Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Οι Μακεδόνες και ο "Παύλος Μελάς"

Ο ετήσιος χορός του Συλλόγου Μακεδόνων νομού Βοιωτίας θα διεξαχθεί το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου στο κέντρο Καρακόλιθος. Στη μουσική το συγκρότημα Παύλος Μελάς, από τη Σιάσιστα Κοζάνης. Προσκήσεις στα τηλέφωνα ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ 6948590323 ΛΙΑΚΑΤΑ 6936070269 ΝΤΕΛΛΑΣ 6977636805 ΓΙΑΜΑΣ 6977632420



5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
ΜΕΛΑΣ = ΜΑΥΡΟΣ = ΖΕΖΑΣ (ΣΤΑ ΑΡΒΑΝΙΤΙΚΑ)
ΜΙΚ-ΗΣ = ΦΙΛΟΣ, (ΜΙΚ, ΑΡΒΑΝΙΣΤΙ ΕΠΙΣΗΣ).
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗΣ ΑΠΟΔΟΧΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΒΑΝΙΤΙΚΟ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ.
ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗΣ ΕΜΠΝΕΥΣΗΣ ΣΥΝΑΝΤΑΜΕ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΨΕΥΔΩΝΥΜΑ ΠΑΛΛΑΙΟΕΛΛΑΔΙΤΩΝ, ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΜΗ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ.

Ανώνυμος είπε...

Σημασία έχει ο μεγαλειώδης αγώνας του για την απελευθέρωση της Μακεδονίας.

Μέτοικος είπε...

Μ έ λας = μαύρος. Μελ ά ς = παραγωγός / έμπορος μελιού (πρβλ. ψάρι > ψαράς)

Το ψευδώνυμο Μίκης Ζέζας ήταν σύνθεση των υποκοριστικών των παιδιών του (του Μίκη και της Ζέζας). Όσο για Αρβανίτικο πληθυσμό στη Δυτ. Μακεδονία αυτό πρώτη φορά το ακούω!

βοιωτός είπε...

Φυσικά υπάρχουν αρβανίτες στη Δυτική μακεδονία, μέτοικε. Το Λέχοβο είναι περίφημο χωριό για τον ηρωικό μακεδονικό αγώνα και για τους πετράδες του.

Ανώνυμος είπε...

Καλά ο Παύλος Μελάς κι οι άλλοι Έλληνες , Μακεδόνες, Κρητικοί ,κλπ δεν... ντράπηκαν να πολεμούν για την απελευθέρωση της Μακεδονίας; Γιατί σύμφωνα με τον ...μέγα "ιστορικό" Τατσόπουλο τον ΣΚΑΙ και όλους τους ανιστόρητους... περνούσαν μια χαρά με τους Τούρκους, αρμονικά και ειρηνικά. Τι τους έλειπε δηλαδή; Όλα τα είχαν. "Αχάριστοι" έλληνες πρόγονοι," αχάριστοι" ήρωες που καλοπερνούσατε αλλά δεν το καταλαβαίνατε και από ιδιοτροπία και ξεροκεφαλιά επαναστατήσατε απέναντι στους πολιτισμένους κατακτητές σας αντί να λέτε κι ευχαριστώ.
Όλοι εσείς Επώνυμοι και Ανώνυμοι ήρωες, γυναίκες και παιδιά για να σας λοιδωρούν οι σύγχρονοι Τατσόπουλοι.