Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010

Για τη Δημαρχία της Λιβαδειάς

Εχει εκκινήσει η κούρσα για τη δημαρχία της Λιβαδειάς παρότι δεν υπάρχει ακόμη σαφής εικόνα για το μέγεθος της διεύρυνσης του Δήμου μέσω Καλλικράτη. Και είναι εντυπωσιακό πως ανασύρονται σενάρια, τίθενται σχεδιασμοί και αναζητώνται ονόματα.
"Περισσότερους δημάρχους του... 2011 είχε στην εκδήλωσή του ο Νίκος Παπαναγιώτου παρά το Επιμελήτηριο Βοιωτίας" λέει προς της viotia ο ένας, "αλλά ούτε στη μια ούτε στην άλλη εκδήλωση δεν παρέστη ο... νέος δήμαρχος Λιβαδειάς... Υπάρχει ισχυρή υποψηφιότητα, όχι από τις αναμενόμενες".
"Ο νέος δήμαρχος Λιβαδειάς δεν πήγε στις εκδηλώσεις που παρουσιάζει στα φωτορεπορτάζ η viotia", μας λέει άλλος παράγων. "Ο νέος δήμαρχος ή αυτός που επιθυμείτε εσείς για νέο δήμαρχο;", ρωτάμε. "Το ίδιο είναι", η αποστομωτική απάντηση.
Οι διάλογοι δεν θα είχαν τόση σημασία αν και οι δυο -σε διαφορετικούς χρόνους- συνομιλητές μας δεν ήταν δημοτικοί σύμβουλοι Δήμου Λεβαδέων -ο ένας της πλειοψηφίας και ο άλλος της μειοψηφίας. Και οι γνώμες που εκφράζουν είναι ενδεικτικές της προβλεπόμενης μάχης για τα χρίσματα αλλά και για τον ίδιο τον δημαρχιακό θώκο. Φυσικά η viotia δεν... γνωρίζει ούτε τις υποψηφιότητες πόσο μάλλον τον δήμαρχο Λεβαδέων 2011...
Δείτε εδώ της εκδηλώσεις και τους παρισταμένους
Εφυγε και το γιόρτασε ο Νίκος Παπαναγιώτου
Φωτορεπορτάζ5 από την εκδήλωση του Επιμελητηρίου Βοιωτίας

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τι εννοεί άραγε ο ποιητής? Ποιος θα είναι ο νέος υποψήφιος Δήμαρχος? Από ποιον θα στηριχθεί? Θα είναι άντρας η γυναίκα? Θα είναι από την Λιβαδειά ή από κάποιον Δήμο που θα συνενωθεί? Μήπως είναι από γειτονική Κοινότητα?
Είναι σήμερα Δημοτικός ή Δημοτική Σύμβουλος? Να δούμε ρε φίλε τι άλλο θα ακούσουμε. Έλεος πια.

Ανώνυμος είπε...

Μας λείπει και μια ισχυρή υποψηφιότητα γαι την Θήβα. Μήπως οι 2 Δημοτικοί Σύμβουλοι έχουν κάποιον να μας διαθέσουν?
Εννοείται εκτός απ αυτούς που ακούγονται μέχρι σήμερα. Απαραίτητη προυπόθεση να μην έχουν παρευρεθεί στις παραπάνω εκδηλώσεις.

Ανώνυμος είπε...

Μεχρι στιγμης έχουμε πεντε υποψηφιους για το Δημο Λεβαδέων και είμαστε ακόμη στις αρχες Φεβρουαρίου...

Ανώνυμος είπε...

Όχι μισόλογα και ΟΧΙ άλλους πειραματισμούς η Λιβαδειά ΘΕΛΕΙ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΙ ΟΧΙ μαριονέτα των κομμάτων.
Λιβαδείτες έρχεται η Ώρα για μεγάλες Αποφάσεις.
ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!!!!!

Ανώνυμος είπε...

H υποψηφιότητα έχει κλειδώσει και μαλιστα ειναι αποδεκτή από όλους τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Εχει παρει προφορικές διαβεβαιώσεις και αναμενεται η επισημη ανακοινωση.Ηδη καταρτίζεται το ψηφοδελτιο

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ»-«ΙΑΝΟΥ» ΣΤΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑ
Η νέα ταινία αμεεεεεεεεεεεεεεεεεεέτρητου μήκους

Γεύμα εργασίας είχαν πριν λίγη ώρα στα γραφεία της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ ο «Καλλικράτης» με τον «Ιανό»,υπό την υψηλή εποπτεία του λαοπρόβλητου, ο οποίος και μετέφερε στους συνδαιτυμόνες, τους θερμούς, αγωνιστικούς και σφιχτούς εναγκαλισμούς των τρισμέγιστων πολιτικών.
Το γεύμα, περιελάμβανε το παραδοσιακό σουβλάκι της πόλης, καθώς και αρτοπαρασκεύασμα στο οποίο απεικονιζόταν το χρίσμα.
Αυτό, όπως ήταν αναμενόμενο, αποτέλεσε το έναυσμα για να ξεκινήσει μεταξύ πόσης και βρώσης μια σημαντική και εξαντλητική διαβούλευση αναφορικά με την τεχνική, πάνω στην οποία θα κατασκευαστεί το καλούπι του χρίσματος για τη Λιβαδειά, αλλά και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησής του, προκειμένου –όπως τόνισε εις εκ΄ των συνδαιτυμόνων - να είναι όχι μόνο all dente, αλλα και on time.
Στην κορύφωση της διαβούλευσης κι ενώ αναμένετο η τελική απόφαση για το χρίσμα, εισέρχονται μεγαλοπρεπώς στην αίθουσα «εν είδει περιστεράς» αρχικά τα πνεύματα των τρισμέγιστων πολιτικών και τελευταίο αυτό του γείτονα (όχι του Κώστα) κρατώντας σεμνά και ταπεινά στα χέρια του ως γκαρσόν, ηδύποτο, για να φυλακίσουν την ιστορική αυτή στιγμή στους απαιτητικούς ουρανίσκους τους.
Ξαφνικά, οι ουρανοί της Λιβαδειάς άνοιξαν και ως δια μαγείας ένας αλλόκοτος ήλιος εξαφάνισε όλα τα προβλήματά της πόλης.
- «ΟΥΑΟΥ» αναφώνησε το παρεάκι.
-«Βρέθηκε και ο φωστήρας και ο σωτήρας σύντροφοι. Ο φωστήρας είμαστε εμείς και ο σωτήρας είναι ο γείτονας» και άρχισαν να τραγουδούν όλοι μαζί, πνεύματα και μη:
Να γίνει ετούτος μάρμαρο
κι ο γείτονας τριαντάφυλλο
για να πατώ στο μάρμαρο
να κόβω το τριαντάφυλλο
Τότε, ένα δάκρυ, ίσα μ΄ ένα κορόμηλο, κύλησε από το μάγουλο του λαοπρόβλητου, με πορεία Δυτική-Βορειοδυτική και κατεύθυνση το σκασμένο για ενυδάτωση κροκ παπούτσι του.
Η συνέχεια, επί της …διευρυμένης πλατείας.

Συντελεστές του έργου: Οι πιο αξιόλογοι καλλιτέχνες ένωσαν τις δυνάμεις τους
για την παραγωγή αυτού του εκπληκτικού πολιτικού αριστουργήματος.

Διανομή: «Καλλικράτης» παίζει το Αιώνιο Άλλοθι.
«Ιανός» έπαιξαν και παίζουν δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας.
«Τρισμέγιστοι πολιτικοί» έπαιξαν και θα παίξουν οι ίδιοι.
«Γείτονας» έπαιξε και δεν ξαναπαίζει ο γείτονας (όχι ο Κώστας).
Σενάριο – σκηνοθεσία: Η λαοπρόβλητη οργάνωση "L'État, c'est moi"
Ιδέα ιστορίας: Ξέρεις ποιος είμαι εγώ ρε; Με ολίγη από κομματική dressing salad.

Ανώνυμος είπε...

Κύριοι Η Λιβαδειά Χρειάζεται έναν Δήμαρχο με αρ....α !!! Και όχι αρ....α Δήμαρχο !!!!