Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

Μικρή άνοδος, αναιμικός τζίρος

Ανοδικό ήταν το ξεκίνημα για την εγχώρια αγορά μετοχών. Ο τζίρος των συναλλαγών πενιχρός , και δυσκόλεψε τους επενδυτές στην ανάληψη ρίσκου. Τα βλέμματα των αγορών ήταν στραμμένα στην ανακοίνωση μακροοικονομικών στοιχείων από την Αμερική , τα οποία αφορούσαν την καταναλωτική εμπιστοσυνη και τις λιανικές πωλήσεις. Οι λιανικές πωλήσεις ήταν απογοητευτικές σε σχέση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών οι οποίες ήταν θετικές κατά 0,1% και ανακοινώθηκαν στο –1,1% , πρώτη φορά αρνητικές μετά από τον Σεπτέμβριο. Στην ανακοίνωση των λιανικών πωλήσεων οι αγορές προέβησαν σε διόρθωση όμως σταδιακά επέστρεψαν σε θετικό επίπεδο βοηθούμενες από τα θετικά στοιχεία της Αμερικής από την καταναλωτική εμπιστοσύνη.
Ο γενικός δείκτης έκλεισε στις 1484 μονάδες αποδίδοντας 0,52% και ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε στις 710 μονάδες ενισχυμένος κατά 0,95%. Η μετοχή του ΟΤΕ έκλεισε στα 5,51 ευρώ –1,61% σε νέο ιστορικό χαμηλό , καθώς η παραπομπή του Κου Βουρλούμη σε εξεταστική επιτροπή με την κατηγορία της απιστίας για υπερτιμολογήσεις επιβάρυνε την ήδη άσχημη εικόνα του ομίλου. Ο τζίρος των συναλλαγών δεν κατάφερε πάλι να ξεπεράσει τα 100 εκατομμύρια και έκλεισε στα 93 εκ.



Στις ξένες αγορές αναμεικτα τα συναισθήματα μετά τα ανάμεικτα μακροοικονομικά νέα. Η Γερμανία αφού πέρασε σε αρνητικό πρόσημο (-1,21%) επέστρεψε με οριακά κέρδη 0,16%. Στην Αμερική οι βασικοί δείκτες κινούνται με οριακές αποκλίσεις τιμών , για το S&P +0,05% και για τον Dow Jones -0,05%. Τέλος το ευρώ διαπραγματεύεται σταθεροποιητικά πέριξ του 1,21.

Δεν υπάρχουν σχόλια: