Σάββατο 25 Αυγούστου 2007

Επιχείρηση ¨Πολιτική Ατζέντα"

Μας στέλνετε e-mail και μας κατηγορείτε ότι επιχειρούμε να ορίσουμε, μέσω των δημοσιευμάτων μας, την πολιτική ατζέντα στη Βοιωτία.
Δεν επιδιώκουμε κάτι τέτοιο. Αλλωστε η ζωή η ίδια, όπως φαίνεται από την εθνική καταστροφή που συντελείται τούτες τις ώρες, έχει τη δική της ατζέντα.
Ομως δεν είναι δυνατόν στην προεκλογική περίοδο να μην συζητηθούν τα μεγάλα ζητήματα της Βοιωτίας ανοιχτά, δημοκρατικά και κυρίως σοβαρά και συγκεκριμένα. Αν όχι τώρα, τότε πότε;
Είτε λοιπόν μας κατηγορείτε ορισμένοι είτε όχι, εμείς θα συνεχίσουμε να απαιτούμε απαντήσεις και στο πρόβλημα της ενέργειας και του περιβάλλοντος και σε μερικά άλλα μείζονα ζητήματα.

17 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Βοιωτέ σε παρακολουθώ 2 μήνες τώρα αλλά πρώτη φορά γράφω.
Καλη δουλεία κάνεις αλλα 2 πράγματα. Πρώτον είσαι Καραδεξιός και προκαλείς με τη Μεροληψία σου τους Πασόκους και ΚΚΕ.Δεύτερον οι δημοσκοπήσεις σου είναι στημένες και καλό είναι να απαντάς στις κατηγορίες και όχι να κάνεις τη Πάπια. Επίσης ο Καραμανλής σήμερα Πέθανε και φεύγει ο χοντρός και παίρνει μαζί του και τη ξανθία χαζογκόμενα.Τέλος όλα..

βοιωτός είπε...

Τσίου, πιθανόν να έχει λαλήσει, αλλά εν πάση περιπτώσει καλώς ήρθες.
Θα διατηρήσω μέχρι τέλους το δικαίωμά να έχω τις απόψεις μου. Οσοι δεν αντέχουν τη δημοκρατία δεν είναι απαραίτητο να διαβάζουν εμένα. Αλλωστε υπάρχουν εκατοντάδες γκουρού στην πιάτσα που χαϊδεύουν αυτιά.
Οσο για τον Καραμανλή νομίζω ότι δεν αναλύεις σωστά την πολιτική συγκυρία.

Ανώνυμος είπε...

Αγόρι μου . Μια φορά επι της ουσίας δεν μπορείς να απαντήσεις?
Μας λες για τη Νατάσα,το Καραμανλή, βρίζεις το Τσιφή και μετά μιλάς για δημοκρατία?
Eίσαι δημοσιογράφος και κάνεις ενημέρωση και πρέπει να είσαι ουδέτερος.Είσαι όμως βαμμένος Δεξιός ρε φίλε.Φώναξε το να αλαφρώσεις..
Οσό για το Καραμανλή απόψε πέθανε και έχασε τις εκλογές.Εαν έχεις άλλη πολιτική ερμηνεία πες την και μη κάνεις τη Πάπια. Πρόσεξε όμως τι θα πείς γιατί θα γελάσει μετά ο κάθε πικραμένος

Medeon είπε...

Αγαπητοι Φιλοι,Φιλτατε Βοιωτε

Θελω να κανω μια δηλωση/παρακληση.
Επειδη θεωρω οτι διαγουμε τη μεγαλυτερη εθνικη τραγωδια,οσο θυμαμαι τα τελευταια δεκαπεντε χρονια,εγω προσωπικα απεχω απο καθε σχολιασμο επικαιροτητας,πολιτικης και γενικα για την επομενη εβδομαδα
Το θεωρω ασεβεια στη μνημη των νεκρων.
Οσα ενδιαφεροντα ειπωθηκαν στο προηγουμενο ποστ,θα τα σχολιασω ,οπως παντα,οταν κοπασει ο εθνικος θρηνος.
Ενας καλος μου φιλος,με καταγωγη απο Ζαχαρω εχασε στενο του συγγενη στη φωτια..
Λυπαμαι φιλοι μου,θρηνω πολυ και δεν μπορω να σχολιασω τιποτα πλεον

Εις το επανιδειν και κουραγια σε ολη τη μαρτυρικη Πελοποννησο

agios thomas είπε...

Εν μέσω φωτιάς, πραγματικής και πολιτικής, δεν αντιλαμβάνομαι τον όρο πολιτικά ουδέτερος.
Ο καθείς έχει δικαίωμα, από ότι θυμάμαι δημοκρατία έχουμε στην Ελλάδα, να πιστεύει αυτό που θέλει.
Αν άλλα πιστεύει και άλλα γράφει, τότε είναι ανακόλουθος.
Έτσι λοιπόν και εδώ, όλοι μιλάμε υποκειμενικά, ακόμη και ο δημοσιογράφος.
Εκτός αν αγαπητέ Τσίου, πολιτικά ουδέτερο θεωρείς τον ευατό σου ή ότι ταιρειάζει στη δική σου λογική και αισθητική.
Ο Αρχιεπίσκοπος κάποτε είχε πει στους νέους; 'Μην είστε χλιαροί. Θερμανθείτε'.
Γι' αυτό μην σε ξενίζει η διαφορετκή άποψη.
Να θυμάσαι πως για να υπάρξει νικητής πρέπει να υπάρξει και ηττημένος.

βοιωτός είπε...

Αγιε,
τα είπες όλα.
Μεδεών, συλλυπητήρια. Εχεις δίκιο, από σήμερα πρέπει να είμαστε πιο ταπεινοί. Ολοι μας.
Τσίου,
δεν θα απαντήσω σε κάποιον που χαίρεται πάνω σε δεκάδες πτώματα επειδή κατά τη γνώμη του φεύγει η κυβέρνηση. Τύπους σαν εσένα θα πληρώνει πολλές τετραετίες το ΠΑΣΟΚ.

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα σε όλους. Συλλυπητήρια σε όλους. Σ’ αυτούς που κάηκαν, σ’ αυτούς που τους έκαψαν, σ’ αυτούς που τους άφησαν να καούν και σ’ όλους εμάς που «στεναχωρηθήκαμε» αφάνταστα με το κακό που βρήκε τους άλλους.
Είμαι νέος και θέλω να μπω στην παρέα σας. Είμαι αρκετά νέος και στην ηλικία αλλά νιώθω τόσο κουρασμένος που την έχω δει «Αρχαίος».
Μαγικά πράγματα συμβαίνουν Βοιωτέ γύρω μας και προσωπικά σ’ ευχαριστώ που μου δίνεις την ευκαιρία να γράψω την άποψή μου και να πάρω τις απαντήσεις στις ερωτήσεις μου.
Είναι η δεύτερη φορά που θα ψηφίσω σε Βουλευτικές εκλογές και πραγματικά αρχίζω και μπερδεύομαι. Για μένα η ψήφος δεν είναι μυστική. Κρατάω κρυφό κάτι μόνο για δύο λόγους. Ένας είναι ότι φοβάμαι κι ένας ότι ντρέπομαι. Επειδή λοιπόν ούτε φοβάμαι ούτε ντρέπομαι δηλώνω ότι ψήφισα ΠΑΣΟΚ και μάλλον θα το ξανακάνω. Θα ασχοληθώ μόνο με το Κόμμα μου και σας πληροφορώ ότι την πρώτη φορά ψήφισα τον Τόγια. Από σήμερα λοιπόν αρχίζει για μένα ένας προβληματισμός όσον αφορά στους δύο σταυρούς που διαθέτω. Έχω άποψη και γι’ αυτούς που είναι υποψήφιοι και γι’ αυτούς που «κόπηκαν».
Αργότερα θα τα ξαναπούμε.

Αρχαίος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Γεία σου ρε Αρχαίε.Είσαι παλικάρι που λές οτι είσαι Πασοκ.
Ελα γιατί έχουμε γεμίσει δεξιούς εδώ μέσα και μάλιστα κρυφοδεξιούς.
Από τη μία ο Βοιωτός που βγάζει ΝΔ με 61 στη Βοιωτία και από την άλλη κάτι υπόγειους σαν το Μεδεώνα ,που το ρίχνουν στο εθνικό θρήνο για να καλύψουν τις ευθύνες ΝΔ από τις φωτίες
Αγίε θωμά γιατί δεν υπογράφεις σα Βοιωτός,αφού το ίδιο πρόσωπο είστε και πίνετε τα ουζάκια σας και με Μεδεώνα που και που

Ανώνυμος είπε...

κύριοι
λυπαμαι πολυ για τα θυματα, για τον εθνικό μας πλούτο, για την εθνική μας κληρονομιά.
Η εθνικη τραγωδία είναι γεγονός αλλά εφ όσον δεν είναι δυνατή η αναβολη των εκλογων δεν μπορουμε να περάσουμε στο ντουκου τις εκλογες.
Η ανικανότητα του κρατικου μηχανισμου είναι η αιτια της επέκτασης της καταστροφής σε αυτό το βαθμό με τα γνωστά αποτελέσματα.
Δεν είναι δυνατον τα τηλεοπτικα καναλια να συντονιζουν το εργο του κρατους, εκτος και εαν δεν υπαρχει κρατος.
ΑΚΟΥΜΕ, ΒΛΕΠΟΥΜΕ, ΚΡΙΤΙΚΑΡΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΥΠΗ ΜΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

Μανώλη έχεις δίκαιο
Ο αρχηγός της πυροσβεστικής μετά τις πρώτες φωτιές στα μέσα Αυγούστου δεν έκανε καμιά προσπάθεια για να δραστηριοποιήσει την υπηρεσία του στις επόμενες ημέρες.
Ο υπουργός σήμερα Κυριακή στήριξε τον αρχηγό της πυροσβεστικής με το σκεπτικό ότι εν ώρα κρίσης δεν γίνονται αλλαγές στην ηγεσία, αν και έριξε υπαινιγμούς σχετικά με τις ικανότητες του, λέγοντας θα τερματίσει ευδοκίμως την καριέρα του, προφανώς μετά την κρίση.
Ο υπουργός καταλαβαίνει την ανικανότητα και την καλύπτει; Τι περιμένει να καεί και η άλλη μισή Ελλάδα;
Ο πρωθυπουργός καταλαβαίνει την ανικανότητα και των δυο προηγουμένων.
Αν ναι γιατί τους κρατάει;
Ο λαός καταλαβαίνει την ανικανότητα των τριών προηγουμένων;
Αν ναι γιατί τους κρατάει.

Μαρία είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Αν ένα ταπεινό blog μπορεί να ορίζει πολιτική ατζέντα τι να πει κανείς παρά μπράβο στον blogger ;-) Δηλαδή, τόσο ανερμάτιστοι είναι οι Βοιωτοί πολιτικοί που άγονται και φέρονται από τα δημοσιευόμενα σ' ένα blog;

βοιωτός είπε...

Αρχαίε,
καλώς ήρθες. Είσαι ευπροσδέκτος στο viotia, για την ακρίβεια χαιρόμαστε που έχουμε κοντά μας μια δυνατή και καθαρή φωνή.

@Μανώλη, η καταστροφή είναι τεράστια και θα γίνει ακόμη μεγαλύτερη ξεχάσουμε τις ευθύνες μας και δεν ψηφίσουμε.

βοιωτός είπε...

Μέτοικε,
υπάρχει προϊστορία. Μας προσάπτουν ότι πρώτοι φέραμε το ενεργειακό συνολικά στην επιφάνεια (μια κι ήθελαν να το περάσουν στο ντούκου) κι ότι εμείς ξεκινήσαμε την "επίθεση" στον Τσιφή και άλλα (ΔΕΠΑΛ, αυτοκινητοδρόμιο), παραβλέποντας ότι πρόκειται για υπαρκτά ζητήματα που ως έχουμε καθήκον αναδεικνύουμε.
Τέλος πάντων ανώνυμοι συκοφάντες δεν μας πτοούν. Ούτε επώνυμοι και γνωστοί, ασφαλώς...

Ανώνυμος είπε...

τσιου τσιου είσαι λίγο πειραγμένος. είσαι μέρος μιας νοοτροπιας που πρέπει να εκλειψει για να μπορέσει ο τόπος να αναπνεύσει λίγο φρέσκο αέρα . παρεπιπτοντως μήπως σου βρίσκεται καμια διαφορά μεταξυ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ γιατι δεν εχω καμία προχειρη .

Ανώνυμος είπε...

Τελευταίε ανωνυμάκο και δεξιούλη Βοιωτέ παρτέ ένα μαθημα απο Γιωργάκη Παπανδρέου για διαφορές Δεξιάς Πασοκ/πράσινο ταπίδι στη Δεξιά φιλαράκια

@ Σήμερα, απειλή για τη δημοκρατία, αποτελούν όσοι θέλουν το λαό σε τέλμα, όσοι τον οδηγούν σε μοιρολατρία. Αυτή είναι η συνταγή του κατεστημένου. Κάθε κατεστημένου, δεξιού ή ακόμα και δήθεν αριστερού. Το, «όλοι ίδιοι είναι». Άρα ποιο είναι το συμπέρασμα αν όλοι είναι ίδιοι; Δεν υπάρχει λόγος να ελπίζεις, δεν υπάρχει λόγος να παλεύεις, δεν υπάρχει λόγος να οραματίζεσαι. Αυτός είναι ο απόλυτος θάνατος της Δημοκρατίας. Ο πολίτης απών, ο πολίτης παραδομένος, ο πολίτης κυνικός. Άρα ποιοι επικρατούν; Οι επιτήδειοι, οι ισχυροί, οι παρασιτικοί οι μεσάζοντες, οι αεριτζήδες. Όλοι όσοι είναι κήρυκες της απελπισίας και της ισοπέδωσης, υπηρετούν συνειδητά ή άθελά τους, το κατεστημένο και τη συντήρηση. Όλοι όσοι κάνουν το λαό να ανέχεται όσα συμβαίνουν, όλοι όσοι δεν τον αφήνουν να συμμετέχει, να απελευθερωθεί, να αντιδράσει, να πάρει τις τύχες του στα χέρια του. Όλοι όσοι δεν θέλουν την ελεύθερη σκέψη και την ενεργό παρουσία του πολίτη.

Η δεξιά έχει κάθε συμφέρον πανευρωπαϊκά να μιλά για πρόσωπα, έχει κάθε συμφέρον να μην μιλάμε ιδεολογικά, έχει κάθε συμφέρον να αναφερόμαστε στους πολιτικούς με όρους ηγέτη και να σκεπτόμαστε για την ανάγκη ύπαρξης ενός πολιτικού που θα μας οδηγήσει.

Η δεξιά έχει κάθε συμφέρον να αναφέρεται σε «αυθεντίες» και όχι σε συλλογικότητες, η δεξιά έχει κάθε συμφέρον να έχει στόματα κλειστά κομματικά ορθόδοξα.

Η δεξιά επιθυμεί τα μυαλά να είναι πίσω από την κομματική γραμμή , η δεξιά έχει κάθε συμφέρον να μην αναφερόμαστε στους ιδεολογικούς μας προβληματισμούς.

Επιπλέων λόγω συμφερόντων έχει ακόμα μεγαλύτερο συμφέρον να σπρώχνει την κουβέντα μακριά από οτιδήποτε μπορεί να αποκτήσει ιδεολογική χροιά.@

Εντάξει ρεεεεεεεεεεεε.Ανοίγουμε βιβλία ρεεεεεεεεε