Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

Γερμανικός βραχίων ανασηκώνει το ΧΑ

Αντιστροφή κλίματος στο Χ.Α. με τους αγοραστές να έχουν τον λόγο εν τω μέσω φημολογιών για οικονομική βοήθεια από την πλευρά της Γερμανίας στην αγορά των ομολόγων . Ο γενικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 1913,16 υψηλότερα κατά 40,63 μονάδες ή 2,17 %
Σήμερα βρίσκεται στην Αθήνα ο πρόεδρος της Deutsche Bank Τζ. Άκερμαν προκειμένου να πραγματοποιήσει συναντήσεις με στελέχη της Ελληνικής κυβέρνησης . Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ απηύθυνε πρόσκληση για συνάντηση στον Έλληνα πρωθυπουργό στις 5 Μαρτίου. Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών διέψευσε την είδηση για αγορά ελληνικών ομολόγων ύψους 15 δις ευρώ.

Στην αγορά των δεκαετών ομολόγων το spread βελτιώθηκε κατά 15,5 μονάδες βάσης ενισχύοντας την θετική τάση της αγοράς , κλείνοντας στις 340 μονάδες .
Στην Αμερική το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν για το τέταρτο τρίμηνο ανακοινώθηκε στα 0,4% ενώ η εκτιμήσεις των αναλυτών ανέμεναν 0,6%. Ο Δείκτης Chicago PMI ανακοινώθηκε ελαφρά βελτιωμένος και στην αγορά κατοικιών οι πωλήσεις υφιστάμενων κατοικιών παρουσίασαν πτώση 7,2%. Ο S&P κινείται με απώλειες 0,45% και ο Dow Jones -0,43%.
Στην αγορά των νομισμάτων το ευρώ κερδίζει έδαφος έναντι του δολαρίου και κινείται πέριξ του 1,3579 ενώ το πετρέλαιο βρίσκεται στα 78,72 $ μετά τις 5:00 μ.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: