Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

Oχι στους ψεύτες!

Γράφει ο Βοιωτός
Δεν είναι ώρα τώρα πριν ακόμη ανακοινωθούν οι οριστικές υποψηφιότητες, τα ψηφοδέλτια, τα προγράμματα για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου να πούμε ποιον ή ποια θα ψηφίσουμε ονομαστικά. Μπορούμε όμως να πούμε ποιον δεν θα ψηφίσουμε, ποιους δεν πρέπει να ενισχύσουμε.

Τους ψεύτες.
Δεν πρέπει κανείς από εμάς να ψηφίσει υποψήφιο που γνωρίζει ότι ψεύδεται ή το έχει πράξει στο παρελθόν. Ψεύτης ονομάζεται εκείνος ή μάλλον όλοι εκείνοι που μας έχουν κοροϊδέψει τουλάχιστον μια φορά. Λοιπόν, θα το ξανακάνει αν τον ψηφίσετε, αν του δώσετε τη δυνατότητα να διαχειρίζεται την ψήφο σας.
Ισχύει απαρέγκλιτα το αξίωμα: Μια φορά ψεύτης, για πάντα ψεύτης.

Και οφείλουμε, επιτέλους, στη ζωή μας, στον τόπο μας, στα παιδιά μας, να παραμερίσουμε τον κακώς νοούμενο συναισθηματισμό, να πάψουμε να ψηφίζουμε τον κουμπάρο, τον ξάδελφο ή όποιον «κατεβάσει» το κόμμα παρότι γνωρίζουμε ότι είναι ανεπαρκής, ψεύτης και ιδιοτελής.
Οφείλουμε σε αυτές τις εκλογές του 2010 να ενηλικιωθούμε εν τέλει, να συμπεριφερθούμε ώριμα αποκλείοντας από τη δημόσια ζωή τους ψεύτες. Οπως γίνεται σε όλα τα προηγμένα κράτη του κόσμου, σε όλες τις δημοκρατικές πολιτείες που επενδύουν στο μέλλον τους.
Σκεφτείτε σοβαρά, λάβετε υπ’ όψιν σας τις δυσκολίες και το Γολγοθά που μας αναμένει όλους. Κάντε αυτό το μικρό, το λίγο που περνά από χέρι σας αλλά που θα μεταβάλει τους συσχετισμούς. Στηρίξτε τους αληθινούς, τους ηθικούς, του άξιους. Και αποτινάξτε τη συνήθεια, τον φόβο, τον ωχαδερφισμό. Απομονώστε τους ψεύτες που όλοι τους γνωρίζουμε.

Δείτε το συμφέρον σας και μην εμπιστεύεστε το μέλλον σας και το μέλλον των παιδιών σας σε όσους αποδεδειγμένα παραπλανούν, όσο κι αν για κομματικούς ή άλλους λόγους συνδέεστε μαζί τους.

Μην αφήνετε την πατρίδα στα χέρια τους. Η αφύπνιση είναι η μόνη ελπίδα. Και η τιμωρία των λωποδυτών είναι η μόνη δικαιοσύνη, η οποία πρέπει να εκφραστεί και στην κάλπη.
Πείτε οριστικά όχι στους ψεύτες. Πείτε ναι στην σοβαρότητα, ναι στην υπευθυνότητα έναντι του εαυτού σας, των παιδιών σας, του τόπου σας.

Τώρα είναι η ώρα…

14 σχόλια:

Αγανακτισμένος είπε...

Έφτασε η ώρα Βοιωτέ να αποδείξουμε ότι μας έχει απομείνει...

λίγο φιλότιμο....

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ σε όλα.

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ..ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΝ.ΕΧΟΥΝ ΜΑΘΕΙ ΜΙΑ ΖΩΗ ΝΑ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΟΙ ΓΚΟΡΤΖΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΥΡΟΓΥΑΛΟΥΡΟΙ.....

Ανώνυμος είπε...

εντάξει
αλλά ποιοί είναι οι ψεύτες;

πολίτης είπε...

Συγχαρητήρια για την παρέμβαση!
Επιτέλους τέλος στη φαυλοκρατία.
Αν δν το κάνουμε εμείς οι ίδιοι ποιος θα το κάνει; Είδαμε που μας έφτασαν και πληρώνουμε πολύ σκληρά το λογαριασμό.Αν συνχίσουμε τα ίδια, θα συνεχίσουν κι αυτοί τα ίδια με τη συναίνεσή μας. Δεν θα μας φταίει κανείς...

ΣΥΜΦΩΝΩ είπε...

ΒΟΙΩΤΕ ετσι θα σε ηθελα και στις βουλευτικες.................
ποτε δεν ειναι αργα.
ΣΥΜΦΩΝΩ ΣΕ ΟΛΑ !!!!

Ροζαλια είπε...

διοτι ψευτες ειναι αυτοί που χειρίζονται τα ψεύδη και τους ανθρώπους, ώστε με όλες τις συνθήκες να αποκομίσουν όφελος εις βάρος αλλων.

Ανώνυμος είπε...

http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/09/blog-post_5886.html#more

http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/09/blog-post_4221.html#more

Ανώνυμος είπε...

ΥΠΑΡΧΕΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΕΙΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΕΙΤΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΣΩΜΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΚΟΜΜΑ......ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ.ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΙΜΩΡΗΣΟΥΜΕ ΑΜΕΣΩΣ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΥΠΟΣΤΟΥΜΕ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ.ΞΥΠΝΑΤΕΕΕΕΕΕΕ ΡΕΕΕΕΕΕ...ΜΑΥΡΟΓΥΑΛΟΥΡΟΟΟΟΟ

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΑΤΕ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ?Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΣΤΙΣ 6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ....ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ.......

Ανώνυμος είπε...

είσαι μεγάλος
μπράβο για το άρθρο - γάντι αδερφέ μου με την ταινία! δεν υπάρχει σοβαρός άνθρωπος που να διαφωνεί σε κάτι από όσα έγραψες τόσο καθαρά και διάφανα...

Ανώνυμος είπε...

είσαι μεγάλος
μπράβο για το άρθρο - γάντι αδερφέ μου με την ταινία! δεν υπάρχει σοβαρός άνθρωπος που να διαφωνεί σε κάτι από όσα έγραψες τόσο καθαρά και διάφανα...

Ανώνυμος είπε...

Βοιωτέ που είσαι;
Άρχισα να ανησυχώ.

Ανώνυμος είπε...

ΕΦΤΑΣΕ Η ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΘΟΡΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ.ΤΩΡΑ ΟΛΑ ΕΞΑΡΤΩΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΧΕΡΙΑ.ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΝΟΜΕΥΤΕΣ.....ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΝΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ