Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

Βουτιά 2,82% στο ΧΑ


Μετά την υποβάθμιση των ελληνικών τραπεζών από τους οίκους αξιολόγησης, τον λόγο πήραν πάλι οι S&P και Moody’s προειδοποιώντας για περαιτέρω υποβάθμιση της Ελλάδας , με την πρώτη να «απειλεί» για πιθανή υποβάθμιση δύο βαθμίδων βραχυπρόθεσμα, αν η ελληνική κυβέρνηση δεν λάβει άμεσα και δραστικά μέτρα. Η Fitch Ratings από πλευράς της δήλωσε ότι η υποβάθμιση της Ελλάδας είναι πιθανή αλλά όχι σίγουρη και δήλωσε πως για τους επόμενους μήνες θα κρατήσει την αξιολόγηση στα ίδια επίπεδα. Το κλίμα αυτό οδήγησε το Χ.Α.Α. σε απώλειες της τάξης του –2,82% και τον γενικό δείκτη να κλείνει στις 1872,53 μονάδες . Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 175 εκ. ευρώ .Το spread των ελληνικών ομολόγων διευρύνθηκε, όπως ήταν αναμενόμενο, στις 358 μ.β. όπου και έκλεισε .

Η Αμερική στο ξεκίνημά της άνοιξε με τον S&P και Dow Jones να χάνουν έδαφος και να σημειώνουν απώλειες της τάξης του 1,5% και 1,58% αντίστοιχα (17:17) ,ακολουθώντας το αρνητικό κλίμα που διαμορφώθηκε από τις ανακοινώσεις μακροοικονομικών στοιχείων για τα διαρκή αγαθά ( πτώση κατά 1,8% )και νέες θέσεις ανεργίας (αυξημένες κατά 30 χιλιάδες ).

Στην αγορά συναλλάγματος το ευρώ χάνει έναντι του δολαρίου ένα cent και διαπραγματεύεται στο 1,3507 κυρίως λόγω ανησυχιών για την Ελλάδα όπως δήλωσε ο Bernanke στην χθεσινή του ομιλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: