Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

Αυτό είναι το άνοιγμα στην κοινωνία, κ. Σαμαρά;

Διαβάζω:
"Οι δηλώσεις υποψηφιότητας για μέλη της ΝΟΔΕ Βοιωτίας υποβάλλονται στη ΝΕΦΕ από την Τετάρτη 9/6/2010 και ώρα 10:00 έως την Πέμπτη 10/6/2010 και ώρα 10:00.
Για συνέδρους, ως ώρα λήξης της προθεσμίας υποβολής υποψηφιοτήτων ορίζεται η 14:00 της Πέμπτης 10 Ιουνίου.
Ώρα έναρξης της ψηφοφορίας ορίζεται η 10:00 και ώρα λήξης η 19:00.
Στο μεταξύ την Κυριακή 13/06/2010 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Νομαρχιακού Συμβουλίου θα συγκληθεί η Νομαρχιακή Συνέλευση με θέματα ημερήσιας διάταξης τα παρακάτω:
1. Διεξαγωγή αρχαιρεσιών για την ανάδειξη και την εκλογή των μελών της ΝΟΔΕ
2. Εκλογή αντιπροσώπων της Περιφερειακής Οργάνωσης για το Συνέδριο.

Ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Βοιωτίας
Δημήτρης Καραμάνης"

Δηλαδή 24 ώρες προθεσμία και μάλιστα καθημερινή, εργάσιμη ημέρα είναι το περιθώριο για όποιον ενδιαφέρεται να θέσει υποψηφιότητα για τη ΝΟΔΕ Βοιωτίας και λίγες ώρες παραπάνω για το Συνέδριο.
Δεν γνωρίζω αν πρόκειται για κεντρική απόφαση ή μπορεί η κατά τόπους κομματική οργάνωση της ΝΔ να θέτει τους δικούς της όρους. Μπορώ να μάθω αλλά δεν είναι αυτό που έχει σημασία. Σημασία έχει ότι είναι λάθος. Σημασία έχει ότι αυτού του τύπου οι αρχαιρεσίες που θυμίζουν λέσχη του μπριτζ ή μυστική οργάνωση είναι από εκείνα τα λάθη που έθεσαν τη ΝΔ στην αντιπολίτευση.

Ο Αντώνης Σαμαράς πριν εκλεγεί ως πρόεδρος της ΝΔ αλλά και μετά υποσχέθηκε άνοιγμα των θυρών του κόμματος στην κοινωνία. Αυτό εννούσε; Με αυτές τις σχεδόν εν κρυπτώ διαδικασίες γίνεται άνοιγμα στην κοινωνία ή στη βάση; Φυσικά όχι, όπως αποδείχθηκε και στην εκλογή του νέου προέδρους της ΝΟΔΕ Βοιωτίας όπου προσήλθαν μόλις 2.200 μέλη της ΝΔ έναντι 7.500 που είχαν ψηφίσει στν εκλογή Σαμαρά.
Αρα η ΝΔ επιστρέφει στα παλαιά λάθη. Ομως τώρα οι καιροί δεν συγχωρούν...

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

έτσι έτσι πέστα .τι έχεις Γιάννη, τι είχα πάντα....

Ανώνυμος είπε...

O νέος (σε ηλικία) και νέος πρόεδρος ΝΟΔΕ Δ.Καραμάνης τι λέει γι αυτό; Συμφωνεί με την κλειστή διαδικασία ή διαφωνεί; Χρήσιμο θα ήταν να ξέρουμε τη γνώμη του για την ανανέωση.

Ανώνυμος είπε...

Φυσικά και πρόκειτε για στοχευμένο κείμενο, σχόλιο το οποίο και δεν σχολιάζω όπως και το προηγούμενο το οποιο ο ίδιος κύκλος δημοσίευσε , το οποίο αποτελεί ντροπή γενικά για τον κόσμο που τίμησε κάποιους ανθρώπους , είναι όμως και πρόκληση διότι τις δύσκολες ημέρες που περνά η κοινωνία μας ο κύκλος συρρίκνωσης απλά ακόμη δεν μπορεί να χωνέψει την ετυμηγορία του κόσμου που εκδηλώνετε στα συνεχόμενα εκλογικά αποτελέσματα .
Απλά να θυμίσουμε ότι πλέον δεν υπάρχουν διορισμοί αλλά και ότι το καταστατικό , ο κανονισμός και οι εγκύκλιοι είναι γνωστοί αρκετό καιρό πριν και στη διάθεση όλων.
Δεν αποτελώ συνήγορο του προέδρου αλλά με σεβασμό στον εαυτό μου και τις διαδικασίες τουλάχιστον προσπαθώ να διασφαλίζω την αλήθεια

βοιωτός είπε...

8.23
Αντιπαρέρχομαι τις σαχλαμάρες περί στοχευμένου κειμένου, που επειδή είναι πάγια πρακτική κάποιων δεν μπορούν να αντιληφθούν ότι υπάρχουν ανεξάρτητοι δημοσιογράφοι. Δεν περιάζει υπάρχει καιρός μποστά τους και θα το αντιληφθούν.

Η επίκληση του κόσμου και οι λοιποί λαϊκισμοί που θυμίζουν τις χειρότερες στιγμές της πολιτική ιστορίας είναι επίσης ένας ασφαλή τρόπος να αντιληφθεί κανείς πόσο στραβά αρμενίζουν κάποιοι. Διότι ακόμη κι να υποθέσουμε ότι υπάρχει αρκετός κόσμος (που δεν υπάρχει διότι σιγά σιγά αποσύρεται και πάλι στην ιδιώτευση)σε κάμια περίπτωση δεν νομιμοποιεί πρακτικές λέσχης,μάλλον το αντίθετο θα έπρεπε να συμβαίνει.

Οτι είναι υποτίθεται γνωστός ο κανονισμός (που σε ποιους είναι γνωστός; στους ελάχιστους που ασχολούνται; σε ποιους άλλους;) δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να τον κρίνουμε και ακόμη περισσότερο να το αλλάξουμε. Αυτό δεν είπε άλλωστε και ο πρόεδρος, ο Αντώνης Ο Σαμαράς;

Ανώνυμος είπε...

Τα λένε και στο αντί........................



..........................

Όμως, για να προχωρήσει μπροστά ο Σαμαράς πρέπει να εκφράσει όλο το λαό και όχι μόνο τους Νεοδημοκράτες.

Και δεν μπορεί να προχωρήσει με αυτή την Νέα Δημοκρατία – τελεία και παύλα.

Ο λαός δεν ενδιαφέρεται καθόλου σήμερα ούτε για τα εσωτερικά προβλήματα της ΝΔ ούτε για την ίδια τη ΝΔ. Είναι πλήρως απαξιωμένη.



Πιστεύουμε επίσης ακράδαντα ότι αυτό το διαλυμένο μαγαζί που λέγεται ΝΔ δεν πρόκειται ποτέ να φτιάξει. Η μόνη λύση είναι να φτιαχτεί μια εντελώς καινούργια οργάνωση πάνω στην παλιά. Διαφορετικά ο παλιός μηχανισμός θα αφομοιώνει και θα εξουδετερώνει κάθε τι νέο, όπως έγινε μέχρι σήμερα σε πολλές περιπτώσεις.

Στην Επικοινωνία μηδέν

Πρέπει επιτέλους ο Σαμαράς να αποκτήσει πραγματικό επικοινωνιακό επιτελείο. Απλώς δεν πάει άλλο.

Δεν μπορεί να βρει πέντε – έξι δικούς του, να βγαίνουν μόνο αυτοί στα κανάλια και να απαντάνε στις αστειότητες που λένε καθημερινά;

Δεν μπορούν να βρουν έναν σκηνοθέτη για τις τηλεοπτικές του εμφανίσεις στις οποίες κανείς δεν τον «φροντίζει»;

Επίσης: όσοι περιτριγυρίζουν τον Σαμαρά, ή έχουν αναλάβει καθήκοντα από αυτόν, πρέπει να καταλάβουν ότι η δουλειά τους είναι να προβάλλουν τον Σαμαρά, κανέναν άλλο και ιδίως τον εαυτό τους. Αλλιώς να πάνε σπίτι τους. Μικρομάγαζα και προσωπικές στρατηγικές, που τόσο ζημίωσαν την παράταξη, δεν έχουν καμιά θέση στην νέα προσπάθεια.

Τι ζητά ο λαός

Σ’ αυτήν την καταστροφολογία που έχει επιβάλλει η Κυβέρνηση για να περνάει τα ληστρικά της μέτρα, ο Αντώνης Σαμαράς, πρέπει να αντιτάξει ένα ρεαλιστικό και υπεύθυνο πρόγραμμα ελπίδας. Ο στόχος δεν είναι απλώς η νίκη στις επόμενες εκλογές. Ο στόχος είναι η έξοδος της χώρας από την κρίση. Ένα ΝΕΟ ΟΡΑΜΑ. Κεντρικός άξονας του οποίου θα είναι ένας νέος κοινωνικός μετασχηματισμός, αντίθετος από αυτόν που έφερε το ΠΑΣΟΚ και ο οποίος θα συνενώνει τις υγιείς δυνάμεις του Έθνους σε μια νέα προσπάθεια.

Έχουμε γράψει πολλές φορές ότι αυτό που δεν αντιλήφθηκε και ο Κώστας Καραμανλής και η «παλιά» Νέα Δημοκρατία ήταν η δύναμη και η εμβέλεια του κοινωνικού μετασχηματισμού που συνεπέστατα εφάρμοσε το ΠΑΣΟΚ. Από εκείνους που δεν τους γνώριζε ούτε ο θυρωρός τους, τους «μη προνομιούχους» που έγιναν «προνομιούχοι», τον προσεταιρισμό πάγιων αιτημάτων εκδημοκρατισμού της Αριστεράς, μέχρι την απέραντη διαπλοκή με την οικονομική εξουσία, το ΠΑΣΟΚ μετασχημάτισε την κοινωνία. Εγκαθίδρυσε το λεγόμενο «σύστημα ΠΑΣΟΚ».

Η ΝΔ δεν το κατάλαβε ποτέ αυτό. Γι αυτό και έχανε πάντα από το ΠΑΣΟΚ. ΟΙ ανοησίες περί «μεσαίου χώρου» και «συναίνεσης» μόνο την πολιτική κυριαρχία του ΠΑΣΟΚ διαιώνιζαν και οδηγούσαν. Αλλά θα τα πούμε κι άλλη φορά γι αυτά.

Ό Σαμαράς πρέπει λοιπόν τώρα να εξαγγείλει ευθαρσώς έναν άλλο κοινωνικό μετασχηματισμό που να ανταποκρίνεται στις ιδέες του Πατριωτισμού και του Κοινωνικού Φιλελευθερισμού και κυρίως στο πάνδημο αίτημα για κοινωνική δικαιοσύνη.

Τελευταίο και σημαντικότερο: Επαναφορά στο προσκήνιο και ενίσχυση του κινηματικού χαρακτήρα του ρεύματος που ανέδειξε τον Σαμαρά στην ηγεσία της ΝΔ. Τον Σαμαρά δεν τον εξέλεξε στην ηγεσία της ΝΔ κανένας βουλευτής, κανένας σύμβουλος και κανένας τομεάρχης. Τον εξέλεξε ο κόσμος που πίστεψε σε αυτόν. Την ελπίδα αυτού του κόσμου έχει υποχρέωση λοιπόν να πραγματώσει.

Αυτό δεν πρέπει να το ξεχνά στιγμή ούτε ο Σαμαράς, ούτε όσοι δίπλα του προσπαθούν για ένα καλύτερο αύριο.

FactorX

εωσφόρος είπε...

Καμαρ-ί-λα μια σταλιά , δύο επί τρία...