Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Επεισόδιο στο 2ο Λύκειο

Δεν λέει να κοπάσει ο σάλος που έχει προκληθεί στη Λϊβαδειά από το λεκτικό επεισόδιο που συνέβη  την περασμένη Πέμπτη κατά την απόδοση στους γονείς των μαθητών των  βαθμών Α' τετραμήνου στο 2ο Λύκειο Λιβαδειάς.
Αιρετός άρχων της βοιωτικής πρωτεύουσας προφανώς δυσαρεστημένος από βαθμό του τέκνου του επιτέθηκε με προσωπικούς χαρακτηρισμούς σε καθηγητή, ο οποίος με τη σειρά του απάντησε σε υψηλούς τόνους. Οι πολλοί παριστάμενοι έμειναν άναυδοι, μερικοί μίλησαν για αλαζονία της εξουσίας και κάποιοι άλλοι για τη γενικότερη κατάπτωση της ελληνικής κοινωνίας.
Σε όλες τις περιπτώσεις το θέμα συζητείται ακόμη στα πηγαδάκια της Λιβαδειάς και τα σχόλια δεν είναι κολακευτικά για τον αιρετό.

51 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

έτσι αντιλαμβάνονται την εξουσία;
χαιρετίσματα λοιπόν...στην "εξουσία"...

Ανώνυμος είπε...

Ποιος να είναι άραγε αιρετός;

Ανώνυμος είπε...

Στο σκηνικό υπήρξαν παρόντες και αυτόπτες μάρτυρες πολλοί γονείς και εκπαιδευτικοί. Ανεπίτρεπτο για όλους τους γονείς και ειδικά για αιρετό, δεν το συζητάμε.
Αλλά εμένα μου κα΄νει εντύπωση η στάση του συλλόγου του συγκεκριμένου σχολείου. Δεν έγινε τίποτα δηλαδή; Δεν έχουν σαν σύλλογος άποψη;

Ανώνυμος είπε...

μα δεν ξέρει κανένας, για ποιον πρόκειται; να μας σκιαγραφήσει το προφίλ του;
Να ξέρουμε βρε αδελφέ, τίνος έπεσε η μάσκα!

Ανώνυμος είπε...

κανονικα θα πρεπει να πει καποιος το ονομα για να ξερουμε κι εμεις με τι κουμασια εχουμε να κανουμε....

Ανώνυμος είπε...

kala tora...xorio pou fainetai kolaouzo den thelei...
oi kathigites pali mougka sti strouga...eleos
meta tous xalaei i gnomi tis koinonias...alla as einai kala ta idiaitera....milame gia tin apoliti xeftila...giati ftiaxtikan periousies ...alla perimenoume na brethei enas sovaros ekpaideytikos na katageilei tin katastasi...oute enas???? ntropi

Ανώνυμος είπε...

ο λα λα! δώσε θάρρος στον....να σ'ανέβει στο κρεβάτι! σοφός ο λαός

Ανώνυμος είπε...

άρα είναι κάποιος αιρετός από χωριό;και πού έχει εκλεγεί;

Ανώνυμος είπε...

έλα παιδιά όλοι τον ξέρετε , σαν παγόνι κυκλοφορεί απόταν έγινε αντιδήμαρχος ο κύριος αυτός και νομίζει ότι ..."της βασιλείας του ουκ έσται τέλος..." αλλά σε λίγο τα θα ιδεί κι αυτός την...αγανάκτηση των πολιτών...
όσο γαι τον σύλλογο των καθηγητών του δευτέρου λυκείου, θου κύριε..και καληνύχτα, ο καθένας έχει αυτό που του αξίζει;

Κ είπε...

οι γονείς είναι"χειρότεροι" από τους καθηγητές, οπότε καλά τους κανουν...αξιοπρέπεια υπάρχει; ή μόνο χαμέρπεια για να κονομάνε κάποιοι;

ποπολάρος είπε...

χαχαχα και σωπάτε καλέ....
τι περιμενατε από τη ...γενια του πολυτεχνείου? ούνα φάτσα ούνα ράτσα, γονείς και εκπαιδευτικοί, όλοι ίδιας νοοτροπίας και αντίληψης! χαίρομαι που ξυπνάει το πόπολο!

Ανώνυμος είπε...

έχει σχέση με αυλή, τρόπον τινά;

betfear είπε...

12 σχολια κ κανεις δεν εχει το θαρρος να γραψει το ονομα του πολιτευτη και του καθηγητη.
Voiote,η αναρτηση αρθρων χωρις ονοματα,παραπεμπει σε κατινες.Αμα δεν τολματε να γραψετε τα ονοματα ,μην το αναρτητε καθολου!

Ανώνυμος είπε...

ναι βρε , όπου ...κόσμος είναι μαζεμένοι...
και μην ο πππάς είν' άρρωστος...

Ανώνυμος είπε...

Πως το πε ένας παραπάνω; Ούνα φάτσα ούνα ράτσα! Ιδιοι και χειρότεροι καλά τα παθαίνουν οι ελαστικές...συνειδήσεις

βοιωτός είπε...

6.19
Να είσαι περισσότερο κόσμιος. Δεν έχει σημασία το όνομα αλλά η πράξη.

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

που να μαθουν κοσμιότητα βοιωτέ; τι νομίζεις ότι όλοι είναι σαν εσένα; χαχα, δεν ξέρεις με τι έχεις να κάνεις....................;

Ανώνυμος είπε...

Νέο ύφος και ήθος εξουσίας.Να τους χαίρεστε.

Ανώνυμος είπε...

Σιγά το μυστικό ρε φίλε εσύ που δήθεν κόπτεσαι για τα ονόματα το ξέρει ο κόσμος όλος. άλλο αν τουμπεκιάσαν

Ανώνυμος είπε...

από χωρικούς τι να περιμενεις

Ανώνυμος είπε...

to tsounami erxetai

Παλιός είπε...

Βοιωτέ,
καλό σαν είδηση αλλά αναμενόμενο εκεί που έχουν φτάσει.
Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι σοβαρό , μήπως δεδομένης της γνώσης και της ευαισθησίας σου για την ιστορία , μπορούμε να ελπίζουμε σε μια πραγματικά σοβαρή εκδήλωση για την 25η Μαρτίου.
Περισσότερο σήμερα παρά ποτέ που η ιστορία μας κακοποιείται βάναυσα (βλέπε Σκαι). Δεν χρειάζονται μια απάντηση ?

Παλιός είπε...

Βοιωτέ,
καλό σαν είδηση αλλά αναμενόμενο εκεί που έχουν φτάσει.
Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι σοβαρό , μήπως δεδομένης της γνώσης και της ευαισθησίας σου για την ιστορία , μπορούμε να ελπίζουμε σε μια πραγματικά σοβαρή εκδήλωση για την 25η Μαρτίου.
Περισσότερο σήμερα παρά ποτέ που η ιστορία μας κακοποιείται βάναυσα (βλέπε Σκαι). Δεν χρειάζονται μια απάντηση ?

Ανώνυμος είπε...

Γνωστή η αλαζονεία της βλαχιάς καλά να πάθετε.Σας χρειαζόταν.το καταχάρηκα γιατί ψηφίζετε ό.τι ναναι. Μη μιλάτε τώρα.

ομάδα πολιτών είπε...

Συγγνώμη αλλά θα ήθελα να ασχοληθούμε με κάτι σοβαρότερο, όπως ο αγώνας των κατοίκων της Κερατέας και των γειτονικών δήμων που τους στηρίζουν.Ντράπηκα όταν είδα ότι βγήκε μετά από 70 μέρες(!) στην τηλεόραση στην εκπομπή του Λαζόπουλου την Τρίτη.
Τι συμβαίνει; Γιατί τα κανάλι κρύβουν ένα τοσο σημαντικό γεγονός; Δίνουν τεράστια μάχη οι άνθρωποι και δεν έχουν φωνή.ΓΙΑΤΙ;
Πως κοιμόμαστε ήσυχοι; Που είναι οι ευαισθησίες μας;
Παρακαλώ ενημερώστε μας σας εμπιστευόμαστε

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟ ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΠΡΩΤΟΙ. ΑΠΟ ΟΥΣΙΑ ΟΛΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ. ΑΝΑΡΩΤΗΘΕΙΤΕ, ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΤΙ ΓΡΑΦΕΤΕ ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΞΑΝΑΓΡΑΨΤΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ.

Ανώνυμος είπε...

ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΗΝ ΧΑΛΑΤΕ ΤΟ BLOG ΜΕ ΑΣΚΟΠΗ ΦΛΥΑΡΙΑ.ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΣΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΣΩΠΑ. Η ΦΛΥΑΡΙΑ ΣΕ ΧΑΛΑΕΙ Η ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ?

Ανώνυμος είπε...

Οταν διαβασα τα σχόλια καταλαβα αμέσως σε ποιον Αντιδήμαρχο αρμόζει αυτή η συμπεριφορα.Το σχόλιο ενός προηγούμενου ανώνυμου τον φωτογραφίζει πλήρως όταν λέει ότι περπατάει σαν παγόνι στο πεζόδρομο και πιστέψτε με η έκφραση που χρησιμοποίησε"της βασιλείας σου " έχει απόλυτη σχέση". Ο κύριος πρέπει να χαμηλώσει τα φτερά του και να κατέβει απο το καλάμι του. Συλληπητήρια σε αυτούς που τον ψήφισαν.

Ανώνυμος είπε...

ΜΕΤΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ ΠΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΚΟΥΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ.ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΡΧΕΣΤΑΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ

Ανώνυμος είπε...

και τι έχουμε να δούμε ακόμα... όταν κανα αλβανάκι, που θα έχει αριστεύσει θα παίρνει την σημαία... (και καλα θα κάνει να την πάρει, λέω εγώ!!!) Παρεμπιπτώντος γιατι δεν θα αντιδρούσαμε στην περίπτωση που ο αλλοδαπός μαθητής που θα αριστευε και θα έπερνε την σημαία θα ήταν γαλλάκι ή αγγλάκι η γερμανακι??? Για αμερικανάκι δεν λέω για ευνόητους λόγους ... Πάντως ο αντιδήμαρχος, για τον οποίο δεν εχω καταλάβει ακόμα πιος είναι, οφείλει ή να αποδείξει την λανθασμένη αξιολογηση του καθηγητή ή να παραιτηθεί άμεσα !!!! ...αλλά ... είναι πολλά τα λεφτά ...

Ανώνυμος είπε...

Πολύ βρωμιά ρε παιδιά στην τοπική αυτοδιοίκηση...τι να λέμε τώρα..για το συγκεκριένο επεισόδιο δεν εκφράζω γνώμη προς το παρόν αν και γνωρίζω καλά τι εγινε και δεν θέλω να βγάλω βιαστικά συμπερασματα για τον κουμουνιστή με τη γεματη δεξιά τσέπη,ας αποδείξει οτι είχε δικαιο...μάλλον δεν είναι τόσο κακός,ενθουσιασμένος με την εξουσία ειναι και κανει ντόρο δείχνοντας την απειρία του...την κυρά ..ντούμενα την ακουτε πουθενα??χαζή είναι αυτή??οχι βεβαια!!1.200.000 καληνυχτα μας μαμάκες!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

θα αρκούσε και μια συγνώμη κατόπιν αν κατάλαβε ότι δεν είχε δίκιο και ότι παραφέρθηκε . Αλήθεια ξέρει κανείς ποιος ήταν ο "κακός" βαθμός κατά την κρίση του;

Ανώνυμος είπε...

17

Ανώνυμος είπε...

Πως κρίνετε κάποιον αν δεν έχετε ακούσει και τη δική του γνώμη!!
Άλλωστε οι περισσότεροι ξέρουμε ότι οι καθηγητές δεν είναι πάντα αντικειμενικοί και κάνουν διακρίσεις ανάμεσα στα παιδιά.Τέτοιου είδους αντιδράσεις όμως, είναι άσχημες και έχουν κακό αποτέλεσμα για τα παιδιά.

Ανώνυμος είπε...

κανείς δεν καυτηρίασε τη γνώμη
αλλά αυτό είναι άλλο και άλλο η αντίδραση και ο τρόπος και μάλιστα με κριτήριο τα αξιώματα..
δηλαδή τα άλλα παιδιά δεν έχουν τα ίδια δικαιώματα με εκείνα των αξιωματούχων; άσε που και σαν εικόνα το να τσακώνεσαι με τον καθηγητή του παιδιού σου δεν είναι ό,τι καλύτερο
κατεβείτε και λίγο ρε σεις
εφήμερα είναι αυτά και ματαιοδοξία σκέτη.
χώρια που αν ο βαθμός ήταν πραγματικά το 17 (δεν το ξερω) ε, δεν νομίζω ότι υπάρχει ζήτημα
αμάν με τη μανία για τα 20άρια (των γονιών ), άμα αξίζουν οι μαθητές κι έχουν κοπιάσει φαίνεται στις Πανελλαδικές, το σύστημα βαθμοί χωρίς αντίκρυσμα δεν πρέπει να τελειώνει κάποτε; ας σκεφτούν κι οι καθηγητές τις ευθύνες τους σε αυτό

Ανώνυμος είπε...

Είναι ανεπίτρεπτο να στηρίζετε πολιτικές κριτικές (χείριστες) με αφετηρία το συγκεκριμένο συμβάν. Υπάρχουν πολλά σοβαρότατα θέματα που θα μπορούσατε να κάνετε πολιτική κριτική.

Φυσικά δεν σκεφτήκατε την ψυχολογία του μαθητή μετά από όλο αυτό, παιδί είναι γιατί να κουβαλάει την δική σας πολιτική κουταμάρα, αν και κάποιοι που γράψατε εδώ είστε καθηγητές και έπρεπε να το κατανοείτε. Και εσείς από τον σύλλογο που που θέλετε να σας ενημερώνουν, φυσικά δεν σκεφτήκατε αν μη τι άλλο να παρέμβετε για να προστατεύσετε, όχι τον αιρετό, όχι τον καθηγητή αλλά τον μαθητή.

Δεν ήσασταν οι περισσότεροι μπροστά. Ο συγκεκριμένος μαθητής είναι άριστος πολύ πριν γίνει ο πατέρας αντιδήμαρχος, ερωτώ το ίδιο που ρώτησε πριν την εριστική απάντηση του καθηγητή, πως γίνεται σε όλα τα μαθήματα επιλογής ο μαθητής να έχει πολύ μεγαλύτερο βαθμό από ένα μάθημα γενικής παιδείας; Ο μαθητής βαθμολογήθηκε όχι για την απόδοσή του αλλά για άσχετους λόγους. Καθηγητές κάποιοι καταλαβαίνετε.

Και ο καθηγητής γνωστός, ρωτείστε να μάθετε. Ρωτείστε και για την συγκεκριμένη και γενικότερη συμπεριφορά του.

Ανώνυμος είπε...

ο καθηγητης ειναι ο καρατραντος ο μαθηματικος.ο αντιδημαρχος ο παπαλαμπρος.Ο μαθητης εγραψε 20 σε τεστ κ διαγωνισμα αλλα ο καθηγητης του εβαλε 18 η 19 με αποτελεσμα να ριχνει το μ.ο.!ο μαθητης ειναι Γ' λυκειου.

Ανώνυμος είπε...

Αμα θελεις Παπαλαμπρο
ξανα περνα απο το Λυκειο.....
Αιρετε.....δεν εισαι εναρετος.....
Βασιλη η αντιδημαρχεια δεν ειναι εξουσια.....εισαι υπαλληλος του καθε ενα μας.
Εδω απειλες δεν μας τρομαζουν
Οι βοιωτοι εχουν γνωση !!!!

Ανώνυμος είπε...

σιγα μην τρομαξουν οι καθηγητες....
ρε ΟΥΡΤ απο εδω λες και δεν ξερουμε
τους Παπαλαμπρεους .......

Ανώνυμος είπε...

σιγα μην τρομαξουν οι καθηγητες....
ρε ΟΥΡΤ απο εδω λες και δεν ξερουμε
τους Παπαλαμπρεους .......

Ανώνυμος είπε...

Αν δεν ήταν αιρετός ο συγκεκριμένος πατέρας δε νομίζω οτι θα γινόταν τόσος ντόρος για ένα τέτοιο επεισόδιο. Όποιος γονιός και να ήταν στη θέση του το ίδιο θα έκανε αν ο καθηγητής έκρινε το παιδί του γιατί δεν του άρεσε η φάτσα του και όχι γιατί δεν ήταν καλός μαθητής. Πρέπει όλοι οι γονείς να ξεσηκωθούμε για κάτι τέτοια <>, όπως ο συγκεκριμένος καθηγητής.

Ανώνυμος είπε...

17 στο γραπτό 17 και στον έλεγχο

Ανώνυμος είπε...

ανώνυμε 7.09 δηλαδή να μην βαθμολογούν οι καθηγητές σαν ειδικοί αλλά οι γονείς τα παιδιά τους? Ωραία άποψη και πολύ αντικειμενική.Τι άλλο θα ακούσουμε

Ανώνυμος είπε...

τι είναι αυτά που λέτε; από... φάτσες κρίνουν οι καθηγητές; δεν έχουν διαγωνίσματα, τεστ, προφορικά, συμμετοχή κλπ στην τάξη , άρα και εικόνα για κάθε παιδί ξεχωριστά ;
επιτέλους κι ο λαικισμός έχει όρια ή όχι;

Ανώνυμος είπε...

Όσοι ανίδεοι παρακαλώ ας μην σχολιάζουν. Όσοι είναι έξω απ το χορό πολλά τραγούδια λένε. Αφήστε να ξέρουμε ΕΜΑΣ καλύτερα που γνωρίζουμε λεπτομερώς το περιστατικό.

Ανώνυμος είπε...

Σιγά ρε που και οι κολοκαθηγητάδες σε συντριπτικό βαθμό γίνατε ειδικοί. Κοπρόσκυλα που δεν δουλεύετε ειστε. Οι περισσότεροι το παραδεχεστε, το πιο λουφαδόρικο επάγγελμα έχετε. Άσε για τον καρατράντο ξέρουμε

Ανώνυμος είπε...

Το ποπολο κυριοι ξυπνησε ....
Τερμα κυριοι οι μασκες......
Το χουν καταλαβει και οι ιδιοι και εχουν εξαφανιστει.....
Τον συγκεκριμενο κυριο πολιτευτη τον περιποιηθηκε πριν απο λιγες μερες και απλος πολιτης σε κεντρικο ΚΑΦΕ της πολης μπροστα σε κοσμο για αλλο ζητημα.

Ανώνυμος είπε...

eparsh kai allazonia sto full!kapoioi nomizoun oti exoun piasei ton papa apo ta ....

Ανώνυμος είπε...

ναι βέβααια κι έχουν και άποψη!
θα γελάσουμε πολύ και πολύ σύντομα