεις μαθει,εγω θα υπερασπιζομαι το δικαιωμα της αξιοπρεπειας για την μειονοτητα εκεινων των Ελληνων που συμφωνουνε.
Εχω δικαιωμα να εκνευριστω μια φορα και εγω και να υπερασπιστω με σθενος τις αξιες που πρεσβευω. Παπαγαλους διαπλοκης οπου τους συναντω θα τους στιγματισω τουλαχιστον σημερα.
Τελος μη ξεχνας οτι το θεμα το εθεσε πολυ σωστα και ο Βοιωτος και δεν εχεις απαντησει σε τιποτα απο το σχολιο που εκανε.Αλλα για να απαντησεις πρεπει να γνωριζεις ή να θελεις να μαθεις.
Καληνυχτα σου λοιπον και κυριακη κοντη γιορτη.

Ανώνυμος είπε...

Λοιπόν, πρώτα απ' όλα δεν ξημεροβραδιάζομαι μπροστά σ' ένα PC παρακολουθώντας τα σχόλια στο Viotia :-)

Αναρωτιέμαι αν αυτά που γράφω έχουν διαφορετικό περιεχόμενο αν υποτεθεί ότι ανήκω στη δεξιά και διαφορετικό αν υποτεθεί ότι ανήκω στην αριστερά. Δεν μπορώ να εξηγήσω αλλιώς την εμμονή στο πού ανήκω. Εν πάση περιπτώσει να ξεδιαλύνω και την πολιτική στάση μου. Δεν αποδέχομαι τους όρους «κεντροαριστερά» και «κεντροδεξιά». Θεωρώ πως είναι επικοινωνιακές, μαρκετινίστικες ορολογίες για να συγκαλύψουν πολιτικές που ντρέπονται να ομολογήσουν πως είναι δεξιές του κερατά. Για μένα υπάρχει δεξιά και αριστερά. Το κέντρο είναι η δεξιά που ντρέπεται να το ομολογήσει. Υπό αυτή την έννοια, λοιπόν, ενώ η έννοια της κεντροδεξιάς θα μπορούσε να έχει πολιτικό περιεχόμενο (η δεξιά που ντρέπεται να το ομολογήσει, αλλά όχι και τόσο) η έννοια της κεντροαριστεράς μόνο ως επικοινωνιακό τέχνασμα στέκει. Υποθέτω πως μετά από αυτή την ανάλυση περιττεύει να πω πως τοποθετώ τον εαυτό μου στην αριστερά - κάπου εκεί στο βάθος.

Οι απόψεις μου για την πολιτική του ΠΑΣΟΚ στα χρόνια της 20ετούς εξουσίας του δεν είναι παραποίηση της πραγματικότητας (Μεδεώνα) ούτε συνολική απαξίωση του κυβερνητικού έργου (Ορχομένιε). Είναι απόψεις, προσωπικές και όχι μόνο, για το ιδεολογικό περιεχόμενο της πολιτικής αυτής. Ήταν λοιπόν πολιτική λαϊκιστική (την πρώτη κυρίως περίοδο) και δεξιά (την δεύτερη κυρίως περίοδο. Η αποδιάρθρωση της παραγωγικής βάσης, η εξάρτηση από τις επιδοτήσεις, οι αθρόοι διορισμοί στο Δημόσιο και τις ΔΕΚΟ από τη μια πλευρά, οι ιδιωτικοποιήσεις, η ένταξη στην ΟΝΕ, η σπέκουλα με τα Ολυμπιακά έργα από την άλλη δεν είναι αριστερή πολιτική σε καμία περίπτωση.

Δεν επιθυμώ να σταθώ στο ποιόν και την προσφορά της οικογένειας Παπανδρέου. Μου αρκεί που ο Γεώργιος Π.(ο Α') ήταν πρωθυπουργός στα Δεκεμβριανά, ότι ο Ανδρέας κράτησε τον Κουτσόγιωργα και διέγραψε τον Καράγιωργα, ότι οι γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο εμφανίστηκαν επί υπουργείας ΓΑΠ.

Αναρωτιέμαι, γιατί πραξικοπηματική η μεθόδευση ΜΜΕ & Βενιζέλου τη στιγμή που ο ίδιος ο ΓΑΠ έθεσε ζήτημα επιβεβαίωσης της ηγεσίας του; Δεν ήταν πολύ περισότερο πραξικοπηματική η ανάθεση της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ στην ΓΑΠ προεκλογικά όταν δηλαδή δεν υπήρχε το παραμικρό περιθώριο να αμφισβητηθεί η επιλογή αυτή; Τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά. Ο ΓΑΠ είχε πάρει όλο το παιχνίδι της προεκλογικής εκστρατείας πάνω του. Συνέχεια στο α' ενικό μιλούσε στο ντιμπέιτ. Λες και το υπόλοιπο ΠΑΣΟΚ δεν υπήρχε. Κανονικά, με τέτοιο αποτέλεσμα θα έπρεπε να παραιτηθεί, όχι να ζητά επιβεβαίωση της ηγεσίας του. Η συμμαχία (ευκαιριακή ή μακροχρόνια, δεν έχει σημασία) των φιλοΠΑΣΟΚ ΜΜΕ & επιχειρηματιών - Βενιζέλου φαντάζει αυτονόητη.

Υ.Γ. Τα ΜΜΕ έπαιζαν το δίδυμο Μπένυ - Ντόρα από την εποχή του Σημίτη. Δίδυμο με τον ΓΑΠ τι θεαματικότητα θα μπορούσε να έχει;

Υ.Γ.2 Θα πάω, ως «φίλος», και θα ψηφίσω ΓΑΠ. Μ' αυτόν πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ 30% θα χτυπήσει η Αριστερά στις επόμενες εκλογές :-Ρ

Υ.Γ.3 Πράγματι ο Μπένυ είναι αρριβίστας. Ενώ όλοι οι άλλοι πολιτικοί, ως γνωστόν, πολιτεύονται για την ψυχή της μάνας τους...

Medeon είπε...

Μετοικε με τα ερωτηματα σου και το μηνυμα αποδεικνυεις οτι εχεις πολυ καλο επιπεδο πολιτικο και γνωριζεις και πολιτικη ιστορια.Επειδη ομως εχω κουραστει πολυ σημερα πλεον και ομολογω οτι με εκνευρισε λιγο η επιθετικη και χωρις ουσιαστικα επιχειρηματα σταση του Θηβαιου,θα σου απαντησω αυριο.Απλα να γνωριζεις προκαταβολικα οτι δεν ειναι αναγκη να ανατρεξουμε στη πολιτικη ιστορια της Ελλαδας τα τελευταια 50 χρονια για να αποδειξουμε ποσο ηθικα διαβλητος,εκφραση Βοιωτου,ειναι ο Βενιζελος.
Καληνυχτα και θα τα πουμε αυριο

βοιωτός είπε...

Μέτοικε,
με πληγώνεις. Ωστε δεν παρακουλουθείς διαρκώς το viotia στη μια οθόνη και το CNN στην άλλη;:-)
Οι αφορισμοί για το κέντρο είναι ένας ευφυής τρόπος για αριστερή προπαγάνδα αλλά απέχουν της πραγματικότητας.
Σε όλον τον κόσμο -πλην Ελλάδας- είναι πλέον παραδεκτό ότι η ελεύθερη αγορά (που είναι κάτι άλλο από τον καπιταλισμό) παράγει το καλύτερο οικονομικό αποτέλεσμα και ανοίγει το δρόμο προς τη ευημερία σε όλο και μεγαλύτερο αριθμό πολιτών, τόσο όσο ποτέ άλλοτε στην Ιστορία.
Η διάκριση Δεξιάς και Αριστεράς τίθεται πλέον στην έκταση των κρατικών δραστηριοτήτων και στον χειρισμό των εσόδων του κράτους δηλαδή στη μορφή του προϋπολογισμού.
Ετσι δεξιός είναι εκείνος που επιθυμεί ισοσκελισμένους προϋολογισμούς και μικρό κράτος και αριστερός εκείνος που αποδέχεται ελλειμματικούς προϋπολογισμούς για να αναδιανείμει εισόδημα σε ομάδες πληθυσμού που έχουν ανάγκη.
Δηλαδή, δεξιοί είναι εκείνοι που από παλιά έλεγαν οι "νοικοκυραίοι", οι μετρημένοι, οι συντηρητικοί στα οικονομικά και αριστεροί εκείνοι που λεν "ας χρεωθούμε και λίγο, αρκεί να εφαρμόσουμε την πολιτική μας".

Να σημειώσω ότι στη δεξιά ανήκουν και πολίτες που έχουν ευαισθησία στα εθνικά θέματα, και που έχουν αρκετό μυαλό να σκεφτούν ότι υπερχρεωμένη εθνική ανεξαρτησία δεν νοείται.
Τώρα αυτά μεταφερμένα στην ελληνική πραγματικότητα και αφού υποστούν την βαλκανική μετάλλαξη είναι ένα άλλο σημείωμα. Θα επανέλθω.

βοιωτός είπε...

Να γράψω και κάτι ωραίο που άκουσα:

Ο Μέγας Αλέξανδρος, όταν μπήκε στη Θήβα και την ξεθεμελίωσε, πρέπει ήταν πιο cool από τον Ευάγγελο Βενιζέλο την Κυριακή το βράδυ στο Ζάππειο

Ανώνυμος είπε...

Και για να τελειώνουμε με τα παραμύθια περί ανασυγκρότησης της κεντροαριστεράς και τα συναφή.

Το ΠΑΣΟΚ έπαψε να ειναι ΣΟ (σοσιαλιστικό δηλαδή) τη στιγμή που ο Κουτσόγιωργας γαύγισε «κάτσε κάτω ρε κουλοχέρη» στο Σάκη Καράγιωργα κι αντί να διαγραφεί αυτός διαγράφηκε ο Καράγιωργας - πολύ νωρίς δηλαδή. Από τότε μετασχηματίστηκε σ' ένα λαϊκιστικό, μικροαστικό κόμμα με οξεία αριστερίζουσα ρητορική για να μπορεί να ψαρεύει από τ' αριστερά. Η πρώτη κυβερνητική θητεία του έδειξε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν είχε την παραμικρή πρόθεση να συγκρουστεί με το «κατεστημένο», η δεύτερη ήταν μια πλήρης υποταγή στα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Καμία δυνατότητα δεν υπάρχει για το ΠΑΣΟΚ να στραφεί πραγματικά προς τ' αριστερά όσο εκφράζει μερίδα των ντόπιων επιχειρηματικών συμφερόντων. Κι αναρωτιέμαι πώς μπορεί κάποιος να νομίζει πως ο ΓΑΠ μπορεί να οδηγήσει το ΠΑΣΟΚ προς τ' αριστερά. Ο ΓΑΠ που έχει ευαγγέλιο τον «Τρίτο Δρόμο» του Άντονι Γκίντενς, του μέντορα του Τόνυ Μπλερ. Ο ΓΑΠ που έβαλε στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ τους ορκισμενους δεξιούς Μάνο & Ανδριανόπουλο...

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Βοιωτέ,

Ουσιαστικά αναπαράγεις θέσεις (και «διακρίσεις») της κυρίαρχης ιδεολογίας. Το ότι η ιδεολογία της ελεύθερης αγοράς είναι κυρίαρχη δεν το αμφισβητώ. Αμφισβητώ, ωστόσο, την ορθότητά της και πάνω από όλα τη μαναδικότητά της. Στη διάκριση Αριστεράς - Δεξιάς που παρουσιάζεις οι δικές μου ιδέες δεν έχουν θέση. Βρίσκονται «απ' έξω». Για να τοποθετηθούν, λοιπόν, αυτές οι ιδέες σ' ένα ιδεολογικό φάσμα θα πρέπει να διευρύνουμε τον κυρίαρχο «διαχωρισμό» που μας παρουσιάζεις με αποτέλεσμα η «δική σου» αριστερά να βρίσκεται ξαφνικά πάρα πολύ δεξιά σε σχέση με τη «δική μου» :-)

Γνωρίζουμε πια πώς έφτασε να κυριαρχεί αυτή η ιδεολογία. Δεν ήταν ούτε το αποτέλεσμα της προόδου στο πεδίο της πάλης των ιδεών, ούτε το αποτέλεσμα της χρεοκοπίας κάποιου συστήματος, ήταν το αποτέλεσμα μιας προσεκτικά σχεδιασμένη στρατηγικής που στηρίχθηκε από την οικονομική ολιγαρχία, όπως δείχνει ένα πρόσφατο βιβλίο του David Harvey, «Σύντομη Ιστορία του Νεοφιλελευθερισμού». Δες σχετικά εδώ κι εδώ, κι αν ξέρεις καλά αγγλικά, κι εδώ. Όπου αποδεικνύεται πια περίτρανα πως οι θιασώτες της ...ελεύθερης αγοράς παρακαλούν το κράτος να παρέμβει μειώνοντας τα επιτόκια όποτε υπάρχει απειλή κρίσης.

Πρόσεχε με ποιο περιεχόμενο χρησιμοποιείς τον όρο «νοικοκυραίοι». «Νοικοκυραίοι» ήταν αυτοί που στήριξαν το Χίτλερ, το Μουσολίνι & το Μεταξά.

Ανώνυμος είπε...

Μεδεών
όπως προανέφερα δεν θα ασχοληθώ ξανά μαζί σου. Εάν συνεχίσεις να βρίζεις είτε δεν θα σε διαβάζει κανένας, είτε θα αναγκαστείς να αλλάξεις ψευδώνυμο.
Είσαι αξιολύπητος.
Δεν έχεις σώας τας φρένας και δεν εννοώ τα φρένα του αυτοκινήτου.

Βοιωτέ
Δεν εκπροσωπώ τους Θηβαίους αλλά ένα άτομο απο μία πόλη.
Το κόμπλεξ σου γιά τους Θηβαίους μας το έδειξες ακόμα μία φορά αναφερόμενος σε ένα θλιβερό ιστορικό γεγονός.
Θήβα και Ορχομενός είναι απο τις ελάχιστες πόλεις στον κόσμο που κατοικούνται συνεχώς στο ίδιο σημείο εδω και 3.500 χρόνια και πρέπει να τις σέβεσαι εσύ και οι όμοιοί σου που την εποχή που αυτές οι πόλεις είχαν πολιτισμό εσείς και οι πρόγονοί σας δεν υπήρχατε καν στον χάρτη.

Medeon είπε...

Θηβαιε εισαι εκτος πραγματικοτητας.Λες οτι θελεις χωρις κανενα επιχειρημα.Προφανως ανηκεις σε μια αλλη γενια,αλλη κοινωνικη ομαδα,αλλο πολυ χαμηλο μορφωτικο επιπεδο και συνολικα κακη Ελλαδα που ελεγε ο Εγγονοπουλος.

Προφανως εισαι εγκαθετος και παπαγαλακι του Βενιζελου αλλα δεν εχεις επιχειρηματα γιατι δεν γνωριζεις τιποτα απο πολιτικη ιστορια.Οποτε σου ξαναλεω μην ασχολεισαι μαζι μου.Εαν εισαι στο μπλογκ για να βριζεις εμενα και το Βοιωτο λυπαμαι για το προσωπο σου.Καλυτερα και δημιουργικα πραγματα στη ζωη σου δεν εχεις να κανεις?

βοιωτός είπε...

@Μέτοικε,
θα αρχίσω από το τελευταίο.
Οι "νοικοκυραίοι" όπως και να τους χρησιμοποιήσεις είναι αυτοί που στηρίζουν κάθε καθεστώς που παρέχει ησυχία,τάξη, ασφάλεια και οικονομική ανάκαμψη.
Μπορεί ο Χίτλερ και ο Μουσολίνι να στήριξαν τις ομάδες κρούσεις που χρησιμοποίησαν σε πρώην αριστερούς και να υπήρχαν αρκετοί αριστεροί στα ηγετικά επίπεδα, αλλά η σιωπηλή πλειοψηφία που έμπρακτα βοηθήσαν τα νέα καθεστώτα στην αρχή αναμφίβολα ήταν η πρώην δεξιά.
Για τον Μεταξά το αφήνω γιατί είναι μια άλλη ιστορία. Στην πραγματικότητα την εξουσία στο Μεταξά την έδωσε το Ελληνικό Κοινοβούλιο που είχε φτάσει σε τέτοιο σημείο κατάπτωσης ώστε δεν μπορούσε να κυβερνήσει. Ενδιαφέρον είναι ότο σε εκείνη τη Βουλή του '36 η αντι-συστημική αριστερά ήταν ρυθμιστής και είχαμε το περίφημο σύμφωνο Σκλάβαινα-Σοφούλη. Να πω ότι η σημερινή βουλή σε πολλούς θυμίζει τη βουλή του 1934:-).
Τώρα για αυτήν την αντισυστημική αριστερά να πω ότι δεν είμαι εγώ που θα αμφισβητήσω τις αγαθές της προθέσεις, που φαντάζομαι αγγίζουν κάθε άνθρωπο εκτός από τους διεστραμμένους. Το πρόβλημα είναι ότι πολιτική είναι η τέχνη του κυβερνάν και του εφικτού και από την άποψη αυτή η αριστερά λίγα έχει προσφέρει. Δεν γνωρίζω κάποια χώρα που να κυβερνήθηκε από την αντισυστημική αριστερά και να ευημέρησε. (Φυσικά φαντάζομαι ότι θα μου πεις ότι δεν εφαρμόστηκε πραγματικά αριστερό πρόγραμμα και τα υπόλοιπα γνωστά). Αντιθέτως γνωρίζω πολλές χώρες που εφαρμόζοντας συστήματα ελέυθερης αγοράς έσπασαν το φαύλο κύκλο της προαιώνιας φτώχειας και πλέον προοδεύουν και πνευματικά εκτός από υλικά,
Η Ιρλανδία, όπου πριν από 50 χρόνια, η κακή σοδειά μπορούσε να οδηγήσει σε λιμό. Η Ισπανία, η Πορτογαλία, η ιδιότυπη Ελλάδα, οι τίγρεις της Ασίας, κ.λπ.
Εδώ λοιπόν συζητούμε για αποτελέσματα. Η πολιτική δεν είναι διαμαρτυρία.
Ειδικά όταν τα πράγματα είναι πολύ κρίσιμα ευθύνη είναι να παίρνεις θέση όχι να παράγεις ένταση (ας πούμε για την τριτοβάθμια εκπαίδευση). Αυτή είναι και η ευθύνη μια ςσύγχρονης αριστεράς. Περιμένουμε.

βοιωτός είπε...

Θηβαίε,
πραγματικά λες ανοησίες. Ενα αστείο που κυκλοφορεί είπα και θίχτηκες για τη Θήβα.
Περιττό να σου πω ότι εκτίθεσαι.

Ανώνυμος είπε...

Θηβαίε, ο Ορχομενός κατοικείται συνεχώς τα τελευταία 6000 χρόνια.Και φυσικά θα συμφωνήσω ότι επιχειρήματα για ξεθεμελιώσεις και εμπρησμούς καλύτερα να λείπουν.

Προς όλους τους συμμετέχοντες στον "διάλογο" :Κάποιος ουδέτερος που θα διαβάσει όλα αυτά που γράφτηκαν, θα βγάλει το συμπέρασμα πως όλοι είναι διεφθαρμένοι.Όλοι παίζουν τα δικά τους προσωπικά παιχνίδια μαζί με τους σπόνσορές τους και δεν ενδιαφέρονται για το λαό.Εσείς γιατί ασχολείστε μαζί τους τόσο φανατικά;

Βοιωτέ, να σου συστήσω ένα καταπληκτικό βιβλίο με τον τίτλο «Δεξιά και Αριστερά» του Νομπέρτο Μπόμπιο για να επαναορίσεις το τι σημαίνει Αριστερός και Δεξιός, κάτι που δεν εξαντλείται στα στενά όρια ενός προυπολογισμού.Θα συμφωνήσω μαζί σου για τους "νοικοκυραίους". Η τέχνη του κυβερνάν και του εφικτού είναι μεγάλη κουβέντα, αλλά για την οικονομική πολιτική που ανέφερες να σου θυμίσω μία φράση του Μιττεράν:"Λεφτά πάντα υπάρχουν.Το ζήτημα είναι πως τα διαχειρίζεσαι".Το είχα πει και χθές σχηματικά:Όταν μία κυβέρνηση δεν έχει κανένα αναπτυξιακό όραμα και προσπαθεί να εξυγειάνει τα δημόσια οικονομικά με φοροεισπρακτικά μέσα και αντί να βελτιώσει την καθημερινότητα των πολιτών μέσω των ικανοποιητικών υπηρεσιών παιδείας και υγείας, αυτή προσλαμβάνει αγροφύλακες, τότε χαρακτηρίζεται σαν δεξιά κυβέρνηση.Και σαν παράδειγμα δεξιάς νοοτροπίας θα πω μία φράση που είπε ο Μητσοτάκης στα ΜΑΤ:"Το Κράτος είστε εσείς".

Ανώνυμος είπε...

Βοιωτέ,
εκτός από «τέχνη του κυβερνείν», πολιτική είναι και η τέχνη του ανατρέπειν. Αλλιώς ακόμη βασιλιάδες θα είχαμε να κάθονται στο σβέρκο μας. Η αναμφισβήτητη πρόοδος πάντως στις χώρες που αναφέρεις δεν είναι αποτέλεσμα της ελεύθερης αγοράς. Οι αγορές σ' όλες αυτές τις χώρες πάντοτε ήταν ελεύθερες, ίσως μάλιστα 100 χρόνια πριν να ήταν ακόμη πιο ελεύθερες απ' ό,τι σήμερα που επικρατούν μονοπωλιακές καταστάσεις με την κυριαρχία των πολυεθνικών. Αλλά αυτά είναι μια άλλη συζήτηση.

Ανώνυμος είπε...

Για να ξεκαθαρίσουμε κάποιες έννοιες:
Ο νεοφιλελευθερισμός είναι μια οικονομική θεωρία-πρόταση, κρατικής διαχείρισης, που για να την κατανοήσουμε απαιτείται να ανατρέξουμε στις ρίζες της... Θα πρέπει κατ' αρχήν από την λέξη, να αφαιρέσουμε το πρόθεμα «νέο» που υποδηλώνει κατά τον καλύτερο τρόπο το παλιό...
Αρα («νέο» - φιλελευθερισμός = παλιοφιλελευθερισμός). Συνεπάγεται ότι ο νεοφιλελευθερισμός είναι μια παλιά οικονομική-πολιτική θεωρία που ξαναπροβάλλεται ως «νέα» τα τελευταία χρόνια μέσα στο σύστημα της λεγόμενης παγκοσμιοποίησης... Είναι απαραίτητο επίσης να κατανοήσουμε την σχέση που υπάρχει μεταξύ του φιλελευθερισμού και του Κευνσιανισμού...

Ο μεν φιλελευθερισμός υποστηρίζει τις ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων οργανισμών, νοσοκομείων, ασφαλιστικών εταιριών, τραπεζών, μέσων μεταφοράς την κατάργηση του κρατικού παρεμβατισμού στα οικονομικά ζητήματα, καθώς και την κατάργηση των ορίων, των φραγών, των δασμών στο εμπόριο, την παραγωγή αγαθών και υπηρεσιών... Με σκοπό να ενθαρρύνει τον ελεύθερο ανταγωνισμό. Που καταλήγει να σημαίνει, ελευθερία στους έχοντες και κατέχοντες τα μέσα παραγωγής, του παγκόσμιου εμπορίου κλπ, να αυξάνουν τα κέρδη τους κατά το πώς το θέλουν...
Καθώς οι πλούσιοι θα έχουν τη δυνατότητα να γίνονται πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι...

Πατέρας του φιλελευθερισμού θεωρήθηκε, ο Αγγλος οικονομολόγος ο Ανταμς Σμίθ, που υποστήριξε αυτές τις ιδέες από το 1776, όπου βρήκαν απήχηση και κυριάρχησαν έως τις αρχές του 19ου αιώνα στην Αμερική, αφού προπαγανδίστηκαν στους εργαζόμενους ως προοδευτικές, σε σχέση με αυτό που πρόβαλε η συντηρητική πολιτική της εποχής... Ο μικροαστικός φιλελευθερισμός παρουσιάστηκε ως ιδεολογία, όπου μαζί με την ελευθερία της αγοράς, προέβαλε την ελευθερία στην έκφραση, στη θρησκεία, στα ήθη, την σεξουαλική απελευθέρωση, την ελευθερία σε όλα..., απέκρυβε όμως την ελευθερία του «ισχυρού» να εκμεταλλεύεται κατά τον καλύτερο τρόπο τον «ανίσχυρο». Στην πραγματικότητα οι συντηρητικοί πολιτικοί της εποχής δεν θα είχαν καμία αντίρρηση ως προς τον οικονομικό φιλελευθερισμό και μόνον...

Ο δε Κευνσιανισμός υποστηρίζει, το κράτος δικαίου και το κοινωνικό κράτος, τη μικτή οικονομία με το κράτος να παίζει βασικό ρόλο στον τον έλεγχο της αγοράς, την πλήρη απασχόληση, την μείωση της ανεργίας με κρατικούς παρεμβατισμούς... και άλλα που θα εξασφαλίζουν την ισορροπία της κοινωνίας, ως ασφαλιστική δικλίδα δια μέσου μιας πολιτικής οικονομίας... Εμπνευστής αυτής της θεωρίας, θεωρήθηκε άλλος ένας οικονομολόγος, με το όνομα Τζων Μάυναρντ Κέυνς, που αμφισβήτησε έντονα το φιλελευθερισμό, προβάλλοντας τις ιδέες του, μετά το μεγάλο οικονομικό κραχ του 1930, σαν τις καλύτερες για το κράτος, ώστε να μπορεί να ξεπερνάει (το κράτος) τις οικονομικές κρίσεις του...

Αυτές οι ιδέες επηρέασαν τις κυβερνήσεις και βελτίωσαν τη ζωή πολλών ανθρώπων όπου η πίστη ότι οι κυβερνώντες θα πρέπει να προάγουν το κοινό όφελος έγινε ευρέως αποδεκτή από εκατομμύρια ανθρώπους...

Όμως η οικονομική κρίση των τελευταίων εικοσιπέντε χρόνων, σε συνδυασμό με τους μειωμένους ρυθμούς κερδών και την κατάρρευση του «ανατολικού μπλοκ», ενέπνευσε τους ισχυρούς της γης να αναβιώσουν το φιλελευθερισμό και να τον κάνουν «νέο»..., και κατ' επέκταση την νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση...
Οι ανά τον κόσμο νεοφιλελεύθερες ιδέες έχουν επιβληθεί από ισχυρότατους οικονομικούς θεσμούς όπως είναι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), η παγκόσμια τράπεζα και η Δια-Αμερικανική τράπεζα ανάπτυξης.

Η επιβουλή αυτών των κανόνων στην αγορά, ελευθερώνοντας τις επιχειρήσεις από τους οποιοδήποτε θεσμούς επιβάλλονται από τις όποιες κυβερνήσεις ανεξάρτητα από την κοινωνική καταστροφή που ενδεχομένως θα προκληθεί... Με κύρια σημεία, την κατάργηση των ελέγχων στις τιμές... Τη μείωση των μισθών με την διάσπαση των εργαζομένων και την αφαίρεση των εργατικών δικαιωμάτων... Τη μεγαλύτερη ελευθερία στο διεθνές εμπόριο, την επένδυση-μετακίνηση κεφαλαίων, προϊόντων και υπηρεσιών... Τις περικοπές των Δημόσιων δαπανών για κοινωνικές υπηρεσίες, όπως είναι η συντήρηση δρόμων, γεφυρών, έργων υποδομής ή προστασία του περιβάλλοντος και άλλα, με αντιστάθμισμα τις φορολογικές ελαφρύνσεις των επιχειρήσεων... Τις ιδιωτικοποιήσεις με την πώληση των κρατικών επιχειρήσεων σε ιδιώτες επενδύτες, όπως τράπεζες, ενέργεια, ηλεκτρισμός, τηλεπικοινωνίες, βιομηχανίες κλειδιά, σχολεία, νοσοκομεία, διόδια, νερό... Με την εξαφάνιση κάθε έννοιας κοινού οφέλους και κοινωνικότητας καθιστώντας κυρίαρχη την ιδιωτική πρωτοβουλία... Καταπιέζοντας τα ασθενέστερα στρώματα των κοινωνιών, εξαναγκάζοντας τα, να βρίσκουν μόνα τους λύσεις στην έλλειψη υγειονομικής περίθαλψης, εκπαίδευσης και κοινωνικής ασφάλισης... Για να μας πείσουν βέβαια για όλα αυτά, οι πατέρες του «νέο» φιλελευθερισμού, μας λένε με τον πιο απλό τρόπο ότι όλα γίνονται για το καλό μας..., ότι μια αγορά χωρίς κανόνες είναι ο καλύτερος τρόπος για την αύξηση της παραγωγικότητας και της οικονομικής ανάπτυξης, η οποία τελικά θα ωφελήσει όλους μας... Και όποιος αποτύχει σε ένα τέτοιο οικονομικό σύστημα, θα είναι ανάξιος, τεμπέλης, ανίκανος και ότι άλλο φαντασθεί κανείς...

Ξεκάθαρο παράδειγμα νεοφιλελευθερισμού στην πράξη, έγινε στην Χιλή με την ανατροπή του δημοφιλούς καθεστώτος του Προέδρου Αλλιέντε, με το πραξικόπημα του 1973 (χάρη στον οικονομολόγο του πανεπιστημίου του Σικάγο Μίλτον Φρίντμαν). Ακολούθησαν και άλλες χώρες όπως το Μεξικό όπου οι μισθοί μειώθηκαν κατά 40-50% όταν το κόστος ζωής αυξήθηκε κατά 80%, όπου πάνω από 20.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις χρεοκόπησαν και 1.000 κρατικές επιχειρήσεις ιδιωτικοποιήθηκαν...

Σήμερα, η ανθρωπότητα βλέπει το νεοφιλελευθερισμό ως απειλή... και έχουν αναπτυχθεί σε παγκόσμια κλίμακα μεγάλα και σημαντικά κινήματα, όχι με σκοπό να αλλάξουν τον κόσμο..., αλλά, απλά ενάντια στη νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση και την προάσπιση του κοινωνικού κράτους...

Στην Αργεντινή, που πριν από πενήντα χρόνια εθεωρείτο μια από τις πιο αναπτυγμένες χώρες του τρίτου κόσμου, πασχίζουν τώρα να βγουν από την οικονομική κρίση που προκάλεσαν οι νεοφιλελεύθεροι πειραματισμοί της δεκαετίας του 90.

Το 57% των Αργεντινών ζει στη φτώχεια με την ανεργία επίσημα στο 30% με τους εργαζόμενους να προσπαθούν να κινήσουν από μόνοι τους τα παροπλισμένα εργοστάσια... Χαρακτηριστικό είναι το δημοσίευμα της Νιού Γιορκ Τάιμς: «Αντί να αποδεχθούν αυτή την κατάσταση οι εργαζόμενοι, με την υποστήριξη των αριστερών οργανώσεων και των γειτονιών, έχουν αγκαλιάσει την ιδέα του λαϊκού καπιταλισμού, καταφέρνοντας σε ορισμένες περιπτώσεις να πείσουν τα δικαστήρια να τους επιτρέψουν να αναλάβουν τα περιουσιακά στοιχεία των επιχειρήσεων...»

Ο λαϊκός καπιταλισμός και ο de facto σοσιαλισμός, θεραπεύει πλέον τις πληγές του Αργεντίνικου νεοφιλελευθερισμού... 160 εργοστάσια με 10.000 εργάτες αναστήθηκαν με την αυτοδιαχείριση, γράφουν οι Αμερικανικές εφημερίδες...

Τα περισσότερα αυτοδιαχειριζόμενα εργοστάσια είναι συγκεντρωμένα στο Μπουένος Αϊρες και τα περίχωρα, όπου βρίσκεται η καρδιά της βιομηχανίας της Αργεντηνής. Σε πολλά από αυτά, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα της Νιού Γιορκ Τάιμς, η παραγωγή έχει τριπλασιαστεί σε σχέση με τα χαμηλά επίπεδα της περιόδου της κρίσης, υπολείπονται όμως αρκετά των επιπέδων των αρχών του 90.... Οι μισθοί έχουν και αυτοί διπλασιαστεί, ενώ διεξάγονται μηνιαία συμβούλια, στα οποία οι εργαζόμενοι εκλέγουν τους διευθυντές και συζητούν θέματα των μισθών και των προσλήψεων. Η ισχνή ανάκαμψη, πάντως της οικονομίας έχει ανοίξει την όρεξη σε ορισμένους πρώην ιδιοκτήτες που προσπάθησαν να πάρουν τα εργοστάσια τους πίσω, συνήθως με την βοήθεια της αστυνομίας, όπως έγινε με την κλωστοϋφαντουργία Μπρούκμαν τον Απρίλιο, κατηγορώντας τους καταληψίες εργαζόμενους ως «παραβάτες και κλέφτες».

Γίνεται πλέον φανερό ότι οι επωφελούμενοι από τον νεοφιλελευθερισμό είναι μια μειονότητα του παγκόσμιου πληθυσμού. Για την συντριπτική πλειοψηφία επιφέρει περισσότερη εξαθλίωση απ' ότι πριν... χωρίς τα μικρά και σκληρά κερδισμένα δικαιώματα των τελευταίων εξήντα χρόνων...

Αυτά τα ολίγα...

Ανώνυμος είπε...

Μεδεώνα
Σε ποιο σημείο των όσων γράφω έβρισα εσένα και τον Βοιωτό ;; Ποτέ δεν είπα ότι είμαι με τον Βενιζέλο. Απλά είπα μη βρίζεις.
Όσον αφορά το επίπεδο μόρφωσης δεδομένου ότι το επαναλαμβάνεις συνεχώς κάποιος πριν λίγες ημέρες σου είπε ότι είναι οπαδός του αποφθέγματος ¨γηράσκω αεί διδασκόμενος ¨ που σημαίνει , για τους άλλους, γιατί εσύ το ξέρεις σαν ξερόλας που είσαι , ¨ όσο γερνάω μαθαίνω¨ άρα οποιοδήποτε χρονική στιγμή στη ζωή του ένας άνθρωπος δεν είναι μορφωμένος, εφ όσον το αμέσως επόμενο δευτερόλεπτο μπορεί να μάθει κάτι καινούργιο και άγνωστο γι αυτόν.
Ειλικρινά θέλω να μου απαντήσεις εάν τα παρακάτω είναι δικά σου λόγια και αποφθέγματα για τους συναδέλφους που γράφουν:

Βενιζέλος: νεοφασίστας και παιδί της διαπλοκής. βλάκας Τούρκογλου, φασίστας, βουτηγμένος στη βρωμιά της διαπλοκής. Έχει διαπράξει εγκλήματα, παχύδερμο που εκβίαζε τις φοιτήτριες για να του κάτσουν προκειμένου να τις περάσει. Προδότης, οπορτουνιστής , αρχιμαφιόζος

Σημίτης : μεγάλος προδότης της αριστεράς , πιράνχας έχει διαπράξει εγκλήματα αρχιερέας της διαπλοκής, υιοθετεί τον χαρακτηρισμό Γεωργάκης.

Στημένες εκλογές, εσωκομματική δολιοφθορά

Μέτοικε που ανήκεις ιδεολογικά για αν σου απαντήσω;. ..
Αρνείται να αποκαλύψει που ανήκει

Προς όλους: Δεν γνωρίζεται καλά τα του ΠΑΣΟΚ

Για τον εαυτό σου : Εμείς οι αγνοί δημοκράτες ...
Για τους Έλληνες :Η Ελλάδα πρόδωσε ένα Σωκράτη ένα Κολοκοτρώνη ένα Ελευθ Βενιζέλο στον Γ . Παπανδρέου θα κολόσουνε;

Θηβαίος: Σε εντάσσω στην κατηγορία του μέτοικου όσον αφορά τις ανακρίβειες , τον χαρακτηρισμό Γεωργάκης τον υιοθετείς εσύ όπως και ο πράκτορας της CIA Μητσοτάκης, δεν θεωρώ ότι γνωρίζεις την ιστορία του ΠΑΣΟΚ.
Εάν δεν τρύπωσες στο δημόσιο, το ψωμί που έφαγες και μετά το παντεσπάνι το οφείλεις στους Παπανδρέου.
Να διαπραγματευτής την ψήφο σου με τον Βενιζέλο που δίνει λεφτά και μοιράζει θέσεις
Οσο περνάει η ώρα γίνεσαι διασκεδαστικός.
Να κάνουμε ντιμπέιτ με εγγυητή τον Βοιωτό.
Πες μας τι ψήφισες στις εκλογές πες μας ποιόν θα ψηφίσεις αρχηγό.
Πες μου τι δελτίο ειδήσεων βλέπεις να σου πω τι είσαι
Για να απαντήσεις πρέπει να γνωρίζεις η να θέλεις να μάθεις
Με εκνεύρισε η επιθετική και ουσιαστικά χωρίς επιχειρήματα στάση του Θηβαίου

Εάν όλα τα παραπάνω είναι δικά σου γράψε και εσύ τα δικά μου αρνητικά για να αποφασίσουν οι ουδέτεροι ( όχι ο βοιωτός ) σχετικά με τον χαρακτήρα του καθενός.

ckoutros είπε...

Αποψη μου ειναι οτι το ΠΑΣΟΚ δε θελει αλλαγη προεδρου αλλα πολιτικης. Βεβαια αυτο εινα κατι που δε προκειτε να γινει γιατι εχει διευθαρει αφανταστα. Δεν ξερω αν ο Βενιζελος ειναι πιο φασιστας απο τον ΓΑΠ. Ο ΓΑΠ παντως κοροιδευει τον κοσμο οταν μιλαει για σοσιαλισμο και φιλολαικα μετρα που θα επερνε αν γινοταν κυβερνηση. Επισης με ολες αυτες τις κρυφες δημοσκοπησεις που κανουν τα κομματα ειναι αδυνατο να γνωριζαν απο πριν τι θα επακολουθησει μεσα στο ΠΑΣΟΚ. Τελος, δεν πρεπει να ασχοληθουμε αλλο με αυτο το ζητημα αλλα με τα σφοδρα αντιλαικα μετρα που θα προωθησει η ΝΔ τωρα που επανεκλεχθηκε (αν και με μικρη αυτοδυναμια).

Medeon είπε...

Θηβαιε ξαναλεω ως κινηματικος τυπος που εισαι του κακου Πασοκ και της κακης Ελλαδας που σας περιθωροποιει η ιδια η καλη Ελλαδα,εχεις ξεφυγει απο καθε οριο αντικειμενικοτητας και ειλικρινιας.

Εισαι ο ιδιος παροχημενος και ανεξοδος υποστηρικτης της υποψηφιοτητας Βαγιακου που ενας τυπος εδω μεσα,cama sutra,νομιζω λεγοταν,σε ντροπιασε σε ολο το βοιωτικο λαο που διαβαζει το μπλογκ.Επισης σε απομονωνει ο ιδιος ο Βοιωτος που εχει φοβερο επιπεδο και γνωσεις. Τωρα λυσσασμενα και αναπαραγοντας τις ιδιες αστειες τακτικες που εκανες με cama sutra,απομονωνεις φρασεις μου για να πεις δηθεν κατι.Εισαι ατυχος και δυστυχως πολυ προβλεψιμος.Οι βαριες εκφρασεις μου απευθυνονται στο ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ του Βενιζελου,Σημιτη ,Λαμπρακη.Το θεμα ειναι πρωτα πολιτικο και μετα ηθικοπροσωπικο. Η Ηθικη της τριαδας που προανεφερα κατεστρεψε το ΠΑΣΟΚ 10 χρονια τωρα και περιμενει πραξικοματικα και υπογεια να το αποτελειωσει.
Εαν δεν μπορεις να μιλησεις πολιτικα οπως αυτοι που υποστηριζεις,τοτε καλυτερα να μην παρεμβαινεις τοσο συχνα.Τη πολλη την γραφικοτητα τη βαριουνται ολοι.

Εαν παλι στοχος σου ειναι να απαξιωσεις το προσωπο μου και τις αποψεις μου, που σταθερα εδω μεσα στο μπλογκ οδηγουν/μαζι με τον αξιολογο Βοιωτο,σε σταθερες αποκαλυψεις για τα πεπραγμενα της Βοιωτιας και των προσωπων της,δεν θα σου το επιτρεψω.Οποτε μεινε στο σπιτι σου και τις ιδεοληψιες σου και επαναλαμβανω ,χωρις να με ενδιαφερει τι εχεις κανει γενικα στη ζωη σου,μαθε απο εδω και περα να αναζητας και να υπερασπιζεσαι εκεινες τις ηθικες αξιες, εκεινα τα δημοκρατικα ιδεωδη,εκεινη τη προσωπικη αισθητικη και εκεινα τα πολιτικα αντικειμενικα κριτηρια που θα σε βελτιωσουν σαν ανθρωπο συνολικα και θα μετριασουν τον προχειρο φανατισμο σου.

Επισης η προσπαθεια σου να με εκνευρισεις και η επιμονη σου,ενω εχουν λεχθει τοσο σημαντικα πολιτικα θεματα προς συζητηση εδω μεσα οπως το μελλον της κεντροαριστερας και η διαφοροποιηση αριστερας και δεξιας με αξονα τη θεωρια της πολιτικης οικονομιας, εσυ συνεχιζεις να μου επιτειθεσαι, ειναι πολυ προχειρη και ανεπαρκης.
Οποτε στο ξαναλεω μαζεψου γιατι εκτειθεσαι ανεπανορθωτα,κανεις συνεχεια τα ιδια γραφικα πραγματα και αρχισε να διαβαζεις και λιγο για να μαθεις λιγο ιστορια πολιτικη και κανονες κοινωνικης συμπεριφορας.
Δεν με αγγιζουν προβοκατορικες και στημενες επιθεσεις εναντιον μου απο κατι ανθρωπους σαν εσενα.

Δυστυχως για πρωτη φορα και αυχομαι τελευταια Χωρις εκτιμηση.

Medeon είπε...

Αγαπητε Criss

Συμφωνω γενικα μαζι σου αλλα εχω μια ενσταση.
Επαναλαμβανω η σφορδη επιθεση μου στον Τουρκογλου/Βενιζελο σχετιζεται με την απαραδεκτη μεθοδευση ανατροπης του Γεωργιου Παπνδρεου,ετσι ωστε να τον εξοντωσουν ψυχολογικα και να τον αναγκασουν σε παραιτηση.Ακομα και να τον αντιπαθεις απο πριν,με τις πισωπλατες μαχαιριες που δεχθηκε αυτες τις 2 ημερες και την προσωπικη μαζικη και καλοστημενη επιθεση,στο τελος θα γινοταν συμπαθης.

Η ενσταση μου αφορουσε την αμφισβητηση της προθεσης ΓΑΠ να κανει φιλολαικη πολιτικη και οτι δηθεν κοροιδευει το κοσμο. Το συνθημα Δικαιη Κοινωνια ειναι αληθινο και σοσαλιαστικο οραμα δεν ειναι αλλα λογια να αγαπιομαστε.Ο βενιζελος τι εχει να αντιπαραταξει δηλαδη σε επιπεδο πολιτικης ιδεολογιας? Kai εαν ειχε κατι να αντιπαραταξει γιατι δεν το εκανε 4 χρονια στα συλλογικα οργανα του κινηματος και λεει οτι το κανει τωρα με σκοπο να κανει προσωπικη επιδειξη και κορδελες?
File μου ολοι εχουμε ενα παπου γιαγια,θειο θεια ή ακομα και πατερα μητερα,που μπορουμε να τους ρωτησουμε για να μαθουμε ιστορικα ποσο σταθηκαν κοντα και τι εκαναν για τον αγροτη το μισθωτο και τον μη προνομιουχο Ελληνα οι Παπανδρεου.
Συμφωνω οτι χρειαζομαστε ειλικρινη διαλογο ιδεων και πολιτικων στο Πασοκ για να βελτιωσουμε τον τροπο με τον οποιο απευθυνεται το Πασοκ στον Ελληνα κυριως που ζει κατω ή οριακα στα ορια της φτωχειας αλλα να μην παραβλεπουμε το πολυ καλο προγραμμα που ετοιμασε το ΠΑΣΟΚ απο το Μαρτη και μετα.Να το διαβασουμε πρωτα και μετα πανω σε αυτη τη βαση να το ξανασυζητησουμε.προσωπικα πιστευω οτι χρειαζεται οραματικες προσθηκες αναφορικα με το θεμα της Αναπτυξης της χωρας.Το κοινωνικο προσωπο ομως του προγραμματος που εκανε η Διαμαντοπουλου ειναι επαρκως τεκμηριωμενο και ρεαλιστικο επισης.

Ανώνυμος είπε...

Είμαστε εντελώς Ελληνες !!!!

Δεν μπορούμε να ανταλλάξουμε δυο κουβέντες χωρίς να τσακωθούμε.

Σε αυτό το blog γράφουν από ότι φαίνεται καμιά 10αριά άτομα τακτικά. Αν πολωθούμε θα αναγκασθεί να κλείσει ή να διαγράφει συνεχώς ο "βοιωτός" που είναι το ίδιο.

Αν δεν μπορούμε χωρίς προσωπικές επιθέσεις μεταξύ μας, να κουβεντιάσουμε γιά κάτι τόσο γενικό όσο η πολιτική κατάσταση, τι νόημα έχει να γράφουμε εδώ ?

Επίσης δεν είναι απαραίτητο το copy-paste oλoκληρων άρθρων αρκεί η αναφορά του site, γιατί τα μακροσκελή κείμενα είναι πολυ δύσκολο να διαβαστούν σε μορφή ποιήματος και μάλιστα χωρίς "ομοιοκαταληξία".

Ανώνυμος είπε...

Από λόγια είμαστε χορτασμένοι, Μεδεώνα κλπ. συν-σχολιαστές. Η ρητορική μιας Δίκαιης Κοινωνίας δεν μπορεί να είναι αρκετή - μ' αυτή τη λογική θα έπρεπε τον Καρατζαφέρη που τα έβαλε με το τραπεζικό σύστημα να τον πούμε ...κομμουνιστή! Οι πολιτικοί και οι πολιτικές δεν κρίνονται από τα λόγια αλλά από τις πράξεις. Και η πολιτική πρακτική του ΠΑΣΟΚ αυτά τα χρόνια ούτε στιγμή δεν καταδέχτηκε να λοξοκοιτάξει αριστερά.

Ευκαιρίες θα έχει το ΠΑΣΟΚ να δείξει στην πράξη, και όχι σε ιλλουστρασιόν χαρτιά, το κοινωνικό του όραμα. Άρθρο 16, άρθρο 24, παιδεία, ασφαλιστικό, ευρωπαϊκό σύνταγμα κλπ. κλπ. Τώρα είναι η στιγμή για το ΠΑΣΟΚ ν' αποφασίσει με ποιους θα πάει και ποιους θ' αφήσει. Προσωπικά, αυταπάτες δεν τρέφω.

Γιατί η επιμονή στο Τούρκογλου/Βενιζέλος; Μήπως να λέμε και Σταυρόπουλος/Παπανδρέου;

Medeon είπε...

Αγαπητε μετοικε

Συμφωνω γενικα.Πρωτος ειπα εγω οτι ειναι η εποχη να διαλεξουμε με ποιους πρεπει να παμε και ποιους να αφησουμε απο το πρηγουμενο ποστ οπου εθεσα πρωτος το θεμα.Δεν γινεται αλλιως.Για τον Καρατζαφερη τι να πω βρε Μετοικε.Πανεξυπνος ανθρωπος αλλα πολυ αστειος.Σταυρωστε με Σταυρωστε με και στη Βουλη μεσα σωστε με. Επειδη μιλας για αρθρα 16 και 24 και επειδη απο οτι καταλαβα παραδεχεσαι οτι ανηκεις στον ευρυτερο χωρο της δεξιας,περιμενω τις συγκεκριμενες προτασεις σου για να σου απαντησω.
Τα οσα ειπες περι κεντροαριστερας και κεντροδεξιας και πολιτικης οικονομιας εχουν σημεια αληθη αλλα και πολλες ανακριβειες.Τουλαχιστον εισαι συνεπης και εχεις θεσεις και επιχειρηματα ακομα και αν δεν συμφωνω μαζι σου.Θα απαντω στη ροη της κουβεντας.
Το Σταυροπουλος οντως ηταν το πραγματικο ονομα των Παπανδρεου στο Καλετζι Καλαβρυτων.Εκπλησσομαι που το ξερεις.Οποτε διαλεξε εσυ μεταξυ Τουρκογλου και Σταυροπουλος ποιο ονομα αντηχει καλυτερα ετσι για να κανουμε και λιγη πλακα.

Ανώνυμος είπε...

Βοιωτέ
δεν απομόνωσα φράσεις σου αλλά δείχνω σε περίληψη την ακτινογραφία της ψυχικής σου υγείας με τις δικές σου προτάσεις που γράφτηκαν όταν βρισκόσουν υπό πίεση.
Και την προηγούμενη φορά με τις πυρκαιές όταν πενθούσες χρησιμοποίησες λέξεις που έδειξαν αδυναμία ψυχραιμίας αλλά σε δικαιολόγησα λόγω των θανάτων τόσων ανθρώπων που όλοι μας τάχαμε χαμένα.
Το πρόσωπό σου το απαξιώνεις ο ίδιος με τις σκέψεις και τις απόψεις σου που απέχουν της λογικής της ήρεμης συζήτησης χωρίς αυτό να σημαίνει οτι είναι λανθασμένες. Απλά είναι υποκειμενικές.
Δεν σημαίνει όμως και οτι υποχρεωτικά και επιτακτικά οφείλει κάποιος να τις δεχθεί εφ όσον σε ορισμένες διαφωνεί και εχει αντίθετες απόψεις.
Απλά μας πήρες μονότερμα και δεν προλάβαμε να πούμε τις απόψεις μας.
Το ευχάριστο είναι οτι σιγά σιγα ηρεμείς.
Ποτέ μου δεν ήμουν με τον Βενιζέλο αλλά απεχθάνομαι να βρίζουν χυδαία κάποιον που δεν μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του. προσωπικά δεν έβρισα κανέναν γι αυτό σε προκάλεσα να μου πεις σε ποιό σημείο απο όσα γράφω σε έβρισα εσένα ή τον Βοιωτό και σε ξαναρωτάω . Πες μου με ποιές φράσεις μου σε έβρισα. Μπορείς να μου απαντήσεις;
Την ίδια ερώτηση υποβάλλω και στον βοιωτό. Βοιωτέ σε έβρισα;πότε και τι είπα;
Μπορούμε να συζητήσουμε ήρεμα;
Άν θέλεις να μάθεις και εσύ και όλοι οι φίλοι μας με προβληματίζει το γεγονός ότι με τον Βενιζέλο οι πρώτοι που πήγαν μαζί του είναι αυτοί που κόπηκαν απο τον Γιώργο δηλαδή η σάρα και η μάρα και συμφωνώ απόλυτα σχετικά με την αιτιολογία που κόπηκαν.
Όμως τα αίτια που έχασε το ΠΑΣΟΚ για να τα αναφέρουμε πρέπει πρώτα να ψάξουμε να τα βρούμε και αυτό δεν μπορεί να γίνει αν δεν είμαστε ήρεμοι.
Πρ'ωτα θα βρούθμε τα αίτια της ήττας ( ασθένειας ) και μετά θα ασχοληθούμε με τις προτάσεις ανασυγκρότησης ( θεραπεία).
Έτσι πάει η σειρά.
Μπορφούμε να συζητήσουμε ήρεμα;
Αν ναι άλλαξε λεξιλόγιο είναι πολύ εύκολο για εσένα διαθέτεις καλό. Αν συνεχίσεις να βρίζεις με στόχο να επιβάλεις τις απόψεις σου ετσιθελικά είναι δικαίμά σου απλά δεν μπορούμε να συζητήσουμε διότι δεν τον θεωρώ δημοκρατικό διάλογο.

Ανώνυμος είπε...

βοιωτέ & μεδεώνα
τα παραπάνω απευθύνονται στον ΜΕΔΕΩΝΑ συγνώμη.

Ανώνυμος είπε...

Θηβαίε
Δεν ξέρω αν συμφώνεις με το σύνολο των απόψεων του Μεδεώνα ή οχι.Εμένα με εξέφρασε με έντονο τρόπο μεν αλλά με κάλυψε περισότερο από τον Πρετεντέρη π.χ.
Εγίνε μάχη εδώ μέσα τελικά όπως γίνεται και στο Πασοκ τελικά αυτές τις ημέρες.Οταν ξεκίνησε η δημοσκόπηση Βοιωτού για Βενιζέλο Παπανδρέου,ο Γιώργος έχανε 15 πόντους, ενώ τώρα αφού και ο Μεδεών μας άνοιξε λίγο τα μάτια έστω και οριακά προηγείται με 2 πόντους ο Γίωργος.Μπορεί να είναι και τυχαίο απλά το δηλώνω.

Ανώνυμος είπε...

Medeon είπε @ 19/9/2007 6:52 μμ
«Αγαπητε μετοικε [...] απο οτι καταλαβα παραδεχεσαι οτι ανηκεις στον ευρυτερο χωρο της δεξιας»

! ? ! ? ! ? ! ?

Ανώνυμος είπε...

Ολα καλά και όλα ωραία.Με άλλα συμφωνώ με άλλα διαφωνώ.Αλλά αυτό το @πολιτική νυφίτσα@ που είπε ο Medeonis για τον Αποστολίδη είναι αμίμητο.Ακόμα το διαβάζω με κάτι φιλαράκια και έχουμε πονέσει από το γέλιο.Χαλαρώστε λίγο κατά τα άλλα θα αργήσουν ακόμα τα τραπέζια στο Χαριλάο Τρικούπη. Τα λέμε.

Ανώνυμος είπε...

μεδεώνα
παρακολουθώ όλη τη συζήτηση χωρίς να εκφέρω ακόμα τη γνώμη μου.
Δυο ερωτήσεις έχω να σου κάνω για ενημέρωσή μου χωρίς να είσαι υποχρεωμένος να απαντήσεις.
1. Ποιά η σχέση σου με το Πασοκ προεκλογικά;
2. Ποιά θα είναι αν αναλάβει ο Βενιζέλος νομίμως σύμφωνα με τις διαδικασίες του κόμματος;

Ανώνυμος είπε...

θηβαίε
δύο ερωτήσεις έχω για σένα αν θέλεις μου απαντάς.
1. Σε ενοχλεί η γλώσσα και οι εκφράσεις του Μεδεώνα ή οι απόψεις του για τον Βενιζέλο;
2. Ποιόν θέλεις προεδρο για το ΠΑΣΟΚ απο τους δύο αν δεν υπάρχει τρίτος και γιατί;

Ανώνυμος είπε...

Θηβαίε


Ο Μεδεών μια χαρά τα λέει και πήρε καθαρή θέση, συμφωνείς δε συμφωνείς, πήρε θέση. Εσύ δεν μας είπες τι θα ψηφίσεις. Τι μία λες το ένα την άλλη το άλλο σαν το εκρεμμές ρολογιού είσαι. Μηπώς θα ψηφίσεις Βαγίακο και για αρχηγό του Πασοκ? Είδες η Τσόνογλου πόσο καλά πήγε, που τη θάβατε στην υπόγεια ιστιοσελίδα σας.

Ανώνυμος είπε...

Ρε αρχικομμουνιστή Μέτοικε έχεις λαλήσει τελείως?Αντέ πήγαινε να μαζέψεις καμία κόκκινη παπαρούνα στο δάσος της Νέας Δημοκρατίας.Θα μας πείς εσύ για κεντροαριστερά ρε Φλωράκη. Πάρε την Παπαρήγα την καλή και πήγαινε με τη Ντορίτσα σου να κάνεις κυβέρνηση.Τι Μέτοικος τι Παπαδόπουλος και χούντα.Το ίδιο πράγμα είστε.

Ανώνυμος είπε...

kama sutra
καλως τονε κι ας άργησες.
Πως είναι δυνατόν τη μιά να λέω το ένα και την άλλη το άλλο ενώ ταυτόχρονα δεν έχω πάρει θέση;
Ποιό είναι το ένα και ποιό το άλλο; Βλέπεις να έχω κάνει πρόταση;
και ποιός σούπε οτι είμαι οπαδός του Βαγιάκου;
λαλάκη
λαλάκη

Ανώνυμος είπε...

Λαλακη
Είσαι ο μόνος που κατάλαβες ότι δεν έχω προτείνει ακόμα κανένα για πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Δεν με ενοχλούν οι λέξεις που χρησιμοποιεί ο Μεδεών με την έννοια του πουριτανισμού αλλά το γεγονός ότι την είχε στημένη στον Βενιζέλο, διότι γνώριζε ότι ο Βενιζέλος την είχε στημένη στον Παπανδρέου. Η αντίδρασή του ήταν ανεπίτρεπτη διότι χρησιμοποιεί απαράδεκτες λέξεις εναντίον ανθρώπων που εργάστηκαν για την παράταξη αυτή ( Σημίτης, Βενιζέλος). Ίσως να συμφωνώ εν μέρει με τις απόψεις του η μάλλον με την κεντρική ιδέα αυτών που πιστεύει απλά διαφωνώ με την μέθοδο που διάλεξε να τις ανακοινώσει.
Πριν αποφασίσω ποιόν θα στηρίξω αναλύω τα αίτια της ήττας , τα λάθη των υπεύθυνων, τους υπεύθυνους και τον ρόλο του καθενός και μετά θα αποφασίσω.
Το μόνο που θέλω αυτή τη στιγμή είναι το ΠΑΣΟΚ να μην έχει την τύχη της Ένωσης Κέντρου μετά την μεταπολίτευση όπου ένα κομμάτι της πήγε στη δεξιά ένα άλλο στο ΠΑΣΟΚ και ένα τρίτο διαλύθηκε εντελώς και εξαφανίστηκε.
Όταν ομόφωνα ή με πλειοψηφία αποφασιστεί ότι πρόεδρος θα είναι ο τάδε θα είμαι μαζί του άσχετα εάν είχα αντίθετη άποψη.

βοιωτός είπε...

Cama sutra,
το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται επί ξυρού ακμής.
Εγώ ως ουδέτερος δεν βλέπω κάποιον ή κάτι που μπορεί να οδηγήσει το ΠΑΣΟΚ έξω από την κρίση.
Οσον αφορά το στελεχικό δυναμικό οι του Παπανδρέου είναι κάπως καλύτεροι από τους υποστηρικτές του Μπένι αλλά κι αυτοί είναι Β' Εθνική.
Για τους ίδιους τους υποψηφίους προέδρους επίσης είναι μέτριας πολιτικής ποιότητας, ανίκανοι και οι δύο να εμπνεύσουν πολίτες εκτός ΠΑΣΟΚ.
Ηδη επισης εδώ από τους καυγάδες σας φαίενται ότι και οι οπαδοίτου ΠΑΣΟΚ είναι βαθύτατα διχασμένοι σρο ποιο ΠΑΣΟΚ θέλετε: το κεντρώο οπορτουνιστικό-Βενιζελικό, το λίγο απ'όλα αλλά σφοδρότατα φιλοαμερικανικό του Παπανδρέου ή ένα αριστέροστροφο λαϊκίστικο κόμμα.
Τέλος δεν βλέπω προτάσεις για την λύση των προβλημάτων πέρα από μια πρεμούρα για την κατάληψη της εξουσίας για λόγους προσωπικού συμφέροντος, για να είστε στα πράγματα. Αν έχω κάνει σωστή διάγνωση η τακτική του ΠΑΣΟΚ είναι η τακτική του ώριμου φρούτου όπότε θα περιμένετε πολύ ακόμη.

βοιωτός είπε...

Μέτοικε,
προφανώς η πρακτική πολιτική υπερισχύει της θεωρίας όπως παρατηρείς :-).
Θα συνεχίσουμε για τις αριστερές λύσεις στα κοινωνικά προβλήματα σε άλλη ευκαιρία. Τώρα μάλιστα που για πολύ καιρό η αριστερά θα είναι η πραγματική αντιπολίτευση θα έχουμε πολλά να πούμε.

Ανώνυμος είπε...

Ρε Θηβαίε έχεις πολύ γέλιο.

Από τη μία τα βάζεις μαζί μου γιατί κατηγορώ Βαγίακο για στημένη δημοσκόπηση και μετά μας λες οτι δεν είσαι οπαδός του ενώ τον υπερασπίζεσαι μετά μανίας.Μαλλόν θα είσαι συγγένης του τότε ακόμα χειρότερα δηλαδή.
Μετά κοροιδευείς το Λαλάκη οτι τάχα μου είμαστε το ίδιο πρόσωπο επείδη είχε το θράσος να συμφωνήσει μαζί μου τότε.
Στη συνέχεια της θλιβερής πορείας σου εδώ μέσα κατηγορείς τον Βοιωτό οτι έχει κόμπλεξ με τη Θήβα, επείδη τόλμησε να κάνει ένα αστείο με Μέγα Αλέξανδρο.
Τέλος κατηγορείς για σκιζοφρένεια και οτί είναι αξιολύπητος το Μεδεώνα, επείδη είπε τα αυτονόητα και υπερασπίστηκε τον Παπανδρέου σε μία δύσκολη για αυτόν στιγμή.
Ρε μεγάλε δεν πάς να σε δει κανένας γιατρός γιατί θα μας τρελάνεις εδώ μέσα. Να στη πληρώσει την επίσκεψη ο Βενιζέλος που έχει λεφτά που θα μας πείς δήθεν οτι δεν έχεις πάρει θέση. Κοίτα να δείς ένα τύπο που νομίζει οτί απευθύνεται σε πεντάχρονα αγοράκια.

Ανώνυμος είπε...

Καμα σουτρα
Δέχομαι ότι είπα για τον βοιωτό ότι έχει κόμπλεξ με τους θηβαίους και δεν εννοούσα αυτά που έγραψε για τον Μ. Αλέξανδρο αλλά και για άλλα που έχει γράψει κατά καιρούς. Ολα τα έχω αρχειοθετήσει και εάν θέλει ο βοιωτός όχι εσύ τα αναφέρω ένα προς ένα που αποδεικνύουν τα λεγόμενά μου.
Δέχομαι ότι είπα για τον μεδεώνα ότι δεν έχει σώας τα φρένας, αλλά δεν σημαίνει αυτό ότι είναι σχιζοφρενής. Εάν θέλει ο ίδιος θα του πω τι σημαίνει επικαλούμενος ιατρική ορολογία αλλά μόνο εάν θέλει ο ίδιος.
Όταν κατηγορείς κάποιον και του αποδίδεις λόγια που δεν είπε υποτιμάς την νοημοσύνη την δική σου και την δική του. Πες μου λοιπόν ποιες εκφράσεις μου αποδεικνύουν ότι:
1. τα βάζω μαζί σου
2. υπερασπίζομαι μετα μανίας τον βαγιάκο
3. πότε είπα ότι εσύ και ο λαλάκης είστε το ίδιο πρόσωπο
4. έχω πάρει θέση υπερ βενιζέλου αντίθετα είπα ότι με προβληματίζει ο βενιζέλος.
Αν δεν είσαι 5/χρονο αγοράκι απάντησε σε ότι σε ρωτώ.
Αν διαβάσεις τι είπε ο μεδεώνας για εμένα που τα αναφέρω στην επιστολή μου την 19-9-07 ώρα 1.53 θα καταλάβεις αν μπορείς η εάν θέλεις το μέγεθος του ατοπήματός του.
Κοίτα φίλε εδώ γράφει μια παρέα ατόμων που άλλοι συμφωνούν και άλλοι όχι αλλά ο τσακωμός ορισμένων μεταξύ τους που πιθανόν να παρεκτράπηκαν μερικές φορές ( μη εξαιρουμένου και του εαυτού μου ), δεν σημαίνει ότι πρέπει να βγάλουμε και τα μαχαίρια προς θεού.
Αν το παίρνετε έτσι και έχει την εντύπωση ο βοιωτός ότι μόνο εγώ έχω παρεκτραπεί και δη ανεπανόρθωτα ας μου πει να μη ξαναγράψω και προσωπικά θα υπακούσω.

βοιωτός είπε...

Θηβαίε,
γράφε ό,τι θέλεις. Οσο είσαι εντός των πλαισίων δεν μπορώ να σου κάνω οποιαδήποτε σύσταση. Ομως είσαι πολύ την τσίτα, νευρικός και προκατειλημμένος.
Ηρέμησε. Δεν σε ξέρουμε, δεν έχουμε τίποτε μαζί σου, συζήτηση κάνουμε.

Ανώνυμος είπε...

Βοιωτέ
χαίρομαι που είσαι ο μαναδικός που δέχεσαι ότι είμαι εντός των πλαισίων.
Για να ηρεμήσουμε κάνω ένα ταιμ αουτ και σταματώ προσωρινά.
Μη με προκαλούν όμως με ανακρίβειες.
Ότι έχει να πει κάποιος να το πει στα ίσα και παλληκαρίσια με στοιχεία όχι αερολογίες.
Δεν έχω να χωρίσω τίποτα με τον Μεδεώνα που αν και δεν τον γνωρίζω εξακολουθώ να τον εκτιμώ ως αξιόλογο άτομο.
Αν τον πίκρανα ζητώ δημοσίως συγνώμη.

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα. Σας παρακολουθώ καιρό τώρα και σχεδόν έχω σταματήσει να διαβάζω τοπικές εφημερίδες,αφού διαβάζω όλους εσάς.Γίνεται πολύ καλή δουλειά και μπράβο σε όλους.Δεν έχω αποφασίσει ακόμα οριστικά για αρχηγό του Πασοκ.
Η πρώτη παρατήρηση που έχω να κάνω είναι οτι ο Γιωργάκης Παπανδρέου πρέπει να κάνει άγαλμα σε αυτόν τον Μεδεώνα.Να τον κάνει εκπρόσωπο τύπου του Πασοκ ή να τον κατεβάσει για Βουλευτή Πασοκ Βοιωτίας.Μάλλον θα κερδίσει ο Βενιζέλος τις εκλογές στο Πασοκ αλλά εάν κέρδιζε ο Γιώργος θα πρέπει να τον ανταμοίψει αυτόν τον Μεδεώνα. Δεν συμφωνώ με πολλά από όσα λέει αλλά έχει φοβερό πολιτικό λόγο και την παίζει την ιστορία του πασοκ και της Βοιωτίας στα δάκτυλα.Μάλλον έπαιξε ρόλο και στην αλλάγη του αποτελέσματος του γκάλοπ υπέρ Γιώργου. Εγω μάλλον θα ψηφίσω Βενιζέλο γιατί μόνο αυτός μπορεί να κερδίσει Καραμανλή αλλά πρέπει να προσέχει γιατί κάνει πολλές γκάφες ήδη.

βοιωτός είπε...

Ανώνυμε,
ο Μεδεών είναι το αστέρι μας, ο Ροναλντίνιο του ΠΑΣΟΚ Βοιωτίας :-).

Ανώνυμος είπε...

Τετάρτη, 26 Σεπτέμβριος 2007
40 λόγοι για τους οποίους δεν στηρίζω "Εβάγκελος" Βενιζέλος.

Χαρακτηρίζεται από ανυπόμονη βιασύνη και έντονη παρορμητικότητα. Χαρακτηριστικά που λειτουργούν εις βάρος του και δεν αρμόζουν σε Πρωθυπουργό. Μοιάζει με κοράκι που θέλει να κατασπαράξει την αρχηγία. Το σύστημα στο πλευρό του έχει ήδη αποφασίσει υπέρ αυτού. Αποδείχτηκαν όμως τόσο ανυπόμονοι, που δεν περίμεναν ούτε καν την επόμενη ή μεθεπόμενη μέρα. Ανταποκρίθηκαν άμεσα. Με δηλώσεις ηγετικές. Με στηρίξεις πολιτικές. Με δημοσκοπήσεις πλασματικές.
λογοκρίνει τα σχόλια στο ιστολόγιό του.
είναι φανερές οι σχέσεις του με τα μεγάλα εκδοτικά συγκροτήματα – νταβατζήδες. . Οι εφημερίδες ανοιχτά στηρίζουν Μπένι. Η μονοσήμαντη ερμηνεία της εκλογικής ήττας εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα που οδηγεί το Πασόκ στον εκλεκτό του εκδοτικού κατεστημένου και της οικονομικής ολιγαρχίας. Γι’ αυτό και η προκλητική απαίτηση «Πρόεδρε παραιτήσου»!
πολλά χρόνια τώρα δεν κρύβει τη φιλοδοξία του να γίνει Πρωθυπουργός. Αποφεύγει όμως επιμελώς να τοποθετηθεί επί βασικών θεμάτων. Έχετε καταλάβει εδώ και 18 χρόνια που τον ξέρουμε, σε ποιόν (ιδεολογικό) θεό πιστεύει; Εγώ όχι.
δε σέβεται εσωκομματικές διαδικασίες, τις ξεχειλώνει στα μέτρα του (που δεν είναι και αμελητέα).
συνήθως ο αναλυτικός του λόγος ξεπερνά κατά πολύ τα όρια του παρλαπιπισμού. Δεν μπορεί να κλείσει το στόμα του και συχνά ο ακροατής δεν διακρίνει τι ακριβώς προσπαθεί να υπερασπιστεί.
το ύφος του είναι διαρκώς οργισμένο και επιθετικό με τσιτωμένα και γυαλισμένα μάτια. Κάτι του έχουν κάμει και ξεσπά στα μικρόφωνα. Ο περίφημος λόγος του επίσης δεν διαθέτει αμεσότητα αλλά υπερβολή και πλεονασμό. Για να πει πέντε πράγματα χρειάζεται 10 σελίδες αντί για μισή! Ο ίδιος υποστηρίζει ότι "ψάχνει να βρει απαντήσεις στις προκλήσεις". Ας βρει πρώτα λύση στο ιδιαίτερα προκλητικό πρόβλημα του εαυτού του. [ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ - Απάντηση στις προκλήσεις]
χαρακτηριστικά του γνωρίσματα είναι η ανεξέλεγκτη οίηση, η αυτοκρατορική εγωπάθεια, ο ναρκισσισμός, η έπαρση, ο βερμπαλισμός, η υποκριτική διγλωσσία, ο οπορτουνισμός, ο κυνισμός και η απύθμενη αλαζονεία…..όλα αυτά συνοψίζονται στο Εβάγκελος που απαιτεί ως προσφώνηση.
η δήλωση περί ¨αυριανού ηγέτη¨ εκτός από καταγέλαστη είναι ανακριβής και ανιστόρητη γιατί το ΠΑΣΟΚ δεν θα εκλέξει ηγέτη αλλά πρόεδρο. Κάποιος πρέπει να του πει ότι ο τελευταίος και μοναδικός ηγέτης του ΠΑΣΟΚ απεβίωσε το 1996.
κυρίαρχο στοιχείο του λόγου του, ο λαϊκισμός. Ακόμα και τη νύχτα των εκλογών, αντί να κοιτάξει τα αίτια της ήττας έψαχνε μικρόφωνα να «δηλώσει την παρουσία του», επιρρίπτοντας με λογική ποδοσφαίρου «φταίει πάντα ο διαιτητής», την ήττα, αποκλειστικά στο πρόσωπο του Παπανδρέου. Η αναζήτηση του ηγετικού προσώπου έπεται της αυτοκριτικής, δεν προηγείται. Η απλά και μόνο προσωποποίηση της ήττας και η αντικατάσταση ενός αρχηγού, χωρίς αναζήτηση των πραγματικών ιδεολογικών και ιστορικών αιτιών της ήττας, ενισχύουν τα λογικά επιχειρήματα για προσπάθεια χειραγώγησης των εξελίξεων στο Πασόκ.
είναι αυτοσκοπός του, η εξουσία γι’ αυτό και συμμαχεί με τους καναλάρχες που ανέλαβαν εργολαβικά την επανάληψη της χειραγώγησης του Πασόκ, όπως και το 1996. Οι μεγαλοεκδότες όμως δεν κατάλαβαν ότι με την αυτοδυναμία Καραμανλή ηττήθηκε και η στρατηγική τους.
γλύφει τους βολεμένους, διεφθαρμένους και διορισμένους του συστήματος Σημίτη και τον γλύφουν τα παπαγαλάκια που λιβάνιζαν τη Σημιτική λαίλαπα.
θεωρείται φερέφωνο των Βόρειων νταβατζήδων άρα ικανός να εκπροσωπήσει επάξια και τα αθηνοκεντρικά. Τα Βόρεια μεγαλοσυμφέροντα ήταν το φροντιστήριο που το πέρασε με άριστα.
το πολύ το «Μπένι Ελέησον» το βαριέται κι ο παπάς.
οι εμφανίσεις ισχύος στις οποίες επιδίδεται αρκετά χρόνια τώρα ακόμη κι αν τελικά τον φέρουν στην καρέκλα του προέδρου του Πασόκ, σίγουρα τον απομακρύνουν από την καρέκλα του πρωθυπουργού.
θυμίζει τη μικρή Λουλού που χτίζει τη παγίδα της σιγά, απαλά και επιτηδευμένα, χωρίς να δείχνει την παραμικρή επιθετικότητα, όπου ο αντίπαλος έπεφτε μέσα θορυβΟδώς -σα βόδι-
Ποιος θυμάται τη Μικρή Λουλού;
απειλεί χωρίς ενδοιασμούς όποιον διαφωνεί με τις τοποθετήσεις του και τις απόψεις του. Όταν λέει στο Τζουμάκα : «θα εξαφανίσω κάτι τύπους σαν και σένα» τι ακριβώς εννοεί; Μήπως αυτό αποτελεί δείγμα «πολιτισμένου τραμπουκισμού» που κύριος εκφραστής του είναι σήμερα ο Εβάγκελος; Παράλληλα ο μιντιακός υποστηρικτικός του μηχανισμός εκβιάζει ότι "θα εξαφανίσει" όσους δεν στηρίζουν τον "ήδη εκλεγμένο" εκλεκτό τους! Ωραίος κόσμος..."Εβαγκελικά" πλασμένος!
είναι κατάλληλος για να εκφράσει, ως εγκάθετος, τα συμφέροντα της οικονομικής ολιγαρχίας και του παρασιτικού κεφαλαίου μέσα στο ΠΑΣΟΚ.
Τα κανάλια προβάλλουν την καταλληλότητα και τη ρητορική δεινότητα του Εβάγκελος υποστηρίζοντας, με απλουστευμένο τρόπο, ότι έτσι θα νικηθεί ο Καραμανλής.
ως υπουργός, διακρίθηκε, όχι βέβαια, για το μεταρρυθμιστικό του έργο, αλλά ως προκλητικός παλαιοκομματικός ρουσφετολόγος για την εκλογική του περιφέρεια, και αυτό είναι γνωστό σε όλη την κοινωνική βάση του ΠΑΣΟΚ . Διακρίθηκε ως εκπρόσωπος του καθεστωτικού και κρατικοδίκαιου Σημιτικού ΠΑΣΟΚ Με αυτή την εικόνα και το μηδαμινό μεταρρυθμιστικό και κοινωνικό έργο, θέλει να καταλάβει την κομματική αρχηγία…
υπονόμευε μαζί με το εκδοτικό κατεστημένο και τα κρατικοδίαιτα προνομιούχα στελέχη του κόμματος, όλες τις επιλογές και τα σχέδια του Παπανδρέου, από την αρχή της θητείας του, αναγκάζοντάς τον σε διαρκείς υποχωρήσεις και παγιδεύοντάς τον σε μια στείρα αντιπολίτευση, χωρίς ιδεολογικά χαρακτηριστικά, που δεν ήταν στα πλαίσια της προσωπικής - ιδεολογικής του κουλτούρας. Κι αυτό αποδείχθηκε λάθος γιατί κάλυψε τελικά τους πραγματικούς υπαίτιους της ήττας που τώρα, με το δίκιο τους ζητάνε τα ρέστα. Ταυτίζεται με τη διαφθορά, τη διαπλοκή και με τα στελέχη του χώρου, που διαχειρίσθηκαν την εξουσία ως διαπλεκόμενοι. Ταυτίζεται με το διαχρονικό πολιτικό «νταβατζιλίκι» που καταδυναστεύει το Πασόκ.
είναι στη συμπεριφορά του ανερούβαλος (καμμιά σχέση με το παιδοβούβαλος).
βγάζει παντού την «αλαζονείας της εξουσίας» για την οποία καταψηφίστηκε και το 2004 και το 2007 το ΠΑΣΟΚ.
θυμίζει σε πληθωρικότητα τον Έβερτ. Προόδευσε και από μπουλντό-ζας έγινε μπουλντό-γκ!
το παίζει ‘μάγκας, λέγε με Εβάγκελος’ ενώ ήταν μια ζωή αριβίστας και πομπώδης …
όταν λέει : «Εγώ ως μελλοντικός ηγέτης όλης της παράταξης συγχωρώ τους ταλαίπωρους ανθρώπους» τι ακριβώς αναδεικνύει; Τον υβριστικό του χαρακτήρα, την ανειλικρίνειά του, την αντιαισθητική του, την αλαζονεία του, τα απωθημένα «Λουδοβίκου» που έχει ή την πλήρη απαξίωσή του προς τις διαδικασίες του κόμματός του;
«συγχωρώ τους επαγγελματίες»…..σιγά ρε Θεέ, κόψε κάτι!
θεωρεί το γνωστό τρελό, «σεσημασμένο» ταραξία Ρέλλο καθοδηγούμενο, προσπαθώντας εμφανώς να εμπλέξει τον αντίπαλό του σε τραμπουκισμό.
ο σοβαρότερος αντίπαλος του Εβαγκέλα είναι ο ίδιος ο εαυτός του. Πάσχει από έντονη υπερεκτίμηση του εαυτού του.
Δεν «ανατρέπει» τίποτα, ούτε δημιουργεί «συμβολισμούς». Το μόνο που ζητά είναι η νεκρανάσταση ενός παλιοκομματικού ζόμπι μηχανισμού, του Σημιτικού, ο οποίος καταδικάστηκε και το 2004 και το 2007. Το Σημιτικό πασόκ θέλει να σηκώσει κεφάλι και θέλει ξαφνικά να μας πείσει ότι διέβη την κολυμβήθρα του Σιλωάμ άρα αθωώθηκε από οποιαδήποτε αμαρτήματα. έχει και κόμπλεξ και μεγάλα πάθη που εστιάζονται στη μανία για εξουσία. Αυτή η μανία προσελκύει δίπλα του και όλους τους διψασμένους για εξουσία και χρήμα...."λέγε με Εβάγκελος γιατί μου προσδίδει μεγαλύτερο κύρος":σιγά ρε Κύρος!.
είναι καριερίστας της επιστήμης και της πολιτικής. Τα αδιαμφισβήτητα προσόντα του είναι η εντυπωσιακή του επάρκεια στην τέχνη του λόγου και η συγκυριακή του συνεύρεση με τον αείμνηστο Παπανδρέου....
Είναι άνανδρος όταν επιρρίπτει την προδιαγεγραμμένη ήττα των εκλογών του 2007 αποκλειστικά στον Παπανδρέου όταν ο Παπανδρέου ανέλαβε ένα ΠΑΣΟΚ, χαμένο από χέρι που είναι δείγμα πολιτικού ανδρισμού. Εδώ κρίνεται η ηθική και η αξιοπρέπεια των δύο υποψηφίων.
χρησιμοποιεί τον ίδιο μηχανισμό που χρησιμοποίησε ο Σημίτης για να επιβληθεί στο Πασόκ : " αφού ο Σημίτης είναι αρεστός στα ΜΜΕ και έχει αναφορές στο δεξιό χώρο άρα κι εμείς έχουμε περισσότερες πιθανότητες να έχουμε ρόλο στη νομή της εξουσίας". Άρα το ιδεολογικό πρόβλημα του Πασόκ παραμένει και επαυξάνεται με τον Εβάγκελος.
αγανακτώ όταν βλέπω ποιοι σηκώνουν το "λάβαρο της επανάστασης του κ. Βενιζελου"……όλοι αυτοί που όλοι μας σιχαθήκαμε. Όλοι οι ορατοί και αόρατοι δεσμοί με το βρώμικο παρελθόν. Όλοι αυτοί που πιστεύουν ότι τις εκλογές τις κερδίζει το Πασόκ με μια βελτιωμένη έκδοση Καραμανλή ή ένα αντι-Καραμανλή. Κάνουν λάθος γιατί υπάρχει ο original και πιο πέρα η Ντόρα.
αναπαράγει τη γνωστή αντιδεξιά ρητορική της δεκαετίας του ’50 ανοιγοκλείνοντας με πάθος και πείσμα το στόμα του, θυμίζοντας πολιτικές θεούσες εν έτει 2007!
οι πανεπιστημιακοί καθηγητές που έτρεξαν ολονυχτίς, τη νύχτα των εκλογών, να μαζεύουν υπογραφές υποστήριξης του Εβάνγκελος έχουν ένα κοινό παρανομαστή. Είναι αρθρογράφοι (πολύ συχνά) της εφημερίδας, που ζήτησε την παραίτηση Παπανδρέου.
το timing των δηλώσεων Εβάγκελος, την ημέρα των εκλογών είναι ενδεικτικό ανεπαρκούς συναισθηματικής νοημοσύνης και αμοραλισμού. Είναι ένας από τους λόγους που ο Βενιζέλος αν και είναι ικανός πολιτικός δεν πρόκειται ποτέ να γίνει αγαπητός.
ποιοι έσπευσαν να υποστηρίξουν άμεσα τον Εβαγκέλης; τα φαντάσματα του παρελθόντος : ο "φούσκας" Νεονάκης, ο πολιτικά νεκραναστημένος Σουμάκης, ο "καρικατούρα μάνατζερ" Βερελής, ο αποτυχημένος στις εκλογές Χριστοδουλάκης, ο οπορτουνιστής Μπίστης, ο Πρωτοπαπά(ρα)ς και οι Τσουκατοπανταγιάδες που ετοιμάζονται για θριαμβευτικό come-back .
κάποιος πρέπει να υπενθυμίσει στον Εβάγκελος ότι είναι άλλο πράγμα η ρητορεία (= η τέχνη της παραπλάνησης δια των λόγων) και άλλο η ρητορική (= η τέχνη της πειθούς δια του λόγου).
ο Εβαγκέλης είναι μια φούσκα που πρέπει να ξεφουσκώσει ή να σκάσει.
το "βουλευτικό ασυμβίβαστο" που εισήγαγε, έδιωξε τους πετυχημένους επαγγελματίες από τη Βουλή και τη γέμισε με "ανεπάγγελτους" πολιτικούς δέσμιους της καναλαρχίας, από τους οποίους εξαρτάται πλέον η επιβίωσή τους (όποια πέτρα κι αν σηκώσεις κοντά στον Εβαγκέλης, περιέργως νταβατζήδες θα βρεις). Ο Εβάνγκελος στεγανοποίησε το σύστημα-Πασόκ για να μην προκύψει καμιά υποψηφιότητα στη μάχη διαδοχής, από κάποιον καταξιωμένο επαγγελματία. Μοναδικός του αντίπαλος ήταν και είναι ο Γ. Παπανδρέου τον οποίον και θα έκαιγαν, παραδίδοντάς του "το περίφημο δαχτυλίδι" το 2004 με σκοπό να "τον κάψουν".