Σάββατο 1 Αυγούστου 2009

Εμβολιασμοί για τη γρίπη μέσω νομαρχιών, δήμων και νοσοκομείων

Σημαντικό ρόλο για τους φορείς της Αυτοδιοίκησης αναφορικά με την αντιμετώπιση της γρίπης επιφυλάσσει η κυβέρνηση. Ωστόσο, δήμοι και νομαρχίες ζητούν ενίσχυση σε προσωπικό, καθώς όπως τονίζουν με το υπάρχον δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν ούτε στις καθημερινές υποχρεώσεις υγειονομικές προς τους πολίτες των περιοχών τους, πόσο μάλλον ενόψει των αυξημένων καθηκόντων που πρόκειται να αναλάβουν σε σχέση με τη γρίπη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος μετά τη συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής μίλησε για τη σημαντική «συμβολή της Νομαρχιακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην υλοποίηση του σχεδίου εμβολιασμού». Στο ίδιος μήκος κύματος είχε κινηθεί μετά από τις συναντήσεις του με την ΕΝΑΕ και την ΚΕΔΚΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Αντιμετώπιση της Πανδημίας της Νέας Γρίπης προβλέπει ότι οι υγειονομικές υπηρεσίες των νομαρχιών μαζί με αυτές των μεγαλύτερων δήμων που διαθέτουν σχετικές υποδομές (δημοτικά ιατρεία, ιατρικές και κοινωνικές υπηρεσίες κλπ) σε συνεργασία με τα δημόσια νοσοκομεία των νομών αλλά και ιδιώτες γιατρούς, θα αναλάβουν τόσο την ενημέρωση όσο και τον εμβολιασμό του πληθυσμού.

Παράλληλα ο εμβολιασμός ενός μεγάλου τμήματος των βρεφών, των νηπίων και των παιδιών προσχολικής ηλικίας θα επιδιωχθεί να γίνει μέσω των δημοτικών
βρεφονηπιακών σταθμών.
www.aftodioikisi.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Άψογη η κυβέρνηση στο θέμα της γρίπης. Να λέμε την αλήθεια.Κι ας σταματήσει η αντιπολίτευση για την... αντιπολίτευση .Το θέμα είναι σοβαρό και δεν χωράνε κομματισμοί γιατί κινδυνευουμε όλοι το ίδιο.