Παρασκευή 8 Μαΐου 2009

Απάντηση από το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λεβαδέων για το Μουσείο Λάμπρου Κατσώνη

Από τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Πνευματικού Κέντρου και αντιπρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Λεβαδέων κ. Στ. Καλογήρου λάβαμε και δημοσιεύουμε την ακόλουθη επιστολή-απάντηση στα ρεπορτάζ (Το Μουσείο Λάμπρου Κατσώνη στη Λιβαδειά και
Ο Πάνος Στάμου για το Μουσείο Λάμπρου Κατσώνη στη Λιβαδειά
και τέλος Στο Μουσείο του Λάμπρου Κατσώνη με το 3ο Γυμνάσιο Λιβαδειάς σε 18 φωτογραφίες)
της viotia και τις παρεμβάσεις των αναγνωστών σχετικά με το Μουσείο Λάμπρου Κατσώνη.


Βοιωτέ,
Με αφορμή το ενδιαφέρον σας, έτσι όπως εκφράστηκε μέσα από την αρθρογραφία σας αλλά και τα σχόλια των αναγνωστών σας όσον αφορά τη λειτουργία του Μουσείου "Λάμπρος Κατσώνης" το Διοικητικό Συμβούλιο του Πνευματικού Κέντρου Λιβαδειάς είναι σε θέση να σας ενημερώσει για τα εξής.

1. Η πρόσβαση στην αίθουσα, η οποία βρίσκεται μέσα στο χώρο του Καταλανικού Κάστρου και στεγάζει τα κειμήλια, προσωπικά αντικείμενα και ντοκουμέντα της ζωής του εθνικού αγωνιστή και συμπατριώτη μας Λάμπρου Κατσώνη είναι στη διάθεση κάθε συμπολίτη, συλλόγου ή φορέα, του κάθε Ελληνα πολίτη που θα ήθελε να τον επισκεφθεί.

2. Λόγοι οι οποίοι έχουν να κάνουν με τη διοικητική αναδιάρθρωση και στελέχωση των υπηρεσιών του Πνευματικού Κέντρου δεν επιτρέπουν προς στιγμήν την ανακοίνωση συγκεκριμένου ωραρίου λειτουργίας του Μουσείου, πρόβλημα για το οποίο δεσμευόμαστε ότι σύντομα θα ξεπεραστεί. Μέχρι τότε οποιοσδήποτε συμπολίτης ή άλλος ενδιαφερόμενος θα ήθελε μπορεί να επισκεφτεί τον συγκεκριμένο χώρο επικοινωνώντας με το τηλ. 2261025555 (κα Παπαγεωργίου).

3. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Λεβαδέων αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει θερμά τον πολιτιστικό σύλλογο των εν Αθήναις συμπολιτών μας "Λάμπρος Κατσώνης", δωρεά του οποίου αποτελεί το σύνολο του υλικού που έχουμε την τιμή να φιλοξενούμε στον συγκεκριμένο χώρο και ιδιαίτερα τον πρόεδρο του συλλόγου κ. Πάνο Στάμου, η συμβολή του οποίου στη λειτουργία του Μουσείου υπήρξε καθοριστική. Οπως καθοριστική θεωρούμε ότι θα είναι και η περαιτέρω συνεργασία μαζί του, και των άλλων μελών του συλλόγου, στη λειτουργία, αξιοποίηση και διάδοση του Μουσείου τιμώντας έτσι στην πράξη έναν από τους σημαντικότερους πολεμιστές και συντελεστές του εθνικοαπελευθερωτικού μας αγώνα και συμπολίτη μας Λάμπρο Κατσώνη.
Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία
Για το Διοικητικό Συμβούλιο του Πνευματικού Κέντρου
Ο πρόεδρος
Στέλιος Καλογήρου


Σχόλιο viotia: Ευχαριστούμε τον κ. Καλογήρου για την ταχύτητα και την ποιότητα της αντίδρασής του. Σύμφωνα δε με τις δεσμεύσεις του, νoμίζω ότι μπορούμε να πούμε εκ του ασφαλούς πλέον στον Λάμπρο Κατσώνη: Καπτα-Λάμπρο, αποστολή εξετελέσθη.

4 σχόλια:

Πρώην είπε...

Καλή και γρήγορη η απάντηση, αλλά έπρεπε να κάνετε τόσα ρεπορτάζ να γίνουν τόσες παρεμβάσεις του προεδρου του συλλόγου Λάμπρος Κατσώνης, να γραφούν τόσα σχόλια από τους αναγνώστες και γενικά να γίνει τόσος ντόρος για να ανοιξει το μουσείο; Δεν είναι δα και η σύμβαση του Μπουργκάς -Αλεξανδρούπολη!
Δηλαδή για πιο δύσκολα πράγματα τι θα πρέπει να γίνει;
Αυτό μόνο. Και για να μην παρεξηγηθώ θα πω έστω κι έτσι άναγνωρίζω την πρωτοβουλία του κ.Καλογήρου αφού τέλος καλό όλα καλά!
Κι ελπίζω σύντομα να ανακοινώσουν και την λειτουργία του.

επόμενη είπε...

το θετικό είναι ότι έστω κι έτσι, έστω με τον αγώνα βοιωτού και προέδρου λάμπρος Κατσώνης, ο Καλογήρου εδρασε άμεσα.

Ανώνυμος είπε...

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους.

ΑΣΠΡΑ ΧΩΜΑΤΑ είπε...

Μπράβο Βοιωτέ !!!!!