Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

Για τα 3 χρόνια viotia




viotia.blogspot.com: Εβαλε τη Βοιωτία στο δίκτυο

Τρία χρόνια συμπληρώνονται σε λίγες ημέρες από την εμφάνιση της viotia στο διαδίκτυο.
Εκατοντάδες χιλιάδες -στην κυριολεξία- αναγνώστες διάβασαν και διαβάζουν αυτά τα 3 χρόνια τη viotia. Σε 1.420.000 ανήλθαν οι επισκέψεις και περισσότεροι από 609.000 μοναδικοί επισκέπτες περιηγήθηκαν στις σελίδες της viotia.

Δείτε και στον πίνακα παρακάτω αναλυτικά κατά μήνα από τον Μάιο του 2007 έόταν και εγκαταστάθηκε ο μετρητής (μπορείτε να παρατηρήσετε τον λόγο για τον οποίο τα ΜΜΕ σχεδόν πανηγυρίζουν κάθε φορά που διεξάγονται εθνικές εκλογές -δείτε Σεπτέμβριο 2007 και Οκτώβριο 2009 :-)) έως και τον Φεβρουάριο του 2009 τη συνεχή άνοδική πορεία της viotia.Οι μετρήσεις περιλαμβάνουν [εδώ και 18 μήνες] ολόκληρο το viotia-group
[Λιβαδειά και Καλλικράτης
Σπορ στη Βοιωτία
Βοιωτία. Κείμενα και Μελέτες
Βοιωτία. Αρχεία και Δημοσκοπήσεις
Βοιωτία.Πολιτισμός και Εκδηλώσεις
Βοιωτία. Ιστορικά Θέματα
Πρόσωπα στη viotia ]
που αποτελείται από άλλα 7 ιστολόγια-στήλες και που έχουν διαμοιρασθεί έτσι για αρχειακούς λόγους παρότι ο κόπος που απαιτείται για τις αναρτήσεις είναι εξοντωτικός.
Δείτε και τα φετινά στατιστικά Ιανουάριο δεξιά και Φεβρουάριο αριστερά (με 30.000 επισκέψεις σε 10 ημέρες) όπου φαίνεται ότι το 2010 ξεκίνησε με τους αισιότερους οιωνούς για τη viotia.

Εχω γράψει επανειλημμένως ότι τα ψυχρά στατιστικά και οι αριθμοί αυτοί δεν λένε τίποτα. Για να μεταχειριστώ μια φράση που κάνει καριέρα στην Ελλάδα υπάρχουν τρόποι (πολλοί μου λένε και πλαστοί) να είσαι αρεστός. Το ζήτημα είναι να είσαι άριστος: αυτό το ιδανικό έχει η viotia, αυτή την επιδίωξη έχει, με την τωρινή της ή με άλλη μορφή.

Σήμερα -και καθώς ο κύκλος πλησιάζει προς την ολοκλήρωσή του- μπορούμε αναμφίβολα να το πούμε: η viotia επέτυχε να μεταβάλει ουσιωδώς και οριστικά το τοπίο της ενημέρωσης και των ΜΜΕ στη Βοιωτία. Πέραν των λοιπών θριαμβολογιών -που θα αποφύγουμε- η viotia καταρρίπτει τον μύθο που θέλει τους πολίτες να μην ενδιαφέρονται για τη σοβαρή ειδησεογραφία, την εστίαση στο σημαντικό και το μείζον, την πολιτική και την κοινωνία.
Στις 1.000 αυτές ημέρες της πορείας της η viotia πολεμήθηκε λυσσωδώς από παντοειδή συμφέροντα. Δημιούργησε λίγο περισσότερους από 10 φίλους και εκατοντάδες εχθρούς. Δεν παραπονείται. Αυτή είναι η μοίρα και το καθήκον του Δημοσιογράφου. Η εκδίκηση της viotia είναι ότι αναγκάζει και τους εκατοντάδες εχθρούς της να τη διαβάζουν καθημερινά...

Δεκάδες είναι τα αποκλειστικά θέματα που η viotia έφερε στο φως της δημοσιότητας. Ζητήματα που συντάραξαν τη Βοιωτία, δημοσιεύματα που διαμόρφωσαν νέα δυναμική και που μετέβαλαν τους συσχετισμούς πάντοτε προς όφελος του δημόσιου συμφέροντος. Υποθέσεις που αυτή τη στιγμή και για τα επόμενα χρόνια θα αποτελούν τη βασική δημόσια συζήτηση στη Βοιωτία. Επιπλέον οι απόψεις των αναγνωστών της viotia που κατατίθενται υπό τύπον σχολίων ή και άρθρων οφείλω να σημειώσω -παρότι πολλές φορές διαφωνούν με τα δικά μας ρεπορτάζ και άρθρα- πως είναι υψηλοτάτου επιπέδου και αξίζουν παρακολούθησης αλλά και αντίκρουσης στις περισσότερες περιπτώσεις.

Δεν θα γράψω άλλα: εν πολλοίς ισχύουν όσα ειπώθηκαν εδώ Οι αναπόφευκτες αλλαγές και η αναγνωσιμότητα της viotia και μάλιστα υπάρχει μια ανεκπλήρωτη υπόσχεση της οποίας ο καιρός υλοποίησης επέστη. Αλλά ας μην προτρέχουμε και πάλι...
Δείτε τα πρώτα θέματα της viotia τον Φεβρουάριο του 2007.

4 σχόλια:

nikolaos είπε...

Καλή συνεχεία και ακόμη μεγαλύτερες Επιτυχίες .
Νικόλαος Ιωάννου Βέβελος.

Ανώνυμος είπε...

πάντα ψηλά πάντα μπροστά και πάντα επιτυχίες!

Παλιός είπε...

Η δύναμη του μπλογκ είμαστε εμείς οι χιλιάδες αναγνώστες, που μας τιμάς και σε τιμάμε με συμβόλαιο εμπιστοσύνης. Τους φίλους και τους εχθρούς μήπως τους είπες ανάποδα; Οι δικές μου πληροφορίες και οι συζητήσεις άλλα λένε. Αν κάποιοι ελάχιστοι τώρα θίγονται ας κοιτάξουν τα πεπραγμένα τους καλύτερα κι ας μη φοβούνται τον έλεγχο, που είναι και υποχρέωση της σοβαρής δημοσιογραφίας. Αν έμαθαν στο λιβάνισμα πάλι ας αλλάξουν ρότα. Εύχομαι να συνεχίσεις τις πρωτιές και την σοβαρή αξιόπιστη και έγκυρη ενημέρωση για το καλό του νομού και των ανθρώπων του. Κι εμείς θα είμαστε πάντα εδώ.Συγχαρητήρια!

Ανώνυμος είπε...

Επαγγελματική δουλειά , συνεχίστε έτσι και στο μέλλον.