Τετάρτη 1 Αυγούστου 2007

Σπουδαίοι Αραχωβίτες

Υπάρχουν άνθρωποι που αξίζουν συγχαρητήρια. Οντως.
Η φωτιά δεν πολεμιέται με τα λόγια και ασφαλώς ούτε με την κριτική.

Τα συγχαρητήρια των πυροσβεστών και του υπαρχηγού του σώματος δέχθηκαν κατά τη διάρκεια της πυρόσβεσης στην πρώτη φωτιά που ξέσπασε στον Παρνασσό η κινητοποίηση των εθελοντών Αραχωβιτων ήταν άμεση και μεγάλη που πρόλαβαν τη φωτιά μαζί με την πυροσβεστική πριν επεκταθεί προς τα έλατα του Παρνασσού ενδεικτικά σας αναφέρουμε ότι στο σημείο της φωτιάς βρέθηκαν περίπου 50-60 άτομα που βοήθησαν με αυταπάρνηση την πυροσβεστική και κατάφεραν μέσα σε 3 ώρες να περιορίσουν τη φωτιά που έτρεχε προς τα έλατα. Να σημειώσουμε εδώ ότι κάτω από το μέτωπο ήταν σε ετοιμότητα άλλα 100 – 150 άτομα έτοιμα να επέμβουν αν χρειαζόταν.

Συγχαρητήρια στην πυροσβεστική που ήταν άψογη σε οργάνωση και πάλευαν και αυτοί πολύ περισσότερο , παρ΄ολο που ήταν όλοι επί μια εβδομάδα άυπνοι και κουρασμένοι με τις μεγάλες φωτιές στην Κόρινθο και στον Ελικώνα.

Η δεύτερη φωτιά εκδηλώθηκε μέρα μεσημέρι και ξεκίνησε από τον δρόμο που οδηγεί στα Χ.Κ .ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ και εδώ η κινητοποίηση των εθελοντών ήταν άμεση και μεγαλύτερη πάνω από 300 άτομα και όλοι μέσα στη φωτιά και πάλι βοήθησαν το δύσκολο έργο της πυροσβεστικής χωρίς πάλι να επεκταθεί η φωτιά σε μεγάλο βαθμό εδώ να τονίσουμε ότι η πυροσβεστική ήταν ακόμη καλύτερη γιατί το επέτρεπε και η μέρα που μπορούσαν να πετάξουν και να βοηθήσουν και τα αεροπλάνα. Το συγκινητικό ήταν που έβλεπες από παιδία μέχρι παππούδες που έτρεχαν όλοι να βοηθήσουν να μη καεί το βουνό μας…

Θέλω να σημειώσω ότι χωρίς την συμβολή των εθελοντών οι πυροσβέστες δεν μπορούν να κάνουν εύκολα την δουλεία τους γιατί και αυτοί είναι άνθρωποι και έχουν κάποιος όρια.
Οι Αραχωβίτες είναι παράδειγμα προς μίμηση για όλη αυτή την προσπάθεια που κατέβαλαν και θα καταβάλουν όταν ο μη γένοιτο ξανά χρειαστεί.

Όταν βλέπουμε έστω μια σπίθα τηλέφωνο στην πυροσβεστική (199) και να τρέχουμε όλοι στο σημείο για βοήθεια ότι και όσο μπορεί ο καθένας.
Συγχαρητήρια στους επαγγελματίες που με τον τρόπο τους βοήθησαν και αυτοί άλλος έστελνε νερά άλλος σάντουιτς άλλος σουβλάκια και χωρίς να παίρνουν ούτε ένα ευρω ήταν και αυτή μια προσπάθεια εθελοντισμού ο καθένας συμβάλει με τον τρόπο του.
Συγχαρητήρια στις ιδιωτικές υδροφόρες που δεν σκεφτηκαν οι ιδιοκτήτες του ούτε λάστιχα ούτε βλάβες για να τις ανεβάσουν στους δύσκολους δρόμους του βουνού.
Συγχαρητήρια και στο ΔΗΜΟ ΑΡΑΧΩΒΑΣ στο Δήμαρχο τους Αντιδημάρχους και στους συμβούλους που και αυτοί στάθηκαν όπως έπρεπε απέναντι στον πύρινο εφιάλτη που απειλούσε το βουνό μας .(με τη ευκαιρία κύριε Δήμαρχε ένα έστω μικρό πυροσβεστικό στον ΣΤΑΥΡΟ για να είμαστε ποιο άψογοι αν χρειαστει ).

ΘΕΛΩ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΝΑ ΠΩ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ.
ΟΛΟΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ 14 ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΟΞΥΓΟΝΟ ΜΑΣ ΣΤΟ ΝΕΡΟ ΜΑΣ ΣΤΗ ΠΗΓΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΜΗ ΑΦΗΝΕΤΕ ΝΑ ΤΑ ΚΑΙΝΕ ΟΙ ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΙ ΜΕ ΛΙΓΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΣΩΣΟΥΜΕ…


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

βοιωτέ
και σε σένα συγχαρητήρια για το άρθρο αυτό.

Ο Κτηνίατρος είπε...

Είναι μαγκιά να είσαι ΑΝΘΡΩΠΟΣ και να αγαπάς τον τόπο σου.ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ