Δευτέρα 6 Αυγούστου 2007

Οι εργαζόμενοι για ΔΕΠΑΛ

Από το Σωματείο Εργαζομένων Δημοτικών Επιχειρήσεων Δήμου Λεβαδέων λάβαμε και δημοσιεύουμε το ακόλουθο δελτίο Τύπου για την χειμαζόμενη ΔΕΠΑΛ.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΛΕΒΑΔΕΩΝ – Σ.Ε.Δ.Ε.ΔΗ.Λ.
Πληροφορίες: ΖΩΗ ΜΕΤΑΞΑ
Τηλέφωνο: 6973 – 033 141 Λιβαδειά 27/7/2007


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου συζητήθηκε το θέμα της έκθεσης ελέγχου της Οικονομικής διαχείρισης της Δ.Ε.Π.Α.Λ. χρήσεων 2005 και 2006, που συντάχθηκε από ορκωτούς λογιστές.
Η έκθεση έρχεται να επιβεβαιώσει την δεινή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η επιχείρηση. Το θέμα είναι ότι δεν πάρθηκε καμία απόφαση επί της ουσίας. Έτσι και το μέλλον διαγράφεται αμφίβολο και το παρόν είναι δυσοίωνο.

Και αυτό διότι:

- Δεν υπάρχει σχεδιασμός για την πορεία της επιχείρησης. Το 1ο εξάμηνο 2007 η επιχείρηση έκλεισε με ζημίες που αγγίζουν τις 300.000 €. Αν δεν υπάρξει κάποιου είδους σχεδιασμός, που ελπίζει η διοίκηση ότι θα κλείσει ο ισολογισμός του 2007; Και ποια αισιοδοξία μπορεί να υπάρξει όταν ξέρουμε ότι τα έσοδα αυτά προέρχονται από τα 3 καταστήματα της περιοχής Κρύας και δεν γίνεται να αυξηθούν σε τέτοιο βαθμό ώστε να καλύψουν την αρνητική εικόνα του 1ου εξαμήνου; Ειδικά όταν τους καλοκαιρινούς μήνες γίνονται ανεξέλεγκτα προσλήψεις για να καλυφθούν θέσεις εργασίας απαραίτητες για την λειτουργία των καταστημάτων χωρίς την εφαρμογή του Ν. 2190 περί προσλήψεων (ανασφάλιστη εργασία).
- Παράλληλα για τα 3 προγράμματα που εκτελεί η επιχείρηση (Π.Σ. – ΚΔΑΠ – ΒΣΣ) έχει ήδη τελειώσει η περίοδος χρηματοδότησης από το 3ο ΚΠΣ (που ήταν 100%). Αυτό σημαίνει ότι από δω και πέρα τα έξοδα λειτουργίας των προγραμμάτων και οι μισθοδοσίες του προσωπικού θα βαρύνουν την Δ.Ε.Π.Α.Λ.. Για να μην αναφερθούμε στα χρήματα των προγραμμάτων, που θα χαθούν από την κακοδιαχείριση της προηγούμενης αρχής.
- Ακούσαμε από όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους ότι πρώτο μέλημα είναι να προστατευθούν οι εργαζόμενοι και να μην υπάρξουν απολύσεις.
- Με ευχολόγια δεν γίνεται αυτό. Πρέπει να υπάρξουν συγκεκριμένα μέτρα, που θα οδηγήσουν την υπάρχουσα επιχείρηση στην λύση της, όπως προβλέπει ο ισχύων νόμος και ο σχηματισμός 2 νέων υγιών επιχειρήσεων.
- Αυτή η απόφαση καθυστερεί αδικαιολόγητα και φέρνει σε ακόμα πιο δύσκολη θέση τους εργαζόμενους οι οποίοι απλήρωτοι, ευάλωτοι και με ανυπόστατες κατηγορίες να τους βαραίνουν (αποτελούν τον εύκολο στόχο) περιμένουν τις εξελίξεις, δέσμιοι των όποιων πολιτικών αποφάσεων.
- Επειδή είμαστε άνθρωποι, έχουμε οικογένειες, έχουμε ανάγκες, οι οποίες δεν μπορούν να περιμένουν. Καλούμε τη Δημοτική Αρχή να πάρει απόφαση για την Δ.Ε.Π.Α.Λ..
- ΤΩΡΑ.
- Ήδη έχει καθυστερήσει 7 μήνες. Κάθε καθυστέρηση είναι σε βάρος τόσο της επιχείρησης όσο και των εργαζομένων.


Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΖΕΤΑ ΜΕΤΑΞΑ ΕΥΗ ΤΣΑΜΠΗ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΔΗΛΑΔΗ ΕΛΕΟΣ.ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣΚ ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ΟΙ ΣΚΛΗΡΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ....ΜΗ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ.Κ ΕΣΑΣ ΑΝ ΣΑΣ ΕΒΓΑΖΑΝ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΔΩΣΟΥΝ ΔΥΟ ΦΡΑΓΚΑ ΝΑ ΖΗΣΕΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ Κ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΑΣ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ??Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΩΡΑ,ΠΡΟΥΠΗΡΧΕ ΟΜΩΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 3 ΧΡΟΝΙΑ.ΠΟΣΗ ΥΠΟΜΟΝΗ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ Κ ΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ??Κ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ ΤΗΣ ΓΡΑΦΗΣ ΑΥΤΟΙ ΕΔΩΣΑΝ ΣΤΗΝ ΔΕΠΑΛ ΟΣΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ,ΟΙ ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΕΣ ΤΗΣ ΔΕΠΑΛ ΤΙ ΚΑΝΑΝ????ΣΥΝΕΧΙΣΑΝ ΝΑ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ Κ ΜΟΝΗ ΤΟΥΣ ΕΝΝΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΚΛΕΨΟΥΝ.Κ ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ Δ Ε Ν ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΛΟΓΟ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΤΟΥΣ.ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΤΟΥ.
Κ ΕΡΧΕΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΤΩΡΑ(ΤΡΟΦΩΝΕΙΕ Κ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟΙ ΤΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΣΟΥ)Κ ΒΡΙΖΕΤΕ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΜΑΡΙΚΑ Κ ΚΑΤΙΝΑ.
ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΕΓΩ ΕΠΕΙΔΗ ΓΝΩΡΙΖΩ Κ ΤΗΝ ΜΑΡΙΚΑ Κ ΤΗΝ ΚΑΤΙΝΑ ΕΧΩ ΝΑ ΔΗΛΩΣΩ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ¨ΛΙΓΟΙ¨ΓΙΑ ΝΑ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΚΥΡΙΕΣ.ΤΟ ΠΟΙΟΝ ΣΑΣ ΔΕΝ ΑΓΓΙΖΕΙ ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΤΡΕΛΑ ΣΑΣ ΟΝΕΙΡΑ ΤΟΝ ΥΨΗΛΟΤΑΤΟ ΔΕΙΚΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ Κ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΤΩΝ 2 ΚΥΡΙΩΝ.
ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ Κ ΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΒΛΑΚΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ 2 ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΓΛΥΦΕΙ ΚΩΛΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΜΠΕΛΙΑΖΕΙ.Κ ΕΓΩ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ Κ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΤΙ ΓΤΙΝΕΤΑΙ, ΠΑΡΑ ΤΟ ΝΕΑΡΟ ΤΗΣ ΗΛΗΚΙΑΣ ΜΟΥ, ΣΑΣ ΥΠΟΓΡΑΦΩ ΟΤΙ ΓΛΥΨΕΙΜΑΤΙΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΗΣ ΔΕΠΑΛ.ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΒΥΣΜΑΤΙΚΗ ΘΕΣΗ ΕΙΤΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΙΤΕ ΚΑΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥΣ,ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΘΟΝΤΑΙ Κ ΝΑ ΤΟ ΞΕΨΕΙΡΙΖΟΥΝ ΟΛΗΜΕΡΙΣ(ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ,ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΣ Κ ΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ....)

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ ΑΦΟΡΑ ΟΛΑ BLOG ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΕΠΑΛ.Κ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ Κ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ