Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

Εκδηλώσεις μνήμης στο Δίστομο και 25 φωτογραφίες

Απουσία των 3 βουλευτών Βοιωτίας του ΠΑΣΟΚ, των οποίων οι πρόσκληση είχε ανακληθεί με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. Διστόμου λόγω του Σχεδίου Καλλικράτης, κορυφώθηκαν χθες οι εκδηλώσεις μνήμης για την συμπλήρωση 66 χρόνων από τη σφαγή του Διστόμου στη μαρτυρική κωμόπολη.
Στις 10.30 το πρωί της Πέμπτης τελέσθηκε από τον μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ.κ. Γεώργιο το καθιερωμένο Μνημόσυνο των Σφαγιασθέντων, στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου.

Ακολούθησε η πορεία προς τον χώρο του Μαυσωλείου όπου εψάλη επιμνημόσυνη δέηση, έγινε η κατάθεση των στεφάνων και το προσκλητήριο των 218 νεκρών -θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας.
Εκτός από τον δήμαρχο Διστόμου κ. Πανουργιά που είχε το γενικό πρόσταγμα, παρέστησαν επίσης η γενική γραμματέας της περιφέρειας Στερεάς κ. Διαμαντοπούλου, ο βουλευτής Βοιωτίας κ. Μιχάλης Γιαννάκης, ο νομάρχης Βοιωτίας Κλ. Περγαντάς. Τον Αντώνη Σαμαρά και τη ΝΔ εκπροσώπησε ο βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος ενώ το ΠΑΣΟΚ ο βουλευτής Αχαΐας και τέως δήμαρχος Καλαβρύτων Θανάσης Παπαδόπουλος. Ηταν εκεί ο δήμαρχος Αράχωβας κ. Ανδρέου, ο ομόλογός του των Χανίων κ. Δασκαλάκης, ο Λεβαδέων κ. Τσιφής οι κοινοτάρχες Κυριακίου Γ. Λαζάρου και Αντίκυρας Γ. Μίχος, πολλοί νομαρχιακοί σύμβουλοι και πλήθος κόσμου.
Δείτε το φωτορεπορτάζ.
Εκδηλώσεις μνήμης στο Δίστομο και 25 φωτογραφίες

Δεν υπάρχουν σχόλια: