Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Ενεργειακή επιβάρυνση της Βοιωτίας βλέπει η Συμπαράταξη

Στην εκτίμηση ότι η περιοχή της Βοιωτίας επιβαρύνεται δυσανάλογα με εγκαταστάσεις ΑΠΕ προβαίνει η Συμπαράταξη Βοιωτών με ανακοίνωσή της. Δείτε


Δυστυχώς επιβεβαιώνεται η εκτίμησή μας ότι το νέο θεσμικό πλαίσιο για την επέλαση των βιομηχανικού τύπου αιολικών πάρκων και των ανεξέλεγκτων φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων θα έχει ολέθριες συνέπειες για τα πανέμορφα βουνά και την εύφορη γη της Βοιωτίας. Με αντίστοιχα ολέθριες συνέπειες για την κοινωνική ζωή στο νομό μας. Σημειώνουμε ενδεικτικά ότι οι αδειοδοτήσεις για τους δύο τελευταίους μήνες του 2010 σε φωτοβολταϊκά έφτασαν τα 116MW ενώ οι νέες αιτήσεις για αιολικά τα 161MW. Η δυσανάλογη αυτή ποσότητα ενεργειακών εγκαταστάσεων στο νομό μας προστίθεται στον χωρίς σχεδιασμό και έλεγχο όγκο συμβατικών ενεργειακών εγκαταστάσεων. Το ζήτημα δεν είναι φυσικά μόνο ποσοτικό.


Ενώ προσπαθεί να μετατρέψει τη Βοιωτία στη νέα χαβούζα ενεργειακών εγκαταστάσεων της χώρας, το μεγάλο ενεργειακό κεφάλαιο καταστρέφει ταυτόχρονα το πολιτιστικό και άλλο κεφάλαιο της περιοχής. Είναι χαρακτηριστική η δρομολόγηση άμεσης εγκατάστασης βιομηχανικού αιολικού πάρκου στον Κιθαιρώνα καθώς επίσης και στον ορίζοντα ενός παγκόσμια μοναδικού μνημείου, της Μονής του Οσίου Λουκά.


Η Συμπαράταξη Βοιωτών για το Περιβάλλον θα χρησιμοποιήσει κάθε μέσο να αντιστραφεί μια πορεία προς μια καταστροφή που θα είναι ανεπανόρθωτη. Καλούμε τους πολίτες της Βοιωτίας σε εγρήγορση και σε κινητοποιήσεις και τους διάφορους αιρετούς του νομού να αναλάβουν τις ευθύνες τους.


ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΒΟΙΩΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η Σπανούδη συμφωνεί με το κείμενο;;;

Ανώνυμος είπε...

να κανουν παλι εκδηλωση και να εχουν 20 ατομα οπως για τη δαυλεια στο νερομυλο. η βοιωτια πειναει.λεφτα τωρα

Ανώνυμος είπε...

τστστσ....
κακίες....

Ανώνυμος είπε...

Για να καταλαβω η συμπαραταξη πολιτών ασχολειται με ολα τα προβληματα πλυν της Λιβαδειας λογω εντοπιότητας?

Ανώνυμος είπε...

ακόμα δεν έχεις καταλάβει γιατί ασχολούνται με όλα τα άλλα περιβαλλοντικά εκτός Λιβαδειάς και Χαιρώνειας;
πανεύκολη η απάντηση.
γιατί πως να τα βάλεις με την εξουσία που συνεργάζεσαι ;
ενώ με τους άλλους δημάρχους του νομού κάνεις τον επαναστάτη...

Ανώνυμος είπε...

καλά ειστε φοβεροι, απο την μια κατηγορείτε την συμπαραταξη γιατι παρεμβαίνει εναντιον των εκκλησιαστικών διεκδικησεων στον Δήμο Λιβαδειάς (Δαύλεια)και πιεζει τον Παπαγγελή να συμπαρασταθει στον δικαστικο αγώνα του ελληνικού δημοσίου για την υπεράσπιση της δημόσιας γης και απο την άλλη την κατηγορειτε γιατι δεν παρεμβαίνει στην Λιβαδειά.
Χαιρετίσματα στις εξουσίες σας. (εκκλησία-δημάρχους- εταιρείες)

ΥΓ. Χωνεψτε το καλά, δεν υποχωρούμε.
Ο αγωνας για την υπερασπιση του φυσικού περιβάλλοντος και της υγείας ειναι κοινος με τον αγωνα για μεροκαματο και αξιοπρεπή διαβίωση.

Ανώνυμος είπε...

Κι όμως, κάποιοι άλλοι είναι πολύ πιο πιο...φοβεροί, γιατί
από τη μια πρωτοστατούν στη συμπαράταξη κι από την άλλη συνεργάζονται με την εξουσία
του μνημονίου

στέλνουν χαιρετίσματα λοιπόν σε όλες τις άλλες εξουσίες εκτός από την δική τους...και νομίζουν ότι δεν το βλέπουν οι πολίτες;