Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

Ισχυρή άνοδος στο ΧΑ

Ημέρα αντίδρασης η σημερινή μετά από ένα δύσκολο τριήμερο διαπραγματεύσεων. Το θετικό κλίμα από τις ευρωπαϊκές αγορές βοήθησε την αντίδραση στην εγχώρια αγορά. Το ξεκίνημα ήταν ανοδικό με κέρδη +0,53% , όμως στην συνέχεια η απότομη επιστροφή του DAX της Γερμανίας σε αρνητικό πρόσημο προβλημάτισε το επενδυτικό κοινό το οποίο εμφανώς έψαχνε κατεύθυνση. Στην συνέχεια η αγορά επέστρεψε δυναμικά με κέρδη άνω του 4% για τον γενικό δείκτη και άνω του 5% για τον τραπεζικό κλάδο.
Με σημερινή έκθεση της η JP Morgan ανέφερε ότι οι πιθανότητες για πτώχευση της Ελλάδας είναι λιγότερο από 20% περιορίζοντας τις ανησυχίες για το μέλλον της Ελλάδας . Ο υπ. Οικονομικών της Ελλάδας Γ. Παπακωνσταντίνου χαρακτήρισε αστεία τα σενάρια για έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και δήλωσε αισιόδοξος για την πορεία του ελλείμματος για το 2010 . Τόνισε ότι η δεύτερη δόση του δανείου που εκταμιεύεται το Σεπτέμβριο είναι εξασφαλισμένη.
Η αγορά έκλεισε με κέρδη 3,76% και τζίρο συναλαγών 110 εκ. ευρώ ενώ ο 20άρης έκλεισε στις 698 μονάδες ενισχυμένος κατά 4,32% .
Στις διεθνείς αγορές η Γερμανία διαπραγματεύεται με κέρδη 1,2% , η Γαλλία +1,11% και η Αγγλία +0,45%. Στην Αμερική επίσης θετικό κλίμα με κέρδη 0,5% στις 17:45 για τους Dow Jones και S&P. Τέλος το ευρώ διαπραγματεύεται στα 1,2033 δολάρια ενισχυμένο έναντι του δολαρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: