Δευτέρα 3 Αυγούστου 2009

Για την καντίνα στον Αγιο Νικόλαο της Παραλίας Διστόμου

Λάβαμε και δημοσιεύουμε την ακόλουθη καταγγελία για καντίνα που βρίσκεται στον Αγιο Νικόλαο Παραλίας Διστόμου. Ευχαρίστως θα δημοσιεύσουμε και οιονδήποτε αντίλογο.

Για δεύτερη χρονιά εφέτος παρακολουθούμε μια δυσάρεστη και εντελώς απαράδεκτη κατάσταση να εξελίσσεται στο χώρο γύρω από το γραφικό εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου στην Παραλία Διστόμου και ακριβώς κάτω από τις παιδικές κατασκηνώσεις που με
Συγκεκριμένα στο όμορφο αλσύλλιο που είναι γύρω από το πιο πάνω εκκλησάκι και που αποτελείται από εντυπωσιακούς ευκαλύπτους, από όμορφα πεύκα και το κυριότερο από πανέμορφα πλατάνια, έχει εγκατασταθεί από πέρυσι μια «καντίνα» όπως λέγεται και μάλιστα του αισχίστου είδους.

Όσοι ήμασταν τακτικοί επισκέπτες εκεί είχαμε περάσει πολύ ωραίες ημέρες απολαμβάνοντας το μπάνιο μας στη μοναδική για την περιοχή αμμουδερή παραλία και είχαμε χορτάσει ίσως και δροσιά κάτω από τα πλατάνια.
Άλλωστε, εκτιμώντας αυτά τα πλεονεκτήματα του χώρου η δημοτική αρχή του Διστόμου και όπως είναι αυτονόητο με χρήματα των φορολογούμενων πολιτών προχώρησε στον πλήρη εξωραϊσμό του χώρου με τους ωραίους πέτρινους τοίχους, τα ξύλινα τραπέζια με τα παγκάκια τους, όπου το πικ-νικ μας ήτανε το απαραίτητο συμπλήρωμα της ημέρας και πολλές φορές του διημέρου, η δε πέτρινη ψησταριά με τη βρυσούλα της ήτανε το μέρος όπου οι μερακλήδες κάθε παρέας βρίσκονταν εκεί σε ανταγωνιστικούς διαγωνισμούς του καλύτερου ψησίματος για τις μπριζόλες, τα κοντοσούβλια, τα κοκορέτσια κλπ.

Όλα αυτά και πολλά άλλα που δεν μακρηγορούμε αναφέροντάς τα, από πέρυσι και περισσότερο εφέτος, η υπόψη «καντίνα» με τις αλλεπάλληλες επεκτάσεις της σε χώρους που βρήκε έτοιμους και ανέξοδα για τον ιδιοκτήτη της, γίνεται αιτία και αφορμή να τα στερούμαστε.
Όσον αφορά δε την αισθητική πλευρά του χώρου, εκεί γίνεται μια βάναυση επέμβαση με τις απαράδεκτες εγκαταστάσεις των τροχόσπιτων και το άθλιο σαράβαλο αυτοκίνητο όπου προφανώς εκεί μέσα είναι εγκατεστημένη στοιχειωδώς γεννήτρια ηλεκτρικού ρεύματος.

Και ερχόμαστε στα εύλογα και απαραίτητα ερωτήματα προς τους αρμόδιους φορείς και υπηρεσίες.
1. Με πια κριτήρια και ποιους περιορισμούς ο Δήμος Διστόμου χορήγησε, αν έγινε κι αυτό, και επέτρεψε την εγκατάσταση και λειτουργία μια τέτοιας «καντίνας»?
2.Το τμήμα πολεοδομίας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Βοιωτίας, αν έχει αρμοδιότητα, έκανε τους απαραίτητους ελέγχους, αφού οι εγκαταστάσεις που περιγράψαμε απέχουν 10 μόλις μέτρα από τη θάλασσα και την παραλία?
3. Το Λιμενικό Ταμείο Αντίκυρας, απ’ ότι γνωρίζουμε, επέβαλε και καλά έκανε αυστηρούς όρους για την εγκατάσταση και λειτουργία των παράκτιων εγκαταστάσεων των καταστημάτων της Αντίκυρας. Στην προκειμένη περίπτωση έλαβε γνώση, χορήγησε κάποια άδεια και με ποιους όρους άραγε?
4. Η ΔΕΗ και η Δ/νση Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης γνωρίζουν ότι εκεί υπάρχει παράνομη ηλεκτροδότηση της «καντίνας» από την εγκατάσταση της κατασκήνωσης με ότι αυτό συνεπάγεται από πλευράς επικινδυνότητας αλλά και οικονομικών συνεπειών και για τις δύο?
5. Τέλος και φυσικά κυριότερο
a. Το τμήμα εμπορίου της ΝΑΒ έχει ελέγξει με ποιο τρόπο διατηρούνται και συντηρούνται τα τρόφιμα, τα ποτά και τα παγωτά που σερβίρονται εκεί, αφού η γεννήτρια ρεύματος που αναφέραμε λειτουργεί ελάχιστες ώρες και μάλιστα νυχτερινές? Ευχόμαστε να μην υπάρξει ανάγκη να ζητούνται ευθύνες εκ των υστέρων και μετά από μεμονωμένη ή ομαδική δηλητηρίαση, λαμβανομένου υπόψη ότι λειτουργούν οι παιδικές κατασκηνώσεις με αρκετές δεκάδες παιδιά.
b.Το τμήμα υγιεινής της ΝΑΒ έχει κάνει ελέγχους για τις εγκαταστάσεις και τις συνθήκες υγιεινής εκεί και πού εκβάλει η απαραίτητη αποχέτευση? Μήπως απευθείας στη θάλασσα με τους δεκάδες λουόμενους καθημερινά?
Ερωτήματα για τα οποία αφού γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες χρειάζεται ν’ απαντηθούν και φυσικά το συντομότερο να αποδοθεί ο χώρος στο κοινό, χάριν του οποίου διαμορφώθηκε και με την προηγούμενη μορφή του, η οποία επαναλαμβανόμενα τραυματίζεται τώρα
.
Αναγώστης

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σωστά όλα.

Ανώνυμος είπε...

βοιωτε σοβαρεψου και εσυ και ο εκ διστομου αναγνωστης ομαστρονικολας φτωχος ανθρωπος ειναι για κοιταξτε τι γινετε στον αγιο με τα αυθεραιτα και ασε τον μαστρονικολα . πολιτης απο διστομο αυτα ειχα να πω

Ανώνυμος είπε...

Γιατί ψέματα είναι; !

Ανώνυμος είπε...

Κι εδώ η ΝΑΒ δεν ξέρει τίποτα ; Καμια απάντηση των αρμοδίων στην τεκμηριωμένη επιστολή και στα εύλογα ερωτήματα της; Η λογική της περιφρόνησης των πολιτών όταν δεν έχουν κάνει αυτό που πρέπει σπάει τζάμι.

ckoutros είπε...

Οπως και να εχει τουλαχιστον ειναι ευγενικος.

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟΡΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΝΤΑ:
Σε σημείο της καταγγελίας αναφέρεσαι σε παράνομη ηλεκτροδότηση της καντίνας και ζητάς την παρέμβαση της ΔΕΗ και της Διεύθυνσης πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης για διαφυγόντα κέρδη. Εάν υπάρχει πράγματι παράνομη ηλεκτροδότηση σημαίνει ότι η καντίνα έχει 24ωρη ηλεκτροδότηση.
Παρακάτω αναφέρεις ότι λειτουργεί γεννήτρια μόνο τις νυχτερινές ώρες και τα τρόφιμα που πουλάει η καντίνα είναι επικίνδυνα για την δημόσια υγεία.
Διάλεξε ένα από τα 2.
Ο μαστρονικόλας είναι πράγματι φτωχός άνθρωπος και προσπαθεί με αυτή την καντίνα να ζήσει την οικογένειά του. Καλό είναι να διορθώσει κάποια πράγματα. Μην προσπαθείτε να τον εξοντώσετε.
Όσο για τον διαγωνισμό των μερακλήδων στο καλύτερο ψήσιμο !!!! ας τον κάνουν κάπου αλλού για κανα 2 μήνες.

Ανώνυμος είπε...

Είμαστε με τον μαστρονικόλα που βγάζει μεροκάματο και όχι με τους μερακλήδες που κάνουν την...πλάκα τους!

Ανώνυμος είπε...

Όποιος τα βάλει με τον μαστρονικόλα τα βάζει με όλους μας, χαλαρά γιατί θα πάρουμε τα όπλα και δεν θα ξαναβάλετε το πόδι σας εδώ!!!

Ανώνυμος είπε...

Η καντίνα είναι το εξοχικό του Μαστρονικόλα