Κυριακή 19 Αυγούστου 2007

Ανατροπή στο ψηφοδέλτιο Βοιωτίας του ΠΑΣΟΚ

Ανακοινώθηκαν οι 6 υποψήφιοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για τη Βοιωτία. Αλφαβητικά:

Αρια Αγάτσα
Ηρακλής Βαγιάκος
Κώστας Γκιζίμης
Βασίλης Τόγιας
Βάσω Τσόνογλου
Γιώργος Ψυχογιός

Θα επανέλθουμε σε λίγο.

23 σχόλια:

Medeon είπε...

Οι αναμενομενοι με μια εκληξη. Ο Γεωργιος Παπανδρεου εκοψε τελικα τον κυριο Αγραφιωτη, λογω ποθεν εσχες μαλλον,ισως επαιξε ρολο και το δημοσιευμα Πρετεντερη.Σε καμια περιπτωση δεν πρεπει παντως να αφησει ο ΓΑΠ ερεισματα , την παραμικρη αφορμη στην ΝΔ, να χτυπησει το ΠΑΣΟΚ μεσα απο προσωπικη επιθεση στους υποψηφιους λογω του Πλουτισμου τους. Το ιδιο εγινε και με Νεονακη και Παχτα και το θεωρω μια ορθη πολιτικη κινηση.Ευχομαι να αξιοποιηθει πολιτικα ο κυριος Αγραφιωτης απο αλλο ποστο.

Την αντικατασταση του Κυριου Αποστολιδη απο το κυριο Βαγιακο την προεβλεψα νωριτερα. Εχει ενα καλο, την προωθηση νεων ανθρωπων και ενα ρισκο, την απωλεια των προσωποπαγων ψηφων ενος ισχυρου πολιτικου οπως ο κυριος Αποστολιδης..

Τελος σωστη κρινω και την επιλογη τελικα του κυριου Γκιζιμη εναντι κυριου Μουλκιωτη, με το σκεπτικο προωθησης ενος στελεχους εκτος Λειβαδιας και Θηβων..

Με εκτιμηση και καλον εκλογικο αγωνα σε ολους

Ανώνυμος είπε...

O Αποστολίδης τελικά πάει Β' Αθήνας? Θα βγει???!!!

Συμπατριώτες, ξέρετε πού έχουν αναρτηθεί οι υποψηφιότητες, γιατί στο site του ΠΑΣΟΚ δεν βρήκα τίποτα?

Για Ν.Δ. ποια ειναι η λίστα?

Ανώνυμος είπε...

Φίλε μεδεων
Από ότι κατάλαβα λες ότι πρέπει ο Παπανδρέου να κόψει ορισμένα στελέχη του, που πιθανόν να πλούτισαν και να μη δώσει το δικαίωμα στον Καραμανλή να θέσει θέμα εναντίον του.
Ο Καραμανλης με την διάλυση της βουλής πριν την κατάθεση Ζορμπά, με το ίδιο σκεπτικό, έπρεπε να κόψει τον ίδιο του τον εαυτό μαζί με 15 υπουργούς του. ( εφ όσον δεν κατέθεσε ο Ζορμπάς μπορώ να αναφέρω όποιο αριθμό υπουργών θέλω ότι έχουν ευθύνη για τα ομόλογα ).
Γιατί αυτοί που πλούτισαν δεν ανέφεραν στο κόμμα το πόθεν έσχες και να είχε λήξη το θέμα;
Μήπως το κόψιμο των Αποστολίδη και Αγραφιώτη σημαίνει πολιτική σκοπιμότητα υπέρ του Τόγια;
Σημασία έχει ότι με τα ονόματα που διαβάζω υπάρχει λειψανδρία ιδίως στην επαρχία Λιβαδειάς. Έχουμε έναν άπειρο νεαρό ( Βαγιάκος) και έναν έμπειρο μεν πολιτικό (Γκιζίμης) που δεν μπόρεσε όμως να βγει νομαρχιακός σύμβουλος. Αντίθετα στη Θήβα έχουμε δύο γυναίκες που βγήκαν δύο φορές νομαρχιακοί σύμβουλοι και η μία (Τσόνογλου) δύο φορές πρώτη με ρεκόρ ψήφων και η άλλη ( Αγάτσα) με υψηλό αριθμό ψήφων.
Τέλος εάν βγει γυναίκα βουλευτής στη Βοιωτία θα είναι πρώτη φορά και αποτελεί πρόκληση για τον θεσμό.

Ανώνυμος είπε...

θανο θα έλεγα οτι συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες η γυναίκα βουλευτής ακόμη κι αν πανε 3-1 (κατά) οι έδρες λόγω εκλογικού νόμου...

Medeon είπε...

Αγαπητε Θανο

Σε γενικες γραμμες συμφωνω με οσα λεγεις αλλα εχω καποιες διευκρινησεις και ενστασεις.

Πρωτον το γεγονος οτι η Νεα Δημοκρατια ενδεχομενως δεν θα εφαρμοσει τα ιδια ηθικα κριτηρια αναφορικα στο πλουτισμο στελεχων της, δεν σημαινει οτι πρεπει να κανει και το ΠΑΣΟΚ το ιδιο.(ο κυριος Αγραφιωτης εχει μια αξιοπροσεκτη συνδικαλιστικη δραση στην Αθηνα εαν και λιγο αργα θυμηθηκε τη Λειβαδια.Χρησιμο θα ηταν να αξιοποιησει το κομμα την πειρα του αλλου αφου υποθετω οτι ο ιδιος ο Προεδρος του Πασοκ εκρινε,υπερβολικα ή μη θα το κρινετε εσεις ο λαος, να μην αφησει οποιαδηποτε υπονοια σκανδαλολαγνιας και υπονομευσης της υποψηφιοτητας του Αγρα στην Βοιωτια.Οποιος εχει καει στο χυλο, βλ. Παχτας, φυσαει και το γιαουρτι βλ. Αγρα αγαπητε Θανο..ετσι ερμηνευω την κινηση)

Δευτερον.Απλα επιχειρησα να ερμηνευσω,να αποκρυπτογραφησω την τελικη επιλογη .Αυτο δεν σημαινει οτι συμφωνω 100% με τις επιλογες.

Τριτον ειναι πολυ σωστη η παρατηρηση σου για αποδυναμωση του ψηφοδελτιου ΠΑΣΟΚ στην επαρχια Λειβαδιας. Απλα με λιγο πιο ψαγμενη αναλυση ισως το οφελος δεν αφορα μονοπλευρα μονο τον κυριο Τογια,ισως ανογει δρομους και στις προστατευομενες του Κυρ Αλεκου..αρα και να εγινε ισως το πολιτικο αδειασμα και με τις δικες του ευλογιες...

Τεταρτον και κλεινω ,εξηγησα τα υπερ και τα κατα του αποκλεισμου του κυριου Αποστολιδη . Συμφωνοντας μαζι σου, εαν και πιστευω οτι παντα οι νεοι πολιτικοι για να μην μεινουν αιωνιοι νεοι και φερελπιδες,χρειαζονται ευκαιριες, ωστοσο ασφαλως ειναι μια πολυ πιο αδυναμη υποψηφιοτητα αυτη του κυριου Βαγιακου σε συγκριση με το κυριο Αποστολιδη..

Υ.Γ Σε παλαιοτερο ποστ,βασικη θεση που εκφραζω μεχρι σημερα, ειχα πει οτι ο καλυτερος δυνατος συνδυασμος για καθε κομμα ειναι αυτος που συσπειρωνει τους ψηφοφορους καθε κομματος στο μεγιστο δυνατο βαθμο, στο τελευταιο και απομακρυσμενο χωριο.
Στην ελληνικη ,ειδικα επαρχιωτικη πολιτικη σκηνη, δυστυχως οι βουλευτες του καθε κομματος θεωρουν πολλες φορες οτι η παγιωση της ισχυος τους περναει απο την αποδυναμωση συνολικα του κομματικου συνδυασμου(βλ. στη Βοιωτια την προσφατη ιστορια Τολμη και Γοητεια το 2004 στη ΝΔ. Κουτσουμπα/Τσιμπλακου )

Με εκτιμηση

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Μεδεων
Συμφωνώ μαζί σου σε όλα σχεδόν με ορισμένες παρατηρήσεις και μία ένσταση από μέρους μου. Η μη ύπαρξη Αποστολίδη και Αγραφιώτη είναι γεγονός υπερ του Τόγια διότι και οι δύο θα του έκοβαν περισσότερους ψήφους σε σχέση με τους υπάρχοντες σε αντίθεση με τους υποψηφίους της Θήβας που είναι σε βάρος τους. Αρα ο Ακριβάκης δεν είχε συμφέρον να κόψει αυτούς τους δύο, εάν ήθελε να κάνει παιχνίδι υπέρ τρίτου, διότι ακόμα δεν ξέρουμε εάν θα ανακατευτεί με την υπόθεση.
Η ένσταση αφορά την λέξη ¨προστατευόμενες ¨ και είναι λάθος διότι με την ξαδέλφη του την Άγάτσα ο Ακριβάκης είναι στα μαχαίρια και το γνωρίζει όλη η Βοιωτία την δε Τσόνογλου ποτέ του δεν την στήριξε, διότι δεν υπήρχε λόγος εφ όσον οι ψήφοι της είναι προσωπικοί και δεν χρειάζεται προστασία. Το πιο πιθανόν είναι να στηρίξει Τσόνογλου λόγω πολύχρονης συνεργασίας στο ίδιο δικηγορικό γραφείο.

Ανώνυμος είπε...

Ο Ακριβάκης τον πέταξε έξω τον Αγραφιώτη για να βοηθήσει την "φυτευτή" του την Τσώνογλου.Εδώ και καιρό είχαν λυκοφιλία τα καμάρια του Ακριβάκη με τον Αγραφιώτη...τώρα του την έφεραν,θα τα χρεώσουν όλα στον Τόγια ώστε να τους στηρίξει ο Αγραφιώτης μήπως και γίνει το θαύμα και η Τσώνογλου περάσει τον Τόγια.
Ο λαός της Βοιωτίας όμως δεν τρώει κουτόχορτο.

Ανώνυμος είπε...

ανώνυμε
σε παραπέμπω στις δηλωσεις του ίδιου του Αγραφιώτη για τον αποκλεισμό του στο ίδιο μπλογκ. Όλη η Βοιωτία γνωρίζει ποιός έκοψε τον Αγραφιώτη ακόμα και εσύ προσωπικά άλλο εάν δεν σε συμφέρει να το λες.

agios thomas είπε...

Ανώνυμε είπες κακία για τον γέρο.
Πιστεύεις ότι Τσόνογλου και Αγραφιώτης έχουν το ίδιο vote group;

nkalomiris είπε...

Γιατί ρε παιδιά όχι σε μια Βοιωτή γυναίκα βουλευτή;
Να δω να σπικάρει βουλευτίνα αγώνα του Λεβαδειακού και μετά ας πεθάνω!

Ας σοβαρευτούμε. Αγαπητέ Μεδεών με εκπλίσεις όταν αναφέρεσαι στον κ. Αποστολίδη ως ισχυρό πολιτικό. Αυτό που λες έχει καταρριφθεί χρόνια πριν όταν ήταν ακόμα βουλευτής. Εσείς οι ίδιοι οι ΠΑΣΟΚοι δεν τον εκλέξατε για το συνέδριο, πράγμα που ανάγκασε τον κ. Σημίτη να τον κάνει υφυπουργό. Το έχεις ξεχάσει αυτό; Ο μύθος του κ. Αποστολίδη έχει πέσει χρόνια παρά την αποστολή όλων των στρατεύσιμων νέων της Βοιωτίας στην Αεροπορία.
Κατά τα άλλα σου βγάζω το καπέλο. Να ξέρεις ότι εμείς οι νεώτεροι κάτι μαθαίνουμε και από εσένα.

Medeon είπε...

Αγαπητε Τροφωνιε

Σε ευχαριστω για τα καλα σου λογια. Θελω να ξερεις οτι σε εχω ξεχωρισει εδω μεσα τοσους μηνες και σε εκτιμω ιδιαιτερα, ειλικρινα..

Εαν και εισαι ουδετερος γνωριζεις καλα τα του ΠΑΣΟΚ βλεπω.Το μονο που ειπα για τον Αποσ, την γενικοτερη αποψη μου για την ποιοτητα την πολιτικη ολων των υποψηφιων του ΠΑΣΟΚ απο το 1981 και μετα στο νομο Βοιωτιας τη ξερεις καλα, την πρωτοεξεφρασα αρκετα παραστατικα και σκληρα οταν πρωτοεμφανιστηκα και στιγματισα κυριως το φαινομενο της πολιτικης παθογενειας, που αφορα τον υπογειο και παρασκηνιακο τροπο αναδειξης τους,ΟΛΩΝ ΑΝΑΙΞΕΡΕΤΩΣ..

Απλα στην πολιτικη υπαρχει και αυτο που λεμε ,ψυχρη πολιτικη εκτιμηση.
Στο πλαισιο αυτο ο κυριος Λουκας Αποστολιδης, 18 χρονια τωρα σταλμενος στην κεντρικη πολιτικη σκηνη Λειβαδιας και επιτηρωντας απο Γλυφαδα πλευρα,εχει αδιαμβισβητα καποιο δυνατο μηχανισμο, ο οποιος δεν αποκτιεται και δεν κληροδοτηται αντιστοιχα γενικα ευκολα απο και σε οποιοδηποτε.Ενδιαφερον θα ηταν να δουμε, που θα διοχετευσει τους ψηφους του,τωρα που χηρευει η θεση του, και με ποια κινητρα κυριως πολιτικα ή προσωπικα θα αναμειχθει στα μαγειρεματα του νομου..

Με εκτιμηση

Ανώνυμος είπε...

Όχι η φυτευτή και ο Αγραφιώτης δεν έχουν το ίδιο vote group...γι'αυτό τον έκοψε (ο κομμένος από τον πρόεδρο) Ακριβάκης τον Αγραφιώτη για να ενώσει τα vote-groups αφού πρώτα του έκαναν το φίλο τα πιόνια του.

Ας πρόσεχε ο Αγραφιώτης γιατί άξιζε να είναι πραγματικά υποψήφιος και είναι πολύ πιο ικανός από αυτούς που μπήκαν.

Ανώνυμος είπε...

Ανωνυμε
που δεν εχεις το κουραγιο ουτε ένα ψευδώνυμο να βρεις λες και θα σε βρουμε ποιος είσαι , λες και μας ενδιαφέρει ποιος είσαι, όσες φορές προσπαθείς να μας πείσεις ότι ο δικός σου δεν έκοψε τον Αγραφιώτη θα σε παραπέμπω στις δηλώσεις του ίδιου του Αγραφιώτη που σε διαψεύδουν. Αν πάλι θέλεις να το χοντρύνουμε το θέμα, είμαι μέσα, αλλά να ξέρεις εσύ θα είσαι ο χαμένος η μάλλον ο δικός σου. Εγώ σε προκαλώ!!!

Ανώνυμος είπε...

ανωνυμε
ξέχασα, συμφωνώ απόλυτα μαζί σου οτι ο Αγραφιώτης είναι πιο ικανός και απο τους έξη που μπήκαν.

Ανώνυμος είπε...

Aπό περιέργεια ρωτάω,
γιατί κοψατε τα posts gia ton Γ.Αγραφιώτη από το PRESS-GR.blogspot.com ???
Ειναι δημοσιευμένα 8 μήνες τωρα.
Πολύ εύκολα μπορεί να τα βρεί ο καθένας με αναζήτηση στο Google.
Εχουμε και Λογοκρισία ?????
Ελπίζω σε ικανοποιητική απάντηση.

Ευχατιστώ

βοιωτός είπε...

Τελευταίε αννώνυμε,
τίποτε δεν έχει κοπεί. Εξήγησέ μου τι εννοείς να σου πω πού θα το βρεις.

Ανώνυμος είπε...

Λοιπόν προσ το Θάνο:

ι)Τι διαφορά έχει το θάνος από το ανώνυμος;;;μας δουλεύεις;;;

ιι)Επίσης δεν με απασχολεί καθόλου το αν θα με βρείτε.Και μόνο η σκέψη σου για το "αν θα με βρείτε" με δικαιώνει για όσα πιστεύω.Δηλαδή αν με βρείτε τι θα γίνει;;Θα με τιμωρήσετε ε;;;Μαφία είστε;;;

ιιι)Τον Τόγια δεν τον ψήφισα ούτε την άλλη φορά ούτε τώρα θα τον ψηφίσω αλλά δεν μπορώ να βλέπω "τόση αγάπη" για τον Αγραφιώτη εκ μέρους σας

ιν)Χόντρυνε το θέμα όσο θες δεν είμαι υποψήφιος.

Αυτά και δεν ασχολούμαι άλλο μαζί σου.Σε αφήνω να μαζέψεις ψήφους για την Τσόνογλου και καλή σας επιτυχία.

Ανώνυμος είπε...

ποια πιστεύετε ότι θα είναι η τελική μορφή του ψηφοδελτιού, την επομένη των εκλογών;

Ανώνυμος είπε...

ανωνυμε
Η διαφορά του θάνος απο τον ανώνυμο είναι οτι εαν υπαρχουν τρεις ανωνυμοι πρέπει να ξερουμε με ποιον μιλαμε.
Δεν κατάλαβα απαγορευεται να ειμαι οπαδός του αγραφιώτη;;; εχει ο καιρος γυρίσματα και πολύ σύντομα.
Οσο για την σχέση σου με τον Τόγια την τάχα αδιάφορη είναι καλό για σένα για να το πάρεις χαλαρά το μαντάτο σε λίγες μέρες.
Επιτέλους έμαθες να γράφεις σωστά χωρίς ορθογραφικά λάθη το όνομα της τσόνογλου.
μαθαίνεις γρήγορα μεγάλε!!
Φιλάκια!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ορίστε Θάνο έβαλα και ψευδώνυμο οκ;;;

Μετά το όνομα της Τσόνογλου το έφτιαξα και αυτό.Είμαι καλός μαθητής ε;;;

Δεν έισαι οπαδός του Αγραφιώτη.Τσιράκι της Τσόνογλου είσαι.Τον Αγραφιώτη τον γλύφεις για να σε στηρίξει.

Ποιο είναι το μαντάτο;Το ότι δεν θα ξαναβγεί βουλευτής;;;Δεν θα είναι και τόσο παράξενο,άλλωστε νομίζω δεύτερος είχε βγει την άλλη φορά.Οπότε αν δεν βγεις εσύ θα είναι κακό μαντάτο γιατί δεν θα έχεις πείσει τον κόσμο που κληρονόμησες.

Τα φιλάκια δεν πιστεύω να είναι του Ιούδα...

Ανώνυμος είπε...

αποστόλη
τώρα αρχίζουμε και συννενογιόμαστε.
Κατόπιν τούτου σε πληροφορώ οτι ο αγραφιώτης δεν θα στηρίξει κανέναν και καλά θα κάνει.
Απλά σε αυτόν που του την έφερε και που ξέρει ποιός είναι θα το παίξει οφθαλμόν αντί οφθαλμού.
θα καταλάβεις οτι έχω δίκαιο σε λίγες ημέρες.
ΥΓ: Το τσιράκι μαρέσει πολύ, αλλά όχι σε αυτό το πρόσωπο.

Ανώνυμος είπε...

αποστολη
επειδή έχουμε παρεξηγήσει την έννοια της λέξης τσιράκι σου γνωρίζω οτι:
Τσιράκια υπάρχουν δύο και τα έχει μόνο ένας ο επονομαζόμενος και ¨ κοιμωμένη του Χαλεπά¨ που και οι τρεις μαζί κατά την διάρκεια των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών αντί να βοηθήσουν τους υποψηφίους δημάρχους του ΠΑΣΟΚ και τον νομάρχη έπιναν αυτό το κίτρινο υγρό και δεν εννοώ το ¨τσάι¨ στις καφετέριες. Άντε μετά να πείσει τους υποψηφίους δημάρχους που έχασαν ότι δεν ευθύνεται.

Ανώνυμος είπε...

γεια σας ,το ψηφοδέλτιο του πασοκ βοηθαει μόνο την θηβα αλλά ανανέωση δεν είναι αυτη σίγουρα υπάρχουν αξιόλογα άτομα που δεν ασχολούνται με την πολιτική και αυτό με λειπεί.Ολοι καλά τα λέμε και ψηφίζουμε τους ίδιους .
Καίγεται ο ελικώνας τώρα !!!
Οι εκλογές ειναι δευτερεύουσες και εμένα δεν με ενδιαφέρουν καθόλου!!!!